Регистриран на: 01 Апр 2008 Мнения: 377 Местожителство: The Valley of the Moon
Пуснато на: Чет Май 01, 2008 7:10 am Заглавие:
Когато усетиш, че би искал да споделиш нещо интересно, ще чета с удоволствие! Естествено, че няма да забравя и за многото въпросчета. _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Thinking about you and hearing us talking
And all the things I should have said
Echo now, inside my head"
Лейди, не знам дали още се интересуваш от психодрама - темата е малко стара. Ако да, мога да споделя. Ходих 2 години поред, по няколко месеца, всяка седмица. Тази група ми помогна много повече, отколкото индивидуалната терапия! Имала съм неповторими преживявания и открития за себе си! Ако някой се интересува, мога да разкажа още.
Добре тогава
Значи, ние бяхме група от 6 човека + водещия (който само води, не участва). Понеже това беше все пак терапия, общо взето всички бяхме със сходни проблеми - депресии, липса на доверие, липса на самочувствие. Понякога сме стояли и по 1 час без да обелим дума, просто защото всеки се е притеснявал да си каже какво го тревожи, и какво иска да обсъждаме.
Постепенно се отпуснахме и стана много интересно, започнахме да играем "сценки" - всеки споделяше каквото прецени, избирахме дадена случка и я разигравахме. Имаше по-емоционални, и по-малко емоционални сцени, в зависимост от това, което се разиграваше. Понякога водещият ни поставяше измислени ситуации - сещам се например, че веднъж ни каза да си представим, че всички сме актьори в цирк и затварят цирка. И ни постави за задача да изиграем живота си след цирка.
Имаше и реални ситуации, поставени в психодрамата. Спомени с родители, приятели, травми... Тогава беше най-наситено с емоции. Тогава сме плакали, всички заедно. Тогава разбираш такива неща за себе си, че ти се завива свят, като шамар е.
След психодрама съм си тръгвала и емоциите са ме държали по 2-3 дни след това. И през това време гледаш с различни очи на света - все едно досега си бил с очила, и за първи път виждаш реалните цветове на себе си, и на другите. Много е силно!
Много пъти съм се чудила как така 2 години ходих на индивидуална терапия, а не постигнах толкова, колкото за 4 месеца групова терапия. И си дадох сметка, че, понеже аз ужасно трудно се доверявам, и понеже много често съм подлагала на съмнение думите на терапевта ми (един вид, той сега го казва това, просто за да ме успокои, но не го мисли наистина) - а в групата си с различни хора, и чуваш различни мнения, някой играе теб в определена сцена, виждаш се отстрани и ВИЖДАШ какъв си в очите на другите. И тогава, вече няма как да се лъжеш, че "другите просто не разбират".
Здравейте мили хора! Аз съм завършила първото ниво по психодрама, което се води за собствен опит. Изумително преживяване!
В момента съм в първо ниво, но имаме следният проблем. Групата ни е на границата - седем човека, тъй като имахме доста хора от чужбина, други, които поради лични пречки се отказаха и тн.
Най-ужасния вариант е да се разпадне и затова търсим някой, който е завършил нивото си за собствен опит и иска да продължи.
Целата ми не е да правя реклама, но групата ни е съставена от доста интересни хора - лекари, психолози, философи... и се получават изключително интересни дискусии. Водещият ни в един от най-опитните в България. Самата тя е основател на асоциацията по психодрама и хоноруван преподавател в СУ.
Ако някой проявява интерес, може да ми се обади на: 0895566464.
Благодаря! Целувки на всички. Много ми харесаха мненията ви във форума и затова реших да пиша, въпреки че за мен психодрамата е преживявана, което трудно може да се обясни.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети