Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Depresiq

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Депресия, Гняв и др
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mbgreen
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 1:18 pm    Заглавие: Depresiq Отговорете с цитат

ot 11.2006 zapo4nah da izpadam v depresiq.Slu4iha mi se razni gadni ne6ta,no dori sled kato otminaha ne se opravqm.Strah me e,a(KAKVA IZNENADA)ne znam ot kakvo,postoqnno si mislq,4e kakvoto i da napravq,kakvoto i da postigna,nqma da namerq na4in da swm 6astliva.4uvstvam se iz4erpana,mislq,4e kolkoto i hubavi ne6ta da mi se slu4at ni6to nqma da promeni ...Hodih na psihiatwr 3mes pih ASENTRA,UV BQH PO-DOBRE....Na 23 sm ,u4a,imam svqstna rabota i gotino semeistvo i strahotno proekto-gadge.A edinstvenoto koeto iskam ve4er e da se skri,da se razplq4a.Po edno vreme malko prekalqvah s rani lekarstva.Ot 5 mes ne swm,no sega pak zapo4vam da se izku6vam.Naposledwk zapo4nahdieta i mi dostavq istinsko udovolstvie dase izmw4vam s glad.Prosto iskam da se uni6toja...Ako nqkoj se 4uvstva taka....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 1:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Можеш ли да ни разкажеш какво ти се е случило...за тези "гадни" неща??

Също така този страх без причина. има ли физически симптоми?
mbgreen
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 3:39 pm    Заглавие: otg Отговорете с цитат

Prez 08.2006 zapo4nah rabota kato laborant.Na vtoriq den se zalqh s krwv.Znam 4e zvu4i malodu6no oba4e izvednwj se upla6ih ot prekrasnata rabota koqto swm izbrala.Ne prosto se izpla6ih-IZPADNAH V DIV UJAS.Vmesto da semahna ostanah 8m-da se ujasqvam ot gledkata-kak v4era nqkoj e bil 4ovek,a dnes se e prevwrnal v bezpomo6tno rastenie.I da s estrahuwam i z sebe si...Sega rabotq drugo,no sledite ostavat...Na nikoi ne swm go kazvala zq6toto malko me sram,a i me starah dori da se se6tam za oniq dni...Vinagi swm bila sklonna kwm mra4ni swstoqniq,a tova otklu4i cqlata ludost.Ponqkoga iskam da se zaviq prez glava da se skriq i da pla4a...Ne me pitai za6to...
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 4:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами няма да те питам, защото разбирам...

Има много такива случаи при тези професии, лаборанти, медицински сестри, лекати и тн. В крайна сметка именно на тези места виждаш колко е преходен живота и в какво се превръщаш. Ако си човек, който го пренася към себе си и не може да не вложи лични чувства - се случва това, което се е случило с теб. Много се променя живота на човек, когато вии или осъзнае тези неща. Когато видиш края - как да имаш стимул да живееш?? Всичко губи значение - пари, злоба, проблемите на околните (ако не са свързани със здравето. Просто осъзнаваш колко страшно е всичко. И се появява този страх за себе си. Това е най-нормалната ( и разрушителна) проява на инстинкта за самосъхранение - иронично нали?

Истината е, че трябва да го пребориш...да намериш смисъл...иначе просто ще се затваряш в себе си и ще развиваш този саморазрушителен синдром - за да се отървеш от онова, което може да ти донесе тези страдания.

Наистина за всичко си има хора... и не всеки може да се занимава с това. Хубавото е, че си го осъзнала и си се махнала от това. Но сега ще трябва да пребориш останалото в теб. Как?
Това, което аз бих ти препоръчала е да се опиташ да погледнеш от различен ъгъл. Не го подтискай спомена...не се срамувай от него. Говори за него. Ще откриеш колко хора са го изпитвали и че проблемът не е в теб. Баща ми ми казва така "всяко живо същество когато разбере, че ще умре - се страхува от този момент. Ти осъзнаваш, че още след началото - вървиш към края. Но...заслужава ли си да мислиш през целия път за края???? Казвам си - не мога да избягам..и дори и да ми се случи това, от което се страхувам...нека поне до тогава да не го изживявам. Ами ако, ами ако... ами ако не? Някой беше казал "Силните хора умират веднъж, слабите - всеки ден". Е аз с моите панически атаки си умирах всеки ден. Но ми писна. Накрая си казах - ами като стане ще стане. Мога да се предпазя от 1000000 болести и накрая да ме блъсне кола...Всичко ще свърши и аз ще увяхна, но до тогава...се питай да промениш живота си. Приеми това, което ти се е случило като червена лампа, която показала, че трябва да промениш нещо в мисленето си. Когато аз имах тези проблеми....го приех така и започнах да се ровя в себе си и да откривам нещата, които ми пречат и да преосмисля всичко....Опитай. Но не го притискай в себе си - излей го, изкарай го навън.
mbgreen
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 4:18 pm    Заглавие: otg Отговорете с цитат

Zapo4nah da govorq naposledwk,da go izkarvam ot sebe si i naistina mi olekva i za tova i za hap4etata.Ot 1-2 za uspokoenie bqh stignala do opakovka za den dwa.Opitvam da se preborq oba4e 4uvstvoto za praznota,za tova 4e vs e bezmisleno si ostava..pone zasega.I kakto ti kazah ni6to ot novite ne6ta koito zapo4nahj,nito fakta 4e namerih smelost da potwrsq pomo6t,ne me kara da se 4uvstvam po-dobre.Ne obi4am da mrwnkam,oba4e twrpenieto mi kwm men samata ve4e se iz4erpva....MERSI 4E SLU6A6;)
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 4:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не опиташ с хмеопатия? пак ще си гълташ хапченца, но ще са полезни и по-безвредни. На мен МНОГО ми помогна за това, което разказах. Само те ме изкараха на повърхността. Особено за психически състояния - те са много по-ействащи от антидепресанти, усполоителни и тн.

Ако искаш мога да ти дам координати на моята лекарка или просто намери някой хомеопат, на който имаш доверие. Препоръчвам го. Аз бях скептична...(аз бях такава към целия свят).. и за 3-4 месеца ме стабилизираха до изнестна степен. След 1 година... вече съм много по-оптимистична. Предполагам като медицинско лице си съвсем против. Но аз нямах избор и отидох просто като последен шанс... а сега съм благодарна. Сигурна съм, че ще ти помогнат....

Както го казваше един лекар "депресията е като фуния, която те поглъща. За да се оправиш - трябва първо да ти се появи желание да живееш, да те дръпнат от водовъртежа... но след това, за да се закрепиш и да се отървеш - трябва да промениш мисленето си".
mbgreen
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 4:47 pm    Заглавие: otg Отговорете с цитат

Znae6 li ve4e ne stawa vwpros za strah,a za pwlno oteg4enie i praznota. I AZ TE RAZBIRAM-nqkoi be6e kazal,4e STRAHA OT SMYRTTA OBEZMISLQ JOVOTA.I e vqrno.Predi godini v slu4ai to4no kato tvoq,kogato umirah po 1000 pwti na den tova izre4enie me spasi. Sega me e strah edinstveno ot samotata,oba4e koi ne go e?Sega kato 4e vsi4kiq strah i emocii i ujas iz4eznaha kakto se poqviha i me ostaviha prazna....Dori hubavite ne6ta me karat da se 4uvstvam izto6tena.V interes na istinata otkakto se lekuvah e malko po-dobre.Oba4e tova jela
nie da si vredq i v sw6toto vreme da se samoswjalqvam o6te ne e iz4eznalo.Imam semeistvo i priqteli koito me podkrepqt i razbirat,no tov a samo me kara da se 4uvstvam vinovna i neblagodarna.A i te (osven ba6ta mi mi sw4uvstvat,no kogato ne si go prejivq nqma kak da znae6...
P.S.Do 18h swm na rabota, a nqmam komp v kw6ti,6te me 4ue6(ako ima6 jelanie)v ponedelnik.Ne si padam mn po takwv tip komunikaciq,no se radvam 4e popadnah na 4ovek kato teb:)Edin vwpros izvwn temata-kakva muzika su6a6?
Върнете се в началото
mbgreen
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Яну 25, 2008 5:15 pm    Заглавие: otg Отговорете с цитат

Bqh na homeopat,zarazlika ot teb bqh gotova da opitam vsi4ko:)Za okolo 1-2m nqma6e nikakyv rezultat,a antidepresantyt be6e lek i gore dolu pomogna.Az bqh edin 4asten centyr-FITOLEK,pri d-r Ugrinova,a ti ?Oba4e priemam i drugi idei:)Ti ot kakvo stigna do tova polojenie?
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Депресия, Гняв и др Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї