Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Диета
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Спорт, Хранене и Диети
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Eli
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 9:45 am    Заглавие: Диета Отговорете с цитат

Аз искам да попитам дали някой е чувал за диета, която е изцяло на чай и плодове. Вече на няколко пъти ми попада, но не мога да намеря нищо на тази тема са подробности. Ако някой знае, да прати линк или да ми напише обяснение. Мерси Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kotarana
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Сря Яну 24, 2007 9:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ели аз съм чувала за тази диета. Една приятелка я правеше. Мисля,че беше 10 или 20 дни и трябва да пиеш само билков чай с мед и плодове, но примерно само ябълки на едно хранене, после на обяд само банани и тн. Rolling Eyes
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 12:06 am    Заглавие: Не е лесно... Отговорете с цитат

Ох, не знам вие как се справяте, но аз се опитах един ден да съм на плодове. Изкарах до 16:00, когато стомахът вече ме болеше и стържеше като стари панти... и изядох една кифла, за да го накарам да млъкне Confused
Ядох банани и портокали. Къде бъркам? Чувствах се просто отвратително!
kotarana
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 4:15 pm    Заглавие: Re: Не е лесно... Отговорете с цитат

ghh написа:
Ох, не знам вие как се справяте, но аз се опитах един ден да съм на плодове. Изкарах до 16:00, когато стомахът вече ме болеше и стържеше като стари панти... и изядох една кифла, за да го накарам да млъкне Confused
Ядох банани и портокали. Къде бъркам? Чувствах се просто отвратително!

Значи най-важното е да изтърпиш първия ден. Както всяко нещо първия ден е най-труден. Тази диета съм чувала, че е страшно полезна и лечебна. Една позната я правеше 10 дни и тя каза, че първия ден е най-труден, защото си свикнал да ядеш. На 3-тия ден преборваш града, но тогава се получава пречистване на организма от токсините. Тя ми е разказвала, че езикът и бил станал страшно бял. Каза, че има определена програма и най важното било, ако започнеш диетата В НИКАКАВ СЛУЧАЙ ДА НЕ СЕ НАРУШАВА, дори и с една солетка или каквото и да е, защото последиците са ужасни - подуване, болки и тн. След 10-те дни има захранване по програма, така, че да не се случат тези неща. Но тя каза, че след диетата кожата и била като бебешка, отоците , които е имала са изчезнали, а баща й, който е с висако кръвно се е нормализирал. Не само от нея съм чувала за чудесата на тази диета - прочиства кръвта и вътрешностите от токсини.
Willie
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 5:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А като пръцкаш мирише на портокали...
Върнете се в началото
ghh
Доцент
Доцент

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 6:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Willie, супер! Нави ме! Следващият път ще бъда по-упорита! Laughing
Ani-bani
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Фев 05, 2007 6:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе това звучи много странно, че може да се подуеш и тн. А иначе и аз сум чувала, че е лечебна диета - но трябва много внимателно или с лекарско съдействие Confused
Върнете се в началото
undercovah
Новак
Новак

Местожителство: ml IV

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 12:37 am    Заглавие: за диетите :) Отговорете с цитат

за диети ако някой се интересува ще се радвам да помогна, само да кажа на дамите, че диети само на портокали е не само неподходящо, а и доста вредно. Занимавам се много активно с фитнес и сега съм инструктор ако искате диета мога да ви дам една много проста:

Закуска
печен хляб (черен), 1-2 варени яйца
чаша сок по избор, малко парче сирене

малка закуска 1
плод - 1 банан и 1 мандарина (може и друг)

Обяд
салата със зехтин - желателно е да е нещо сезонно както е сега зелето примерно, пилешка паржола- бяло месо или червено телешко, чаша сок.

малка закуска 2
отново някав плод

Вечера (не по касно от 8 часа)
отново салата или задушени зеленчуци със паржола по избор (без свинско)

Идеята е следната - жените си мислят, че ако гладуват ще свалят кг. това до някаде е така, но при нередовно хранене се сваля и много мускулна маса, която за вас в жизнено важна. При нередовно хранене метаболизма се намалява следователно горенето е все по малко и при всяко приемане на храна организма от защитен механизъм обработва храната и я слага в мастните депа като запас, защото не знае кога Вие ще се храните пак. И затова се чудите защо ядете малко и пак палнеете. Мозака има нужда от храна за да функционира правилно и най вече от месо. Моя савет е хранете се по малко като количество. но често, за да разпалите метаболизма и да има повече горене. Съчетано със леки тренировки ефекта ще бъде много добър. Това е Smile PEEEEEEEEACE Smile
Върнете се в началото
Jana D'ark
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 1:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Много интересна и детайлна информация. Аз имам 2 въпропса. Първия е колко време да се спазва този режим на хранене. Ако е малко еднотипно има ли алтернатива в случай, че трябва човек да се храни така дълго време. Втория ми въпрос- ако няма време за спорт(имам в предвид ходене редовно на фитнес), може ли да ме посъветваш за нещо друго- като бягане, плуване, йога и т.н.
Върнете се в началото
undercovah
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 9:31 pm    Заглавие: :)))) Отговорете с цитат

вчера много ми се спеше и затова не съм писал много подробно. Като цяло идеята е да се свикнеш да се храниш здравозловно. сАлатата може да се замести с :
варени картофи, спагети, ориз, овесени ядки, musli, и такива неща, месото може да е червено телешко, риба и така само не свинко Smile
иначе няма нужда да идваш на фитнес може да бягаш сутрин това е наи хубавото ама не на гладно, или като цяло е хубаво да се бяга Smile
ако има нешо друго питай. Успех
Върнете се в началото
Jana D'ark
Разбирач
Разбирач

МнениеПуснато на: Вто Фев 06, 2007 9:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ОК, мерси много. Важно е да знам какво с какво да се занимавам, а не да си вредя от незнание Smile Поне зимата е мека и позволява тичане и навън. Предпочитам го пред фитнеса(там съм малко като в аквариум, но не искам да те обидя с това де, просто аз така се чувствам). Кофти е, че има много кучета дето малко ме плашат. Обаче определено е време да се стегна, че съм като ленивецSmile
Върнете се в началото
undercovah
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Съб Фев 10, 2007 5:11 pm    Заглавие: ;) Отговорете с цитат

ако някой иска диети може да ме потарси ще се радвам да мога да помогна
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Фев 11, 2007 11:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз имам въпрос за диета. Не искам да отслабвам или надебелявам, но ме интересува има ли нещо за прочистване? Примерно еднодневна или веднъж в седмицата, нещо като профилактика. Примерно 1 ден само на салати или плодове или на дедазнам какво. Не искам да си влияя на теглото а на организма като прочистване. Ще съм ти благодарна много Wink
Ani-bani
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Вто Фев 13, 2007 4:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

undercovah... Искам да питам нещо. Когато се занимаваш редовно с фитнес, говоря примерно след първия път имам мускулна треска, след това ходя 1-2 месеца и след това пак имам мускулна треска. Искам да попитам това добре ли е или съм се претоварила. Мускулната треска полезна ли е или означава, че не правя нещо както трябва???
Върнете се в началото
mishleto
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Сря Фев 14, 2007 10:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз лично съм много против диетите, защото отслабваш и после си връщаш килограмите двоино.Спорт и здравословно хранене това е поне според мен.Ако пък си хапвате повече има такива програми под лекарски контрол с които гладуваш и след това има захранване и така докато свикне организма ти, въпроса е да издаржиш.Аз лично съм с тегло над нормата, но от скоро започнах да се храня по здравословно спрях дюнери,пици и всички онези храни който хората в днешно време консомират и започнах да я карам на салати,плодове,кисело мляко и др..Днес много голяма част от хората страдат от наднормено тегло, това разбирасе не ме оспокоява, но поне според мен всеки трябва сам да решава какво иска и как да я кара.Също така съм много против всякакви медикамети за отслабване хапчета,чайове и дрън-дрън това са пълни глупости с който много хора забогатяха.
Да зимата си е малко марзеливо време, започва да се оправя и вече е време за спор, така че помислете какво ви се прави и се захващаите това е най-добрия начин да влезеш във форма.
bra1nless
Подрастващ
Подрастващ

Местожителство: около София

МнениеПуснато на: Пон Фев 19, 2007 11:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам да питам някой дали може да ми каже при 3-4 дневен тренировъчен цикъл седмично редно ли е да си тренирам вкъщи и в дните за почивка? И вярно ли е че мускулите растат докато се възстановяват от тренировката, щото точно това прочетох в един сайт?
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Вто Фев 20, 2007 9:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Единствено внимание отделям на любовния мускул...да изглежда като кукла Very Happy
Останалите грижата е на треньорката във фитнеса...от мен се изисква да правя всичко като папагал, когато успея да се преборя с мързела си Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
undercovah
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Фев 22, 2007 10:42 pm    Заглавие: отговори :) Отговорете с цитат

такамммм
съжелявам, че не съм писал от доста време просто нямам много време, затова давам направо.

Ani-bani -
по въпроса за мускулната треска, ако се тренира редовно би трябвало да нямаш силна мускулна треска, която буквално да те обездвижава. Иначе това е знак, че мускола е силно трениран или с 2 думи си сваршила добра работа, така че няма нужда да се притесняваш. С времето треските изчезват и остава само една лека болка при стягане на конкрентниа мускул. Smile

lady-to - пречисване на организма е хубаво да се прави от време на време, има много методи за това. Може да искараш един ден само на вода и чай, и някои друг плод. В това няма нищо лошо стига да е само за 1 ден Smile помага на организма да се буквално "пречисти"

bra1nless - тренировка за вкъщи. Ами има много неща, които могат да се правят стига да ми кажеш, какъв ефект искаш да постигнеш. Но меже да правиш лицеви опори, коремни преси, ако имаш каде да се набираш или кофички. общо взето в домашни условия могат да се поддаржат почти всички мускули без бицепса, за който ти трябват леки гирички, с които да го тормозиш Smile питай по конкретно и ще ти кажа нп.

айде успех на всички! Smile
Върнете се в началото
bra1nless
Подрастващ
Подрастващ

Местожителство: около София

МнениеПуснато на: Чет Фев 22, 2007 11:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз точно това питах дали мога да си правя лицеви и най-вече корем да тренирам през почивните дни. Има ли опасност да претоваря мускулите и дори не толкова да ги претоваря, колкото дали имат нужда от почивка за възстановяване...нещо като свободен ден без тренировки Question
undercovah
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Фев 22, 2007 11:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bra1nless написа:
Аз точно това питах дали мога да си правя лицеви и най-вече корем да тренирам през почивните дни. Има ли опасност да претоваря мускулите и дори не толкова да ги претоваря, колкото дали имат нужда от почивка за възстановяване...нещо като свободен ден без тренировки Question

разбира се, трябва да се почива тогава фактически мускълите стават по големи. за големите групи - гарди гръб е необходимо кам 72 часа за въстановяване а за другите може и през ден. Но когато човек тренира в дом. условия не може да се натовари чак толкова много, Почивай си все пак но да кажем тренираи 3 дни ON и 1 ден почивка Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Спорт, Хранене и Диети Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї