Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Жени приятелки ???
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Приятели
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Нед Фев 03, 2008 2:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Има ли вродено съреднование между жените относно мъжете?Доколко пречи то да се създаде истинско приятелство между тях?

Случвало ли ви се е след като скъсаш с приятеля си , твоята най-близка приятелка да започне връзка с него.Съответно ако си мъж бившето ти гадже да тръгне с най-добрият ти приятел?

Интересно ми е да чуя още мнения и опит, защото напоследък забелязвам много такива случаи, които понякога водят до смущаващи ситуации, тъй като тези хора трябва да продължат по някакъв взаимоотношения.Но какви?

Всеки, който е преживявал това знае за чувствата,които поражда такъв вид ситуация.

Ами чудесна тема Very Happy Мен ми се е случвало да има съревнование от страна на приятелка за мъж, да има малко женска злоба, малко хъс и сранични погледи... Rolling Eyes Кофти. Дори се разделих с една дружка, защото преди време ми се овърташе като лисичок постоянно около приятеля, но не я огря естествено, а пък 3-4 години след това я изведох на клуб с момче, с което тепърва се закачах, защото тя беше разтроена от проблеми в някаква странна връзка с едно момче, което живееш в италия...тааа тази ми приятелка точно като някоя ефтина.....ми се предложи на момчето по небивал начин Shocked Shocked Не беше и за първи път Shocked аз й казах, че я обичам, но това е простотия, защото за мен мъжете на приятелки не са мъже, докато тя явно винаги е имала някаква тръпка към това да се усуква на мойте си мъже, Ееее да ти кажа тя и никога не е била толкова стойностен приятел, а по-скоро парти партнър Laughing , който просто те зарязва щом не си му удобен и не му трябваш Rolling Eyes Та да има такъв момент на съревнование, но според мен не и при истинските приятели били те жени или мъже.

Аз лично не мога да погледна мъжа на приятелка като мъж. Не си позволявам и най-невинен флирт, дори, който попринцим ми е вроден малко Laughing , защото приятелството ми е много ценно от една скапана авантюра, аслава богу има и жени, с които си заслужава да се дружи, защото са рамо, гръб, опора, добрият съвет в точното време - има и такива, не се отчайвай от една ситуация, според мен Very Happy

Ако говорим за симпатични и чаровни жени - те често стават жертва според мен на такъв тип приятелски ищяци от женска страна, но пак казвам аз смятам, че тази приятелка не си е заслужавала твоето внимание и не бива да се притесняваш ни най-малко да се радваш, че си извадила проядения от молци половер от гардероба си - та той няма място там подяволите Shocked Very Happy
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Фев 03, 2008 3:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Та си се върнахме в първоначалната тема (щото бяхме се отплеснали).

Имала съм точно такъв случай, но като външен наблюдател. Тоест - и двете ми бяха познати, а не близки. Интересно е да наблюдаваш как всяка защитава своята позиция и се стреми да убеди всички, че има право.
А между тях- вражди, нападки. Няма компромиси и никакви нормални отношения. Конкретно в техния случай - не могат да общуват повече.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Нед Фев 03, 2008 6:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Помня, Ирис,
даже очаквах да започнеш нова тема "по темата". Хубаво е, че срещаш нови и нови приятелки - ето вече почнах да ти завиждам в потвърждение на идеята за завистта между жените Smile - аз имам старите си приятелки, но сега - чак в Канада и САЩ, а пък с новите познати, колкото и да са приятни, по-дълбока връзка не се получава.
Но, да не измествам темата. По другата почти нямам какво да кажа. Случвало ми се е приятелка да спи с момчето, в което бях лудо влюбена. Но той не отговаряше на чувствата ми, така че..ситуацията беше друга....Нямах право на претенции Smile
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Фев 04, 2008 7:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ех, колко приятели заминаха...
И така ми липсват. Покрай тази смяна на телефоните дори някои вече не ми знаят телефона.
Ами ако можеш, намери си нови. Да, сигурно няма да е същото, но поне нещо!!!
Ако искаш, пиши ми на лични - да се запознаем.
Върнете се в началото
Willie
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Нед Фев 17, 2008 12:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе според мен "жени приятелки" е почти невъзможно. Само че понеже съм мъж и може би ако го кажа крайно много жени ще се обединят срещу мъжа-простак и това даже може да е предпоставка за едно приятелство Smile. Ще кажа, че ако жените се познават от малки могат да бъдат приятелки ама ако се запознаят след пубертета малко по-тегаво си представям цялата работа.
Върнете се в началото
minion_of_fire
Разбирач
Разбирач

Местожителство: Wild Rose Country

МнениеПуснато на: Пон Мар 03, 2008 5:08 am    Заглавие: Re: Жени приятелки ??? Отговорете с цитат

Challenge написа:
Има ли вродено съреднование между жените относно мъжете?Доколко пречи то да се създаде истинско приятелство между тях?

Случвало ли ви се е след като скъсаш с приятеля си , твоята най-близка приятелка да започне връзка с него.Съответно ако си мъж бившето ти гадже да тръгне с най-добрият ти приятел?
Изглежда има нещо такова. Сигурно е вродено и природно. Жените много често започват да се съревновават и да доказват коя е по-най за да спечелят даден мъж. Даже и преди приятелката да го остави официално, май кроят такива планове. Докато с мъжете такъв проблем не съм имал. Трима мъже са по-склонни да си разпределят три момичета, които виждат на хоризонта без много спорове.

Това е личния ми опит, естествено зависи и от човека. А с приятелите в чужбина е трудно. Щом опряхме до виртуални такива... Дайте да се запознаваме. Very Happy
mi6ito2
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Сря Мар 05, 2008 6:22 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично никога не съм се разбирала много добре с момичета винаги има завист двуличие съперничество....до сега съм имала само 2 истински приятелки.
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Мар 05, 2008 6:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mi6ito2 здравей,

И аз съм така. И то с тези приятлки се виждаме сравнително рядко - през седмица, две. Много ги обичам и сме от по 8 години приятелки, но ако ни оставиш 2 месеца всеки ден заедно - ще се извием. Ние сме една до друга, когато имаме нужда - да поговорим, да обсъдим, да поплачем. Но през останалото време сме с половинките си или с компании Smile
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Сря Мар 05, 2008 11:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е тук ми е много интересно Лейди какво визираш под компании Question
Искам да кажа, че аз примерно също се разбирам доста по-добре с мъже, ама жена само в мъжка компания не е баш най-добрия вариант си мисля. Ако разглеждаме случая, в който си без гадже каво са теб компании?

Повечето ми познати мен са мъже и всичко е ток и жици Laughing обаче все пак си мисля, че женските партита и седянки като в Секса и града все пак съществуват Laughing Shocked , но на мен лично рядко ми се случват и са окрасени изключейки примерно прителката ми в компания от още 6-7 жени, та изключейки нея с всички останали познати жени на масата има баш туй - ниакви съревнования, надцаквания - коя е по-по най- е що така бе Rolling Eyes Shocked Май не можем ние да се веселим като мъжете и да си гледаме кефа наистина, а все си мерим онея работи дет ги нямаме вместо да се позабавляваме на воля Laughing Тъпигьоска история Rolling Eyes
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Мар 06, 2008 12:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Под компании визирах приятелски кръг. Примерно приятелят ми има негови приятели, както и аз имам мои проятели. Ходим да играем бовлинг примерно 5-6 човека или на заведения и тн. Аз с приятелките ми се виждам 1:1 - само двете. Клюкарим, обсъждаме, оплюваме, плачем си когато ни се иска и така...но не са ми хора, с които ще се забавлявам с компания ежедневно.

А иначе женски партита обичам много Smile Правили сме си и е много забавно.
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Мар 06, 2008 3:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

По отношение на женското приятелство-съществува и аз мога да кажа с гордост,че имам 2 такива.Познаваме се от 92година.Наистина вече се виждаме по-рядко,но приятелството е истинско и продължава.Говориме по телефоните по-често.
Мисля че за да ти е приятел даден човек-трябва да сте изживяли много неща заедно.И трудни и щастливи моменти.И когато си имал нужда от помощ/каквато и да е и по което и време да е/ да са били до теб готови да ти помогнат.
Но точно затова в моменти когато трябва да изслушаш приятелката си и да изкажеш мнение-то трябва да е това,което мислиш,дори и да не е приятно на отсрещния да го чуе.С моите приятелки много пъти сме имали различни становища.И всяка е направила това което е решила,но не сме се сърдили една на друга.
И това,което ще кажа последно е:Каквото и решение да вземат приятелките ми,дори и различно от моето мнение-аз пак ще съм до тях и ще ги подкрепям/както и те мен/,защото ако сгрешат пак ще имат нужда от рамо на което да поплачат.И без да им се натяква-Ето,аз ти казах-но ти не ме послуша.Виждаш ли до къде стигна!
Защото тази реплика е ужасна/може би съм я слушала хиляди пъти от майка ми/А моите приятелки са ми по-близки от сестра ми и майка ми.
Колкото до съревнованието и свалките на приятелките ми с гаджетата ми/е,аз вече съм омъжена/-наистина се е случвало ,но в по-ранни години.Ако сега ми се случи-ще разбера че тази жена не може да ми бъде даже и позната.
Challenge
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Вто Апр 01, 2008 10:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мнения различни...нормално.Те само затвърждават наблюденията ми -женското приятелство е съмнително, условно и извънредна рядкост.
То често е дори "повърхностно" лицемерно и злобно.Повърхностно е, защото доста жени поддържат дадено приятелство с други жени, за да има с кого да ходят по магазините, да пият кафенце...то си звучи повърхностно.
Твърдо съм на мнението, че "Секса и града" е една своеобразна утопия на женските отношения.Мъжете наистина знаят защо.Странно, защото точно мъжете, които са набедени за "...извратени, мислещи само с пишката си свине.." всъщност са по-способните от двата пола да създават крепки и дълготрайни приятелства.
Когато двама мъже са приятели и единия представя красивата си приятелка си на другия , другия си мисли "Ех, и аз ще си хвана такова гадже.Дали ще мога?".Обаче когато жена представя красивия си приятел на дружката си тя си мисли "Аз трябва да хвана този мъж.Дали ще мога?".
И не става въпрос за любов, би имала оправдание ако е така.Тя просто иска да пробва въздействието си, да се наложи.
Казват хората, например July, че има "...известна конкурентност...", "...позитивна движеща сила..".Тук обаче не говорим за конкуренция за качества, пари...тук говорим за връзки, за приятелство.Можеш да мигаш сексапилно на непознатия на бара, но не можеш да правиш това на гаджето на приятелката си, докато тя е в кухнята и ви носи бира.
Вижте всичко си има изключения.За съжаление рядко съм свидетел на такива.Излезте с малко по-красиво момче и приятелките си и наблюдавайте.Аз го правя и успявам да проследя всяка фибра във въздуха, всяко хормонално съобщение, всичко...
Всъщност срещнах жени, които успяват да се съсредоточат в чистото човешко общуване, и дори да са почувствали неосъзнатия познат всекиму анималистичен порив да се конкурират, те са избрали приятелството.
Рядко се среща това, мили дами...
Lady, и аз имам "....приятелки от 7 ми клас , с които не се виждаме всеки ден, не сме постоянно заедно...".Но предполагам, че приятелството се дължи именно на ограниченото общуване, именно защото не се виждате.
Аз имам само две приятелки - майка ми и майката на приятеля ми - жени, които наистина желаят щастието ни.
По презумпция женското приятелство е невъзможно.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Приятели Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї