Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Изчервявате ли се лесно?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Кой съм АЗ?
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
deinameina
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2008 5:02 pm    Заглавие: Изчервявате ли се лесно? Отговорете с цитат

Искам да Ви споделя, че това с изчервяването ми е голям проблем. Проявява се основно на работното ми място и най-вече от хора, от които имам страшен респект...Налага ми се комуникацията с доста хора и в същото време трябва да изчистя този проблем-все пак не съм на 6 години, за да реагирам така... си мисля...
Не знам как да постъпя и какъв е начинът да го изчистя ....
Ако имате алтернативен вариант, моля споделете го! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2008 5:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ООо и аз го имам този проблем. До колкото знам, няма начин да се пемахне... щом се попритесниш - се появява.

Ако нямкой друг може да каже... и аз искам да знам Smile
L00P7R00P
Асистент
Асистент

Местожителство: Looptroopland

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2008 5:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Като ми стане горещо...или като се хиля като идиот...но рядко се изчервявам от срам или нещо такова.
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2008 7:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На това му казват "чувствителна кожа". Капилярите ти са плитки и всеки приток на кръв към главата зачервява лицето. Аз се изчервявам дори когато ми се налага да мисля по-надълбоко и да съм много концентрирана. Да не говорим за 50 грама алкохол или осъзнаването на някоя изцепка от моя страна.
L00P7R00P
Асистент
Асистент

Местожителство: Looptroopland

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2008 7:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да се зачервя от мислене...мне...по-скоро ще ми стане лошо Laughing
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2008 7:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе наричаха го нещо вегетативно...червени кръгове се образували...
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Чет Яну 31, 2008 11:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ехо Very Happy Ми аз предлагагам автопсихологическа атака Laughing - аз редовно си ги правя за кво ли не и ако вярваме, че с ума можем да контролираме тялото си повече отколкото предполагаме Wink Rolling Eyes ззззначи ще стане Exclamation

Така на времето с излекувах гъдела Laughing Laughing - колкото и странно да звучи накарах сестрами /кака имам/ да ме гъделичка до умопомрачение, докато след доста стоицизъм накрая мозъка ми отхвърли реакцията гъдел Shocked явно се защити от мойте простотии Laughing - щот от малка съм си леко хахо според както се разбира от тая работа с гъдела...

Тааа по твоя въпрос - мисли за това да не се изчервиш всеки път щом говориш с някой притеснителен - шеф, клиент, колега или който там му е ред Very Happy И ако тръгнем по-отдълбоко стисни зъбки в съзнанието си просто и мисли за това да не се притесняваш Very Happy Така се научих да водя срещи навремето - притеснявах се ужасно, но през цялото време половината ми съзнание беше концентрирано в това да не се притеснявам, та така се сдържах да не си личи - щот мен пък ми трепереха ръцете Laughing Shocked Седя говоря с някъв човек сериозни неща отпивам от къфето и ръцете ми се тресат Laughing Laughing бе мани, мани - но всичко е въпрос на вътрешен самоконтрол и доза самоувереност за мене - не се притеснявай въобще. ОПИТАЙ ДА ГО КОНТРОЛИРАШ И ЩЕ УСПЕЕШ ПРОСТО! Всяко нещо в себе си - психосоматично или физическо, което човек поиска достатъчно силбно и поиска да промени и поправи се променя и поправя, според мен Very Happy
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2008 11:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз май... не искам да се лекувам от изчервяването Embarassed
Много хора го намират за сладко и естествено, включително и аз Wink
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2008 11:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ghh написа:
Аз май... не искам да се лекувам от изчервяването Embarassed
Много хора го намират за сладко и естествено, включително и аз Wink

И аз в това число.Донякъде това би могло да се приеме и като признак на скромност... Very Happy
deinameina
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2008 11:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Еййй, как ще го намирате за сладко брееейй, аз го намирам за супер идиотско и комплексарско...Smile Хахаха- "...и по едно време те обсъждат бъдещите творчески планове на фирмата и тя/в случая аз/ се превръща в голям зрял домат.... " Shocked
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2008 12:04 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

deinameina написа:
Еййй, как ще го намирате за сладко брееейй, аз го намирам за супер идиотско и комплексарско...Smile Хахаха- "...и по едно време те обсъждат бъдещите творчески планове на фирмата и тя/в случая аз/ се превръща в голям зрял домат.... " Shocked

Голяма работа! Razz
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Фев 01, 2008 5:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Дейна,
Щом за теб е проблем, значи е проблем. Но виж от отговорите досега - този симптом на доста хора е симпатичен. За съжаление доста по-трудно е да овладееш телесната химия, която е причината това да се случи. Човек може да си сложи "маска" на непукизъм, но тялото? - някои хора може да го овладяват, но повечето - не.
Щом си забелязала, че в дадени моменти се проявява по-силно, значи да се опиташ да овладяваш тези моменти. А може би след известно време няма да ти е толкова трудно с "авторитетите".
Както виждаш - то това се случва на доста хора. Ако ще работиш с хора - не допускаш ли след време да се отпуснеш?
Върнете се в началото
deinameina
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Сря Фев 06, 2008 4:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е проблем ,който не се проявява винаги с едни и същи хора, а си е някакво моментно такова...състояниеSmileКакто вече отбелязах случва се основно когато имам срещи с хора, които ме респектират достаSmile Наистина е странно- замисляла съм се, че понякога се пренавивам сама- визуализирам си среща, ситуация- как ще реагирам, какво може реално да се случи, какви отговори има на някои от възможните въпроси...и може би това допринася до известна степен за "червеното положение". Embarassed Убедена съм обаче, че наистина с времето ще се излекувамSmile
Върнете се в началото
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Сря Фев 06, 2008 6:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Hi, Дейна,
Щом можеш да визуализираш - чудесно! Направи по-друга визуализация.
След като обмислиш какво би казала на тези хора, визуализирай цялата сцена. "Виж" отстрани себе си, как се държиш уверено, как лицето ти излъчва спокойствие. Виж се , без изчервяване. Фантазирай всякакви варианти, в които лицето ти е спокойно, с делово изражение.
Но по-горе казваш, че точно определени хора. Би ли пояснила(ако искаш) какво точно те притеснява? Какво си мислят за теб ли? Или друго?

Последната промяна е направена от iris на Чет Фев 07, 2008 4:35 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
deinameina
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 3:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, Ирис,
Благодаря ти за съвета, а относно питането ти: ами да ти кажа по-скоро си мисля- леле дали не се излагам Sad...ами има една сериозна нотка на несигурност, макар че много хора, в случая колеги са ми казвали, че изглеждам адски уверена и доста сериозно си защитавам позициите. Да, обаче аз си мисля, че не е така и винаги може още и още и още и т.н. И като си мисля, че винаги има още нещо, което може да се добави в този момент се сещам-леле да не би да се излагам Shocked ! Може би Ви звучи глупаво и адски нелогично, обаче какво да направя-е такива мисли ми минават през главата!
Върнете се в началото
iris
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 4:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че това са мисли, които спохождат повечето хора. За съжаление при теб ясно и веднага личи по лицето, а на други хора, с по-различна кожа и кръвоснабдяване не им личи толкова.
Сигурна съм, че с течение на времето, когато добиеш повече опит и ще станеш вътрешно по-спокойна. В началото на дадена дейност с всички е така. Повярвай на хората, които ти казват, че изглеждаш уверена.
Сигурна съм, че ще се отпуснеш - като в собствени води. Smile
Върнете се в началото
deinameina
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пет Фев 08, 2008 4:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря ти, Ирис! Very Happy
Върнете се в началото
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Съб Фев 09, 2008 10:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хей Дейнамейна Very Happy

Аз пък мисля, че това са мисли "още и още и още", които спохождат силните и търсещите хора Very Happy Много се радвам, че тук имаме сходство. Пре мен не стаава дума за изкава, защото него горе долу сам го поошлайфала, но съм изпитвала същото. Сощото изпитвам и с нещата, които постигам - ужасно е досадно, че гледаш кък другите хора са доволни от себе си, ти искаш все повече от самата себе си и никога не мирваш - Ако е това за което си мисля фактор пре теб - трудно е, тежко е, досадно е, основната цена са вечните вътрешни терзания, но този тип търсещи хора са уникално успешни, доколкото знам, така че ако познаваш твоите ускещания и тревоги в този пост приеми си теглото на потенциално много успешен човек или се откажи от него. Аз лично се боря Very Happy винаги и до кръв за "още и още и още" Very Happy
deinameina
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Вто Фев 12, 2008 2:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хей, Елси,
Мерси за отговора тиSmile. Ами да ти кажа има го този момент и определено тук с тебе имаме сходство. Идеята е, че освен, че винаги търся успех, аз търся и "евалата" след това. Знам, че звучи странно и глупаво, обаче като малка все не ме дооценяваха и в един момент взех че се видоизмених Laughing Та това 100% ми е повлияло...
Върнете се в началото
Елси
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Вто Фев 12, 2008 9:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хммм Very Happy Интересно Wink Very Happy То и при мен малко го има това, може и при всеки малко или много желанието за положителна оценка от околните Very Happy

Опитвала ли си автоевалар автопровокация и автомотивация Laughing - звучи и деотски, но няма нищо лошо в това щом говориш с колегите по служебени теми или на среща просто да отвориш google, фирмените правила за работа или някой учебник след това и просто да си потвърдиш сама думите да си кажеш - "Ееее улучих десетката, браво на мен" Very Happy че кво пък само не бива да се спекулира с автоевалата и да се изпуска проверката щот колкото е полезна така мож да бъде и ужастно вредна в крайност или по друг начин казано така се родили арогантните простаци Laughing Laughing Very Happy Laughing

Автомотивацията и автопровокацията пък са нещата, в които аз лично се опитвам да се специализирам, защото са свръх важни според мен за успеха на един човек.. Но затова певече друг път Very Happy

Пак по твоя проблем - одобрението рядко се казва според ретроградните соц принципи на българския мениджмънт, че и бизнес като цяло, така че моят съвет, ако искаш да се чувстваш добре просто търси одобрението или неодобрението на хората по друг начин - в очите например - там винаги го пише много ясно, колкото и да се опитват да го скрият... Може да погледнеш събеседниците си с очи, когато се чудиш дали има нужда още, дали са доволни, дали да продължиш - повярвай ми там ще видиш мнооооооооого.

Е ако работеше в Америка щеше да си служител на годината, щот по тяхните правила за менажиране хората трябва да се хвалят и поощряват много и на често Very Happy Laughing ама уви не сме там, та се налага да се адаптираме Very Happy Надявам сде да съм ти била полезна Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Кой съм АЗ? Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї