Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Хората, които не харесваме... ама не изобщо
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Светът около нас
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
animateh
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пет Май 30, 2008 7:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

HANDLE написа:

Кои харесваме най много?
Тези чието интереси и убеждения са сходни с нашите.
Тези които притежават известни умения или способности
Тези които притежават някои приятни достойни за уважение качества, лоялност, честност доброта
Тези които ни харесват
Тези които сътрудничат с нас, харесваме повече от тези които се състезават с нас
Които ни доставят естетическа наслада
Индивидите харесват хора които също са пострадали
................................................................................
и какви са причините да не харесвате някои

Извинявай, но изобщо не съм съгласна с тук изброените. Само с първото и то ако го перефразирам: "Тези, които имат сходна ценностна система с нашата". Тези с уменията и способностите може да не ги харесваме, защото им завиждаме, че ги имат, а ние-не. Същото важи и за следващите, като изключвам сътрудниците, но пък едва ли има хора които само да ни сътрудничат без да са и нещо друго. Що се отнася до пострадалите, тук по-подходящо е да кажем съжаляваме или в добрия случай съчувстваме, а то си е друго нещо. Дори всичко изброено до тук да се съвмести в една личност, пак не е задължително да я харесаме или със сигурност няма да я харесаме, защото няма начин да не събуди у нас чувство на малоценност.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пон Юни 16, 2008 11:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

здрасти искам да кажа своето мнение.
и на мен ми се е случвало един човек от пръв поглед да ми е противен или по точно отблъкващ аз предпочитам да си нямам работа със неприятни за мен хора Smile
EE__
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
minion_of_fire
Разбирач
Разбирач

Местожителство: Wild Rose Country

МнениеПуснато на: Пон Авг 11, 2008 11:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че винаги има причина, защо не харесваме някого, въпроса е, дали на момента можем да я осъзнаем. Най-вероятно тази личност подсъзнателно ни напомня някого, с който сме имали неприятни контакти.

Друго предположение е, че не харесваме различните от нас. Или им завиждаме за нещо. Например, някои жени трудно приемат други, докарани и добре изглеждащи. Както и мъжете - такива, които по нещо ги превъзхождат.
bubsoivz
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Сеп 01, 2008 1:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз попринцип съм доста толерантна ( от скоро ) и наистина ми трябва доста време, за да разбера дали човека си е пич.Ако някой не ми е симпатичен гледам да запазя симпатиите в себе си,защото мога да греша с преценката си , а чак след като го опозная мога да споделя открито какво мисля за него.Случва се от пръв поглед много да харесам човека,но с времето, опознавайки го , да променя изцяло мнението си.Мисля , че малко се отклоних,но попринцип много често се налага да прекарваш деня си с неприятни за теб хора,но вместо да се тровиш с комплексните им маниери и глупост,просто не им обръщай внимание.Разбира се нямам в предвид да ги игнорирам, просто за хора, които не са ваш тип бих препоръчала,щом е задължително да споделяте деня си, да не се тровите с тях Smile .
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Светът около нас Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї