Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

проблем....

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Депресия, Гняв и др
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Gy6kalka
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Вто Яну 22, 2008 1:19 pm    Заглавие: проблем.... Отговорете с цитат

Привет.
Имам проблем които не знам как реша. Аз съм умно момиче но винаги когато се заема с нещо да правя винаги се появява един въпрос, дали ще мога да се справя с това нещо. Просто съм страшно не сигурна в деиствията си и не знам как да изчистя тази несигурност в себе си
Ако имате мненя пишете.
Предварително благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
L00P7R00P
Асистент
Асистент

Местожителство: Looptroopland

МнениеПуснато на: Вто Яну 22, 2008 1:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Като за начало, здравей и добре дошла. Радвам се, че си се решила да потърсиш помощ и си долша при нас. Мисля, че си на правилното място.

Аз съм имам този проблем. Преди беше много по-сериозен, но с времето започна да понамалява. Ще ти кажа как беше при мен.

Винаги съм се смятал за по-умен от поне 1/3 от съучениците ми. Когато се включех в някой разговор се чувствах като идиот, защото знаех неща, които другите не знаят. Не казвам, че съм от онези многознайковци, които са на всяка манджа - меродия. Напротив - знам колко знам и какво знам и когато преценя, че знам нещо го казвам. Но на повечето хора това не им харесва. Те не искат някой да е по-умен от тях и да знае повече от тях. Затова почват да се защитават, като обиждат. Наричат по-умните от тях зубъри и загубеняци. Това разбира се ни се отразява, защото никой не иска да го обиждат и започваме да се свиваме в себе си. Пренебрегваме знанията си и си мислим, че така ще се харесаме на "гъзарите". И точно тук ни е грешката. Не само на теб, не само на мен, а на всички, които сме с малко повече от другите. Ние искаме да се изравним с тези под нас, за да сме сигурни, че ще има някой, който да ни хареса. Но това не е правилно (според мен). Човек трябва да се развива, да показва знанията си, да ги използва. Ако средата те ограничава и не ти дава свободата и спокойствието да разгърнеш потенциала си, смени я. Отиди на друго място, където знанието не е минус. Място, на което разглезените богаташчета и мамините синчета не са най-популярните, а обратно - тези, които с времето са доказали, че знанията, уменията и увереността в тях са най-важни. Защото в крайна сметка е важно ти да успееш да се реализираш. В днешно време вече все повече се обръща внимание на знанията и уменията. Може готиният футболист от училище да събира мацките, но в професионален план най-много да стане куриер или хигиенист. След 5 години човек е завършил университета, вече си е намерил работа и е щастлив с живота си, а той се чуди как да свърже двата края, избива комплекси с чалга и голф 2-ка и все още псува по-умните от него. Но това вече няма значение, защото ние сме се уредили, а той е на дъното.

Затова моят съвет е: да не ти пука от това, което другите казват за теб. Поне не и мнението на по-глупавите. Старай се да даваш всичко от себе си и ще видиш как ще започнеш да добиваш увереност.

spell
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 6:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Може би има някой около теб,който непрекъснато поставя под въпрос способностите ти във всяка ситуация.От теб се иска да си "идеална"и безгрешна....Всеки греши и малко са нещата,заради които ще свърши света ако не бъдат направени както трябва Wink .Според мен трябва да помислиш какво ТИ искаш в и от живота,да си абсолютно наясно.И след това-само напред.Сигурна ли си в това,което искаш,няма нещо,което да може да те спре.

Поздрави от мен и успех нататък....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Депресия, Гняв и др Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї