Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Детска Психология

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Децата
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2008 1:48 pm    Заглавие: Детска Психология Отговорете с цитат

Отварям тази тема, с цел да не засегна само един проблем или интересен факт. По-скоро да бъде съвкупна тема на интересни факти или проблеми, които сме срещали или чували.

Едно от нещата, с които искам да я започна тази тема е - паметта на кърмачетата. Доказано е, че още от последните месеци на бременността, бебето има памет. Е, тя не е като нашата разбира се, но и те помнят.

Един от експериментите, как е открито това е когато на кърмачетата се измерва една база на смучене на биберон ( колко бързо бебето смуче биберона си). Когато кърмачето завави темпото - се пуска гласът на майка му как чете една история. Когато забърза - се пуска същата история, но от чужд глас. Кърмачетата, започват да забавят темпото, за да бъдат възнаградени с гласа на майка си. Най- интересното...поне за мен беше, че на същите кърмачета са обърнали зависиостите...т.е на тези, които а чували майка си като забавят, им се пуска като забързат - Около 80% от бебетата успяват да обърнат скоростта на смучене. Т.е успяват да развалят вече един навик и да създадат друг.
Има и някакви други експерименти - за да не се каже, че явно има някаква връзка с майката.. като още докато е бременна майката чете една история от 3. След това по същия начин със сученето - се открива, че крмачето разпознава историята, без значение кой я чете - майка му или непознат глас.
Представяте ли си колко от рано ние имаме способността да се адаптираме и да помним? Аз поне бях много учудена, когато го учихме и ми беше интересно, надявам се не съм ви отегчила Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Децата Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї