Регистриран на: 01 Апр 2008 Мнения: 377 Местожителство: The Valley of the Moon
Пуснато на: Нед Апр 06, 2008 9:13 pm Заглавие:
калина написа:
Радвам се ,че ти е харесал mikaella.
Предполагам ,че не на всеки ще се хареса ,но за тези които са склонни да го приемат то може да бъде и полезно.
Четох коментарите за филма и се вижда, че има хора, които не могат да го оценят и най-вече...посланието на филма не е успяло да стигне до тях. Вчера го гледах и днеска се събудих с идеята да видя дали съм възприела правилно...посланието на филма и мога да кажа, че действа. Надявам се повече хора да имат шанса да го видят, дори само половината от него и това ще е достатъчно! _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Thinking about you and hearing us talking
And all the things I should have said
Echo now, inside my head"
The Kingdom е върха, има си всичко - вярност, приятелство, екшън, а е и направен много добре. А от сериалите най-много в момента ми харесва $Дрезден$, само дето не знам дали има още серии. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
The Secret е един доста съмнителен филм, който не бих дала на децата си да гледат...лично мнение...
Един филм , който никога няма да забравя е "Животът на Дейвид Гейл".Кевин Спейси. _________________ Не страдам от психично разстройство.Наслаждавам му се!
[quote="Challenge"]The Secret е един доста съмнителен филм, който не бих дала на децата си да гледат...лично мнение.
Разбира се всеки има право на мнение.Аз не се опитвам да налагам моето, но все пак си мисля ,че има много хора на които им е по удобно да вярват ,че някой друг или нещо друго им е виновно за нещата, които им се случват в живота,а не че сами си ги предизвикваме. Пък и малко оптимизъм няма да ни навреди. А по отношение на това,че филмът ти се струва съмнителен, ще кажа, плява има на всякъде и ние отсяваме плявата за да се ползваме от същественото. _________________ Да смяташ себе си за по-лош от останалите е една от най-жестоките прояви на гордост, която може да съществува - понеже е един от най-разрушителните начини да бъдеш различен.
Здравейте! Попринцип по скоро чета отколкото пиша във форума,но за The Secret не мога да се въздържа.Първо,въобще не е толкова научен както го представят,защото не доказват нищо с факти,а просто изказват мнения и УЖ ги описват нагледно. Това обаче е един адски манипулиращ филм. Всъщност,теорията за позитичното мислене не е нищо ново,но създателите на филма и придават консуматорски оттенък. Цялата философия значи е в искането,а според мен първо трябва да дадеш нещо,за да получиш И колкото и да се опитват да ме убедят,не мога да повярвам,че ако 3 месеца (примерно) си стоя вкъщи и си вярвам,че ще намеря приятели,и го искам от цялата си душа,но не правя нщо по въпроса,наистина ще го постигна И твърдението,че Вселената е каталог,от който си избираме продукти,е направо абсурдно Освен това, The Secret е в типично американски стил,обясненията са раздробени на малки хапчици,все едно че сме малоумни. Тъъ...вярно е,че щом го изгледах почувствах прилив на енергия,но после като се замислих всичко се изпари...
А по темата-бих препоръчала Requiem for a dream (доста е тежък,спомням си че като свърши само стоях и гледах в точка...но си струва!!!) и Dead Poets' Society (Обществото на мъртвите поети) Последният ми е любим,много смислен и дълбок-кара те да преосмислиш мн неща...
Карпе дием, последните два филма, които избори и на мен са ми любими. А никът ти, ще си позволя да предположа, е точно от филма за поетите. Там Робин Уилямс използва тази фраза. Браво. Супер филми. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 5:29 pm Заглавие:
Carpe Diem написа:
Здравейте! Попринцип по скоро чета отколкото пиша във форума,но за The Secret не мога да се въздържа.Първо,въобще не е толкова научен както го представят,защото не доказват нищо с факти,а просто изказват мнения и УЖ ги описват нагледно. Това обаче е един адски манипулиращ филм. Всъщност,теорията за позитичното мислене не е нищо ново,но създателите на филма и придават консуматорски оттенък. Цялата философия значи е в искането,а според мен първо трябва да дадеш нещо,за да получиш И колкото и да се опитват да ме убедят,не мога да повярвам,че ако 3 месеца (примерно) си стоя вкъщи и си вярвам,че ще намеря приятели,и го искам от цялата си душа,но не правя нщо по въпроса,наистина ще го постигна И твърдението,че Вселената е каталог,от който си избираме продукти,е направо абсурдно Освен това, The Secret е в типично американски стил,обясненията са раздробени на малки хапчици,все едно че сме малоумни. Тъъ...вярно е,че щом го изгледах почувствах прилив на енергия,но после като се замислих всичко се изпари...
А по темата-бих препоръчала Requiem for a dream (доста е тежък,спомням си че като свърши само стоях и гледах в точка...но си струва!!!) и Dead Poets' Society (Обществото на мъртвите поети) Последният ми е любим,много смислен и дълбок-кара те да преосмислиш мн неща...
Carpe Diem, мнението ти ме замисли доста...
Докато гледах The Secret се изпълних с един позитивизъм, почувствах се добре, но на момента. На сутринта се събудих си и казах днес е прекрасен ден, стегни се(въпреки, че въобще не ми се ставаше), ти ще се справиш и благодарих за добре прекараните почивни дни. Деня мина добре и в един момент осъзнах, че всъщност нещата са леко (да не кажа много)преувеличени. Манипулира доста, има хора, като мен, които имат моменти, в които имат нужда да чуят нещо, което да ги мотивира или да ги накара да погледнат с по-розови очи на нещата, които им се случват. Но се замислих...втълпяването, че си постигнал някакъв успех достатъчно ли е постигнеш своята мечта, реално няма как да стане от самосебе си, трябва да се потрудиш. Аз винаги съм мислела, че ако вярваш в нещо - то се сбъдва и че трябва само за това да мислиш и да вярваш в осъществяването. Но вярата и самото мислене не са достатъчни! Трябва да внимаваш какво си пожелаваш.То ако ставаше само с позитивно мислене, досега всички щяхме да живеем в къщи за милиони... Повечето моменти във филма, реално няма как да се случат. В мечтите може би. Най-много да започнеш да мислиш по друг начин, да желаеш повече и по-натрапчиво! Да видим дали Вселената ще се пренастрои.
Но поне нещото, което ме грабна е единствено, че не трябва да се вглъбяваме прекалено много в проблемите си, а да се опитаме да се радваме на малките неща, да сме благодарни за всеки един ден прекаран с любимните хора, но дали само един филм е достатъчен живота ни да стане по-добър - не! Попринцип, аз лично се влияя много от подобни продукции, дано с времето се променя... Иначе за губене на времето няма лошо. Важното е да не се вживяваме прекалено в тях. _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Карпе дием, последните два филма, които избори и на мен са ми любими. А никът ти, ще си позволя да предположа, е точно от филма за поетите. Там Робин Уилямс използва тази фраза.
Точно така,Лууп Всъщност,тази фраза отдавна я знам и харесвам,но след филма я обикнах
Mikaella,напълно те подкепям за малките неща и позитивното мислене. Просто,хората понякога не разбират как времето им се изплъзва,а те го губят в несъществуващи притеснения и ядове...И вярвам,че когато човек се чувства добре,в "мир със себе си" това му личи и другите около него забелязват. А би искал само мрънкащи и нацупени хора в ежедневието си (не говоря за тези,които реално имат нужда от помощ) Така че съм склонна да немеря като теб и хубава страна в The Secret. Но да повярвам,че светът е концерт-пожелание и да започна да искам,да искам,да искам...би било наивно и егоистично.
Междудругото,ето една много приятна пародийка,която намерих днес по темата http://www.youtube.com/watch?v=usbNJMUZSwo
Еnjoy!
Чета мненията относно The Secret и мисля ,че ме разбрахте какво имах предвид под съмнителен филм.
Carpe Diem и двата филма са тейки и стойностни.
Много ми хареса един нов филм с Кийра Найтли "Atonement", а също "Хапки от реалноста" с Уинона Райдър.За комедийка "Тhe Valet" и "Руби и Куентин" и двата френски.
Препоръчайте някаква комедийка, моля _________________ Не страдам от психично разстройство.Наслаждавам му се!
Ееее,стига вече с този The Secret ,ако мислех,че ще ви нерви така нямаше да ви го предложа.На който му харесал-добре,на който не-пак добре.
The Alibi(2006)-не точно комедия но със забавни комични моменти.
Ако си падате по романтични комедийки на скоро попаднах на една
The Truth About Love (2004)- забавно филмче.
Моя колежка обича да си зяпа анимация и ми даде да гледам "Рататуй".То било много забавно и разпускащо. _________________ Да смяташ себе си за по-лош от останалите е една от най-жестоките прояви на гордост, която може да съществува - понеже е един от най-разрушителните начини да бъдеш различен.
Аз пък много харесах един стар филм " A lot like love" ... много ми хареса романтична комедия но не е сълзлив, а има доста попадения _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 2:12 pm Заглавие:
калина написа:
Ееее,стига вече с този The Secret ,ако мислех,че ще ви нерви така нямаше да ви го предложа.На който му харесал-добре,на който не-пак добре.
The Alibi(2006)-не точно комедия но със забавни комични моменти.
Ако си падате по романтични комедийки на скоро попаднах на една
The Truth About Love (2004)- забавно филмче.
Моя колежка обича да си зяпа анимация и ми даде да гледам "Рататуй".То било много забавно и разпускащо.
Мила Калина, никой не е казал, че го е нервирал филма.
Просто самия филм те кара да се замислиш и да се опиташ да си обясниш някои неща. Аз споделих впечатленията си и мисля, че филма не е лош. Всеки си гради сам мнението, и ти благодаря, че го сподели с нас. Всеки с вкусовете си...
Аз бих ви предложила A Good Year с Ръсел Кроу. Романтика, драма, комедия...от всичко по-малко. Как любовта може да промени човек - от безсърдечен бизнесмен, който трупа пари в/у гърба на другите се превръща в най-ранимата душа, осъзнава колко красиви неща е изпуснал.
lady-to написа:
Аз пък много харесах един стар филм " A lot like love" ... много ми хареса романтична комедия но не е сълзлив, а има доста попадения
Наистина много приятно филмче. Аманда Пийт и Аштън Къчър са много сладки. Кой ли не си е мечтал за такава връзка - различна, изпълнена с емоции, без никакви планове, просто да се нарадваш на всяка сладост от живота. _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 3:14 am Заглавие:
Хайде и един български филм от мен - Мила от Марс.
Обожавам да гледам български филми, особено по-старичките, но за жалост сега не са чак толкова хубави, а и няма много пари в българското кино, което е тъжно.
Я някой да сподели любимия му български филм?
п.с Лейди така й не успях да гледам - Черна котка, Бял котарак, имам го на диск, но все нещо ме спира...един ден ще се хвана да го погледна поне. Остана ли доволна? _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 3:37 am Заглавие:
Аз въпреки, че съм гледала много пъти "Таралежите се раждат без бодли" все още много му се кефя. _________________ Аз чакам твоя знак/ и двама с теб ще открием,/ нов прекрасен свят -/ дай ми ръка, подай ми ръка...
Море от любов,/ бушува във мен,/ аз искам отново,/ разсъмване с теб.
Супер филм. Мойто кучеееееееее . _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 3:18 pm Заглавие:
Филма "Вчера" и "Маргарит и Маргарита"
Има и други,но тези на мен най-силно ми въздействаха.Може би защото съм живяла в това време. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Пет Апр 18, 2008 4:25 pm Заглавие:
lady-to написа:
Куче в чекмедже
Страхотно филмче!!!
L00P7R00P написа:
Супер филм. Мойто кучеееееееее .
Рошко е твоето куче? ...може да съм разбрала погрешно, че ми стана интересно... _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 2 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети