Привет.
Имам проблем които не знам как реша. Аз съм умно момиче но винаги когато се заема с нещо да правя винаги се появява един въпрос, дали ще мога да се справя с това нещо. Просто съм страшно не сигурна в деиствията си и не знам как да изчистя тази несигурност в себе си
Ако имате мненя пишете.
Предварително благодаря!
Като за начало, здравей и добре дошла. Радвам се, че си се решила да потърсиш помощ и си долша при нас. Мисля, че си на правилното място.
Аз съм имам този проблем. Преди беше много по-сериозен, но с времето започна да понамалява. Ще ти кажа как беше при мен.
Винаги съм се смятал за по-умен от поне 1/3 от съучениците ми. Когато се включех в някой разговор се чувствах като идиот, защото знаех неща, които другите не знаят. Не казвам, че съм от онези многознайковци, които са на всяка манджа - меродия. Напротив - знам колко знам и какво знам и когато преценя, че знам нещо го казвам. Но на повечето хора това не им харесва. Те не искат някой да е по-умен от тях и да знае повече от тях. Затова почват да се защитават, като обиждат. Наричат по-умните от тях зубъри и загубеняци. Това разбира се ни се отразява, защото никой не иска да го обиждат и започваме да се свиваме в себе си. Пренебрегваме знанията си и си мислим, че така ще се харесаме на "гъзарите". И точно тук ни е грешката. Не само на теб, не само на мен, а на всички, които сме с малко повече от другите. Ние искаме да се изравним с тези под нас, за да сме сигурни, че ще има някой, който да ни хареса. Но това не е правилно (според мен). Човек трябва да се развива, да показва знанията си, да ги използва. Ако средата те ограничава и не ти дава свободата и спокойствието да разгърнеш потенциала си, смени я. Отиди на друго място, където знанието не е минус. Място, на което разглезените богаташчета и мамините синчета не са най-популярните, а обратно - тези, които с времето са доказали, че знанията, уменията и увереността в тях са най-важни. Защото в крайна сметка е важно ти да успееш да се реализираш. В днешно време вече все повече се обръща внимание на знанията и уменията. Може готиният футболист от училище да събира мацките, но в професионален план най-много да стане куриер или хигиенист. След 5 години човек е завършил университета, вече си е намерил работа и е щастлив с живота си, а той се чуди как да свърже двата края, избива комплекси с чалга и голф 2-ка и все още псува по-умните от него. Но това вече няма значение, защото ние сме се уредили, а той е на дъното.
Затова моят съвет е: да не ти пука от това, което другите казват за теб. Поне не и мнението на по-глупавите. Старай се да даваш всичко от себе си и ще видиш как ще започнеш да добиваш увереност. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Може би има някой около теб,който непрекъснато поставя под въпрос способностите ти във всяка ситуация.От теб се иска да си "идеална"и безгрешна....Всеки греши и малко са нещата,заради които ще свърши света ако не бъдат направени както трябва .Според мен трябва да помислиш какво ТИ искаш в и от живота,да си абсолютно наясно.И след това-само напред.Сигурна ли си в това,което искаш,няма нещо,което да може да те спре.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети