Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

КАКВО ТРЯБВА ДА СПАЗВА ЧОВЕК ПРИ НОВА РАБОТА?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> На работното място
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пет Яну 18, 2008 11:51 am    Заглавие: КАКВО ТРЯБВА ДА СПАЗВА ЧОВЕК ПРИ НОВА РАБОТА? Отговорете с цитат

Какви са според вас основните правила за бързо и качествено приспособяване към нов колектив и въобще към нови работни условия?Какво принципно трябва да се прави или да не се прави,за да успеем да изградим добро впечатление,без значение на конкретната ни дейност?
Кое е по-важното:да спечелим от самото начало -одобрението на ръководителя или одобрението на колектива?Как трябва да процедираме ако има разминаване в тези посоки?Аз лично съм забелязал тази закономерност-имаш ли благоразположението на шефа,колектива обикновено не те приема.Имаш ли пък симпатията на колегите,най-често това значи проблеми с шефа...
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Яну 19, 2008 1:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е, зависи доколко шефа се изживява като такъв. Ако прекалено много се "прави на шеф", то вероятно има проблеми с всички от колектива Smile
Според мен е важно когато човек започва работа на ново място, да слуша и да попива всичко, което става около него. Така може да разбере къде може да се впише най-добре, какви отношения вече са изградени, кой от какво се дразни...
Няма смисъл да се опитва да прави впечатление конкретно на някого, достатъчно е просто да се държи добре с хората. С всички - и с колектива, и с началниците си. Когато човек се подмазва, винаги си личи и прави лошо впечатление на всички. Лично за мен това не е начина за успех.
Ако екипа и шефа не се разбират... не знам, аз по-скоро бих се опитала да изгладя недоразуменията, вместо да заемам страна... ама знам ли, не съм попадала в такава ситуация...
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Юли 03, 2008 2:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ghh написа:
Няма смисъл да се опитва да прави впечатление конкретно на някого, достатъчно е просто да се държи добре с хората. С всички - и с колектива, и с началниците си. Когато човек се подмазва, винаги си личи и прави лошо впечатление на всички. Лично за мен това не е начина за успех.

А ако шефът е жена, при това много готина и й правиш комплименти, защото си влюбен в нея, т'ва значи ли, че се подмазваш - според теб? Защото на новата ми работа шефката е страшно красива и неотдавна тя ми каза, че си личало, че я харесвам. Embarassed Което ако тя го възприемаше като подмазване щеше отдавна да ми е казала, а и след като вчера й купих сокче и тя се ухили до ушите и му се зарадва повече, отколкото ако й бях купил дрънкулка, си мисля, че въпроса с подмазването е доста относителен.
Доктор
Доктор

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 5:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

[/quote] А ако шефът е жена, при това много готина и й правиш комплименти, защото си влюбен в нея, т'ва значи ли, че се подмазваш - според теб? Защото на новата ми работа шефката е страшно красива и неотдавна тя ми каза, че си личало, че я харесвам. Embarassed Което ако тя го възприемаше като подмазване щеше отдавна да ми е казала, а и след като вчера й купих сокче и тя се ухили до ушите и му се зарадва повече, отколкото ако й бях купил дрънкулка, си мисля, че въпроса с подмазването е доста относителен.[/quote]
Честно казано не познавам човек който да приема подмазването и да каже на някого "ти ми се подмазваш", точно обратното, казва ти го този на който му е неприятно подмазването SmileА ти защо и купи сокчето ?
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 5:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

sellfkiller написа:
А ти защо й купи сокчето?

Защото, както споменах, съм "леко" влюбен в нея и знаех, че това ще "докара" убийствено красивата й усмивка, от която ми омекват коленете, а сърцето бие бързо. Embarassed Embarassed
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 4:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Laughing Laughing Laughing
" Всички сме хора на този свят
и бедни и богати"

Радвам се да чуя че lovekiller все пак изпитва някакви чувства към някой и то жена Wink Няма нищо лошо в това,не се изчервявай Wink
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 5:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Bibini написа:
lovekiller все пак изпитва някакви чувства към някой и то жена

Изпитвам, макар че след всяка връзка изпитвам все по-малко чувства, към която и да е жена, даже обратното - ставам все по-гаден и по-гаден и все повече употребявам жените по предназначение. Вече не съм т'ва, което бях преди 6 години. Именно жени като теб ме промениха. Жени, за които е по-важно да си почешат сливата с първия срещнат и не им дреме за чувствата на партньора. Rolling Eyes
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 6:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lovekiller написа:
Bibini написа:
lovekiller все пак изпитва някакви чувства към някой и то жена

Изпитвам, макар че след всяка връзка изпитвам все по-малко чувства, към която и да е жена, даже обратното - ставам все по-гаден и по-гаден и все повече употребявам жените по предназначение. Вече не съм т'ва, което бях преди 6 години. Именно жени като теб ме промениха. Жени, за които е по-важно да си почешат сливата с първия срещнат и не им дреме за чувствата на партньора. Rolling Eyes

Имам един въпрос към теб - ти познаваш ли ме,за да си толкова сигурен?И дали изневерявам?И то с първия срещнат,за да си начешам сливата,а?

От близо пет години съм с моя мъж,имаме дъщеря на 2г. и половина.И още не съм изневерила!
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 6:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма нужда да те познавам. Достатъчно изчетох от теб по тоя повод за кратък период от време.
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Юли 04, 2008 6:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля че наистина не можеш да приемеш,че хората мислят по различен начин.И единственото което ти остава при такова безсилие е да лепиш етикети и да използваш епитети и вулгарни изрази.Е,бъди си такъв.Не ме грее какво мислиш за мен.Аз си знам цената.И такива мъже като теб са наистина жалки. Twisted Evil
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 5:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ха-ха Дедо с тези въпроси напоследък имам чувството, че си смени май работата наскоро tooth

По моите ноблюдения където и да попаднеш има интриги - да и шефа и колегите не може едновременно и еднакво много да те харесват даже ако се мазниш си натегач и им създаваш само повече работа, а ако случайно екипа е по-мотивиран )нестандартно за БГ, то ги изместваш - та все не се връзват нещата "и това в онова и душата в Рая"tooth
Това, което съм виждала от виртуози или прилагала като успешни практики:

- първите 3 до 5 дни мълчиш, попиваш и слушаша - маркетингово проучване дет се вика, като едновременно се открит и винаги дружелюбен разбира се
- на първо място е екипа - те са тези, които силните кадри по-трудно печелят . Аз лично си поставям екипа на първо място - приобщаване, навици, общи теми, обят, бла-бла.
- Когато вече си станал част от глутницата, което е добре да направиш бързо е време и да блеснеш пред шефа, но не и на оперативка пред колегите, колкото по-дълго задържиш баланса проактивен и високоефективен пред шефа и по-скоро сладур над нещата пред колегите - толко по ще ти вървят нещата.
- Дръзко проактивност и пред екипа и асертивен подход можеш да си позволиш само ако си назначен на висока лидерска позиция и се очаква от теб именно здрава ръка и решителност. Или седиш най-високо в екипа просто след шефа си.

Това зная и мисля аз по темата.
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 5:38 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Bibini написа:
Мисля че наистина не можеш да приемеш,че хората мислят по различен начин.И единственото което ти остава при такова безсилие е да лепиш етикети и да използваш епитети и вулгарни изрази.Е,бъди си такъв.Не ме грее какво мислиш за мен.Аз си знам цената.И такива мъже като теб са наистина жалки. Twisted Evil

Ти започна с етикетите. Нали знаеш - каквото повикало, такова се обадило.
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 6:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Елси написа:
Ха-ха Дедо с тези въпроси напоследък имам чувството, че си смени май работата наскоро tooth

По моите ноблюдения където и да попаднеш има интриги - да и шефа и колегите не може едновременно и еднакво много да те харесват даже ако се мазниш си натегач и им създаваш само повече работа, а ако случайно екипа е по-мотивиран )нестандартно за БГ, то ги изместваш - та все не се връзват нещата "и това в онова и душата в Рая"tooth
Това, което съм виждала от виртуози или прилагала като успешни практики:

- първите 3 до 5 дни мълчиш, попиваш и слушаша - маркетингово проучване дет се вика, като едновременно се открит и винаги
дружелюбен разбира се
- на първо място е екипа - те са тези, които силните кадри по-трудно печелят . Аз лично си поставям екипа на първо място - приобщаване, навици, общи теми, обят, бла-бла.
- Когато вече си станал част от глутницата, което е добре да направиш бързо е време и да блеснеш пред шефа, но не и на оперативка пред колегите, колкото по-дълго задържиш баланса проактивен и високоефективен пред шефа и по-скоро сладур над нещата пред колегите - толко по ще ти вървят нещата.
- Дръзко проактивност и пред екипа и асертивен подход можеш да си позволиш само ако си назначен на висока лидерска позиция и се очаква от теб именно здрава ръка и решителност. Или седиш най-високо в екипа просто след шефа си.

Това зная и мисля аз по темата.

Елси,действително чувството ти се оказва вярно.Само че в момента,в който зададох темата нямах ни най-малката представа,че това ще бъде факт. Very Happy
sellfkiller
Доктор
Доктор

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 3:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

[/quote] Защото, както споменах, съм "леко" влюбен в нея и знаех, че това ще "докара" убийствено красивата й усмивка, от която ми омекват коленете, а сърцето бие бързо. Embarassed Embarassed[/quote]
Предполагам, че и нея искаш да я употребиш, както казваш, че ти е целта при другите? Само, че има едно нещо което май не ти е много ясно. При секс винаги е под въпрос кой кого употребява и имам чувството, че ти ще си употребен, особено ако шефката ти върже. Защото е по вероятно ти да и вържеш на нея но да не се усетиш, особено ако е по-голяма.
lovekiller
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 6:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

По-малка е от мен с 3 години, но не мисля, че в случая възрастта има някакво значение. Второ, има нещо, което не мога да обясня защо е така, а именно, че към нея не изпитвам сексуално влечение. Shocked Idea
Доктор
Доктор

МнениеПуснато на: Съб Юли 05, 2008 7:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами може би просто не е твой тип Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> На работното място Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї