Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Комерсиална ли е психиатрията в България?!?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Психиатрия
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Съб Дек 15, 2007 12:22 pm    Заглавие: Комерсиална ли е психиатрията в България?!? Отговорете с цитат

Прави ми неприятно впечатление,че психиатрите напоследък изобщо не подхождат творчески и иновативно към работата си.Наблюдавам само всеобща рутина и кариеризъм.Няма почти никакво желание и мотивация за професионално развитие и обогатяване.Хората,практикуващи тази професия са свикнали с присъствието и наличието на най-модерните и умопомрачително скъпи хапчета,внесени на пазара от водещи фирми монополисти. За най-леката депресия и за най-сериозната форма на психическо разстройство психиатрите са склонни да дават едни и същи по състав медикаменти.Сключват се договори(в повечето случаи гласни)между психиатрите и някои/а често и с няколко/ от представителните лица на тези корпорации,щедро предлагащи "професионално поощрение и подпомоане на така и непровеждани изследвания"от здравните работници.Преекспонират ефективността от въздействието им и значително,разбира се, намаляват значението на страничните ефекти.Тъжна картина.Ние вече не разполагаме с психиатри,а с химици.Със зле платени химици,които са склонни всеки един момент да приемат поредното стимулиращо предложение от някоя пазарна акула...
Clinical Psychology
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Нед Дек 16, 2007 5:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм съгласен. Познавам екип от превъзходни психиатри, които ти дават "позитивен елексир". Една от тях е Невена Балканска. Виден психиатър и общественик. Но нека да не забравяме, че психиатрията и психологията са две съвсем различни неща. Психологията обхваща психиатрията!
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Нед Дек 16, 2007 10:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Clinical Psychology написа:
Не съм съгласен. Познавам екип от превъзходни психиатри, които ти дават "позитивен елексир". Една от тях е Невена Балканска. Виден психиатър и общественик. Но нека да не забравяме, че психиатрията и психологията са две съвсем различни неща. Психологията обхваща психиатрията!

Аз бих се радвал искрено ако греша,но за съжаление имам съвсем преки наблюдения и по-широк поглед към тази система.Разбира се изключения има,това безспорен факт и именно за това в изказването си съвсем умишлено избрах ключовата дума "почти ".
Ще ми разкажеш ли повече за този "елексир"?Бих искал да знам какво съдържа понятието "превъзходен психиатър"за теб,ако разбира се,желаеш да споделиш с нас....А що се отнася до последното твърдение,то психологията обхваща малка част от психиатрията и обратно.
Поздрави!
Clinical Psychology
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Сря Дек 19, 2007 9:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

От къде сте сигурен, Dedoto че имате по-широки наблюдения?
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Сря Дек 19, 2007 11:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,Клинична Психология!
Позволете да Ви приветствам с участието Ви във нашия форум!На въпроса и обръщението Ви бих отговорил така:от опита и кореспонденцията,които имам с тази структора,както и с търговската част от предлаганите лечебни асортименти и на свой ред отново бих Ви попитал-какво е за Вас екип от превъзходни психиатри?
Между другото празната папка,назована клинична психология може би очаква именно Вие да пуснете първата тема Very Happy
Поздрави!
Clinical Psychology
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 3:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Dedoto написа:

Позволете да Ви приветствам с участието Ви във нашия форум!На въпроса и обръщението Ви бих отговорил така:от опита и кореспонденцията,които имам с тази структора,както и с търговската част от предлаганите лечебни асортименти и на свой ред отново бих Ви попитал-какво е за Вас екип от превъзходни психиатри?
Между другото празната папка,назована клинична психология може би очаква именно Вие да пуснете първата тема Very Happy
Поздрави!

Здравейте, добре съм! А вие?
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 9:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Dedoto написа:

Поздрави!

Здравейте, добре съм! А вие?

Благодаря Ви!Ще се въздържа от отговор.И без това видно е,че имате вече мнение по въпроса.Може би по-добре от мен знаете това.Но при всички случай бих се чувствал по-добре ако не даваме ход на устроумието си,а се опитаме да си поговорим за психиатрия.Какво ще кажете?
Clinical Psychology
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Съб Дек 22, 2007 4:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ясно е, Дедото какво искам да кажа. Екип от превъзходни психиатри е няколко човека, които работят върху едно и също нещо-заедно, осъвършенствали дадена специалност, всеки от тях развил се в различна посока, като например - Клинична псхиология, Метаморфозни синдроми, ИТ приспособяване, Политическа психология, Класическа психиатрия, Когнитивна психология, Трудова, Органицационна и т.н. Тези хора си взаимодейства помежду си и правят иновативни концепции в обединението, което ги сближава.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Психиатрия Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї