Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

За шофирането в големия град
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Светът около нас
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
L00P7R00P
Асистент
Асистент

Местожителство: Looptroopland

МнениеПуснато на: Нед Апр 27, 2008 4:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sellfkiller написа:
Интересното е, че кучетата минават през пешеходната пътека и чакат на светофара, имам чувството, че са научили правилника за движене Very Happy

Мда, това е феномен. И аз съм виждал куче да чака на сфетовар, но според мен просто са се научили да чакат хората да тръгват. Ако хората тръгнат да пресичат на червено и кучето ще пресече с тях. Но иначе е интересно да се види как те по-добре знаят правилника за движение.
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 29, 2008 1:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

sellfkiller написа:
Ако ще обсъждаме конкретни случаи то няма да ни стигне цялото време на вселената. Виждал съм баба на 80 години да пресича Цариградско на х-л Плиска през платната, друг е въпроса, че за съжаление не стигна до хотела, ама тръгна точно от входа за подлеза.

Мда, специално за Цариградско шосе - всеки, който го пресича си заслужава това, което ще му се случи.
L00P7R00P
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Вто Апр 29, 2008 2:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ей, недейте така де. Има хора от провинцията, които никога не са виждали улица, която да е по-голяма от тази пред къщата на село. От къде да знаят, че има подлези и там се пресича.
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Вто Апр 29, 2008 11:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

L00P7R00P написа:
Ей, недейте така де. Има хора от провинцията, които никога не са виждали улица, която да е по-голяма от тази пред къщата на село. От къде да знаят, че има подлези и там се пресича.

Могат просто да се огледат... никой друг не пресича, по средата на булеварда е сложена мантинела или нещо подобно, колите хвърчат...
Не вярвам някой от тези, които го пресичат, да го прави от незнаение. За Цариградско говоря де.
L00P7R00P
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Сря Апр 30, 2008 3:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Има мноооого прости хора...много като качество и количество.
mikaella
Асистент
Асистент

Местожителство: The Valley of the Moon

МнениеПуснато на: Сря Апр 30, 2008 5:35 am    Заглавие: Отговорете с цитат

L00P7R00P написа:
Кажете ми, каква е манията да се спира на пешеходна пътека?! От цяла свободна улица, те на пешеходната пътека ще спрат.

Ако някой успее да открие отговор на този въпрос - нека сподели. Аз за толкова години така и не успях да си го обясня, ама има още какво да видя. Rolling Eyes Влизала съм в конфликт с няколко шофьора и никак не е приятно, такива работи могат да ме изкарат извън кожата ми. Mad Не знам за вас, но лично аз вече се чудя как да намеря по-сигурен начин да мина спокойно по един съвсем "обикновен" тротоар - две коли спряли точно на него, а на улицата лудница/кола след кола/ Question Question Може би причината за този моя яд е, че никога не съм била шофьор и не мога да коментирам и от тяхната гледна точка, но каква гледка точка ти е нужна, за да се усетиш, че тротоарът си има предназначение - за пешеходците Question Rolling Eyes Тук идва проблемът с паркирането/специално за София/...къде може човек спокойно да паркира возилото си, а и като знам повечето цени на паркингите ми става лошо. Embarassed Доста от моите познати в повечето случаи спират точно на някой тротоар с извинението, че няма къде другаде, а аз какво да им кажа...то просто наистина няма къде. Rolling Eyes А и това е една от основните причини още да не съм побягнала да си взема книжка. Мисля, че не съм готова да поема толкова голям риск, а като се знам колко се паникьосвам в повечето случаи - страшно става. Laughing

Идиоти има както сред шофьорите, така и сред пешеходците - тук спор няма. Wink Пример за пешеходец мога да дам един мой бивш, който имаше навика да не спазва правилата, естествено, за да се направи на много интересен(което никак не му се получаваше) и си пресичаше както му дойде и където си поиска - по средата на някоя улица, а на няколко крачки от него хората са направили светофар за тази цел. Преди две години го беше блъснала кола пак по същата причина, поради голяма си глупост, и кой излезе виновен според вас...Rolling Eyes Мисля, че сами ще се досетите. Wink

П.С. На мен също ми е правило впечатление, когато видя куче да пресича на пешеходна пътека или на зелено, но явно се дължи на това, че чакат хората да тръгнат(както и Лууп спомена по-горе). Rolling Eyes Брей да се окаже, че знаят по-добре от нас правилника за движение - срамота! Laughing

Правилата са направени, за да се спазват, но трябва да се приеме, че точно спазването им ни спасява живота! Smile Ако всички мислеха така, може би нямаше да сме "длъжни" във всяка новинарска емисия да слушаме за поредния инцидент... Какво по-лошо от това да отнемеш чужд живот или пък заради твоята глупост, един невинен човек да влезе в затвор! Crying or Very sad
Echo now, inside my head"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
L00P7R00P
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Май 01, 2008 4:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

За проблемът с паркирането имам много лесно и хубаво решение - ходете пеша, карайте колела или ползвайте градски транспор, въпреки че и в градския транспорт можеш да си скъсаш нервите.
mikaella
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Май 01, 2008 5:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

L00P7R00P написа:
За проблемът с паркирането имам много лесно и хубаво решение - ходете пеша, карайте колела или ползвайте градски транспор, въпреки че и в градския транспорт можеш да си скъсаш нервите.

Аз съм привърженичка на първите две предложения, май всички биха били на същото мнение. beer
Градския транспорт е необходимост за хората без книжка. Там си има всичко: голямо късане на билети и на нерви - какво повече му трябва на човек. ai
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
L00P7R00P
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Май 01, 2008 5:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм с карта, това не ми е проблем и не го мисля. Много ми е удобно. Знам, че на първи трябва да отида и да си взема нова карта и готово. А за билетите трябва да го мисля "а сега на спирката ще има ли (работеща) будка с налични билети, а ако няма дали шофьорът ще има и ще благоволи ли да ми продаде". а после ако е гъчканица къде да дупча. С билети е тъпо. Почти никога не полвам билетчета.
mikaella
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Май 01, 2008 6:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

L00P7R00P написа:
Аз съм с карта, това не ми е проблем и не го мисля. Много ми е удобно. Знам, че на първи трябва да отида и да си взема нова карта и готово. А за билетите трябва да го мисля "а сега на спирката ще има ли (работеща) будка с налични билети, а ако няма дали шофьорът ще има и ще благоволи ли да ми продаде". а после ако е гъчканица къде да дупча. С билети е тъпо. Почти никога не полвам билетчета.

Защо ли забравих, че освен билети хората са измислили дори нещо по-удобно - картата?! hmmm Позволила съм си "луска" да имам такава за цял 1 месец и най-важното - за всички линии. 013 С билетите е кофти, че усещаш по-голяма възможност да минеш и без да го дупчиш, но после като дойде чичката със синя жилетка. wall
Върнете се в началото
L00P7R00P
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Май 01, 2008 6:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами нали някои хора като слизат и си оставят билетчетата на седалките, за да могат и други да ги ползват. Ей това ми харесва! Хората мислят и за другите. Евала Laughing .
mikaella
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Май 01, 2008 6:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

L00P7R00P написа:
Ами нали някои хора като слизат и си оставят билетчетата на седалките, за да могат и други да ги ползват. Ей това ми харесва! Хората мислят и за другите. Евала Laughing .

Евала и от мен! 013
Аз мога на 100% да се впиша към тази група хора, но има и такива, които слизат и не си споделят билетчетата - въпрос на избор. Laughing
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Чет Май 01, 2008 1:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама после ще искате по-добри условия в градския транспорт, нали? Razz Razz
L00P7R00P
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Май 01, 2008 4:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ghh написа:

Ами разбира се. Защо иначе плащам по 17 лева на месец?
mikaella
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Чет Май 01, 2008 4:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ghh написа:

Това са моите очаквания...ама не виждам реализация! hmmm И аз като Лууп съм с карта и ми е много спокойно, но какви добри условия - нови телевизори, ароматизатори, които всъщност махнаха или някой е гепил. ai
Върнете се в началото
deanne
Наш човек
Наш човек

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Май 02, 2008 5:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз един път, като пътувах в 305 и вътре валеше сняг и бях решила да откажа да покажа карта или билет, ама язък не мина никой на проверка, много ме е яд Evil or Very Mad

П.П А някой знае ли откъде се е взел тоя дет е с тикове и ми се намира в подписа, не съм го сложила аз?
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sellfkiller
Професор
Професор

МнениеПуснато на: Съб Май 03, 2008 1:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

deanne, като гледам по ТВ какво става като не си платиш най - много да си отнесеш пердаха Very Happy Според мен СКГТ си знаят какво е състоянието на превозните средства, др,г въпрос е защо не ги оправят
Toto
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Май 03, 2008 1:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ами аз ще се включа по темата защото имам пряка връзка с СКГТ. Та значи СКГТ е изцяло общинско така че всико свързано с пари и ремонт се решава от общината. Не може да ти дават примерно 50лв за ремонт пък на теб да ти трябват 2000... Тъй че проблема си е изцяло общински и никой от СКГТ нищо не може да направи по въпроса. Казвам го с най-чиста съвест, тък като баща ми е зам. директор на СКГТ Smile))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mikaella
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Съб Май 03, 2008 4:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

deanne написа:
Аз един път, като пътувах в 305 и вътре валеше сняг и бях решила да откажа да покажа карта или билет, ама язък не мина никой на проверка, много ме е яд Evil or Very Mad

П.П А някой знае ли откъде се е взел тоя дет е с тикове и ми се намира в подписа, не съм го сложила аз?

Мен какво ли не ме е валяло в автобуса. hmmm Имало е моменти, в които толкова ми е било неприятно, че чак не съм си вадила картата за проверка, която всъщност си е била в мен, правила съм се на "интересна" и накрая целият автобус се надига с/у мен - естествено. Wink
И както sellfkiller отбеляза:
sellfkiller написа:
...като не си платиш най - много да си отнесеш пердаха Very Happy

Пред очите ми е имало такива сцени и е адски грозно - Повечето контрольори са озверели до крайност, затова по-добре да сме си примерни пътници и да се радваме на "лукса" в градския транспорт. ai
Върнете се в началото
L00P7R00P
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Съб Май 03, 2008 5:13 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Пред очите ми е имало такива сцени и е адски грозно - Повечето контрольори са озверели до крайност, затова по-добре да сме си примерни пътници и да се радваме на "лукса" в градския транспорт.

Имах един познат, който го бяха натупали контрольори. Много гадно се получи, той дори на практика не беше нередовен.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Светът около нас Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 2 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї