Тук искам да спомена името на Елси - като основен давател на идеята за вид ролеви игри. За това се отвори цяла папка за игри - ако има различни идеи, за различни игри - можете да ги пускате
За тази игра, за която имам идея сега условията на игра са следните:
Задава се една реплика/ ситуация/ жест/ и тн. Всеки от вас трябва да се постави на определено място, в определена роля и да каже как се е стигнало до тази реплика - какво е било преди, по време и след нея; какви са участниците и в каква атмосфера ако иска. Всеки елемент е по желание.
реликата е: "Ако искаш направи го ти" _________________ Кой свирка там, еЙ....??
Всеки от вас трябва да се постави на определено място, в определена роля и да каже как се е стигнало до тази реплика - какво е било преди, по време и след нея; какви са участниците и в каква атмосфера ако иска.
Ееее двама съжителстващи партньори са това и даже смятам, че от там ти е дошло на теб по обективни причини
Та:
- Мило ще изхвърлиш боклука като излизаш
- Е не виждаш ли, че закъснявам за работа бе сладко вече с 15 мин.
- Но кофата е точно до външната порта и няма да ти отнеме повече от половин минута на излизане
- Писна ми да ме заниваш с глупасти като бързам за робота да ти кажа!
- Да обаче за мен не е глупост, а е важно за мястото, където и двамата живеем и начинът по който то изглежда и мирише все пак, а и наистина не е прекомерно усилие
- Ми като не е прекомерно усилие и като е толкова важно ако искаш направи го ти. Аз излизам
Вариант 2 няма дя си го пиша засега Той е в работна обстановка и репликата значи съвсем друго там _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Дете, което гледа всеки път когато майка му прави торта. Попива всяко нейно действие и си мечтае да опита и то. Страх го е да не обърка нещо и не я пита. Майката нарежда ягодите върху най-горния блат. Преди да сложи последната - я дава на детето и му казва "Ако искаш направи го ти". Детето се изпълва от чивство на нетърпение и ентусиазъм. Взима последната ягодка и гордо я слага на мястото й. Това е първото му участие с майка му. Една от първите "отговорности".
Това е една от моите интерпретации.
И понеже е нова играта..опитайте се да се поставите в една роля - или само на мъжа.. или само на жената, на детето, на свекървата и тн. Т.е не ситуация, която си представяте.. а роля. Все едно вие сте единя от участниците - на вас ли го казват.. или вие го казвате - какво изпитвате, когато става това и в каква атмосфера.
А за Елси - стига предполагала, защо аз правя някакви неща Тази реплика може да се срещне в много контексти и много значения. Ти си се сетила за мен и ти е излезнал този пример.., но това не означава че аз наистина съм мислела за това, когато съм го дала _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Като бях малък помагах на баща ми (хах, голяма помощ, просто се разхождах из цеха, като целта беше да не му преча), докато той правеше поредния супер удобен диван. Един ден отивам до него, а той с пистолета за пирони. Аз супер интересно го гледам и си викам "уууу, какво прави това нещо", а баща ми каза "забива пирони в разни неща". Веднага ми стана интересно и исках да пробвам, нали съм малко дете, ние това правим . Повисях му половин час на главата, докато сглобяваше облегалката, а той като видя, че няма да го оставя на мира ми каза, "виж, аз сега ще отида да си почина малко, но ми остана една по-малка облегалка за един стол, ако искаш ти я направи", а аз за малко да си забия пирон в ръката...от тогава не ползвам пистолет за пирони .
ПП: Абе аз ли не съм наред, или да, ама и това условие много-много не го разбрах. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Хехе Лууп, това е игра. Казва се някаква реплика.. и ти трябва да направиш ситуация от нея - къде е използвана, от кой и при какви условия, като се вживееш само в едната роля. Както каза Елси ако са двама семейни, които се карат - ти си избираш единя.. и го пресъздаваш с това, как ще се почувстваш когато ти го казват/или го казваш. Ако си детето.. или ако си родителя. В товя разказ - ти си детето... но може някой да е родителя. Въпроса е да е само една от страните. Не Е НУЖНО ДА Е РЕАЛНА ситуация - трябва да е измислена. Като четеш тази реплика - да ти излезне ситуация. Колеги се карат.. ти си единя колега- другия те дразни и ти му казваш - .... и така. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Ъмммм....май наистина съм тъп . Нищо не разбрах, но както и да е. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Ами репликата е "ако искаш направи го ти". тази реплика трябва да я поставиш в ситуация, като си избереш една роля. Например "аз съм секретарка във фирма, имам натоварен ден, звънят телефони и съм се побъркала. Изведнъж идва един колега, който ми дава задача и започва да ми се кара. Аз се ядосвам и му казвам - имам работа, звънят телефони. Той ми казва - е какво толкова, един телефон ли не можеш да вдигнеш... аз се ядосвам и му казвам "ако искаш направи го ти"....
Ето една измислена от мен ситуация, където мога да вмъкна тази реплика, като съпреживявам едната от страните. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Аз ще помисля малко и по-късно ще отговоря. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Еми Лейди срам не срам в моя пост и сутуация се асецоирам по-скоро с мъжа незманм защо Горкия. Тръшка се да изкарва пари за семейството, а го занимават с такива глупости като кофата. Незнам и на жената й разбирам позицията честно казано, но другото ми е по-познато и аз докато бързам и закъснявам за работа и някой ми се тръшка да изхвърля кофата точно сега - може и да му я нахлупя на главата Не за друго ми щото всеки, който иска и комуникира нещо трябва да подбира момента и да уважава света на другия, не да пили в най-неподходящата ситуация...Тааа ако съм притеснена, че закъснявам за работа и бързам най-голямата тъпня е някой да ме врънка за кофа в този момент независимо колко е просто и лесно - мозъкът ми не е на тази вълна, а моят човек явно не го осъзнава и уважава егати Така си мисля - мога и жената да защитя и опиша като усещане, но наистина това ми е по-близко и познато _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Елси, що срам бе. То няма правилно и грешно - ти го измисляш значи е близък до твоя начин. Може би имаш повече мъжки характер - което никак не е лошо _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Една вечер мъж и жена се прибират заедно и мъжът по пътя пита
-писе какво има вкъщи за ядене, че съм много гладен?
-ще намерим казва жената.
отиват вкъщи жената отива в кухнята а мъжът сяда на масата и чака жена си да донесе нещо за ядене.
по едно време жената иди тиган в ръка а в него изгорели яйца и ммъжът пита какво е това?????????
и жената отговаря ако искаш направи го ти
защото не е лесно !!! _________________ Аз съм!Никога на колене пред КОГОТО И ДА Е!!!
"Ако искаш направи го ти!"
Две момичета ,от малки много добри приятелки се скарват заради момче:
-Знаеш ли Този Васко не ми излиза от мислите,дори днес излизахме...
Другата отговаря.
-Така ли,незнаех,че и ти го харесваш?!...
-Ами не виш,стана съвсем спонтанно,друг е въпроса.
Другата почервеня!
-Моля?Той тебе никога няма да те хареса
-Казах му,че ние сме приятелки,а това за харесването...харесва ме,но незнаел коя иска? Е аз вече за себе си решх да загубя един мъж,но да остана вярна на своята приятелка!
Другата умряла от срам за убидните думи които и казала...
-
сега виждам,че съм грешала.Момчета много,но приятелка като тебе само една!
-каже му,че не харесваш игричките му ...
-ако искаш направи го ти.... ,защото ти успя да ми отвориш очите и мисля,че трябва да му го кажеш отново,а и за мене ще бъде по лесно.
-
Край!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети