Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 1:03 pm Заглавие: Здравейте
Здравейте искам да попитам нещо, което ме заинтригува много. Скоро имах проблем с 1 човек който в последствие се оказа психолог. Този човек ми скрои 1 номер, обвини ме в кражбата на 1 100 $ но не това е проблема напротив интересно ми е че успя да го направи. И за да добиете по ясна представа какво ви питам трябва да ви направя съпричастни към част от историята. Скоро разказах на 1 приятел за случката и той много се изненада каза ми, че има някаква теория в психологията за двамата виновни ( двамата крадци) или нещо подобно ако някой мисли че може да ми каже някакъв линк или да ми обясни за какво точно става въпрос. Според него това е някакъв тип провокация към 2ма души, за да се види каква ще е реакцията им. Аз лично бях поставен в същатата ситуация интересното е че дори човекът който ме обвини в кражбата ми каза че е въпрос на това да се разберем с мой приятел кои от нас е виновен аз съм сигурен че не е никой от нас ПОМОЩ
Разкажи ни историята ... или нещо повече. Само по-това, което казваш - не съм чивала за таката теория _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Vuprosniqt 4ovek koito mi napravi tozi krasiv nomer e maikata na biv6ata mi priqtelka, koqto vposledstvie se prisetih 4e e zavur6ila psihologiq. Zapo4nah da gradq nqkakfa vruzka s vuprosnoto mi biv6o gadje koeto pone po moe mnenie se polu4ava6e dosta uspe6no. Razbirtah se s roditelite i te me haresvaha i az tqh, dokato 1 den ne se skarah s moite roditeli i ne si sabrah bagaja. Priqtelkata mi me pokani da jiveq v tqh v na4aloto se durpah no vposledstvie poddadoh i moje bi tam be6e moqta gre6ka tova nqma zna4enie Jivqhme 2 meseca zaedno pulen sinhrom tehni bukvalno sqka6 se gordeeha s men maika stigna do tam 4e nose6e moq snimka v portmoneto si. Vinagi me kaneha pri tqh kogato ima i nqma pri4ina. Az raboteh i se staraeh da ne sum im v tejest vinagi gledah da pazaruvam pla6tam smetki i tem podobni no slu4ai ne mi se otdavaha mnogo. Tuk moje bi e momenta da vmetna 4e te sa dosta bogati no nikoga ne sa pretendirali s tova pred men ili puk az ot svoq strana sum se opitval da se vuzpolzvam. Po tova vreme tq zapo4va6e 12 klas moje bi tova gi tlasna da me vrutnat po tozi na4in az ne u4eh sprqh nqmah vuzmojnost da rabotq i u4a ili po skoro nqmah jelanie ot dete mi e natqkvano 4e trqbva da u4a i u4a i u4a i u4a i nakraq mi pisna i zarqzah si4ko. Taka stiga za men V posledstvie se iznesoh ot tqh te produljiha da poddurjat su6tite topli otno6eniq s men koeto me radva6e neistovo. Za 1vi put hora napulno nepoznati otkliknaha kum moqta li4nost taka bezrezervno .
1 ve4er gadjeto mi me pomoli sled 1 kavga da otida v tqh da se gu6nem i sdobrim ne smetka 4e ima ne6to lo6o. Otidohme sednahme pogovorih si s maika i kakto obiknovenno. Tq kaza 4e otiva da si vzeme du6 az ostanah s priqtelkata mi v hola polegnah si dokato 4akam da se osvobodi banqta. Qvno sum zaspal za6toto posredno6t se subudih otidoh do toalenta i si legnah. Na sutrinta Gadjeto mi me sbuta i mi kaza 4e i e sku4no i 4e iskala da piem po kafe predi da trugne za u4ili6te pomislih 4e e redno da izpiem po kafe ve4e si bqhme izgladili otno6eniqta taka 4e mi stana priqtno. No dokato se obli4ah 4uh 4e tq vodi nqkakuf razgovor po telefona kogato otidoh v staqta tq be6e zaciklila v televizora nqkolko puti q popitah ne6to tq ne mi otvurna nakraq se sopnah i tq me pomoli da ne se qdosvam no iskala da me pita ne6to tuk e momenta da spomena 4e sum malko izbuhliv. Kazah i 4e nqma problemi i moje da mi kaje vsi4ko togava tq kaza 4e na maika i ot portmoneto sa iz4eznali 100 $ stanah pokazah i 4e nqmam ni6tu po djobovete i drehite i si trugnah stra6no obiden i ogor4en ot stanaloto. Opitah se da govorq nqkolko puti s maika i no efekt nulev. Do skoro kogato re6ih 4e napuk na vsi4ki teorii 4e ne moga da si opravq otno6eniqta s roditelite i se obadih na maika i. Izlqzohme pogovorihme si i v ob6ti linni razgovora prote4e na nqkolko etapa 1- moite izvineniq; 2- etapa 4e ako iskam pak da se saberem nqma da e lo6o da po4akam dokato zavur6i; 3- otnostno parite 4e togava e trqbvalo da se razberem pomejdu si koi ot nas 2mata e vinoven za "krajbata" - izmqh se za6toto 100$ sa ni6tu za men ne sum zamojen no tezi pari sa ni6tojni na fona na tova koeto har4a kogato izlqza nqkade tq se suglasi s men ot tam sqka6 se vuzrodiha otno6eniqta ni no tova mi napravi silno vpe4atlenie 4e e trqbvalo da se razberem koi ot nas 2mata e. Govrih s 1 priqtel za tova s priqtelite si govorih dosta za6toto 4esno kazano trudno q prejivqh i toi mi spodeli za tazi teroiq koqto e u4il 1viq si semestar v nov bulgarski. Predvaritelno se izvinqvam za podrobniq razkaz no mislq 4e taka po obektivno moje da se ocenqt ne6tata. Blagodarq
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 12:08 am Заглавие:
Здравей module,
Мисля, че има такава теория, но тя изобщо не се отнася за твоя случай. От всички замесени случката някой лъже. Но кой е той - ти трябва да разузнаеш, и ако не успееш, то значи този някой е излъгал успешно.
А иначе това, което ти е казал твоя приятел е някаква практика, която се използува например като детектор на лъжата. Някаква провокация, и в зависимост от реакциите на двама души се съди за това - кой е виновен.
Пуснато на: Нед Яну 27, 2008 12:39 am Заглавие:
Здравей, Модул,
Мога да си представя колко засегнат си се чувствал и колко силно си преживявал случилото се, но...такива неща стават. И не е задължително някой да е виновен (макар че, Ирис е права - възможен е и варианта някой да е излъгал, и то успешно) Аз обаче се сетих за една обективно погледнато дребна случка, когато баба ми реши, че съм взела нейният парфюм, иначе нямало начин да свърши. В интерес на истината, баба, която много обичам отдавна е мъртва, а на мен още ми горчи. Но..случва се. Понякога човек е толкова убеден в правотата си, че не иска и да помисли за възможността просто да е сбъркал. В края на крайщата може тези долари просто да са изпаднали някъде, някой да е платил с тях нещо и после да е забравил и, понеже е убеден за себе си, че не ги е харчил, какво остава - взело ги е някое от децата - Кое? - нашето дете, което обичаме или приятелят й, който изглежда много свестен и също заобичахме, обаче..все пак е чуждият човек?
Та, ако се поставиш на мястото на тези родители - разтревожени от двете еднакво лоши възможности - детето им да е откраднало пари (не е въпрос в сумата, а в постъпката) или приятелят на детето им да се окаже човек, на когото не могат да вярват...трудна и неприятна ситуация, нали? Струва ми се, че те все пак са постъпили човечно като не са обвинили единствено и само теб, а са казали нещо от сорта: "Обичаме и двама ви. Не можем и не искаме да приемем, че някой от вас е откраднал и е излъгал доверието ни. Но е факт, че парите ги няма. Няма кой друг да ги е взел. Поговорете. Кажете вие кой е. Ние не искаме да обвиняваме, искаме вие да проявите съвест." Много други хора в подобна ситуация директно биха казали - не е моето дете.
Доколкото аз мога да преценя, струва ми се , че нещо подобно е станало (иска ми се да вярвам, че не става въпрос за лъжа, а само за недоразумение) , а това е тежко, но не бива да се приема като нещо драматично или фатално - може да се случи във всяко семейство.
Колкото до подобна теория - може би има някаква, щом приятелят ти я е учил, но споменатото от него е толкова неясно, непълно и извадено от контекста, че просто не е сериозно да бъде отнасяно към твоя случай.
Вярвам, че като се успокоите и поговорите отново за нещата, ще успеете да ги изясните и да се почувствате отново добре заедно. Когато сме ядосани, обидени и огорчени, първата ни реакция е да обвиним този, който ни е наранил, но, когато емоцията поотшуми, можем да погледнем и от неговата гледна точка и по-често да видим, че не е бил злонамерен, поне не съзнателно, просто за него нещата са изглеждали съвсем различно.
Само първият пост съм прочел тъй, че се сещайте...
Искам да ви разкажа една случка с мой приятел психолог. Аз съм на 20 той на 36г.
Седим в едно кафене идва едно момче, здрасти кво става заговорихме го, седна на масата след 2 минути моя приятел му казва, че на масата е бил оставил два лева, които в момента ги няма. "Жертвата" разбира се първо отричаше да ги е взел, но след известно време започна да се извинява за тва, че ги е взел, да не съобщаваме на полицията и други глупости. Аз през цялото време не спрях да се смея и въпреки това моя приятел успя да го убеди да му ги върне.
Разбира се после му казахме, че сме се избазикали. Момчето беше на дъното от срам, а ние щастливи и доволни от поредната глупост. _________________ Животът е едно въртящо се колело, което ни увлича в своите движения. Поглеждайки през него, ние разбираме смисъла на нашето съществуване. За съжаление не всеки успява да интерпретира правилно видяното, което е отражение на самия него.
Пуснато на: Чет Окт 16, 2008 4:22 am Заглавие:
eminempire написа:
Само първият пост съм прочел тъй, че се сещайте...
Искам да ви разкажа една случка с мой приятел психолог. Аз съм на 20 той на 36г.
Седим в едно кафене идва едно момче, здрасти кво става заговорихме го, седна на масата след 2 минути моя приятел му казва, че на масата е бил оставил два лева, които в момента ги няма. "Жертвата" разбира се първо отричаше да ги е взел, но след известно време започна да се извинява за тва, че ги е взел, да не съобщаваме на полицията и други глупости. Аз през цялото време не спрях да се смея и въпреки това моя приятел успя да го убеди да му ги върне.
Разбира се после му казахме, че сме се избазикали. Момчето беше на дъното от срам, а ние щастливи и доволни от поредната глупост.
Нещо хвалиш ли се, не мога да разбера _________________ Луда съм, еййй!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети