Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Изборът
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Кой съм АЗ?
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Юни 11, 2008 3:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, защото това според мен не може да се нарече ИЗБОР. Щом не е съзнателно обмисляне и вземне на решение - това не може да се нарече изобщо процес на правене на избор.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Сря Юни 11, 2008 5:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също като sellfkiller вярвам, че винаги има избор и не, за да се възприеме това като буквализъм и да ми кажете, че ако ми падни тухла на главата, то не мога да избера да ми падне или не Laughing И не, защото не вярвам, че има съдба, късмет, карма, божия сила и воля - има ги тези неща всичките факт...Просто според мен вие бъркате нещата аз лично го разбирам като избор в житейска ситуация, а не контрол над всяка ситуация, защото ако имаше такъв човек контролиращ всяка ситуация, то света щеше да е една огромна диктатура с лидер водач и тоя същия щеше да е диктатора Laughing Very Happy

Говорим за избор в живота и въпреки всичко - може да заболееш от нелечима болест недай си боже, но да избереш да я изкараш в гордо вдигната глава и да се веселиш като за последно с близките ти хора през последната една година от живота ти, може и да се тръшнеш на едно легло и да кажеш шъ мра не искам да виждам никого - дайте лист за завещанието. Докато недай си боже не се сблъска с това човек не може да знае какво би избрал.

Може най-добрия ти приятел да те предаде - имаш избор - да му простиш след дълъг разговор или просто да счупиш възприятието си към него и просто да го отхвърлиш след това предателство.

Докато сме живи винаги имаме избор според мен, отвъд незнам как е. И именно странностите на съдбата ни поставят пред избори - има свят извън нас, който не контролираме, но това как ще се адаптираме към него винаги избираме ние самите съзнателно или не. Факт е, че според големите умове и дебелите книги именно силните хора осъзнават и признават факта, че винаги имат избор, носейки отговорността за живота си. Има и други, които са невероятно успешни в това да докажат, че всъщност нещата ама въобще не зависят от тях по един или друг повод и в интерес на истината са толкова умели в аргументацията, че ако използваха тази енергия да управляват живота си вероятно биха стигнали много далеч. Това са моите наблюдения над хората подкрепени с малко приказки от по-умните.

Та да съгласна съм с вас, че не си избираме съдбата, божията благосклонност може би донякъде - да според христянската религията, но не си избираме и кармата и късмета, НО винаги можем да изберем как да се адаптираме към нашето днес независимо какво ни поднесе то - сладка пастичка или ммммного люта чушле - въпрос на избор докъде да захапеш Laughing
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Кой съм АЗ? Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї