Пуснато на: Пет Яну 18, 2008 11:51 am Заглавие: КАКВО ТРЯБВА ДА СПАЗВА ЧОВЕК ПРИ НОВА РАБОТА?
Какви са според вас основните правила за бързо и качествено приспособяване към нов колектив и въобще към нови работни условия?Какво принципно трябва да се прави или да не се прави,за да успеем да изградим добро впечатление,без значение на конкретната ни дейност?
Кое е по-важното:да спечелим от самото начало -одобрението на ръководителя или одобрението на колектива?Как трябва да процедираме ако има разминаване в тези посоки?Аз лично съм забелязал тази закономерност-имаш ли благоразположението на шефа,колектива обикновено не те приема.Имаш ли пък симпатията на колегите,най-често това значи проблеми с шефа... _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Пуснато на: Съб Яну 19, 2008 1:16 pm Заглавие:
Е, зависи доколко шефа се изживява като такъв. Ако прекалено много се "прави на шеф", то вероятно има проблеми с всички от колектива
Според мен е важно когато човек започва работа на ново място, да слуша и да попива всичко, което става около него. Така може да разбере къде може да се впише най-добре, какви отношения вече са изградени, кой от какво се дразни...
Няма смисъл да се опитва да прави впечатление конкретно на някого, достатъчно е просто да се държи добре с хората. С всички - и с колектива, и с началниците си. Когато човек се подмазва, винаги си личи и прави лошо впечатление на всички. Лично за мен това не е начина за успех.
Ако екипа и шефа не се разбират... не знам, аз по-скоро бих се опитала да изгладя недоразуменията, вместо да заемам страна... ама знам ли, не съм попадала в такава ситуация... _________________ Луда съм, еййй!
Няма смисъл да се опитва да прави впечатление конкретно на някого, достатъчно е просто да се държи добре с хората. С всички - и с колектива, и с началниците си. Когато човек се подмазва, винаги си личи и прави лошо впечатление на всички. Лично за мен това не е начина за успех.
А ако шефът е жена, при това много готина и й правиш комплименти, защото си влюбен в нея, т'ва значи ли, че се подмазваш - според теб? Защото на новата ми работа шефката е страшно красива и неотдавна тя ми каза, че си личало, че я харесвам. Което ако тя го възприемаше като подмазване щеше отдавна да ми е казала, а и след като вчера й купих сокче и тя се ухили до ушите и му се зарадва повече, отколкото ако й бях купил дрънкулка, си мисля, че въпроса с подмазването е доста относителен. _________________
[/quote] А ако шефът е жена, при това много готина и й правиш комплименти, защото си влюбен в нея, т'ва значи ли, че се подмазваш - според теб? Защото на новата ми работа шефката е страшно красива и неотдавна тя ми каза, че си личало, че я харесвам. Което ако тя го възприемаше като подмазване щеше отдавна да ми е казала, а и след като вчера й купих сокче и тя се ухили до ушите и му се зарадва повече, отколкото ако й бях купил дрънкулка, си мисля, че въпроса с подмазването е доста относителен.[/quote]
Честно казано не познавам човек който да приема подмазването и да каже на някого "ти ми се подмазваш", точно обратното, казва ти го този на който му е неприятно подмазването А ти защо и купи сокчето ? _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Защото, както споменах, съм "леко" влюбен в нея и знаех, че това ще "докара" убийствено красивата й усмивка, от която ми омекват коленете, а сърцето бие бързо. _________________
Пуснато на: Пет Юли 04, 2008 4:31 pm Заглавие:
" Всички сме хора на този свят
и бедни и богати"
Радвам се да чуя че lovekiller все пак изпитва някакви чувства към някой и то жена Няма нищо лошо в това,не се изчервявай _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
lovekiller все пак изпитва някакви чувства към някой и то жена
Изпитвам, макар че след всяка връзка изпитвам все по-малко чувства, към която и да е жена, даже обратното - ставам все по-гаден и по-гаден и все повече употребявам жените по предназначение. Вече не съм т'ва, което бях преди 6 години. Именно жени като теб ме промениха. Жени, за които е по-важно да си почешат сливата с първия срещнат и не им дреме за чувствата на партньора. _________________
Пуснато на: Пет Юли 04, 2008 6:07 pm Заглавие:
lovekiller написа:
Bibini написа:
lovekiller все пак изпитва някакви чувства към някой и то жена
Изпитвам, макар че след всяка връзка изпитвам все по-малко чувства, към която и да е жена, даже обратното - ставам все по-гаден и по-гаден и все повече употребявам жените по предназначение. Вече не съм т'ва, което бях преди 6 години. Именно жени като теб ме промениха. Жени, за които е по-важно да си почешат сливата с първия срещнат и не им дреме за чувствата на партньора.
Имам един въпрос към теб - ти познаваш ли ме,за да си толкова сигурен?И дали изневерявам?И то с първия срещнат,за да си начешам сливата,а?
От близо пет години съм с моя мъж,имаме дъщеря на 2г. и половина.И още не съм изневерила! _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Пет Юли 04, 2008 6:23 pm Заглавие:
Мисля че наистина не можеш да приемеш,че хората мислят по различен начин.И единственото което ти остава при такова безсилие е да лепиш етикети и да използваш епитети и вулгарни изрази.Е,бъди си такъв.Не ме грее какво мислиш за мен.Аз си знам цената.И такива мъже като теб са наистина жалки. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Ха-ха Дедо с тези въпроси напоследък имам чувството, че си смени май работата наскоро
По моите ноблюдения където и да попаднеш има интриги - да и шефа и колегите не може едновременно и еднакво много да те харесват даже ако се мазниш си натегач и им създаваш само повече работа, а ако случайно екипа е по-мотивиран )нестандартно за БГ, то ги изместваш - та все не се връзват нещата "и това в онова и душата в Рая"
Това, което съм виждала от виртуози или прилагала като успешни практики:
- първите 3 до 5 дни мълчиш, попиваш и слушаша - маркетингово проучване дет се вика, като едновременно се открит и винаги дружелюбен разбира се
- на първо място е екипа - те са тези, които силните кадри по-трудно печелят . Аз лично си поставям екипа на първо място - приобщаване, навици, общи теми, обят, бла-бла.
- Когато вече си станал част от глутницата, което е добре да направиш бързо е време и да блеснеш пред шефа, но не и на оперативка пред колегите, колкото по-дълго задържиш баланса проактивен и високоефективен пред шефа и по-скоро сладур над нещата пред колегите - толко по ще ти вървят нещата.
- Дръзко проактивност и пред екипа и асертивен подход можеш да си позволиш само ако си назначен на висока лидерска позиция и се очаква от теб именно здрава ръка и решителност. Или седиш най-високо в екипа просто след шефа си.
Това зная и мисля аз по темата. _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Мисля че наистина не можеш да приемеш,че хората мислят по различен начин.И единственото което ти остава при такова безсилие е да лепиш етикети и да използваш епитети и вулгарни изрази.Е,бъди си такъв.Не ме грее какво мислиш за мен.Аз си знам цената.И такива мъже като теб са наистина жалки.
Ти започна с етикетите. Нали знаеш - каквото повикало, такова се обадило. _________________
Ха-ха Дедо с тези въпроси напоследък имам чувството, че си смени май работата наскоро
По моите ноблюдения където и да попаднеш има интриги - да и шефа и колегите не може едновременно и еднакво много да те харесват даже ако се мазниш си натегач и им създаваш само повече работа, а ако случайно екипа е по-мотивиран )нестандартно за БГ, то ги изместваш - та все не се връзват нещата "и това в онова и душата в Рая"
Това, което съм виждала от виртуози или прилагала като успешни практики:
- първите 3 до 5 дни мълчиш, попиваш и слушаша - маркетингово проучване дет се вика, като едновременно се открит и винаги
дружелюбен разбира се
- на първо място е екипа - те са тези, които силните кадри по-трудно печелят . Аз лично си поставям екипа на първо място - приобщаване, навици, общи теми, обят, бла-бла.
- Когато вече си станал част от глутницата, което е добре да направиш бързо е време и да блеснеш пред шефа, но не и на оперативка пред колегите, колкото по-дълго задържиш баланса проактивен и високоефективен пред шефа и по-скоро сладур над нещата пред колегите - толко по ще ти вървят нещата.
- Дръзко проактивност и пред екипа и асертивен подход можеш да си позволиш само ако си назначен на висока лидерска позиция и се очаква от теб именно здрава ръка и решителност. Или седиш най-високо в екипа просто след шефа си.
Това зная и мисля аз по темата.
Елси,действително чувството ти се оказва вярно.Само че в момента,в който зададох темата нямах ни най-малката представа,че това ще бъде факт. _________________ Само Истината те прави свободен!!!
[/quote] Защото, както споменах, съм "леко" влюбен в нея и знаех, че това ще "докара" убийствено красивата й усмивка, от която ми омекват коленете, а сърцето бие бързо. [/quote]
Предполагам, че и нея искаш да я употребиш, както казваш, че ти е целта при другите? Само, че има едно нещо което май не ти е много ясно. При секс винаги е под въпрос кой кого употребява и имам чувството, че ти ще си употребен, особено ако шефката ти върже. Защото е по вероятно ти да и вържеш на нея но да не се усетиш, особено ако е по-голяма. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
По-малка е от мен с 3 години, но не мисля, че в случая възрастта има някакво значение. Второ, има нещо, което не мога да обясня защо е така, а именно, че към нея не изпитвам сексуално влечение. _________________
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети