Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Магистратура "Семейно консултиране"

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Семейно консултиране
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Amoriel
Новак
Новак

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 6:21 pm    Заглавие: Магистратура "Семейно консултиране" Отговорете с цитат

Интересувам се силно от психология и смятам да запиша магистратура "Семейно консултиране" към катедрата по психология в НБУ. Но малко се притеснявам дали това ще ми е достатачно, за да мога да практикувам след това (самата магистратура там е практическа) и не знам дали колегите в тази област ще ме приемат сериозно, когато завърша, при все че бакалавърската ми степен е по ПР.

Смятате ли, че има смисъл да записвам тази магистратура и дали тя ще ми е достатъчна за бъдеща реализация?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 7:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също искам да я запиша тази магистратура. Ами да ти кажа... незнам дали би ти била достатъчна. Аз исках да запиша магистратура психология при завършена детска педагогика с английски език, но сама за себе си реших, че ако това е оето искам да работя - по-добре е да си го подкарам отначало.
Но това реших аз..когато имах тази дилема. Ако можеш поговори с преподавателката, която води повечето курсове и я питай дали си заслужава и дали е достатъчна. Тя ще може да ти отговори по-добре Smile А знаеш ли какви са цифрите за тази магистратура, че аз още не съм се ориентирала...първо да изкарам последния семестър и после защитите...после ще го мисля Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Amoriel
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 7:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ммм...до колкото си спомням магистратурата е около 800 лева на семестър, поне беше толкова в началото на тази година, като им гледах сайта.
Аз също смятам, че е по-добре едно нещо да се подкара от начало, но при все, че психологията е само редовно обучение, а аз вече работя и се издържам сама - малко не виждам как да съвмястя двете неща и затова се насочих към тази магистратура...А, и още 5 години... никак не са малко...
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Дек 27, 2007 7:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е, не са малко. Вие решавате, но си мисля, че когато става въпрос за хора и вид лечение - терапия...2 години са малко. Има и нещо друго, че много от нещта се учат по психология и после като отидете само за магистратура може да ви е трудно да наваксате. Но всичко си зависи от вас. Проверете как стоят нещата и дали можете а запишете тази магистратура при вашето образование. Ако може и смятате, че можете да се справите... те пак са 4 години. Защото са 2 години магистратура и 2 специализация.

А иначе в моите лекции има много жени, които са с професии вече, с деца и работа....но всяка история е различна.
Milady
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Дек 30, 2007 7:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също обмислям да запиша Консултативна след като си завърша сегашната магистратура, но в Софийския. В момента там е 620 на семестър, доколкото си спомням. Rolling Eyes
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Дек 30, 2007 10:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ахам..Аз повече харесвам НБУ. Имам наблюдения за психологията с СУ и съм завършила специалност в СУ и никак не ми харесва. Аз личн бих залойила на НБУ дори и да е по-скъпо.
Milady
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Дек 31, 2007 12:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

[i]Аха, ами всъщност може и аз да се замисля за НБУ, има още време. Rolling Eyes [/i]
sheffkata
Site Admin
Site Admin

МнениеПуснато на: Сря Яну 02, 2008 3:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Темата е преместена в раздел "СЕМЕЙНО КОНСУЛТИРАНЕ". Продължете си я там, защото е пряко сврзана с този разел и според мен там и е мястото.

Благодаря ви!
Amoriel
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 4:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Ахам..Аз повече харесвам НБУ. Имам наблюдения за психологията с СУ и съм завършила специалност в СУ и никак не ми харесва. Аз личн бих залойила на НБУ дори и да е по-скъпо.

Аз също смятам, че нивото на образованието (не само за психологията, но и за останалите специалности) е доста по-добро, в момента, в НБУ в сравнение със Софийския. Доста се разочаровах от СУ докато учех Връзки с обществеността там, а и напоследък май не съм чула нищо добро за този университет... Evil or Very Mad
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 5:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е, според мен кара на стари лаври. Преподавателите са доста възрастни, с тях и разбиранията им. Много от тях се занимават с други техни си работи и много често отсъстват и отношението към студентите е като към ученици. НБУ развива много повече свободата на изразяване, не само да слушаш напечатани лекции, а да си размърдаш мозъка и да помислиш върху това, което учиш.

Има си и минусите НБУ, но ако ги съпоставяме 2-та университета - на СУ минусите са повече според мен.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Семейно консултиране Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї