Пуснато на: Сря Дек 19, 2007 5:47 pm Заглавие: Re: Стаж в училище
lady-to написа:
Аз карам в момента стаж в едно училище и е много интересна работата с деца. Тепърва се уча да правя тест на Векслер за деца и ми е много интересно.
Някой запознат ли е с динамичното интервю с деца?
Разкажи ни повече за твоя стаж.Какво ново научи?Как се справи с теста? Когато аз учех се отказах от учителската правоспособност и минах без този стаж... _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Ами изключително интересно е. научих се да прилагам терапевтични нотки на разговора си с деца. Да правя и анализирам теста на Векслер. Срещнах се с истински деца с истински проблеми и истински истории. Страхотно е.
А за тест-а трябваше да го правим на деца с умствена изостаналост или на деца със специални образователни потребности. Срещаш се със страхотни деца, които са жертва на лоши родители и среда. Деца, които имат не малко заложби, но на никой не му пука за тях и ги диагностицират за уствено изостанали, когато просто никой не се е занимавал с тях достатъчно, за да научат нещата. И те са усмихнати, комуникативни, жадни за внимание.
И най-вече това, което много ми харесва на този стаж, е че виждаш промяна. Виждаш как можеш да им помогнеш. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети