Пуснато на: Чет Ное 22, 2007 3:16 pm Заглавие: Как да изградим позитивизъм у децата
Сутринта заведох малкият си син на детска градина и на стената имаше бележка, че утре градината няма да работи. Щяло да има семинар за учителите на тема: "Изграждане на позитивно мислене при децата" За съжаление родители не могло да присъстват. Как мислите, от кого зависи То и при днешните условия на живот какъв е шанса да се изгради в детето.
Позитивизмът, според мен, може да се изгради у детето и от двете страни - родители и учители. Най-добре и двете му среди да са такива. Как се изгражда - според мен има много начини и то много зависи от нагласата на родителите. Децата усещат много и копират. Те приемат вашите възгледи без да искат, защото само това срещат.
Повече поощрения вместо НЕ могат да постигнат такъв ефект. Детето да развие чувство, че може д се справя, че умее, а не "Не пипай, малук си още, не разбираш, ще го счупиш.." така то приема, че е неспособно, което го кара да е песимистично настроен към себе си и действията си. Ако вие му показвате модел как да се справя с проблемите като вярва в уменята си, а не "оо боже проблем, аз никога няма да го реша"...
Така си мисля аз ) _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Две деца, живяли при еднакви условия, отгледани от едни и същи родители, а толкова различни. Няма ли налседственост, темперамент. как влияат! Обикновенно малките са по будни. Май е мн. относително. Срещала съм писимистично, неориентирани в живота хора, а децата им преуспяли и обратното
lady-to написа:
Позитивизмът, според мен, може да се изгради у детето и от двете страни - родители и учители. Най-добре и двете му среди да са такива. Как се изгражда - според мен има много начини и то много зависи от нагласата на родителите. Децата усещат много и копират. Те приемат вашите възгледи без да искат, защото само това срещат.
Повече поощрения вместо НЕ могат да постигнат такъв ефект. Детето да развие чувство, че може д се справя, че умее, а не "Не пипай, малук си още, не разбираш, ще го счупиш.." така то приема, че е неспособно, което го кара да е песимистично настроен към себе си и действията си. Ако вие му показвате модел как да се справя с проблемите като вярва в уменята си, а не "оо боже проблем, аз никога няма да го реша"...
Така си мисля аз )
Така е! Със сигурност не е само един компонент и много неща влияят. Надали е само 1 нещо. И си мислия, че би трябвало да има и генетична наследственост... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети