ЗА ЖИВОТНО-ВЕДНАГА ТИ КАЗВАМ- ЗМИЯТА- ОТ НЕЯ СЕ ИЗВЛИЧА ОТРОВА- (НЕ МОГА ДА ТИ КАЖА КАКВА ЗМИЯ ТОЧНО) ...ЛЕКАРСТВОТО СЕ ПРИЕМА ВЪТРЕШНО, ДАЖЕ НА СКОРО ГЛЕДАХ, КОЕТО ПОМАГА ПРИ БОЛНИ ОТ РАК В НАЧАЛЕН СТАДИЙ
Дейна,съветвам те най-приятелски да обърнеш внимание първо на езиковата си култура,нивото ти на информираност и върху линията си на поведение ако изобщо желаеш да водиш някаква успешна кореспонденция по каквато и да било тема.По въпроса за първобитните хора-прочети мненията на Уили,които са много добре аргументирани и интересни-можеш да научиш нещо от там.
Отказвам се от опитите си за понататашен диалог с теб,така че не е нужно да ми отговаряш на поста.Приемаме,че е възникнало недоразумение във възгледите ни и толкова.
P.S Змията е влечуго ,с което,вярвам,не се храниш!
Поздрави! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Относно езиковата ми култура и поведение- нямам намерение да променям нищичко, камо ли заради тебе. Това съм аз, съжалявам ако не мога да се изразявам на високо-интелектуално ниво, както го правиш ти и може би от там идва проблема, че не можем да се разберем с тебе!! Пък и мисля, че това тебе не те засяга, защото доколкото се сещам изказваме мнение по даден въпрос и гледаме кой-колкото може да се аргументира, а не сме в час по езикова култура и увод в психологията( урок "Начин на поведение спрямо заобикалящата Ви среда)!
Благодаря ти искрено за съвета, но ще го пропусна...
Твърдиш ти, че змията не е животно, а влечугото не е ли?
Значи заекът не е животно, понеже е бозайник или чакай малко нещо май се пообърках, така...Доколкото си спомням въпросът ти бе :"Дай ми пример с извлек на лекарства от животни, които се приемат вътрешно?" Ти не ме попита -Дай пример с животно, което може да се консумира и в същото време от него да се извлича лекарство, което да се приема вътрешно.
....
- "Източник на хомеопатични лекарства са субстанции от ЖИВОТИНСКИ произход, тъкани и химически субстанции, растения и минерали..."
- "Остеопороза и артрит- Глюкомизинът се синтезира от глюкозата в тялото на всеки човек, като има основна функция да поддържа ставите и съединителната тъкан здрави. Той се извлича от ракообразни животни- раци, скариди и т.н ( няма да влизаме в подробности)"
-"Японци преди извастно време съдават кръвоносни съдове от кожата на сьомга-успешно тествани..."
-"Въпреки рисковете към края на 1997г. на 20 човека бива трансплантиран черен дроб от свиня. на 150 човека от цял свят е била траснплантирана тъкан от свиня и много диабетици са били прикачени към черен дроб и бъбрек от свиня- машини за диализа."
-"Проект ППЛ Виржиния(САЩ) включва създаването на стадо крави, произвеждащи човешки млечен протеин, и зайци, произвеждащи човешки калцитонин, който спомага за възстановяването на костите."
- "Световно известния препарат "Мезим Форте" се произвежда от свински ензими; Свински е и инсулинът, който се предлага от много фирми за диабетици."
-"Китайската фармакология включва лекарства от животински и минерален произход...."
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 12:56 pm Заглавие:
Брей, изглежда доста съм пропуснала, откакто спрях да чета тази тема.
Да си кажа и аз. Ако съм разбрала правилно, Dedoto смята, че хората, които не ядат месо, са по-напред в еволюцията. Къде е логиката? Ако можеш да се храниш и с растения, и с животни, определено имаш повече шансове за оцеляване, отколкото ако можеш да се храниш само с едното.
Може би става въпрос за духовна еволюция? Не мисля, че има общо. Има много хора, които не ядат месо заради мисълта, че се хранят с трупове, но в същото време с удоволствие биха отишли да пострелят по антилопи в Африка. Т.е. не им пука толкова за смъртта на животното. Според мен нещата не трябва да се смесват.
Що се отнася до проблемите с високия холестерол и всички произтичащи от него предразположености към по-ранна смърт - според мен идват не просто от храненето с месо, а от системното преяждане с ТЛЪСТО месо, ПРЕСТОЯЛО месо (каквото за съжаление често се продава в магазините) или с месо от животни, които са хранени с болкуци. А не просто от месо. В чистото месо, преминало през термична обработка (варене или печене) няма нищо страшно.
Мое си мнение де. _________________ Луда съм, еййй!
Днес четох нещо много интересо свързано с тази тема. Пишеше, че вегетариаствоо е много вредно за малките деца, защото обемът на стомахчето им е много малък, а имат нужда от доста калории. Те имат нужда от месни продукти, за да се захранят, тъй като вегетарианските са по-обемни, но не толкова хранителни. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Брей, изглежда доста съм пропуснала, откакто спрях да чета тази тема.
Да си кажа и аз. Ако съм разбрала правилно, Dedoto смята, че хората, които не ядат месо, са по-напред в еволюцията. Къде е логиката? Ако можеш да се храниш и с растения, и с животни, определено имаш повече шансове за оцеляване, отколкото ако можеш да се храниш само с едното.
Може би става въпрос за духовна еволюция? Не мисля, че има общо. Има много хора, които не ядат месо заради мисълта, че се хранят с трупове, но в същото време с удоволствие биха отишли да пострелят по антилопи в Африка. Т.е. не им пука толкова за смъртта на животното. Според мен нещата не трябва да се смесват.
Що се отнася до проблемите с високия холестерол и всички произтичащи от него предразположености към по-ранна смърт - според мен идват не просто от храненето с месо, а от системното преяждане с ТЛЪСТО месо, ПРЕСТОЯЛО месо (каквото за съжаление често се продава в магазините) или с месо от животни, които са хранени с болкуци. А не просто от месо. В чистото месо, преминало през термична обработка (варене или печене) няма нищо страшно.
Мое си мнение де.
Това с ловджийството е наистина гадно нещо....Гледах тоя "спорт" с убиване на малки тюленчета с чук-нямам думи... _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Гхх,опасявам се,че си изпаднала в сериозна заблуда.Напротив,точно обратното-хората не се раждат месоядни,а стават такива.Устройството и функцията на човешката храносмилателна система има доста съществени разлики от тази на хищните животни. Храносмилателната система на човека е много по-близка до тази на висшите тревопасни и плодоядни бозайници и най-вече до тази на маймуните, които винаги са били вегетарианци.Сравнението между животни и растенията е ,меко казано,неуместно.Растенията седят на много по-нисък еволюционен праг-те нямат мисли,чувства,емоции, кръв.Смяташ ли,че е дно и също да убиеш ябълка и да заколиш агънце?!
Дедо, що сравняваш хора и хищници, ва? Ми че то не само хищниците ядът месо!
Ние, хората, сме си всеядни. Значи ядем и месо. А маймуните, до колкото знам, не са това, от което хората произлизат. Батко Дарвин, той го е казал, че имаме общи измрели прародители с маймуните (което не е като да произлизаш от маймунка, но разбира се противниците му окапазили светлата му идея, подигравайки се, че били сме произлезли от маймунки- но и генетиката е на страната на бат Дарвин, а пред генетиката всички мълчат). Та нека маймунките да си похапват и плодове.
Пък животът е такъв, дедо, че не може да го делиш на низш и на висш. Все е живот. И щом е живот, то все е ценен.
И ако го делиш на низш и на висш, значи си на грешен път. Животът сам ще отхвърли твърдението ти.
Палецът на крака ти е направен от клетки, нали? Те, клетките, не са разумни, казваш. Едни такива низши са и като да убиеш няколко от тях, по твоята логика няма да е като да убиеш цял един човек... Значи клетките и техният живот не са ценни и дай да ги убиваме, а?
Дедо, ако клетките на палеца на крака ти са толкова низши и техният живот нищо не значи... Пък и убийството им нищо не значи... Ша убувам кубинките, а ти приготвяй палец на крака си по твой избор за жертва. Обещавам да скачам систематично с кубинки отгоре + с паве в ръцете (природата не ми е отредила да тежа много и павето ще коригира отчасти това или поне така се надявам), а ти после ше разправяш за низш и за висш живот и от там кое е ценно да се пази и кое не е, като спра да скачам (малеее, само дано не си с мазохистични наклонности, че тогава ше загазя).
Гхх,опасявам се,че си изпаднала в сериозна заблуда.Напротив,точно обратното-хората не се раждат месоядни,а стават такива.Устройството и функцията на човешката храносмилателна система има доста съществени разлики от тази на хищните животни. Храносмилателната система на човека е много по-близка до тази на висшите тревопасни и плодоядни бозайници и най-вече до тази на маймуните, които винаги са били вегетарианци.Сравнението между животни и растенията е ,меко казано,неуместно.Растенията седят на много по-нисък еволюционен праг-те нямат мисли,чувства,емоции, кръв.Смяташ ли,че е дно и също да убиеш ябълка и да заколиш агънце?!
Дедо, що сравняваш хора и хищници, ва? Ми че то не само хищниците ядът месо!
Ние, хората, сме си всеядни. Значи ядем и месо. А маймуните, до колкото знам, не са това, от което хората произлизат. Батко Дарвин, той го е казал, че имаме общи измрели прародители с маймуните (което не е като да произлизаш от маймунка, но разбира се противниците му окапазили светлата му идея, подигравайки се, че били сме произлезли от маймунки- но и генетиката е на страната на бат Дарвин, а пред генетиката всички мълчат). Та нека маймунките да си похапват и плодове.
Пък животът е такъв, дедо, че не може да го делиш на низш и на висш. Все е живот. И щом е живот, то все е ценен.
И ако го делиш на низш и на висш, значи си на грешен път. Животът сам ще отхвърли твърдението ти.
Палецът на крака ти е направен от клетки, нали? Те, клетките, не са разумни, казваш. Едни такива низши са и като да убиеш няколко от тях, по твоята логика няма да е като да убиеш цял един човек... Значи клетките и техният живот не са ценни и дай да ги убиваме, а?
Дедо, ако клетките на палеца на крака ти са толкова низши и техният живот нищо не значи... Пък и убийството им нищо не значи... Ша убувам кубинките, а ти приготвяй палец на крака си по твой избор за жертва. Обещавам да скачам систематично с кубинки отгоре + с паве в ръцете (природата не ми е отредила да тежа много и павето ще коригира отчасти това или поне така се надявам), а ти после ше разправяш за низш и за висш живот и от там кое е ценно да се пази и кое не е, като спра да скачам (малеее, само дано не си с мазохистични наклонности, че тогава ше загазя).
Благодаря ти за включването,Лилия!Хубаво е да има разнообразни и нови гледни точки,за да се постигне нещо градивно.Обаче нещата,които написа като естествено следствие от моя пост нямат нищо общо със съдържанието,което вложих в него.Единственото ценно нещо в твоето мнение,което си заслужава да коментирам и на което ще спра вниманието си ,е твоето предположение,че живота сам ще отхвърли нечие твърдение и ще подразбира правотата на нечие друго...Всичко е въпрос на интерпретация със субективен характер... _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети