Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 1:18 pm Заглавие: Depresiq
ot 11.2006 zapo4nah da izpadam v depresiq.Slu4iha mi se razni gadni ne6ta,no dori sled kato otminaha ne se opravqm.Strah me e,a(KAKVA IZNENADA)ne znam ot kakvo,postoqnno si mislq,4e kakvoto i da napravq,kakvoto i da postigna,nqma da namerq na4in da swm 6astliva.4uvstvam se iz4erpana,mislq,4e kolkoto i hubavi ne6ta da mi se slu4at ni6to nqma da promeni ...Hodih na psihiatwr 3mes pih ASENTRA,UV BQH PO-DOBRE....Na 23 sm ,u4a,imam svqstna rabota i gotino semeistvo i strahotno proekto-gadge.A edinstvenoto koeto iskam ve4er e da se skri,da se razplq4a.Po edno vreme malko prekalqvah s rani lekarstva.Ot 5 mes ne swm,no sega pak zapo4vam da se izku6vam.Naposledwk zapo4nahdieta i mi dostavq istinsko udovolstvie dase izmw4vam s glad.Prosto iskam da se uni6toja...Ako nqkoj se 4uvstva taka....
Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 3:39 pm Заглавие: otg
Prez 08.2006 zapo4nah rabota kato laborant.Na vtoriq den se zalqh s krwv.Znam 4e zvu4i malodu6no oba4e izvednwj se upla6ih ot prekrasnata rabota koqto swm izbrala.Ne prosto se izpla6ih-IZPADNAH V DIV UJAS.Vmesto da semahna ostanah 8m-da se ujasqvam ot gledkata-kak v4era nqkoj e bil 4ovek,a dnes se e prevwrnal v bezpomo6tno rastenie.I da s estrahuwam i z sebe si...Sega rabotq drugo,no sledite ostavat...Na nikoi ne swm go kazvala zq6toto malko me sram,a i me starah dori da se se6tam za oniq dni...Vinagi swm bila sklonna kwm mra4ni swstoqniq,a tova otklu4i cqlata ludost.Ponqkoga iskam da se zaviq prez glava da se skriq i da pla4a...Ne me pitai za6to...
Има много такива случаи при тези професии, лаборанти, медицински сестри, лекати и тн. В крайна сметка именно на тези места виждаш колко е преходен живота и в какво се превръщаш. Ако си човек, който го пренася към себе си и не може да не вложи лични чувства - се случва това, което се е случило с теб. Много се променя живота на човек, когато вии или осъзнае тези неща. Когато видиш края - как да имаш стимул да живееш?? Всичко губи значение - пари, злоба, проблемите на околните (ако не са свързани със здравето. Просто осъзнаваш колко страшно е всичко. И се появява този страх за себе си. Това е най-нормалната ( и разрушителна) проява на инстинкта за самосъхранение - иронично нали?
Истината е, че трябва да го пребориш...да намериш смисъл...иначе просто ще се затваряш в себе си и ще развиваш този саморазрушителен синдром - за да се отървеш от онова, което може да ти донесе тези страдания.
Наистина за всичко си има хора... и не всеки може да се занимава с това. Хубавото е, че си го осъзнала и си се махнала от това. Но сега ще трябва да пребориш останалото в теб. Как?
Това, което аз бих ти препоръчала е да се опиташ да погледнеш от различен ъгъл. Не го подтискай спомена...не се срамувай от него. Говори за него. Ще откриеш колко хора са го изпитвали и че проблемът не е в теб. Баща ми ми казва така "всяко живо същество когато разбере, че ще умре - се страхува от този момент. Ти осъзнаваш, че още след началото - вървиш към края. Но...заслужава ли си да мислиш през целия път за края???? Казвам си - не мога да избягам..и дори и да ми се случи това, от което се страхувам...нека поне до тогава да не го изживявам. Ами ако, ами ако... ами ако не? Някой беше казал "Силните хора умират веднъж, слабите - всеки ден". Е аз с моите панически атаки си умирах всеки ден. Но ми писна. Накрая си казах - ами като стане ще стане. Мога да се предпазя от 1000000 болести и накрая да ме блъсне кола...Всичко ще свърши и аз ще увяхна, но до тогава...се питай да промениш живота си. Приеми това, което ти се е случило като червена лампа, която показала, че трябва да промениш нещо в мисленето си. Когато аз имах тези проблеми....го приех така и започнах да се ровя в себе си и да откривам нещата, които ми пречат и да преосмисля всичко....Опитай. Но не го притискай в себе си - излей го, изкарай го навън. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 4:18 pm Заглавие: otg
Zapo4nah da govorq naposledwk,da go izkarvam ot sebe si i naistina mi olekva i za tova i za hap4etata.Ot 1-2 za uspokoenie bqh stignala do opakovka za den dwa.Opitvam da se preborq oba4e 4uvstvoto za praznota,za tova 4e vs e bezmisleno si ostava..pone zasega.I kakto ti kazah ni6to ot novite ne6ta koito zapo4nahj,nito fakta 4e namerih smelost da potwrsq pomo6t,ne me kara da se 4uvstvam po-dobre.Ne obi4am da mrwnkam,oba4e twrpenieto mi kwm men samata ve4e se iz4erpva....MERSI 4E SLU6A6;)
Защо не опиташ с хмеопатия? пак ще си гълташ хапченца, но ще са полезни и по-безвредни. На мен МНОГО ми помогна за това, което разказах. Само те ме изкараха на повърхността. Особено за психически състояния - те са много по-ействащи от антидепресанти, усполоителни и тн.
Ако искаш мога да ти дам координати на моята лекарка или просто намери някой хомеопат, на който имаш доверие. Препоръчвам го. Аз бях скептична...(аз бях такава към целия свят).. и за 3-4 месеца ме стабилизираха до изнестна степен. След 1 година... вече съм много по-оптимистична. Предполагам като медицинско лице си съвсем против. Но аз нямах избор и отидох просто като последен шанс... а сега съм благодарна. Сигурна съм, че ще ти помогнат....
Както го казваше един лекар "депресията е като фуния, която те поглъща. За да се оправиш - трябва първо да ти се появи желание да живееш, да те дръпнат от водовъртежа... но след това, за да се закрепиш и да се отървеш - трябва да промениш мисленето си". _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 4:47 pm Заглавие: otg
Znae6 li ve4e ne stawa vwpros za strah,a za pwlno oteg4enie i praznota. I AZ TE RAZBIRAM-nqkoi be6e kazal,4e STRAHA OT SMYRTTA OBEZMISLQ JOVOTA.I e vqrno.Predi godini v slu4ai to4no kato tvoq,kogato umirah po 1000 pwti na den tova izre4enie me spasi. Sega me e strah edinstveno ot samotata,oba4e koi ne go e?Sega kato 4e vsi4kiq strah i emocii i ujas iz4eznaha kakto se poqviha i me ostaviha prazna....Dori hubavite ne6ta me karat da se 4uvstvam izto6tena.V interes na istinata otkakto se lekuvah e malko po-dobre.Oba4e tova jela
nie da si vredq i v sw6toto vreme da se samoswjalqvam o6te ne e iz4eznalo.Imam semeistvo i priqteli koito me podkrepqt i razbirat,no tov a samo me kara da se 4uvstvam vinovna i neblagodarna.A i te (osven ba6ta mi mi sw4uvstvat,no kogato ne si go prejivq nqma kak da znae6...
P.S.Do 18h swm na rabota, a nqmam komp v kw6ti,6te me 4ue6(ako ima6 jelanie)v ponedelnik.Ne si padam mn po takwv tip komunikaciq,no se radvam 4e popadnah na 4ovek kato teb:)Edin vwpros izvwn temata-kakva muzika su6a6?
Пуснато на: Пет Яну 25, 2008 5:15 pm Заглавие: otg
Bqh na homeopat,zarazlika ot teb bqh gotova da opitam vsi4ko:)Za okolo 1-2m nqma6e nikakyv rezultat,a antidepresantyt be6e lek i gore dolu pomogna.Az bqh edin 4asten centyr-FITOLEK,pri d-r Ugrinova,a ti ?Oba4e priemam i drugi idei:)Ti ot kakvo stigna do tova polojenie?
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети