Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

kakwo e towa

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Паник атаки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ani4ka11
Новак
Новак

Местожителство: burgas

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 9:25 pm    Заглавие: kakwo e towa Отговорете с цитат

здравейте днес се регистрирах в сайта и искам да ви разкажа моята история пани4еско разтройсво ли е или вегетативна дистония както казват лекарите зна4и преди 6 години ми запари цялото тяло главата езика краката сърцебиене ,замайване ,главоболие ,двойно виждане .Ама не мина след 2 4аса както казвате а 2 години мо пареше тялото и главоболие всеки ден .Сега пак имам парене на езика ,устните но рядко на тялото и главата а сърцебиенето си остана с прескачанията.Е какво щте кажете за мен????????А забравих пресъхва ми и гърлото и ме стяга сърцето .Ама аз си имам пролапс на митрална клапа незнам дали има общо с това.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 10:58 pm    Заглавие: Re: kakwo e towa Отговорете с цитат

ani4ka11 написа:
здравейте днес се регистрирах в сайта и искам да ви разкажа моята история пани4еско разтройсво ли е или вегетативна дистония както казват лекарите зна4и преди 6 години ми запари цялото тяло главата езика краката сърцебиене ,замайване ,главоболие ,двойно виждане .Ама не мина след 2 4аса както казвате а 2 години мо пареше тялото и главоболие всеки ден .Сега пак имам парене на езика ,устните но рядко на тялото и главата а сърцебиенето си остана с прескачанията.Е какво щте кажете за мен????????А забравих пресъхва ми и гърлото и ме стяга сърцето .Ама аз си имам пролапс на митрална клапа незнам дали има общо с това.

Аничка,кой курс медицина караш? Laughing Surprised Very Happy
Ти си си направо кандидат-хипохондрик... Very Happy
Сега сериозно.Твърде общо е да се заключи към кое от двете диагнози се отнасят твоите физически симптоми.Върпоса е да опишеш психическите си състояния,които ги съпровождат.Можеш ли да направиш това?
ani4ka11
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Дек 20, 2007 11:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ами психическите незнам аз ви пиша тези които 4увствам всеки ден ,а психи4ески може би ме е страх да отидя по дале4е е не то4но страх ама ми става зле вие ми се свят ,то не 4е в къши не ми се вие ,мраву4кане ,събуждам се с сърцебиене ,виене на свят, прав стоеж усещам вътрешно безпокойство треперене на тялото амам не се вижда от друг 4овек поне така ми казват ,замайване ,прилошаване и бързам да се прибера и пия един транксен и доло горе поминава ама не съм такава както си бях преди това ,мускулна слабост да ви каза 4естно от вси4ко това ве4е ми омръзна ,сестра ми е с пани4еско разтройство ама и стават пристъпи са по 10 мин .и и минават а аз а и шум в ушите имам а това парене на езика на длавата на гърба мести се постоянно незнам от каде идва .Ходила съм при психиатър каза ми 4е няма такава болест,а невроложката ми каза вегетатини прояви.ИМам пролапс на митрална клапа но ми казаха 4е неможе да се замайвам от това пък да ми пари тялото абсурд.Имах и възел на щитовидната жлеза ама го оперираха в софия ,хормоните ми са нормални .Еми това е в общи линии.Ясно е 4е нещо възбужда нервната система ама какво незнам .......Вие как мислите
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Дек 21, 2007 2:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей,

Моето мнение, от това, което прочетох, е че най-вероятно имаш два проблема, които се отключват взаимно. За паническите атаки, според мен имаш..още повече щом и сестра ти има. Най-вероятно имате генетична предразположеност, която се е отключила от нещо.
Въпросът е какво я е отключило. Щом и при сестра ти се е отключила, може би нещо се е случило в семейството. Ако не е трудно за теб.. бих се радваа да ни разкажеш дали е имало някакво събитие - загуба и ако да то каква точно.
За нехарактерните симптоми - правили ли са ви скенер или някакво изследване на главата? Може да има нещо, което да води до тези симптоми, които да отключват паническите атаки. Нещата да са навързани.
Според мен има данни за паническо разстройство, но и още нещо. Освен типичните неща, има и други, които не са типични. Това парене на тялото и на езика..главоболието, може да е от нервно напрежение. Но много е важно какво е отключило атаките...Кога започнаха.. и при сестра ти..едновремено ли, ако не - кой пръв и при каква ситуация..

Благодаря ти за споделянето с нас.
ani4ka11
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Дек 21, 2007 2:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

здравейте ,благодаря ви за отговора и аз си мисля 4е нещо не се вързват моите симтоми с пани4еските атаки ,но .........сестрами е от малка така от 2,3 клас незнам при нея от какво се отклю4и казва 4е от стрес но и ставам много рядко на година по 2,3 и траят малко време по 10 мин.А при мен незнам от какво първо започнаха да не ме държат краката ,муслулите ,после след окола 2 месеца някаде запо4на една криза с главоболие разпъване в главата ,замайване ,шум в уште ,двойно виждане , задъшаване а паренето беше ужас ,и сърцебиене силно което не минаваше.НЕ можех да се движа сестра ми ме придържаше ,неможех да пазя равновесие ,казаха ми алерги4на реакция и ми биха ми урбазон но не мина ,а лекарката като ми пипна тялото и тя каза 4е пари обади се незнам каде и ми каза да ходя на психиатър.Искам да кожа само 4е 2 месеца неможех да ям нищо просто имах топка и свалих 15 кг.ЦЯлото ми тяло се тресеше и пареше и главоболие 2 години постоянно .Напуснах работа неможех да ходя а и кръвното ми беше 80/60 ниско .Правила съм скенер нопмален е .Доплер невроложката ми каза функционални спазми на мозъка.ЕЕГ -също съм правила леки иритативни промени без огнищност и параксисми и вегетолиги4ни изследване съм правила -не-пълен диенцефален с-ма с невровегетативни ,невротрофи4ни ,невропсихи4ни нарушения.Ами това е ина4е съм преживявала много неща и съм се справяла с тях но не ми се разказва много за тях едно от тях е 4е сама отгледах сина си родих го на 17 сег е 21,много трудности съм преживяла заради него ,но немисля 4е има връска с тези мои симтоми още пове4е 4е те не из4езват е намаляха но не се махат напъно .Пък и психиятърката се у4уди като и казах 4е ми пари езика и главата .НЕзнам въпроса е 4е мемога да излизам прилошава ми и ми е едно такова замаено а и като повървя мако мусколите направо отказват ,нямам сила .
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Дек 21, 2007 6:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ани4ка11 написала сум ти лично съобщение, което можеш да провериш. Смятам, че може да ти помогне това, което ти написах.

Благодаря за това, че споделяш с нас
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Паник атаки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї