| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2008 10:47 pm Заглавие: |
|
|
Мда и аз много я харесвам. Предполагам при нея ти е и Психодрамата.
Но отклонихме се от темата ...мотивирай се и като усетиш, че се оплексваш - просто помисли как би могъл да си го направиш по-интересно. Бъди креативен  _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/ |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
L00P7R00P Асистент

Регистриран на: 06 Дек 2007 Мнения: 364 Местожителство: Looptroopland
|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 6:13 pm Заглавие: |
|
|
Имам (почти сериозен) напредък. Направих следното: взех си една тетрадка, отворих учебника и започнах да чета урока. В процеса на четене си записвам по-важните неща с черно и червено, а останалите просто ги игнорирам. Смятам след като прочета учебника и напиша по-важните неща в тетрадката да уча от нея. Така ще имам веднъж ученето, докато чета, втори път, докато го осмисля и преработя, за да преценя кое да напиша и кое - не, след това трети път писането и накрая четвърти път - новото четене от вече смления мат'рял. Как ви се струва ? _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields. |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 6:41 pm Заглавие: |
|
|
Гордея се с теб Лууп. Това, че си пожелал да опиташ дадена тактика, вече показва, че си успял да се мотивираш. На прав път си да знаеш. PDT_002 _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
L00P7R00P Асистент

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 6:51 pm Заглавие: |
|
|
Хахаха, да. Дано поне тази тактика се окаже правилната и да продължавам все така . _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields. |
|
|
 |
lady-to Наш човек

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2008 6:59 pm Заглавие: |
|
|
По-важното е желанието да се получи нещо - да се опиташ да направиш нещо. Ако го имаш - бързо ще намериш и тактиката.
А аз наистина само така уча и на мен ми е по-лесно. Просто си обрущам нещата на мой език е по-лесно да го разбера и запомня  _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
|
|
 |
mikaella Асистент

Регистриран на: 01 Апр 2008 Мнения: 377 Местожителство: The Valley of the Moon
|
Пуснато на: Чет Май 01, 2008 5:49 am Заглавие: |
|
|
| L00P7R00P написа: | Имам (почти сериозен) напредък. Направих следното: взех си една тетрадка, отворих учебника и започнах да чета урока. В процеса на четене си записвам по-важните неща с черно и червено, а останалите просто ги игнорирам. Смятам след като прочета учебника и напиша по-важните неща в тетрадката да уча от нея. Така ще имам веднъж ученето, докато чета, втори път, докато го осмисля и преработя, за да преценя кое да напиша и кое - не, след това трети път писането и накрая четвърти път - новото четене от вече смления мат'рял. Как ви се струва ? |
Този метод си остава най-добрия!
Лууп, я кажи как върви с ученето - тактиката оказа ли се най-подходящата за теб?  _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Thinking about you and hearing us talking
And all the things I should have said
Echo now, inside my head" |
|
|
 |
L00P7R00P Асистент

|
Пуснато на: Чет Май 01, 2008 7:00 am Заглавие: |
|
|
Мда, остава да убия мързела и съм готов . _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields. |
|
|
 |
mikaella Асистент

|
Пуснато на: Чет Май 01, 2008 7:05 am Заглавие: |
|
|
| L00P7R00P написа: | Мда, остава да убия мързела и съм готов . |
Успех в борбата с вечния враг - мързела(, ако успееш да откриеш противодействие само ми дай сигнал)!!!  _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
|
|
 |
sellfkiller Доктор

|
Пуснато на: Чет Май 01, 2008 2:42 pm Заглавие: |
|
|
А азц обичам да уча. Обикновено чета 2 или 3 пъти и готово. Има някакво ограничение на обема но още не съм го достигал. Май се нарича ейдейтична памет това, само дето интересното е , че и след година пак си помня повечето  _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности  |
|
|
 |
mikaella Асистент

|
Пуснато на: Чет Май 01, 2008 4:17 pm Заглавие: |
|
|
| sellfkiller написа: | А азц обичам да уча. Обикновено чета 2 или 3 пъти и готово. Има някакво ограничение на обема но още не съм го достигал. Май се нарича ейдейтична памет това, само дето интересното е , че и след година пак си помня повечето  |
Човек може само да ти завижда - благородно естествено !
Моята памет е толкова кратка, дори вече не помня какво съм папала на закуска.  _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
|
|
 |
sellfkiller Доктор

|
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 1:49 am Заглавие: |
|
|
Забравих да кажа, че винаги чета на музика, нещо от рода на Шаде или Пинк флойд  _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности  |
|
|
 |
mikaella Асистент

|
Пуснато на: Съб Май 03, 2008 3:52 am Заглавие: |
|
|
| sellfkiller написа: | Забравих да кажа, че винаги чета на музика, нещо от рода на Шаде или Пинк флойд  |
Шаде - добър избор! Мен лично музиката ме разсейва, но си зависи коя песничка си пусна... Може някой път и аз да пробвам.  _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
|
|
 |
sellfkiller Доктор

|
Пуснато на: Съб Май 03, 2008 4:30 am Заглавие: |
|
|
| mikaella написа: | Мен лично музиката ме разсейва, но си зависи коя песничка си пусна... Може някой път и аз да пробвам.  |
Микаела, на мен музиката ми ангажира тази част от мозъка която не е заета с ученето и мисли за нещо друго, като самата музика не ми пречи. Поне при мен така се получава. Иначе се заслушвам в нещо друго или мисля и за нещо друго освен за това което чета  _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности  |
|
|
 |
mikaella Асистент

|
Пуснато на: Съб Май 03, 2008 4:39 am Заглавие: |
|
|
| sellfkiller написа: | Иначе се заслушвам в нещо друго или мисля и за нещо друго освен за това което чета  |
Случва се, важното е да не е често явление!  _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
|
|
 |
sellfkiller Доктор

|
Пуснато на: Съб Май 03, 2008 5:03 am Заглавие: |
|
|
Винаги се случва и затова винаги слушам музика когато уча. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности  |
|
|
 |
mikaella Асистент

|
Пуснато на: Съб Май 03, 2008 8:58 am Заглавие: |
|
|
| sellfkiller написа: | | Винаги се случва и затова винаги слушам музика когато уча. |
Хубаво е, че си открил най-подходящия метод за теб самия!
Я ми дай предложение за такава песен на Шаде?  _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
|
|
 |
trol Подрастващ

|
Пуснато на: Чет Юни 12, 2008 6:46 pm Заглавие: |
|
|
Запомнянето става с много воля. Чети само тогава , когато чувстваш, че можеш да се съсредоточиш и да запомниш, да разбереш това което четеш.
От личен опит, а той не е малък, в четенето-четеш всичко и конспектираш. Четеш втиори път и допълваш конспектираното. Конспектирай само разбраното .
Успех на всички , които четат. |
|
|
 |
|