Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Новолуние, пълнолуние... "лунатици"?...

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Клюки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
monita
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2008 12:52 pm    Заглавие: Новолуние, пълнолуние... "лунатици"?... Отговорете с цитат

Вчера имаше новолуние. Това е фаза на Луната, когато тя се намира между Земята и Слънцето, така че остава неосветена и следователно - невидима за нас.

Попаднах на един сайт, където освен разните там хороскопи, са писали и за фазите на Луната и тяхното влияние върху хората.
Твърдят, че при новолуние "природата и емоциите са притихнали в най-ниската си точка"; работоспособността е намалена; периодът е тежък за склонните към депресия.
След това Луната започва да "нараства" (т.е. осветената, видима за нас част става по-голяма) и с това се увеличава и жизнената енергия на човека. "Може да се очаква повишаване на напрежението между мъжа и жената, майката и децата, правителството и народа." Периодът се характеризира с нестабилност, конфликтност неуравновесеност.
Обаче след първата четвърт процесите се стабилизират и периодът на растеж продължава до Пълнолунието. "Човек се намира в добро разположение на духа, организмът е наситен с енергия и сили, работоспособен, готов да разгърне максимално своя потенциал."
При пълнолуние "Емоциите са в своя максимум, подсъзнанието също се възбужда (безсъние, лунатизъм, ярки сънища, бълнуване), повишава се сексуалността, отприщва се въображението и полета на фантазията, пробуждат се страховете. Затова за хората с нестабилна психика и емоции този период е неблагоприятен."
След пълнолунието Луната започва да намалява, т.е сменя посоката на развитие, което се наблюдава и с всички подвластни на нея процеси. При последната четвърт конфликтността и напрежението отново започват да растат.
След това Луната продължава да изтънява, наблюдава се емоционален и физически спад, успокоение, безразличие, слаба сексуалност, липса на вдъхновение.

В общи линии е това.

Та, понеже имаме тема за хороскопите, да ви питам има ли истина според вас и в това, че психиката и емоционалното състояние на човека се влияе от фазите на луната?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Яну 09, 2008 7:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз смятам, че има влияние.

Приливие и отливите на морето са именно под влияние на луната. Щом нещо толкова голямо и природно се влияе от това,, защо ние хората да сме изключение?
sPonGy
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Мар 03, 2008 7:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Моето мнение напълно се препокрива с това на Лейди. И аз вярвам че има някакво влияние... Wink
Bibini
Наш човек
Наш човек

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 05, 2008 12:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И за мен има връзка между фазите на луната и състоянието на човека.Например аз не мога да спя когато има пълнолуние.Само лежа и се въртя и откачам.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Мар 05, 2008 12:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, какво кара вълците да вият срещу луната?
L00P7R00P
Асистент
Асистент

Местожителство: Looptroopland

МнениеПуснато на: Сря Мар 05, 2008 3:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Да, какво кара вълците да вият срещу луната?

Месечната вноска Laughing
monita
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Съб Мар 08, 2008 11:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bibini написа:
Например аз не мога да спя когато има пълнолуние.

Аз пък тези дни почти не съм спала, вчера май беше новолуние. Smile
Върнете се в началото
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Нед Мар 09, 2008 11:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Bibini написа:
И за мен има връзка между фазите на луната и състоянието на човека.Например аз не мога да спя когато има пълнолуние.Само лежа и се въртя и откачам.

При жената това е много по-силно изразено.Луната има силно въздеиствие на хормонално ниво.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Клюки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї