Ами да ви се похваля - аз пък преди две години свалих един контрольор от 111 защото се заяде с едно човече което също си беше редовно. Обвини го, че е ползвал чужд билет и като му казах, че човека пред мен си дупчи билета /така си беше/ ония и двамата като скочиха "млъквай бе" и т.н. Некултурно се получи и си слязоха /нищо не сме им правили учтиво ги помолихме да си ходят _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Регистриран на: 01 Апр 2008 Мнения: 377 Местожителство: The Valley of the Moon
Пуснато на: Съб Май 03, 2008 8:56 am Заглавие:
L00P7R00P написа:
Имах един познат, който го бяха натупали контрольори. Много гадно се получи, той дори на практика не беше нередовен.
За жалост се случват и такива неща, аз мога да се "похваля" с поне трима познати, които са попадали - за тяхно "щастие", в ръчичките на контрольорите. Много лошо става, когато има и полицаи...
sellfkiller написа:
Ами да ви се похваля - аз пък преди две години свалих един контрольор от 111 защото се заяде с едно човече което също си беше редовно. Обвини го, че е ползвал чужд билет и като му казах, че човека пред мен си дупчи билета /така си беше/ ония и двамата като скочиха "млъквай бе" и т.н. Некултурно се получи и си слязоха /нищо не сме им правили учтиво ги помолихме да си ходят
Охх и ти ли се "хвалиш" като мен - докъде я докарахме. Браво на вас, похвално е това, че сте се обадили.
Аз не мога да разбера какъв им е проблемът човек спокойно да си покаже билетчето - дали е негов или на някой друг - самият контрольор няма как да прецени. Пред очите ми са сваляли хора, които знам със сигурност, че са си дупчили билета !!сами!! и после ги изкарват, че са нередовни - как става това?! Другата причина, поради която съм с карта е, че перфораторите са голям проблем - или не дупчат добре и някои дупчици не излизат или въобще не работят, но това пак не може да докосне "сърцето" на чичката със синя жилетка - не им пука. _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Thinking about you and hearing us talking
And all the things I should have said
Echo now, inside my head"
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 4:13 am Заглавие:
Sellfkiller:deanne, като гледам по ТВ какво става като не си платиш най - много да си отнесеш пердаха-мене ли ще бият бе Аз гривните с шиповете и тия бицепси не ги нося само за украса.
Mikaella, и кво кат ти скочат всичките като повишиш глас (ако можеш да викаш де) и ще видиш как ще млъкнат, пък тва ако са некви старци.......... _________________ Sad and crying
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 4:43 am Заглавие:
deanne написа:
...мене ли ще бият бе Аз гривните с шиповете и тия бицепси не ги нося само за украса.
Mikaella, и кво кат ти скочат всичките като повишиш глас (ако можеш да викаш де) и ще видиш как ще млъкнат, пък тва ако са некви старци..........
хахаха Разсмя ме от сърце. Ще видят те...само да ми скочат. _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 4:58 am Заглавие:
deanne написа:
Ами аз говорех сериозно.
Хей deanne разбрах. И аз говорех сериозно, ще взема пример от теб. _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 5:03 am Заглавие:
С тия метани пак имам чувството, че не говориш сериозно, ама карай, това му е минуса на писането, но ще приема че си сириъз поне тука, че кат гледам все на майтап те избива. _________________ Sad and crying
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 5:07 am Заглавие:
deanne написа:
С тия метани пак имам чувството, че не говориш сериозно, ама карай, това му е минуса на писането, но ще приема че си сириъз поне тука, че кат гледам все на майтап те избива.
Моя грешка, аз не се изразявам правилно. Понякога емотиконите, които ползвам придават на поста ми малко шеговит вид...
Наистина говорех сериозно, това за викането го подкрепям, наистина не съм от най-крещящите същества, но в даден момент ще пробвам.))) _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 5:11 am Заглавие:
Върши работа викането особено, ако е с по-плътен глас, обаче ако има некви старци и си надъниш плеърчето така че и те да чуват и да зацъкат, че не ги слушаш леле късат си нервите 'орицата
Не се извинявай! _________________ Sad and crying
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 5:17 am Заглавие:
deanne написа:
Върши работа викането особено, ако е с по-плътен глас, обаче ако има некви старци и си надъниш плеърчето така че и те да чуват и да зацъкат, че не ги слушаш леле късат си нервите 'орицата
Не се извинявай!
Че върши работа - върши...това е ясно. _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Я сега тука и аз кат виден шофер да се изкажа
Според мен по наще пътища толко няма правила, че аз специално карам толкова извън всякакъв правилник с цел да се движа и да стигна, че няма накъде, ОБАЧЕ не засичам - първо правилно - гледам миличко назад койт трябва да ме пусне в съседната лента зад мен и ако е мъж минавам - даже свалям слънчевите очила целево щом ще се престроявам и почвам да мигам на парцали Второто е, че спирам на пешеходци 99% но сто щот и аз съм била по-често пешеходка по-често преди и знам къв е ад. На празна пешеходна пътека не спирам, но на пешеходец и без пътека ще спра PDT_019
Иначе оня ден подминах полицейската палка кат днак за предимство Ми направих свръхнеразрешен обратен на Витошка, бях без колан и оня ми маха- ми за пръв път в живота си не спрях щот реших, че кат не съм с Мерцедес няма да ме гонят все пак Иначе спирам и обикновено пак мигам, кат не мине плащам - ко да прая
Не съм прилежен шофьор отвратителна съм даже, ако се изнервя в половин часове задръстване правя и крайни нарушения понякога, но мисля, че шофирането в София поне наистина е въпрос на личен морал и собствени правила според него и ще продължи да бъде така, докато всички нарушения са безнаказани с 20 лв., Максим Ставийски получава 2 години условно и полицаите си искат по няколко стотин лева от човек с алкохолно отравяне зад волана Нито пътната мрежа е пътна мрежа, нито правилата правила, нито контрола е контрол. Еми аз карам по мои правила наистина - факт. А на изрудите дет не знаят кво правят по улиците и предотвратявам катастрофи само благодарение на бързите си реакции гледам да не се ядосвам доколкото може _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
А чакайте и за градския транспорт да си кажа Значи тук спомените ми от него са за разни циганки дет се чудят как да ми гепят чантата, баби дет ме глетат на криво и пуфтят и простаци дет се чудят как да те обарат и се лепят до тебе в рейса
Идеята ми беше обаче да кажа кво съм видяла навън - във Виена примерно си бях продупчила билетче за метрото за всички линии, но в рамките на централната мрежа, а хотелът ми и транспортът до него съответно излизал на километър извън нея - е обяснявах се, събрах 5 човека там за шоу уж да ми обяснят и да помогнат - е взе си ми 60 евро контрольора и никво мигане и обяснения не можеха да го спрат или омилостивят.И ми даде официална разписка де. Е това е закон и котрол. Затова метрото им идва през 3 минути, чисто е, има списания вътре да си четеш. И тамошните трамваи, те им викат влакчета са по същия начин - не са като лимозина все пак, но има здрави автоматчета да си продупчиш билета, има табелка и звуков сигнал на всяка спирка, има карти в превозното средство и идват през 3 до 5 минути. Същото и в Германия беше - нормално място в коет да мож да се возиш с всички условия да това, а и спирките са спирки - чисти, има къде да седнеш, има елекронно табло за информация, автомати за купуване на билети, карти - бе всичко, което да ти осигури нормално придвижване без някви екстри като ароматизатори, но там транспорта идва навреме и често, хората не се тъпчат като свине в калта вътре и не мирише.
За мен всичко опира до първото няколко изречения - правила и глоби. Въпреки, че ми стана неприятно и опитах да направя всичко, че да не ми измъкнат тея 60 евро ми ги взеха и го уважавам това. Ако в България имаше такъв контрол щях винаги да съм с билетче _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 7:08 am Заглавие:
Елси написа:
А чакайте и за градския транспорт да си кажа Значи тук спомените ми от него са за разни циганки дет се чудят как да ми гепят чантата, баби дет ме глетат на криво и пуфтят и простаци дет се чудят как да те обарат и се лепят до тебе в рейса
Често срещано явления! За мен не са само спомени, но и ежедневие...
Каквото и да си говорим, от градския транспорт в България се изискват още много неща, чудя се само дали в близките 5 години нещата ще се оправят... Къде е България...къде е Виена или Германия...
Елси, ако знаеш как се насладих докато четох поста ти, точно като приказка. ))) _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Имам книжка от 5 години. От както изкарах книжката - не ползвам градски транспорт и сякаш минах "на другия бряг". Вече нямаше дранещи бабки и дядовци с пълни чанти, които да те бутат и да ти обясняват, че искат да седнат и от там целия и жизнен път...вече има коли в съсвдство, с шофиори които незнаят какво правят зад волана, стиснали го с две ръце и видимо уплашени от това, което се случва на пътя.
И така преди 3 месеца ми взеха книжката за 3 месеца и трябваше да се върна след 5 години на предишния бряг....УЖАС. Направо шок. Някак хората с колите преминават бързо покрай цялата работа...качваш се в рейса и гледаш как 2-ма тинежджъри се подиграват ужасно с едн пълничко момче....как 2-ма ритат едно кученце на спирката и "убиват времето" така докато дойде рейса...бабите и дядовците, които буквално се сбиват, за седалка...направо се виждаш в чудо. В колата си някак защитен от света... там си си самичък, с твоите навици, желания и отиваш от точка А до точка Б без да говориш и срещаш никой. Ти избираш кой да се качи при теб... въобще правиш си една твоя си вселенка, като онези стъклени топки със снега... и изведнъж виждаш нещата от всекидневието на всета около тази топка.
Е... хубавото е, че след 1 месец свикнах - вече миризмата в рейсовете я разпознавах и не беше заплашителна, свикваш с атмосферата и направо си израстваш....
За моя радост ми върнаха книжката и сега съм решила, за да не се затворя пак в стъклената топка - венъж седмично да ходя на лекции с рейс _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 8:14 pm Заглавие:
Лейдито, а ще споделиш ли за кво ти взеха книжката?
Е, Лейди ти като видя как се смеят на момчето и ритат кучето не направи ли нещо?
Аз пък по вина на един старец го блъснах и той искаше да ме бие, а пък един път как щях без да искам да ритна бастуна на една баба и да се претрепе, абе големи емоции по градския транспорт. _________________ Sad and crying
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 8:43 pm Заглавие:
Хей Лейди, определено много интересно си представила как стоят нещата и от двете страни! )))
Винаги съм смятала, че най-удобно е да си имаш кола - можеш да си ходиш спокойно където си искаш, с който си искаш - без излишни физиономии. Въпроса е, че с тези задръствания е много неприятно, като си в рейс можеш спокойно да излезеш и да вървиш пеша...или поне някак си ти е по-лесно да не го мислиш. )) Засега не мисля да минавам от другата страна, просто защото мисля, че е голяма отговорност...поне за мен. Прекалено съм плаха и бавна в реакциите си. ))) _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
s golqm risk 4e 6te si navleka golemi nepriqtnosti 6te kaja: negar skior i jena shofior nema! 6eguvam se de ima i dobri 6ofiorki oba4e uvi rqdkost. Ne 4e mujete sme perfektni ama...
Пуснато на: Вто Май 06, 2008 9:12 pm Заглавие:
Toto написа:
s golqm risk 4e 6te si navleka golemi nepriqtnosti 6te kaja: negar skior i jena shofior nema! 6eguvam se de ima i dobri 6ofiorki oba4e uvi rqdkost. Ne 4e mujete sme perfektni ama...
Аууу радвай се, че не съм жена шофьор. А и какви неприятности ще си навлечеш, всеки си има мнение...въпроса е, че в такъв случай не може да се говори общо. Има както лоши жени зад волана, така и ужасни мъже шофьори - това си е мое лично мнение, попадала съм и на двата "вида". _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
deanne за кучето бях в рейса, а действието се развиваше навън на спирката. За момчетата в рейса - не мога да се намеся, защото не е моя ситуация. Т.е ако някой прави нещо на друг и другия е безсилен - то тогава той има нужда от помощ. В този случай момчето си се возеше в рейса, а тези двамата седяха зад него и го обсъждаха и до снимаха с телефоните си, но няма директна нападка. Ако трябва да се намесва човек, всеки път когато някой се подиграва тайно на друг и този друг не е тъп да се усети -.... Това се води тормоз по всякакви правила, просто за хората това е нещо нормално.
А за изказването на Тото - ще кажа така...жените и мъжете са различни шофиори (както и различни попринцип) и двете имат положителни и отрицателни страни, но кой може да каже кое е правилно? За всичко има дебати кой е по-добър мъжете или жените...постоянно и за всичко се сравняват и няма победител толкова векове, именно защото се сравняват 2 допълващи се елемента. Това, което едните го имат - другите го нямат.
Аз лично съм шофьорка от 5 години - правя грешки, но моите грешки са по-безобидни от тези на смелите мъже, които убиват хора.
Жените са предпазливи, по-бавни, по-трудно се ориентират, повече спазват правилата...мъжете пък смятат, че трябва да се доказват, колко са безстрашни и колко са способни и понеже те нарушават правилата повече - "прилежността на жените" ги вбесява. Мъжете са по-добри с маневрите и са по-отпуснати зад волана.
Няма един отговор....аз лично вече като видя някой, който прави тъпотии пред мен, не мога да кажа дали е жена или не....често се оказва, че не е.... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4Следваща
Страница 3 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети