Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Споделете филм, който ви е харесал ?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Клюки
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
калина
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Апр 06, 2008 3:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Радвам се ,че ти е харесал mikaella.
Предполагам ,че не на всеки ще се хареса ,но за тези които са склонни да го приемат то може да бъде и полезно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikaella
Асистент
Асистент

Местожителство: The Valley of the Moon

МнениеПуснато на: Нед Апр 06, 2008 9:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

калина написа:
Радвам се ,че ти е харесал mikaella.
Предполагам ,че не на всеки ще се хареса ,но за тези които са склонни да го приемат то може да бъде и полезно.

Четох коментарите за филма и се вижда, че има хора, които не могат да го оценят и най-вече...посланието на филма не е успяло да стигне до тях. Вчера го гледах и днеска се събудих с идеята да видя дали съм възприела правилно...посланието на филма и мога да кажа, че действа. Smile Надявам се повече хора да имат шанса да го видят, дори само половината от него и това ще е достатъчно! Rolling Eyes
Echo now, inside my head"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sellfkiller
Професор
Професор

МнениеПуснато на: Пет Апр 11, 2008 3:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

The Kingdom е върха, има си всичко - вярност, приятелство, екшън, а е и направен много добре. А от сериалите най-много в момента ми харесва $Дрезден$, само дето не знам дали има още серии.
Challenge
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Съб Апр 12, 2008 9:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

The Secret е един доста съмнителен филм, който не бих дала на децата си да гледат...лично мнение...

Един филм , който никога няма да забравя е "Животът на Дейвид Гейл".Кевин Спейси.
калина
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 2:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="Challenge"]The Secret е един доста съмнителен филм, който не бих дала на децата си да гледат...лично мнение.

Разбира се всеки има право на мнение.Аз не се опитвам да налагам моето, но все пак си мисля ,че има много хора на които им е по удобно да вярват ,че някой друг или нещо друго им е виновно за нещата, които им се случват в живота,а не че сами си ги предизвикваме. Пък и малко оптимизъм няма да ни навреди. А по отношение на това,че филмът ти се струва съмнителен, ще кажа, плява има на всякъде и ние отсяваме плявата за да се ползваме от същественото.
Carpe Diem
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 3:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте! Попринцип по скоро чета отколкото пиша във форума,но за The Secret не мога да се въздържа.Първо,въобще не е толкова научен както го представят,защото не доказват нищо с факти,а просто изказват мнения и УЖ ги описват нагледно. Това обаче е един адски манипулиращ филм. Всъщност,теорията за позитичното мислене не е нищо ново,но създателите на филма и придават консуматорски оттенък. Цялата философия значи е в искането,а според мен първо трябва да дадеш нещо,за да получиш Wink И колкото и да се опитват да ме убедят,не мога да повярвам,че ако 3 месеца (примерно) си стоя вкъщи и си вярвам,че ще намеря приятели,и го искам от цялата си душа,но не правя нщо по въпроса,наистина ще го постигна Laughing И твърдението,че Вселената е каталог,от който си избираме продукти,е направо абсурдно Laughing Освен това, The Secret е в типично американски стил,обясненията са раздробени на малки хапчици,все едно че сме малоумни. Тъъ...вярно е,че щом го изгледах почувствах прилив на енергия,но после като се замислих всичко се изпари...
А по темата-бих препоръчала Requiem for a dream (доста е тежък,спомням си че като свърши само стоях и гледах в точка...но си струва!!!) и Dead Poets' Society (Обществото на мъртвите поети) Razz Последният ми е любим,много смислен и дълбок-кара те да преосмислиш мн неща...
Върнете се в началото
L00P7R00P
Асистент
Асистент

Местожителство: Looptroopland

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 4:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Карпе дием, последните два филма, които избори и на мен са ми любими. А никът ти, ще си позволя да предположа, е точно от филма за поетите. Там Робин Уилямс използва тази фраза. Браво. Супер филми.
mikaella
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 5:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Carpe Diem написа:
Здравейте! Попринцип по скоро чета отколкото пиша във форума,но за The Secret не мога да се въздържа.Първо,въобще не е толкова научен както го представят,защото не доказват нищо с факти,а просто изказват мнения и УЖ ги описват нагледно. Това обаче е един адски манипулиращ филм. Всъщност,теорията за позитичното мислене не е нищо ново,но създателите на филма и придават консуматорски оттенък. Цялата философия значи е в искането,а според мен първо трябва да дадеш нещо,за да получиш Wink И колкото и да се опитват да ме убедят,не мога да повярвам,че ако 3 месеца (примерно) си стоя вкъщи и си вярвам,че ще намеря приятели,и го искам от цялата си душа,но не правя нщо по въпроса,наистина ще го постигна Laughing И твърдението,че Вселената е каталог,от който си избираме продукти,е направо абсурдно Laughing Освен това, The Secret е в типично американски стил,обясненията са раздробени на малки хапчици,все едно че сме малоумни. Тъъ...вярно е,че щом го изгледах почувствах прилив на енергия,но после като се замислих всичко се изпари...
А по темата-бих препоръчала Requiem for a dream (доста е тежък,спомням си че като свърши само стоях и гледах в точка...но си струва!!!) и Dead Poets' Society (Обществото на мъртвите поети) Razz Последният ми е любим,много смислен и дълбок-кара те да преосмислиш мн неща...

Carpe Diem, мнението ти ме замисли доста... Rolling Eyes
Докато гледах The Secret се изпълних с един позитивизъм, почувствах се добре, но на момента. На сутринта се събудих си и казах днес е прекрасен ден, стегни се(въпреки, че въобще не ми се ставаше), ти ще се справиш и благодарих за добре прекараните почивни дни. Деня мина добре и в един момент осъзнах, че всъщност нещата са леко (да не кажа много)преувеличени. Манипулира доста, има хора, като мен, които имат моменти, в които имат нужда да чуят нещо, което да ги мотивира или да ги накара да погледнат с по-розови очи на нещата, които им се случват. Но се замислих...втълпяването, че си постигнал някакъв успех достатъчно ли е постигнеш своята мечта, реално няма как да стане от самосебе си, трябва да се потрудиш. Аз винаги съм мислела, че ако вярваш в нещо - то се сбъдва и че трябва само за това да мислиш и да вярваш в осъществяването. Но вярата и самото мислене не са достатъчни! Трябва да внимаваш какво си пожелаваш.То ако ставаше само с позитивно мислене, досега всички щяхме да живеем в къщи за милиони... Shocked Повечето моменти във филма, реално няма как да се случат. В мечтите може би. Най-много да започнеш да мислиш по друг начин, да желаеш повече и по-натрапчиво! Да видим дали Вселената ще се пренастрои. Laughing
Но поне нещото, което ме грабна е единствено, че не трябва да се вглъбяваме прекалено много в проблемите си, а да се опитаме да се радваме на малките неща, да сме благодарни за всеки един ден прекаран с любимните хора, но дали само един филм е достатъчен живота ни да стане по-добър - не! Попринцип, аз лично се влияя много от подобни продукции, дано с времето се променя... Иначе за губене на времето няма лошо. Важното е да не се вживяваме прекалено в тях.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Carpe Diem
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Вто Апр 15, 2008 3:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

L00P7R00P написа:
Карпе дием, последните два филма, които избори и на мен са ми любими. А никът ти, ще си позволя да предположа, е точно от филма за поетите. Там Робин Уилямс използва тази фраза.

Точно така,Лууп Razz Всъщност,тази фраза отдавна я знам и харесвам,но след филма я обикнах Smile

Mikaella,напълно те подкепям за малките неща и позитивното мислене. Razz Просто,хората понякога не разбират как времето им се изплъзва,а те го губят в несъществуващи притеснения и ядове...И вярвам,че когато човек се чувства добре,в "мир със себе си" това му личи и другите около него забелязват. А би искал само мрънкащи и нацупени хора в ежедневието си (не говоря за тези,които реално имат нужда от помощ) Така че съм склонна да немеря като теб и хубава страна в The Secret. Но да повярвам,че светът е концерт-пожелание и да започна да искам,да искам,да искам...би било наивно и егоистично.
Междудругото,ето една много приятна пародийка,която намерих днес по темата http://www.youtube.com/watch?v=usbNJMUZSwo
Еnjoy! Laughing
Върнете се в началото
Challenge
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Вто Апр 15, 2008 11:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чета мненията относно The Secret и мисля ,че ме разбрахте какво имах предвид под съмнителен филм.

Carpe Diem и двата филма са тейки и стойностни.

Много ми хареса един нов филм с Кийра Найтли "Atonement", а също "Хапки от реалноста" с Уинона Райдър.За комедийка "Тhe Valet" и "Руби и Куентин" и двата френски.

Препоръчайте някаква комедийка, моля Laughing
калина
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 2:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ееее,стига вече с този The Secret ,ако мислех,че ще ви нерви така нямаше да ви го предложа.На който му харесал-добре,на който не-пак добре.

The Alibi(2006)-не точно комедия но със забавни комични моменти.
Ако си падате по романтични комедийки на скоро попаднах на една
The Truth About Love (2004)- забавно филмче.
Моя колежка обича да си зяпа анимация и ми даде да гледам "Рататуй".То било много забавно и разпускащо.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 5:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък много харесах един стар филм " A lot like love" ... много ми хареса Smile романтична комедия но не е сълзлив, а има доста попадения Wink
mikaella
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 2:12 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

калина написа:
Ееее,стига вече с този The Secret ,ако мислех,че ще ви нерви така нямаше да ви го предложа.На който му харесал-добре,на който не-пак добре.

The Alibi(2006)-не точно комедия но със забавни комични моменти.
Ако си падате по романтични комедийки на скоро попаднах на една
The Truth About Love (2004)- забавно филмче.
Моя колежка обича да си зяпа анимация и ми даде да гледам "Рататуй".То било много забавно и разпускащо.

Мила Калина, никой не е казал, че го е нервирал филма. Smile
Просто самия филм те кара да се замислиш и да се опиташ да си обясниш някои неща. Аз споделих впечатленията си и мисля, че филма не е лош. Smile Всеки си гради сам мнението, и ти благодаря, че го сподели с нас. SmileSmile Всеки с вкусовете си... Razz

Аз бих ви предложила A Good Year с Ръсел Кроу. Романтика, драма, комедия...от всичко по-малко. Laughing Как любовта може да промени човек - от безсърдечен бизнесмен, който трупа пари в/у гърба на другите се превръща в най-ранимата душа, осъзнава колко красиви неща е изпуснал. Rolling Eyes

lady-to написа:
Аз пък много харесах един стар филм " A lot like love" ... много ми хареса Smile романтична комедия но не е сълзлив, а има доста попадения Wink

Наистина много приятно филмче. Аманда Пийт и Аштън Къчър са много сладки. Smile Кой ли не си е мечтал за такава връзка - различна, изпълнена с емоции, без никакви планове, просто да се нарадваш на всяка сладост от живота.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Апр 16, 2008 5:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хехе да, едно от нещата, които харесвах в този филм "A lot like life" е хумура. Много ми харесаха отношенията им като много ироничен тънък хуморSmile

Черна котка, Бял котарак Smile Какво ще кажете за този ... Laughing Laughing Laughing
mikaella
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 3:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Хайде и един български филм от мен - Мила от Марс. Smile
Обожавам да гледам български филми, особено по-старичките, но за жалост сега не са чак толкова хубави, а и няма много пари в българското кино, което е тъжно. Sad

Я някой да сподели любимия му български филм?

п.с Лейди така й не успях да гледам - Черна котка, Бял котарак, имам го на диск, но все нещо ме спира...един ден ще се хвана да го погледна поне. Остана ли доволна? Smile
Върнете се в началото
deanne
Наш човек
Наш човек

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 3:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз въпреки, че съм гледала много пъти "Таралежите се раждат без бодли" все още много му се кефя.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 4:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mikaella на мен много ми хареса Черна котката, бял котарак Smile ама то е по-особен филм... не е като типичните филмчета..Костурица все пак си е особен Smile

"И твоята майка също" е интересно филмче от подобен тип.

А относно Мила от Марс - аз лично съм на нение "върнете ми този час и половина от живота ми" Ужасно се разочаровах, а го гледах на кино.

Куче в чекмедже Smile
L00P7R00P
Асистент
Асистент

Местожителство: Looptroopland

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 4:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Куче в чекмедже Smile

Супер филм. Мойто кучеееееееее Laughing .
Bibini
Наш човек
Наш човек

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 3:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Филма "Вчера" и "Маргарит и Маргарита"

Има и други,но тези на мен най-силно ми въздействаха.Може би защото съм живяла в това време.
mikaella
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 4:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Куче в чекмедже Smile

Страхотно филмче!!! Razz

L00P7R00P написа:

Супер филм. Мойто кучеееееееее Laughing .

Рошко е твоето куче? ...може да съм разбрала погрешно, че ми стана интересно... Rolling Eyes
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Клюки Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 2 от 5

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї