Пуснато на: Чет Дек 06, 2007 12:44 am Заглавие: Изборът
Ехо Интересна смятам ще да е тая тема.
Сами ли правим изборите ли си? До колко трябва да се вслушваме в съветите на околните, които ни обичат взимайки важно решение? Дали е възможно, въпреки, че ни обичат поради различните си възприятия и гледна точка да ни тласнат по път, който не е за нас? Или пък взимайки абсолютно автономно решение дали не рискуваме да сме заслепени и твърде емоционални?
Как го правиш ти? Кое е правилното за теб? _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Регистриран на: 07 Ное 2007 Мнения: 177 Местожителство: Wild Rose Country
Пуснато на: Чет Дек 06, 2007 7:27 am Заглавие:
От тия две стратегии няма по-правилна. Ако решиш да слушаш околните, чрез тебе ще действат обществените нагласи и норми, общественото съзнание. Ако решиш да бъдеш индимвидуалист - пак ще се потдаваш на внушения, които меже би по-рано или по -незабележимо си възприел.
През различни периоди не живота ти могат да преобладават както едните, така и другите решения.
Аз не бих тичал за всеки свой сън или преживяване при психоаналитик, но за някои това е норма. Зависи колко си манипулиран... _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни.
Още в Едемската градина Бог даде право на избор и Ева избра, да послуша змията олицетворение на злото и така, чрез жената навлезе грехът изкушението към новото е по силно и дали ще бъде внаша полза или вреда е това си остава наш избор. Зависи си от ситуацията, затова и Господ ни е дарил и с разум. Понякога е добре да послушаме отсрешния, друг път себе си. В тези момети е хубаво да не даваме ход на чувствата си, за да не ни подведат. Какво ли щеше да бъде ако Ева не бе послушала змията? Дали щеше да живеем сега в Райската градина
Не знам от къде го измислихте тоя господ, но аз като атеист хич не ги храня тия теории, че някой си ни е дал някакъв си разум и ние мислим, защото той е благоволил да ни направи разумни същества. Това е в пълно противоречие с теорията за еволюцията. Все пак за какво сме изминали тия дълги години в търсене на най-доброто развитие. Според мен точно тази еволюция е дала на мозъка ни възможността да мислим разумно и да правим сложни преценки. Разбира се, чуждата помощ и чуждото мнение са важни, но човек трябва да се научи да анализира чуждите съвети, да знае чий съвет в кой момент да послуша, ако реши да го прави и до колко да вярва на чуждото мнение. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Това бе теологичен пример във връзка с темата. А това в какво вярваме също е избор
L00P7R00P написа:
Не знам от къде го измислихте тоя господ, но аз като атеист хич не ги храня тия теории, че някой си ни е дал някакъв си разум и ние мислим, защото той е благоволил да ни направи разумни същества. Това е в пълно противоречие с теорията за еволюцията. Все пак за какво сме изминали тия дълги години в търсене на най-доброто развитие. Според мен точно тази еволюция е дала на мозъка ни възможността да мислим разумно и да правим сложни преценки. Разбира се, чуждата помощ и чуждото мнение са важни, но човек трябва да се научи да анализира чуждите съвети, да знае чий съвет в кой момент да послуша, ако реши да го прави и до колко да вярва на чуждото мнение.
Разбира се, изборът е свободен, личен и неприкосновен. Всеки има право да избира и да вярва в каквото си иска. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Да си стиснем ръцете, може да избираме заедно Ето днес си купих готварска печка. Обиколих три магазина. Различни цени, модели, марки, мнения от страна на продавачите. Аз вече имах на идея от кава точно имам нужда и избрах, водена от моето желание и на продавачите мнение.
L00P7R00P написа:
Разбира се, изборът е свободен, личен и неприкосновен. Всеки има право да избира и да вярва в каквото си иска.
Хах, мене за такава техника не ме търси. Гола вода съм. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
изорът - особено за покупка си има мноооооооого аспекти на повлияване и даже сега посещавам такъв курс. човек прави избор а 1 секунда, но за да се стигне до тази секунда - се случват много неща, които могат да датират от години.
Формира се познание, асоциации, чувства, емоциналност, вуншна намеса (реклама) и какво ли още не като състояние на духа в този момент и даденото натроение.
Човек прави несъзнателни асоциации и може да не купи нещо, само защото вътрешно го сравнява или му навява лош спомен. Това е неосъзнато, но участва в процеса на вземане на решение и избор.
Тази тема е много много дълбока
Ето например..когато ти отидеш да си купуваш нещо...какво гледаш..хващал ли се е някой, че не си купува нещо, защото Едикой си го има, а аз не харесвам този човек... или нещо от този сорт, което да повлияе на избора ви? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
или в нашият провинциален град е рзпространено следното: на еди кой си му върви бизнесът с....хоп до него се нареждам и Аз; давам под наем помещение и като наемателя го разработи и му потръгне"съжалявам друже, но нашите отношения бяха до тук, гаражчето си ми трябва и така се настанява хазяйна със същият бизнес
lady-to написа:
изорът - особено за покупка си има мноооооооого аспекти на повлияване и даже сега посещавам такъв курс. човек прави избор а 1 секунда, но за да се стигне до тази секунда - се случват много неща, които могат да датират от години.
Формира се познание, асоциации, чувства, емоциналност, вуншна намеса (реклама) и какво ли още не като състояние на духа в този момент и даденото натроение.
Човек прави несъзнателни асоциации и може да не купи нещо, само защото вътрешно го сравнява или му навява лош спомен. Това е неосъзнато, но участва в процеса на вземане на решение и избор.
Тази тема е много много дълбока
Ето например..когато ти отидеш да си купуваш нещо...какво гледаш..хващал ли се е някой, че не си купува нещо, защото Едикой си го има, а аз не харесвам този човек... или нещо от този сорт, което да повлияе на избора ви?
Здравейте,
Отдавна не съм влизала и не съм писала, за което се извинявам на Шефката ...та реших да се завърна...
Понеже все оше не съм прегледала форума и темите, не знам дали сте обсъждали темата, за която сега пиша:
"Да скъсаме и да приключим дългогодишна връзка от раз или да чакаме да срещнем подходящия човек и тогава да кажем "край"? " Кой е точният избор?
Не знам верно е, че зависи от коя страна го гледаш и затова има различни гледни точки, обаче...
Ще се радвам да чуя мнението ВИ!!!!
Весели Празници!
По принцип се получава следното: Дори и отношенията вече да са се изчерпали си стоим във връзката. Тръгваме си тогава, когато се е появил друг. Може би страх да неостанем сами! Абе малко гадничко за отсрешният, защото демек го напускаш заради друг. Да, понякога е и така, но друг път не е. За мен по достойно е да си тръгнем в момент, когато сме на ясно ,че любовта е свършила. Така лъжем себе си и него
Случват се мн. неща, само се хабят нерви. Накрая стават врагове.
deinameina написа:
Здравейте,
Отдавна не съм влизала и не съм писала, за което се извинявам на Шефката ...та реших да се завърна...
Понеже все оше не съм прегледала форума и темите, не знам дали сте обсъждали темата, за която сега пиша:
"Да скъсаме и да приключим дългогодишна връзка от раз или да чакаме да срещнем подходящия човек и тогава да кажем "край"? " Кой е точният избор?
Не знам верно е, че зависи от коя страна го гледаш и затова има различни гледни точки, обаче...
Ще се радвам да чуя мнението ВИ!!!!
Весели Празници!
Опааа по темата за взимане решение за покупка и емоцията при избора, преломния момент и факторите мога да напиша книга в три тома тука Много готина тема - в това работя и съм много щастлива от тази тема, обаче няма да Ви натрапвам неща излишни щото Лейдито е дала основни параметри подходящи за приятен разговор с повече ще досдяяя Маркетинг, ПР, продажби, глупости, облъчваници, провокации . обаче егати пак си е психология над 50% цялата тая боза наречена с различни имена за мене - просто хората са я превърнали в средство за печелене на пари, доразвили са я и са й измислили някви имена различни
Обаче се замислих - избора - дали съзнаваме важността му? Примерно за мен си знам, че я осъзнавам щот съм инат и индивидуалист в много ситуации дори правя тъпи избори и си нося теглото само и само да е мой избора, ама има едни много хора дет се носят като чели по течението и в България и в чужбина - ден след ден - живеят по някакви правила срещу които често плюят, но рядко правят нещо...стават на 60 и се питат кво стана... Дали важността на избора особенно в общества като БГ - страни след соц режим примерно не трябва да се апелира някакси към нея? Дали хората винаги осъзнават, че те са господари на живота си? Дали "Дас Ман" или човека по матрицата не е просто по-удобен за власт имащите, хората прокарващи посланията и масовата манипулация и затова избора ни и неговата важност са останали някакси на заден план? _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Дали усещането да нямаш избор е своеобразна форма на избор?
Съгласни ли сте с твърдението,че човек може да направи най-малко две неща в една ситуация?Тогава защо казваме толкова често-нях избор или не ми оставиха избор вместо,например,"избрах да постъпя така" или "аз направих своя избор"?! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Дали усещането да нямаш избор е своеобразна форма на избор?
Съгласни ли сте с твърдението,че човек може да направи най-малко две неща в една ситуация?Тогава защо казваме толкова често-нях избор или не ми оставиха избор вместо,например,"избрах да постъпя така" или "аз направих своя избор"?!
Съгласна! Дори и жената малтретирана от мъжът си има избор. Да живе е в тормоз или на пътя. Защото в повечето случай си кротуват зарад финансовата час. Е, разбира се има и случай от страх полувинката да не ги убие. Всякакви луди. Така, че винаги има избор
Пуснато на: Вто Юни 10, 2008 10:51 pm Заглавие:
Не съм съгласна, че човек винаги има избор. Никой, който е бил болен примерно от някаква неизлечима болест е имал избора да заболее ли от нея или не, и да умре. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
ще целуваш букви вместо устни
ще прегръщаш кръста вместо мен."
Возиш се в рейс, който катастрофира....какъв избор имаш ти?
Да не се качиш в рейса?
Според мен понятието ИЗБОР включва наличието на казус и поне 2 алтернативи към него.
Не може да се говори за ИЗБОР, когато ти не си запознат с казуса - ако незнам, че ще се блусне рейса - как да наравя избор?
Избора трябва да е нещо СЪЗНАТЕЛНО, според мен. Т.е нещо, което осъзнаваме като казус и трябва да обмислим алтернативите. Не може да се говори на избор на алтернативи, когато човек незнае че нещо ще му се случи. Ти можеш да ПРЕДПОЛАГАШ, че ще се случи нещо - но тогава няма как да направиш избор, като не си запознат с точните детайли на ситуацията - няма как да се обмисли. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Сря Юни 11, 2008 3:48 am Заглавие:
А понякога липсват и алтернативите като в примера ми с болестите. _________________ "Ти ще дойдеш, но ще бъде късно
аз ще гния в гроб студен
ще целуваш букви вместо устни
ще прегръщаш кръста вместо мен."
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети