Кои харесваме най много?
Тези чието интереси и убеждения са сходни с нашите.
Тези които притежават известни умения или способности
Тези които притежават някои приятни достойни за уважение качества, лоялност, честност доброта
Тези които ни харесват
Тези които сътрудничат с нас, харесваме повече от тези които се състезават с нас
Които ни доставят естетическа наслада
Индивидите харесват хора които също са пострадали
................................................................................
и какви са причините да не харесвате някои
Извинявай, но изобщо не съм съгласна с тук изброените. Само с първото и то ако го перефразирам: "Тези, които имат сходна ценностна система с нашата". Тези с уменията и способностите може да не ги харесваме, защото им завиждаме, че ги имат, а ние-не. Същото важи и за следващите, като изключвам сътрудниците, но пък едва ли има хора които само да ни сътрудничат без да са и нещо друго. Що се отнася до пострадалите, тук по-подходящо е да кажем съжаляваме или в добрия случай съчувстваме, а то си е друго нещо. Дори всичко изброено до тук да се съвмести в една личност, пак не е задължително да я харесаме или със сигурност няма да я харесаме, защото няма начин да не събуди у нас чувство на малоценност.
здрасти искам да кажа своето мнение.
и на мен ми се е случвало един човек от пръв поглед да ми е противен или по точно отблъкващ аз предпочитам да си нямам работа със неприятни за мен хора
Регистриран на: 07 Ное 2007 Мнения: 183 Местожителство: Wild Rose Country
Пуснато на: Пон Авг 11, 2008 11:14 am Заглавие:
Мисля, че винаги има причина, защо не харесваме някого, въпроса е, дали на момента можем да я осъзнаем. Най-вероятно тази личност подсъзнателно ни напомня някого, с който сме имали неприятни контакти.
Друго предположение е, че не харесваме различните от нас. Или им завиждаме за нещо. Например, някои жени трудно приемат други, докарани и добре изглеждащи. Както и мъжете - такива, които по нещо ги превъзхождат. _________________ Което не ни убива, ни прави по-силни.
Аз попринцип съм доста толерантна ( от скоро ) и наистина ми трябва доста време, за да разбера дали човека си е пич.Ако някой не ми е симпатичен гледам да запазя симпатиите в себе си,защото мога да греша с преценката си , а чак след като го опозная мога да споделя открито какво мисля за него.Случва се от пръв поглед много да харесам човека,но с времето, опознавайки го , да променя изцяло мнението си.Мисля , че малко се отклоних,но попринцип много често се налага да прекарваш деня си с неприятни за теб хора,но вместо да се тровиш с комплексните им маниери и глупост,просто не им обръщай внимание.Разбира се нямам в предвид да ги игнорирам, просто за хора, които не са ваш тип бих препоръчала,щом е задължително да споделяте деня си, да не се тровите с тях . _________________
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети