Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Синдрома "разбирам от всичко"

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> На работното място
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Amoriel
Новак
Новак

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 28, 2007 6:24 pm    Заглавие: Синдрома "разбирам от всичко" Отговорете с цитат

Не знам дали ви се случвало да работите с хора, които "разбират" и "знаят" всичко, дори от това, което няма нищо общо с тяхната сфера на дейност. НО въпреки всичко тези хора настояват тяхното мнение да бъде чуто и зачитано по въпроси, по които нямат квалификация и опит. На какво се дължи това поведение, според вас и как да се отнасяме с такива хора, все пак не можем да си позволим прекалена грубост на работното място... а и добрите отношения в работата са важни?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Дек 28, 2007 7:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен - това, оето аз правя с такива хора е или се правя, че ги слушам и игнорирам съдържанието и после си правя това, което смятм за удачно, или когато нямам толкова търпение и съм по-изнервена просто учтиво им показвам, че нямам нужда от съвет или коментар и ги прекъсваш докато рецитират мнение с фраза от рода на "много съм жадна, някой иска ли нещо от магазина? Ипросто излизам или "закъснявам с един срок извинявай, ще поговорим по-късно". Като цяло аз лично не си давам много вид, че ги слушам и те се ориентират към друг слушател.

Но според мен, това са хора, които имат коплекс за малоценност и изказвайки мнение за всичко си мислят, че правят впечатление на компетентни, важни. Това е неистова жажда за оценяване - да прикрият личната си неувереност зад защитен механизъм "Аз знам всичко". Така мисля аз. Всяко по-ярко проявление на човек... всички "дразнители" в повечето случаи са много наранени и много неуверени хора, който крит това, зад грозна маска. Така мисля аз.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> На работното място Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї