| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Елси Модератор

|
Пуснато на: Съб Ное 03, 2007 12:29 pm Заглавие: Къде е най-хубаво;) |
|
|
Чувала съм за доста българи по света. Има големи групи в САЩ, във Великобритания, в Испания, в Гърция, в Германия...
Някой чувал ли е много ласкави думи за някое пърченце от света, където пребивават повечко българи? Къде е най-добре се питам...къде е най-добре да емигрира един българин според Вас или няма такива максими - всеки с късмета си? _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса". |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Stoni Дипломиран разбирач

Регистриран на: 31 Яну 2007 Мнения: 219 Местожителство: Земята ( временно )
|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2007 6:10 pm Заглавие: |
|
|
Най хубаво е там където си щаслив.Тук слагам голяма точка.
Да се сложим в една пещера.
Ако тази пещера е с изход, които виждаме и сме на топло полегнали до оганя на меча кожа до една готина кака.Можем спокойно да си полежим, подремем, поспим, преди да излезем я на разходка, я на лов.
Обаче само ако този вход-изход се срути, сърцето забива лудо и 6 каки и буркани за 1 година няма да спрът мисълта да лети в посока как да се измъкна.
Значи "изхода" или "входа" в случая избора, шоата, чойса...няма ли ги, нямаш нищо.Бунта, борбата до достигане на това ще продължи до момента в който имаш нужда от почивка но винаги пред теб да е отвора.После може да си луксваш пещерата, колкото пъти си искаш. _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |
minion_of_fire Дипломиран разбирач

Регистриран на: 07 Ное 2007 Мнения: 204 Местожителство: Wild Rose Country
|
Пуснато на: Сря Ное 07, 2007 8:44 am Заглавие: Re: Къде е най-хубаво;) |
|
|
| Елси написа: | Чувала съм за доста българи по света. Има големи групи в САЩ, във Великобритания, в Испания, в Гърция, в Германия...
Някой чувал ли е много ласкави думи за някое пърченце от света, където пребивават повечко българи? Къде е най-добре се питам...къде е най-добре да емигрира един българин според Вас или няма такива максими - всеки с късмета си? |
Аз не бих търсил лъскавото. Това е в началото. А живота трябва да се живее. По-скоро където имаш приятели, среда.
А "големи групи българи" ми звучи като много чалга, български номера и тем подобни. Вече трета година не съм в БГ.
По-скоро си помисли, в коя държава ще ти допада живота. Щото после пищят - ама то било трудно, то не било като в България..  |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Сря Ное 07, 2007 4:56 pm Заглавие: |
|
|
"Големите групи българи". Има ли наистина това за 'българите в чужина", че там сякаш стават по завистливи към други. Имам предвид, че хората са различни естествено, но ако някой си е кофти човек, когато е зад граниа това се изостря? стават ли злобни, завистливи?
Аз имам познати, които са ми разказвали за техни познати как са се промняли уйасно много зад граница. Че са учудвали другите как можеш да станеш такъв.
Имаше един виц как в ада имало няколко казани. До казана на американците - пълно с дяволи да пазят някой да не избяга. при французите - пак имало, но по-малко и при българите нито един охраняващ. Когато попитали защо това е така - те казли: "ами защото когато един от тях тръгне да излиза, другите го хващат и го дърпат надолу пак".
Какво мислите за това? Вие изпитваи ли те го/ _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 07, 2007 5:44 pm Заглавие: |
|
|
Не е виножна чужбина, критерия кофти е субективен и през призмата на подстриганата психика на Българина започва да изглежда странно.
Приемаме, че всички се раждаме равни и при нормална хомеостаза в зависимост от средата ще щертаем линията на личността...нали така Лейди.
Нашите личности са изчертани в прака зависимопст от онази наша си действителност.Обобщено казано в комипост общество.Защо ти е чудно, че се променят, напротив трябва да е ясен сигнал, че нещо не е наред в продупчения парник.Духовете напускасъс свистене през процепите и след кратък каталлизъм, освободили се започват да говорят нормално свободно човешки обаче какво чуват останалите в бутилираното пространство за което дори световните технологични революции трудно помагат защото и и езиците и всичко им говори на неразбираем език.
В чужбина се капсоловат и отново в опозиция по стандартни придобитите шаблони.....държавата е чуждо тяло, да и се съпротивляваме, те ни карадат, измамници....това им се превижда на нашето племе а всъщност такивата са те
Оформят си нови и малки казани и започват да си строят кошари в световен мащаб...
Ето ти пример тук...но те съветвам да не бързаш със заключения и и кратко проследяване и изследване, защото там модератори и администратори са онези които пазят казана да не се влиза в него а не да не се излиза
http://bgcanada.com/phpBB2/
Нужна е регистрация за да се чете форума "Под шипковия храст"...там са особенно бисерите  _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 08, 2007 5:25 am Заглавие: |
|
|
Чувал съм за Чикаго, че били над 50 хиляди (120 хиляди по-точно!) там българите. И на места по-наблизко населени. Ето ви едно такова място.
Стони до някъде е прав. Много българи в чужбина търсят изгубеното си и нереализирано българско детство - хубав живот, много пари, но с малко работа. А това го няма никъде по света (говоря за развитите страни), където ежедневният упорит труд е нормално битие за хората.
От там идват част от терзанията на българите в чужбина.
Последната промяна е направена от minion_of_fire на Съб Ное 17, 2007 4:03 am; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Ное 14, 2007 1:32 am Заглавие: |
|
|
Имам един малко страничен въпрос и молба към тебе minion_of_fire...
Би ли изпопривел едно кратко запитване до м-р Гика и да го помолиш от мое име онова което е творил да опита да го възтанови...така ще проверя дали нарочно е създадена ситуацията или просто е куп от съвкуб случайности.
Разбираш, че ми е трудно директното контактуване с него и не си заслужава загубата на толкова ценни минути само заради този въпрос...а за теб няма да никак трудно а? _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |
Jazz Новак

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 2:45 am Заглавие: |
|
|
| Stoni написа: | Имам един малко страничен въпрос и молба към тебе minion_of_fire...
Би ли изпопривел едно кратко запитване до м-р Гика и да го помолиш от мое име онова което е творил да опита да го възтанови...така ще проверя дали нарочно е създадена ситуацията или просто е куп от съвкуб случайности.
Разбираш, че ми е трудно директното контактуване с него и не си заслужава загубата на толкова ценни минути само заради този въпрос...а за теб няма да никак трудно а? |
Здравей Стони!!! Бас държа, че твоя любимец М-р Гиика ще го докараме и в този форум. А той не е творец а плагиатор и още празна "Мелница". Кво ще кажеш да дръпна една жица на Smadok? Тук ли е сега купона? |
|
|
 |
Challenge Кандидат Разбирач

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2007 3:57 am Заглавие: xm |
|
|
Като цяло, живота си е живот ,където и да се намираш.Аз нямам опита да давам генерални оценки,къде е най-добре да се живее.Мога само да напомня, че най-хубаво е човек да е мобилен, да има възможност сам да види различните гледни точки и сам да прецени.
Хубав въпрос...но всеки сам трябва да си отговаря, а не да слуша другите.
Иначе , признайте , че проститията в България добива чудовищни размери и хората, които го виждат това бягат.Бягат....тъжно,но факт.
Сигурна съм , че всичко ще се оправи, но някак нямам време да дочакам това.Както и много други хора, вижда се... _________________ Не страдам от психично разстройство.Наслаждавам му се! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Ное 29, 2007 5:50 am Заглавие: |
|
|
Купона ще е където си го направим...сега съм малко сериозен но това е временно явление...нещо като севрното сияние....но веднъж обърна ли качествените натрупвания в сметката, не само Гика а и Джо ще дойде  _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |
Jazz Новак

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 12:16 am Заглавие: |
|
|
| Stoni написа: | Купона ще е където си го направим...сега съм малко сериозен но това е временно явление...нещо като севрното сияние....но веднъж обърна ли качествените натрупвания в сметката, не само Гика а и Джо ще дойде  |
Хайде да идва и Арменския поп, че ме е засърбял езика  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 1:21 am Заглавие: |
|
|
Да внимаваш с езика в тази тема...ако толкова те сърби можеш да прескочиш в темата на 28 ден...там беше интересно...я да ида на проверка за малко...  _________________ http://www.de-zorata.de/forum/index.php |
|
|
 |
Jazz Новак

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 1:49 am Заглавие: |
|
|
| Stoni написа: | Да внимаваш с езика в тази тема...ако толкова те сърби можеш да прескочиш в темата на 28 ден...там беше интересно...я да ида на проверка за малко...  |
Ха, ха. Секса-Кекса разлика няма. Стига яйцата да са пресни  |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 8:44 pm Заглавие: |
|
|
Я сега ..кой доброволец ще ни вкара и нас в темата. Вие явно си се познавате от преди...да се запознаем и ние тогава _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
Jazz Новак

|
Пуснато на: Пет Ное 30, 2007 10:53 pm Заглавие: |
|
|
| lady-to написа: | Я сега ..кой доброволец ще ни вкара и нас в темата. Вие явно си се познавате от преди...да се запознаем и ние тогава |
Вкарваме те точно по средата. И да помниш, че сама поиска, та после да няма кръшкане
Аз живея във Ванкувър. Ти в коя чужбина си??? |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Съб Дек 01, 2007 2:19 am Заглавие: |
|
|
Чужбината България _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
Елси Модератор

|
Пуснато на: Нед Дек 02, 2007 8:07 pm Заглавие: |
|
|
И аз съм в чужбината България Пускате ли в тая папка такива от тая чужбина, ИЗВИНЕТИ или да си ходим сами докат не сте ни изгонили  _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса". |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Дек 02, 2007 8:49 pm Заглавие: |
|
|
Пускаме, пускаме. То така се започва с разпитване за туй-онуй. После току виж почват до питат и "какво да слагаме в куфарите".
Няма лошо, форумът е за всички. Както и виртуалното пространство.  _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни. |
|
|
 |
Елси Модератор

|
Пуснато на: Пон Дек 03, 2007 5:41 pm Заглавие: |
|
|
Еми добре щом ни пускате Аз се притесних щото
А в куфарите ко слагате ако ще може да чуя?  _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса". |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 04, 2007 4:45 am Заглавие: |
|
|
Елси, всичко дето ще ти трябва и си го харесваш - си го вземи. Ама и зависи накъде си тръгнала - на екскурзия или на гурбет и тнт. Тва да пътуваш само с кредитните карти, си остава несбъдната мечта.
И понеже виждам, че се майтапиш леко, ще ти кажа, че само полюлея на баба си недей взима.
Може и някое другарче да си помъкнеш...
Е, всичко няма да ти кажем наведнъж, щото ще те изгубим като съфорумка, а ние искаме пак да ни питаш.
Е, накъде си тръгнала, все пак?  _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни. |
|
|
 |
|