| Автор |
Съобщение |
|
silviyadi
Новак
|
 Търся добър психолог в София или Плевен, спешно !
здравейте,
Много спешно се нуждая от съвет. Трябва ми информация за добър психолог в София или в Плевен .. Ще съм ви много благодарна и невероятно признателна, ако някои ми даде информация по този въпрос.
Благодаря ви предварително
|
| Нед Фев 03, 2008 2:25 pm |
|
 |
|
Dedoto
Доктор
|
 Re: Търся добър психолог в София или Плевен, спешно !
Ако ти е по-удобно в Плевен мога да те насоча към специалист,но трябва да конкретизираш от какъв точно специалист имаш нужда-детски психолог,консултант или друг тип.
Що се отнася до София-изборът там е голям.
_________________ Само Истината те прави свободен!!!
|
| Нед Фев 03, 2008 2:35 pm |
|
 |
|
July
Дипломиран разбирач
Регистриран на: Пон Яну 07, 2008 11:11 pm Мнения: 284 Местоположение: София
|
Бих те помолила за същото (мога да ти дам координати за София евентуално) - би ли конкретизирала малко проблема - в каква област, за каква възраст
_________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
|
| Нед Фев 03, 2008 3:41 pm |
|
 |
|
senifi
Новак
|
Здравейте!
Аз също търся координати на добър психолог в София. Проблемът ми е ниско самочувствие.Ако имате инфо и за цени, давайте 
|
| Сря Май 28, 2008 7:43 pm |
|
 |
|
July
Дипломиран разбирач
|
Здравей, цените вероятно са различни, но доколкото знам - средно около 20-30 лв. на сесия. Какво точно ти трябва - как си представяш терапията си, ако е терапия? Ако искаш пиши на лични.
_________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
|
| Нед Юни 01, 2008 11:59 pm |
|
 |
|
senifi
Новак
|
Ами от това, което четох, виждам, че за моя случай се препоръчва най-вече поведенческата терапия.И съм се насочила към това. 
|
| Вто Юни 03, 2008 2:09 am |
|
 |
|
July
Дипломиран разбирач
|
Хубаво е, че си направил/а избор  Но в тази област вероятно може да те насочи Лейдито. Успех!!
|
| Вто Юни 03, 2008 5:25 am |
|
 |
|
lady-to
Site Admin
|
За вашия проблем по-скоро бих ви препоръчала психодрамата. Миля, че това най-добре ще ви повлияе. Да не е индивидуална сесия, а групова среда. Зад ниското самочувстие може би има и пролеми при общуването и социализацията - психодрамата е идеален метод за повишаване на увереността в себе си, възможностите си и начина, по който се приемате.
Напишете в гугъл Психодрама и можете да си изберете някой от центровете - има много
Успех
_________________ http://center.kak-da.info
|
| Вто Юни 03, 2008 11:37 pm |
|
 |
|
senifi
Новак
|
Благодаря!
Ще се разтърся 
|
| Сря Юни 04, 2008 2:43 am |
|
 |
|
_barboranka_
Дипломиран разбирач
|
съгласна съм с лейди-то гугъла ще ти помогне със сигорност 
_________________ Аз съм!Никога на колене пред КОГОТО И ДА Е!!!
|
| Пет Юни 20, 2008 10:56 pm |
|
 |
|
hakama
Подрастващ
|
Здравейте,
Значи от доста време опитвам да се опозная , може да се каже ,че се проявявам напоследък като интроспективна личност...
Искам да разбера какъв тип мислене имам (подозирам аналитични и логически...креативност) , да си открия силните страни , да се (ме) ориентирам професионално, от друга страна ми липсва постояннство, воля... имам талант и не искам да го изпускам (макар ,че малко съм позакъснял, но никога не е късно  )
На какъв специалист да отида ,в София , на 24г съм.
Мерси
|
| Вто Дек 02, 2008 10:19 pm |
|
 |
|
lady-to
Site Admin
|
От това, което подразбирам имаш нужда от професионален профил на личностни качества. Има въпросници, които като попълниш и ти излизат скали - за стресоустойчив, за аналитичен, креативен, толерантност, екипност - просто потърси въпросник. Не ти е нужен специалист за това - в по-големите фирми човешки ресурси разполагат с такива тестове.
|
| Вто Дек 02, 2008 10:25 pm |
|
 |
|
hakama
Подрастващ
|
За проф. ориентация -правих си няколко такива теста, общо взето не много еднакви резултати, правих си и IQ тест - нещо съм се отпуснал ми се струва.
А по другите въпроси към психоаналитик ли да се обърна... нямам почти никаква представа какво ще правя за в бъдеще, много съм объркан- с тест няма да стане.
Аа да - искам и да ми дадат диагноза  подозирам ,че имам допирни точки с нисколатентна инхибиция (от един сериал го срещнах термина "Prison break" -главния герой ). Даже последните седмици си записвам всичко за мен в един тефтер-лични качества ,слаби страни,силни... черти от характера, както и резюме на детството ми (относно психологията ми) , смятам с тези неща и един диктофон да се консултирам със специалист 
|
| Вто Дек 02, 2008 10:46 pm |
|
 |
|
mihodolniq
Новак
|
добър ден. попаднах на този форум в гугъл. искам и аз да ви помоля за инфо
Значи, понеже изобщо не знам за какво става въпрос с тези психолози искам да ви питам няколко неща:
1. Има ли такива процедури просто да си ходя и да си говорим за всичко което ме вълнува? как се нарича.
не смятам че нещо ми има просто усещам нужда от подобно нещо.
2. един сеанс ако е 20-30лв колко минути трае.
3. предложете психолог някъде в центъра на софия примерно.
това е май..
аа сетих се. по принцип съм затворена личност и не обичам да споделям лични неща. надявам се въпросния психолог да умее да извлича нужната информация както трябва, а не да ида и нищо да не стане защото по принцип ако ме чака да му разказвам нищо няма да му кажа.
|
| Нед Дек 14, 2008 10:40 pm |
|
 |
|
lady-to
Site Admin
|
Здравейте,
Психологът има именно тази роля - с него си говорите, за нещата които ви вълнуват...той не е психиатър, който дава лекарства и е за хора с по-различни проблеми. Той ви помага да разберете себе си, да подредите мислите си.
Сеансът трае различно - около 1 час - зависи от терапевта.
А относно извличането на информацията - това надали ще стане. Вие трябва да знаете, че отивате там ПО СОБСТВЕНО желание и само вие имате интерес от това да споделяте. Ако не искате да "си казвате" - няма смисъл да отивате. Когато човек отива на психолог - той трябва да знае, че го иска и е готов да се открие...
|
| Пон Дек 15, 2008 2:50 am |
|
 |
|
mihodolniq
Новак
|
предполагам това ще бъде само в началото докато успея да възприема това ново нещо за мен, като се отпусна , мисля няма да има такъв проблем
|
| Пон Дек 15, 2008 5:54 am |
|
 |
|
nekoi
Кандидат Разбирач
Регистриран на: Вто Ное 25, 2008 10:30 pm Мнения: 59 Местоположение: Warna
|
Здравей,
" по принцип съм затворена личност и не обичам да споделям лични неща. надявам се въпросния психолог да умее да извлича нужната информация както трябва, а не да ида и нищо да не стане защото по принцип ако ме чака да му разказвам нищо няма да му кажа."
Наистина психолозите и най-вече психотерапевтите са обучени да водят активна комуникация, но не и да си говорят сами. Работата на терапевта отстрани погледнато не е нищо повече от задаване на въпроси. А при договарянето със него ясно се разграничава от какво ти имаш нужда, в какво би могъл той да ти партнира и какво се изисква от теб като ангажимент.
Иначе на всеки е трудно в началото на контакта да разкрива себе си. То и не е необходимо, докато не се получи безопасна среда на доверие. Но когато човек си плаща и полага усилия се губи смисъла да "спъва" процеса. Мисля, че твоите притеснения важат за всички. Относно дали е нормално, нормален човек да ходи на терапия ... бих ти казал че по принцип само нормални хора го правят, без значение дали в момента имат актуална житейска ситуация или симптоматика. С психично болните хора работят главно психиатри.
Успех в начинанието.
|
| Пон Дек 15, 2008 7:58 pm |
|
 |
|
narduca
Новак
Регистриран на: Нед Фев 08, 2009 6:10 pm Мнения: 1 Местоположение: Sofia
|
 Здравейте
В София избора на психолог е доста голям.
ТАКАВА ИНФОРМАЦИЯ НЕ СЕ ДАВА ВЪВ ФОРУМА. АКО ИСКАТЕ ДА РАЗКАЖЕТЕ ЗА НЯКОЙ - ГО НАПРАВЕТЕ. АКО НЯКОЙ СЕ ЗАИНТЕРЕСУВА - МОЖЕ ДА СЕ СВЪРЖЕ С ВАС НА ЛИЧНА ЗА КООРДИНАТИ.
Това е призвание другото е хабене на средства и време
С уважение
|
| Нед Фев 08, 2009 6:16 pm |
|
 |
|
Dedoto
Доктор
|
 Re: Здравейте
И къде точно е уважението Ви?!
_________________ Само Истината те прави свободен!!!
|
| Пон Фев 09, 2009 4:26 pm |
|
 |
|
Елси
Модератор
|
Вие Нардуца:) кой или коя сте, че да определяте каква информация се дава в този форум и каква не, и то с такива еднозначни големи червени букви бих искала да Ви попитам?
С Уважение 
_________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
|
| Пет Фев 20, 2009 5:15 am |
|
|