Ние живеем в епоха на неописуеми жестокости. Ако разлистим хронологията на историята на най значимите събития сигурно вече се досещате? Война след война. От време на време прекъсни от някои и други събития, като откриването на барута, раждането на Христос или изобретяването на парната машина. Какво представлява човешкото същество, като най значимите събития в кратката история са когато масово се избиват едни с други. Дали агресивността е част от човешката природа? Може ли тя да бъде модифицирана? Трябва ли да сме агресивни или да бъдем „мекотели”? Кога ? Това са все въпроси, които ни вълнуват.
Агресията си е сериозно нещо....понякога виждам по улицата, или в заведения агресивни хора, които само с движенията си, без да правят нищо съществено, издават толкова много агресия, че се плаша.
Но агресията е заложена в човека, да не забравяме животинския му произход и инстинкти,които едва ли в близките няколко милиарда години ще изчезнат като поведенчески фактор.А животните са рядко са милостиви .
Но пък има много видове агресия и мисля , че понякога в определени условия и граници тя може и да е полезна....като да пуснеш парата, за да не се задържа в теб.Но това е условно.
Аз лично последния път когато бях ядосана, сумтях и мрънках прогресивно дълго време, след което проявих агресия и счупих чиния пълна със спанак. Отначало приятелят ми ме гледа втрещено 5 секунди после започнахме да се смеем като луди.И всичко ми мина
агресията доста често не значи сила, а точно обратното - слабост. _________________ Не страдам от психично разстройство.Наслаждавам му се!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети