Пуснато на: Съб Дек 15, 2007 12:22 pm Заглавие: Комерсиална ли е психиатрията в България?!?
Прави ми неприятно впечатление,че психиатрите напоследък изобщо не подхождат творчески и иновативно към работата си.Наблюдавам само всеобща рутина и кариеризъм.Няма почти никакво желание и мотивация за професионално развитие и обогатяване.Хората,практикуващи тази професия са свикнали с присъствието и наличието на най-модерните и умопомрачително скъпи хапчета,внесени на пазара от водещи фирми монополисти. За най-леката депресия и за най-сериозната форма на психическо разстройство психиатрите са склонни да дават едни и същи по състав медикаменти.Сключват се договори(в повечето случаи гласни)между психиатрите и някои/а често и с няколко/ от представителните лица на тези корпорации,щедро предлагащи "професионално поощрение и подпомоане на така и непровеждани изследвания"от здравните работници.Преекспонират ефективността от въздействието им и значително,разбира се, намаляват значението на страничните ефекти.Тъжна картина.Ние вече не разполагаме с психиатри,а с химици.Със зле платени химици,които са склонни всеки един момент да приемат поредното стимулиращо предложение от някоя пазарна акула... _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Не съм съгласен. Познавам екип от превъзходни психиатри, които ти дават "позитивен елексир". Една от тях е Невена Балканска. Виден психиатър и общественик. Но нека да не забравяме, че психиатрията и психологията са две съвсем различни неща. Психологията обхваща психиатрията! _________________ Психология на човека. Силата на позитинвото мислене
Не съм съгласен. Познавам екип от превъзходни психиатри, които ти дават "позитивен елексир". Една от тях е Невена Балканска. Виден психиатър и общественик. Но нека да не забравяме, че психиатрията и психологията са две съвсем различни неща. Психологията обхваща психиатрията!
Аз бих се радвал искрено ако греша,но за съжаление имам съвсем преки наблюдения и по-широк поглед към тази система.Разбира се изключения има,това безспорен факт и именно за това в изказването си съвсем умишлено избрах ключовата дума "почти ".
Ще ми разкажеш ли повече за този "елексир"?Бих искал да знам какво съдържа понятието "превъзходен психиатър"за теб,ако разбира се,желаеш да споделиш с нас....А що се отнася до последното твърдение,то психологията обхваща малка част от психиатрията и обратно.
Поздрави! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
От къде сте сигурен, Dedoto че имате по-широки наблюдения?
Здравейте,Клинична Психология!
Позволете да Ви приветствам с участието Ви във нашия форум!На въпроса и обръщението Ви бих отговорил така:от опита и кореспонденцията,които имам с тази структора,както и с търговската част от предлаганите лечебни асортименти и на свой ред отново бих Ви попитал-какво е за Вас екип от превъзходни психиатри?
Между другото празната папка,назована клинична психология може би очаква именно Вие да пуснете първата тема
Поздрави! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Позволете да Ви приветствам с участието Ви във нашия форум!На въпроса и обръщението Ви бих отговорил така:от опита и кореспонденцията,които имам с тази структора,както и с търговската част от предлаганите лечебни асортименти и на свой ред отново бих Ви попитал-какво е за Вас екип от превъзходни психиатри?
Между другото празната папка,назована клинична психология може би очаква именно Вие да пуснете първата тема
Поздрави!
Поздрави!
Здравейте, добре съм! А вие?
Благодаря Ви!Ще се въздържа от отговор.И без това видно е,че имате вече мнение по въпроса.Може би по-добре от мен знаете това.Но при всички случай бих се чувствал по-добре ако не даваме ход на устроумието си,а се опитаме да си поговорим за психиатрия.Какво ще кажете? _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Ясно е, Дедото какво искам да кажа. Екип от превъзходни психиатри е няколко човека, които работят върху едно и също нещо-заедно, осъвършенствали дадена специалност, всеки от тях развил се в различна посока, като например - Клинична псхиология, Метаморфозни синдроми, ИТ приспособяване, Политическа психология, Класическа психиатрия, Когнитивна психология, Трудова, Органицационна и т.н. Тези хора си взаимодейства помежду си и правят иновативни концепции в обединението, което ги сближава. _________________ Психология на човека. Силата на позитинвото мислене
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети