| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Amoriel Новак

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 6:21 pm Заглавие: Магистратура "Семейно консултиране" |
|
|
Интересувам се силно от психология и смятам да запиша магистратура "Семейно консултиране" към катедрата по психология в НБУ. Но малко се притеснявам дали това ще ми е достатачно, за да мога да практикувам след това (самата магистратура там е практическа) и не знам дали колегите в тази област ще ме приемат сериозно, когато завърша, при все че бакалавърската ми степен е по ПР.
Смятате ли, че има смисъл да записвам тази магистратура и дали тя ще ми е достатъчна за бъдеща реализация? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 7:02 pm Заглавие: |
|
|
Аз също искам да я запиша тази магистратура. Ами да ти кажа... незнам дали би ти била достатъчна. Аз исках да запиша магистратура психология при завършена детска педагогика с английски език, но сама за себе си реших, че ако това е оето искам да работя - по-добре е да си го подкарам отначало.
Но това реших аз..когато имах тази дилема. Ако можеш поговори с преподавателката, която води повечето курсове и я питай дали си заслужава и дали е достатъчна. Тя ще може да ти отговори по-добре А знаеш ли какви са цифрите за тази магистратура, че аз още не съм се ориентирала...първо да изкарам последния семестър и после защитите...после ще го мисля  _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
|
 |
Amoriel Новак

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 7:18 pm Заглавие: |
|
|
ммм...до колкото си спомням магистратурата е около 800 лева на семестър, поне беше толкова в началото на тази година, като им гледах сайта.
Аз също смятам, че е по-добре едно нещо да се подкара от начало, но при все, че психологията е само редовно обучение, а аз вече работя и се издържам сама - малко не виждам как да съвмястя двете неща и затова се насочих към тази магистратура...А, и още 5 години... никак не са малко... |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2007 7:28 pm Заглавие: |
|
|
Така е, не са малко. Вие решавате, но си мисля, че когато става въпрос за хора и вид лечение - терапия...2 години са малко. Има и нещо друго, че много от нещта се учат по психология и после като отидете само за магистратура може да ви е трудно да наваксате. Но всичко си зависи от вас. Проверете как стоят нещата и дали можете а запишете тази магистратура при вашето образование. Ако може и смятате, че можете да се справите... те пак са 4 години. Защото са 2 години магистратура и 2 специализация.
А иначе в моите лекции има много жени, които са с професии вече, с деца и работа....но всяка история е различна. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
Milady Подрастващ

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 7:56 pm Заглавие: |
|
|
Аз също обмислям да запиша Консултативна след като си завърша сегашната магистратура, но в Софийския. В момента там е 620 на семестър, доколкото си спомням. _________________ Психологът може да ИЗЛЕКУВА определен брой клиенти. Много повече може да ОБЛЕКЧИ. Но е длъжен да УТЕШИ всеки един! |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2007 10:05 pm Заглавие: |
|
|
Ахам..Аз повече харесвам НБУ. Имам наблюдения за психологията с СУ и съм завършила специалност в СУ и никак не ми харесва. Аз личн бих залойила на НБУ дори и да е по-скъпо. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
Milady Подрастващ

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2007 12:44 pm Заглавие: |
|
|
[i]Аха, ами всъщност може и аз да се замисля за НБУ, има още време. [/i] _________________ Психологът може да ИЗЛЕКУВА определен брой клиенти. Много повече може да ОБЛЕКЧИ. Но е длъжен да УТЕШИ всеки един! |
|
|
 |
sheffkata Site Admin

|
Пуснато на: Сря Яну 02, 2008 3:32 pm Заглавие: |
|
|
Темата е преместена в раздел "СЕМЕЙНО КОНСУЛТИРАНЕ". Продължете си я там, защото е пряко сврзана с този разел и според мен там и е мястото.
Благодаря ви! _________________ Кой свирка там, еЙ....?? |
|
|
 |
Amoriel Новак

|
Пуснато на: Пет Яну 04, 2008 4:26 pm Заглавие: |
|
|
| lady-to написа: | | Ахам..Аз повече харесвам НБУ. Имам наблюдения за психологията с СУ и съм завършила специалност в СУ и никак не ми харесва. Аз личн бих залойила на НБУ дори и да е по-скъпо. |
Аз също смятам, че нивото на образованието (не само за психологията, но и за останалите специалности) е доста по-добро, в момента, в НБУ в сравнение със Софийския. Доста се разочаровах от СУ докато учех Връзки с обществеността там, а и напоследък май не съм чула нищо добро за този университет...  |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Пет Яну 04, 2008 5:40 pm Заглавие: |
|
|
Така е, според мен кара на стари лаври. Преподавателите са доста възрастни, с тях и разбиранията им. Много от тях се занимават с други техни си работи и много често отсъстват и отношението към студентите е като към ученици. НБУ развива много повече свободата на изразяване, не само да слушаш напечатани лекции, а да си размърдаш мозъка и да помислиш върху това, което учиш.
Има си и минусите НБУ, но ако ги съпоставяме 2-та университета - на СУ минусите са повече според мен. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
|