Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Олеле :)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Психиатрия
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Вто Ное 20, 2007 11:14 pm    Заглавие: Олеле :) Отговорете с цитат

Very Happy Много страшно звучи тази папка. Не ме прибирайте още моля Ви се обещавам да се поправя Very Happy Very Happy

Че ме удрят вълни удрят ме, ама много Ви се моля да наблегнем на теорията щото пък за нищо на света няма пък да си призная сега Laughing Laughing Laughing

Ейй нещо много весело ми стана, обаче трябва да напиша тема сега няма с лиготиите си да развалям правилата на форума...

Та мислите ли, че здравните заведения по психиатрия са наистина успешни и полезни лечебни заведения или койт си е луд си влиза и не си излиза Smile Laughing Дали лекуват всъщност психично болните хора или си е модерно наименование на лудницата? Гледах скоро един филм за някакъв луд лекар, който имаше психиатрична клиника за деща и ги лекуваше с електрошок и разни други изтезания, понеже болката им помагала...Та в тази връзка, ако познавате международни практики за лечение коя приемате за ефективна и коя не?
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Ное 20, 2007 11:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук на 4-ти също лекуват главно с електрошок. Било "най-ефективното". Това е отвратително и адски нехуманно. Но за съжаление нашите Психиатри...незнаят друга техника.
Момиче на 24 години с депресия и 7 електрошока - какъв живот има?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 2:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:

Олеле! 7 електрошока!?!
Направо са й изпекли мозъка на горката Sad
Някой може ли да ми каже каква е идеята на електрошоковете? Какво се очаква да се постигне с тях?
ivanova
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Чет Дек 13, 2007 3:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За по бързо излизане от състоянието, с медикаменти става по бавно, а и когато болният не се повлиява от тях, но повярвай ми съвсем скоро нещата стават отново трагични след поредния електрошок. Виждала съм човек след електрошок, но нежелая да коментирам. Мога открито да трърдя, че този метод на лечение е една бавна и мъчителна смърт. Поне на това съм била свидетел. Паднеш ли под границата на нормата и отидеш в патологията, няма връщане на зад. За да се подържаш си все на медикаменти. Винаги съм се питала, що за хора са тези лекари там. С каква пък психика са Те

ghh написа:
lady-to написа:

Олеле! 7 електрошока!?!
Направо са й изпекли мозъка на горката Sad
Някой може ли да ми каже каква е идеята на електрошоковете? Какво се очаква да се постигне с тях?
Върнете се в началото
Vanq
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Ное 16, 2008 1:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това нещо много ме плаши бе хора какво е това нещо електошок.Значи отидеш ли в такова заведение се едно че не им пука за тебе...Ти отиваш да се лекуваш,а не да те мъчат и защо не опитват и други неща?Много се плаша да не отида и аз там леле по добре да се гръмна.... Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RUMKATA
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2008 5:16 am    Заглавие: Отговорете с цитат

TOVA I NA HORA S PSIXO ATAKI LI SE PRILAGA .MNOGO SE STRESNAH NALI WSE SI KAZWAM 4E NA6ETO NE E ZA PSIHQTRIQ.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2008 6:07 am    Заглавие: Отговорете с цитат

НЕ!!! Не се прави на всички - хора с панически атаки не се хоспитализират по простата причина, че много се повлиява от лична мотивция за оправяне и поведенческа промяна. Както и от медикаменти
RUMKATA
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2008 7:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

дано да е така 6тото е ло6о ако си жталпим 4е и хаповета не помагат.аз понякога си викам ами ако няма резултат от хап4ето ко правя а знам 4е има ама тапата ми психика все трябва да мисля ло6о та да се 6с6кам абе да не би слу4аино да ми мине деня без атака 4е 6те ми е ску4но Very Happy
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Ное 19, 2008 5:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За паническите атаки медикаментите не внаги действат, защото те действт на ниво хормони, но основното на паническото разстройство - е в модела на мислене. Т.е трябва да се работи с мисленето и какво да се промени там, а не просто да се изпие хапче и да се очаква, че всичко ще изчезне. До голяма степен хората с паническо разстройство избягват трудностите и ги е страх и за това предпочитат лесния вариант, който често не е ефективен. Така е и с медикаментите - не може модел на мислене да се проени с гълтане на едно хапче - отнема повече усилия промяната на мисленето, но дава трайни и истински резултати без зависимост към медикамент. При тежки панически атаки е хубаво и двете - медикаментите успокояват физическите симптоми, за да може да се работи с мисленето, защото ако ти си убеден, че умираш - ходи разправяй, че проблема е в мисленето.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Психиатрия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї