Забелязвам при себе си, че колкото повече пораствам - толкова повече изчезва магията на празниците.... предишното чакане като дете... се замества с приготовленията и проблемите покрай празниците...и това малко убива емоцията. Толкова ги обичах.. дядо коледа (мраз) или великден и коледа и бъдни вечер.. беше нещо вълшебно..сега е пак хубаво но чакаш, организираш, мислиш как какво, колко пари. Като дете само се наслаждаваш на празника и на това какво другите са направили
Мисля, че когато имам дете...тази тръпка преди праника ще се появи отново...
Имате ли вие предпразнични трески и..променят ли се с годините??? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Сря Дек 05, 2007 7:24 pm Заглавие:
При мен изчезна... В смисъл, ако не си взема отпуск, нищо няма да разбера от празниците. Май съм порастнала
Но си права, мисля, че с децата (живот и здраве) отново ще имам вълнения. Не за друго, а защото ще правя някого щастлив и от това самата аз ще се чувствам по-добре _________________ Луда съм, еййй!
Аз се замислих и друго - по празниците, обикновено съм тъжна, вместо щастлива.
Тъжна съм, защото нещата не са като преди. Че не чувствам онова като преди. Че минава бързо..-чакаш ги 1 година потготвяш се и накрая БАМ и край...дали тази предпразнична треска.. не повишава очакванията към празника.. и не ни кара да се пренавиваме и след това да сме разочаровани?? Дали не е по-добре да има умерена радост от празника.. или да липсва такава, за д аможе да нямаме разочарования от празничните дни?
Какво ни носят празниците - дали те наистина ни карат да сме щастливи?? Дали точно на тези дни не ни липсват най-много онези хора, които сме загубили?? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 9:09 pm Заглавие: Re: Предпразнично настроение и празнично такова
lady-to написа:
Забелязвам при себе си, че колкото повече пораствам - толкова повече изчезва магията на празниците.... предишното чакане като дете... се замества с приготовленията и проблемите покрай празниците...и това малко убива емоцията. Толкова ги обичах.. дядо коледа (мраз) или великден и коледа и бъдни вечер.. беше нещо вълшебно..сега е пак хубаво но чакаш, организираш, мислиш как какво, колко пари. Като дете само се наслаждаваш на празника и на това какво другите са направили
Мисля, че когато имам дете...тази тръпка преди праника ще се появи отново...
Имате ли вие предпразнични трески и..променят ли се с годините???
И за мен всичко се промени с годините.Имам предпразнична треска само пред Коледа и Великден.Но си права,че когато се появи детето - може би отново ще изживееш тази тръпка.Защото изживяваш това чувство през погледа на детето.Виждаш то колко е щастливо,как се възбужда и му светят очичките от радост.Тогава и ти се връщаш назад в спомените и те облива едно невероятно хубаво чувство и емоция.После се наслаждаваш на щастието на детето си и си горд че ти си го направил,за да е толкова доволно.
Да,насладата се замества с приготовленията и проблемите покрай празниците...и това малко убива емоцията. Но вече емоцията съществува под друга форма.Ти пак можеш да се насладиш на празника,приятната атмосфера ако го погледнеш от друг ъгъл.Сядайки на масата с най-близките и обичани хора /мъж,жена,деца,родители,братя и сестри и т.н./ си казваш - ето всички са щастливи,всички сме заедно и си струваше тия усилия. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Не се притеснявайте момичета Аз май никога няма да порасна а тръпката от празниците изчезна отдавна Май това което най-много ми харесва в момента на празниците е, че предлагат някакво разнообразие и не с е работи И я всички дами и господа да си оправят настроението, нямам предвид само по празниците Иначе почвам да разправям вицове, като повярвайте ми, това никой не го иска _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Пуснато на: Чет Апр 17, 2008 11:17 pm Заглавие:
Давай с вицовете - ще стане забавно
А настроението си е готино,но предпразнично понякога се затормозяваме да измислиме как да организираме нещата и т.н.Тази подготовка с пазаруването по магазините,въртенето около печката и т.н. понякога те изморява.Но затова казах че после си е гот.Защото виждаш,че си направил други хора щастливи.Следващия път някой друг /например сестра ми или майка ми ще го организират празника / _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
С това за ходенето по магазините не съм съгласен, имам предвид с това, че ви тежи Нали на това му викат шопинг терапия Ела да видиш моята половинка като чуе за ходене по магазините Колкото и да е уморена, веднага и минава А това и на мен ми харесва _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Определено и при мен празниците вече не са това ,което бяха когато бях дете.Уж и сега им се радвам макар, че не съм сигурна дали наистина им се радвам или си налагам да е така.И ми е едно притеснено...Ето сега ,когато наближава Велик ден и всеки е започнал да се подготвя по някакъв начин,аз си мисля, ох кога да купя яйца и да ги боядисам, и козунак и сладки и какво ли още...?Всеки все за това говори и някяк започвам да се изнервям.А когато един такъв голям празник отмине ,чувствам някакво облекчение.
Защо се получава така?Може би lady-to е права - вече не сме деца и подготовката и организацията за празника се пада на нас, а животът ни е забързан изпълнен със стрес и отговорности.Приемаме го ,като допълнителен ангажимент вместо да му се радваме. _________________ Да смяташ себе си за по-лош от останалите е една от най-жестоките прояви на гордост, която може да съществува - понеже е един от най-разрушителните начини да бъдеш различен.
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 3:34 am Заглавие:
И аз не обичам празниците, много ме натъжават пък не съм и още възрастен и не участвам много много в подготовката, а това пазаруване си е голяма мъка. _________________ Sad and crying
ооо аз много обичам. За мен предпразнично съм много ентусиазирана. До някъде сама си го подържам това, защото ми се иска да има по-различни дни. Не защото съм вярваща или спазвам всички традиции, заради традициите - не. Правя го защото не ми харесва всички дни да са еднакви. Така сама си правя някои дни по-весели, по-красиви, .. по-специални. Именно за това са измислени празниците - не защото трябва да се почита някой мълчаливо - а за се повдига духа... да има нещо, което да ти разбие рутината и да те зареди с положителни емоции. За това ги има из цялата година - мотивация
А пък аз лично не очаквам друг да ми ги направи празнични - сама си ги правя. Аз искам да се почувствам ентусиазирана...да не ме залее еднотипното, ....би било ужасно всички дни са ти еднакви...да не ги чакаш с нетърпение и да няма дни, в които да поставиш зрънце вълшебство - не защото наистина има такова.. а защото ти се иска да има. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
За мен предпразничното настроение около Великден се свежда до козунак и яйца. И това е. Ааа, да, и Цветницата преди това. Иначе ОНОВА предпразнично настроение го няма. Мисля, че никога не го е имало. Просто като не съм възпитан религиозен и няма как да го има. Може би само около Нова година, ама то е повече заради снега и тръпката от прекарването на 31-ви. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Ами аз това написах - аз също не съм религиозна толкова. Не го правя защото има символика, а защото ми харесва да има различност от другит дни. Т.е боядисвам яица, защото ми харесва, а не защото е прието. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Както вече написах повечето хора мислят за празника като за още един ангажимент от ежедневието.
Обаче,аз тази година съм си я нарочила за годината на положителните промени и в тези промени влизат и празниците.Затова с моя колежка,която ми е и приятелка решихме да си направим Велик ден наистина празничен.Като за начало няма да работим(през изминалите години все сме си работили по празниците),ще се съберем в четвъртък у тях да боядисваме яйца, да печем курабийки и да се забавляваме.Това ще бъде нещо ново за мен и предполагам приятно. _________________ Да смяташ себе си за по-лош от останалите е една от най-жестоките прояви на гордост, която може да съществува - понеже е един от най-разрушителните начини да бъдеш различен.
Да именно за това говоря Калина. Не го правиш по задължение, или религия, правиш го за да направиш нещо и да разбиеш рутината, ежедневието, еднаквостта на живота и канала, в който върви. Това са РАЗЛИЧНИ дни и просто ги пълня с положителни емоции - за да ме мотивират. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 3:15 pm Заглавие:
sellfkiller написа:
С това за ходенето по магазините не съм съгласен, имам предвид с това, че ви тежи Нали на това му викат шопинг терапия Ела да видиш моята половинка като чуе за ходене по магазините Колкото и да е уморена, веднага и минава А това и на мен ми харесва
Нямах предвид за дрехи и т.н. , а за продуктите с които после ще готвя
Иначе другата терапия и на мен ми доставя огромно удоволствие и това ще направя по празниците също. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Разбрах те Биби, по-точно една приятелка ми обясни, че не е ставало дума за ходене по магазини за дрехи, обувки, мебели и бижута /изброяването не е пълно/. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 9:49 pm Заглавие:
Лошо няма,че колежката ти е обяснила.И моето изброяване не беше пълно.Важното е че се разбрахме. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Правилно, най-важното е да има разбирателство И да направите красиви яйца и каквото там друго правите _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Регистриран на: 01 Апр 2008 Мнения: 377 Местожителство: The Valley of the Moon
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 1:42 am Заглавие:
калина написа:
Както вече написах повечето хора мислят за празника като за още един ангажимент от ежедневието.
Обаче,аз тази година съм си я нарочила за годината на положителните промени и в тези промени влизат и празниците.Затова с моя колежка,която ми е и приятелка решихме да си направим Велик ден наистина празничен.Като за начало няма да работим(през изминалите години все сме си работили по празниците),ще се съберем в четвъртък у тях да боядисваме яйца, да печем курабийки и да се забавляваме.Това ще бъде нещо ново за мен и предполагам приятно.
Калина после да разказваш. Голяма веселба те чака - по женски, какво по-хубаво. Прекрасно е, че си се решила да внесеш малко промяна, всеки има нужда от такава. И аз кроя такива планове, но ще видим дали ще се реализират, тъй като напоследък ми се е загубило малко желанието...
Не съм религиозна и затова преди някои празници не съм чак в таква еуфория, но радостта си я има. Събиране с приятели, близки... Като малка бях адски щастлива, когато наближеше някой празник...след като получавах подаръци и нямах никакви задължения. Естествено е това да се промени - вече разходите са наша грижа, но то разходите са неделима част от ежедневието, няма лошо поне за Нова Година или Великден малко да се "изръсим" и да си се нарадваме хубаво. Но най-важното е да се забавляваме от сърце, да зарадваме някой друг. Празниците са шанс да внесем малко промяна в ежедневието, малко промяна, нови вкусотийки. И както повечето са споменали по-горе(и аз ги подкрепям) - липсата на предпразничното настроение се дължи при някои на това, че го приемат за задължение...
Треската преди празники при мен определено се е променила малко, по-умерена е. Но присъствието на едно сладко бебоче може да промени това. _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Thinking about you and hearing us talking
And all the things I should have said
Echo now, inside my head"
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети