Пуснато на: Пет Дек 28, 2007 6:24 pm Заглавие: Синдрома "разбирам от всичко"
Не знам дали ви се случвало да работите с хора, които "разбират" и "знаят" всичко, дори от това, което няма нищо общо с тяхната сфера на дейност. НО въпреки всичко тези хора настояват тяхното мнение да бъде чуто и зачитано по въпроси, по които нямат квалификация и опит. На какво се дължи това поведение, според вас и как да се отнасяме с такива хора, все пак не можем да си позволим прекалена грубост на работното място... а и добрите отношения в работата са важни?
Според мен - това, оето аз правя с такива хора е или се правя, че ги слушам и игнорирам съдържанието и после си правя това, което смятм за удачно, или когато нямам толкова търпение и съм по-изнервена просто учтиво им показвам, че нямам нужда от съвет или коментар и ги прекъсваш докато рецитират мнение с фраза от рода на "много съм жадна, някой иска ли нещо от магазина? Ипросто излизам или "закъснявам с един срок извинявай, ще поговорим по-късно". Като цяло аз лично не си давам много вид, че ги слушам и те се ориентират към друг слушател.
Но според мен, това са хора, които имат коплекс за малоценност и изказвайки мнение за всичко си мислят, че правят впечатление на компетентни, важни. Това е неистова жажда за оценяване - да прикрият личната си неувереност зад защитен механизъм "Аз знам всичко". Така мисля аз. Всяко по-ярко проявление на човек... всички "дразнители" в повечето случаи са много наранени и много неуверени хора, който крит това, зад грозна маска. Така мисля аз. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети