|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
| Стани наш приятел - Вземи банер оттук и сложи на твоя уеб сайт
| Автор |
Съобщение |
|
deanne
Наш човек
Регистриран на: Пон Фев 11, 2008 3:18 pm Мнения: 1755 Местоположение: sofia
|
Извършва се принудително потапяне  сериозно, но моя треньор на по-малките с една летва държеше главата им под водата.
А тогава, ако идеш на психолог или нещо такова дали нещата няма да се променят? Всъщност май Лейдито знае най-добре дали това ще ти помогне.
_________________ Марли ми напомняше за това колко кратък е животът, за мимолетните му радости и пропуснати възможности. Напомняше ми, че имаме право само на един опит за златния медал. Един ден навлизаш далеч навътре в океана
|
| Пет Авг 01, 2008 10:33 pm |
|
 |
|
Jane Eyre
Асистент
|
Да, и на мен са ми я държали като малка. Мисля, че това беше основният стрес, който напълно ме отказа от плуването. После не помня как, преди 5-6 години някой ме излъга да ме научи поне жабешката. Но главата попадне ли ми под водата - полудявам!
|
| Пет Авг 01, 2008 10:45 pm |
|
 |
|
deanne
Наш човек
Регистриран на: Пон Фев 11, 2008 3:18 pm Мнения: 1755 Местоположение: sofia
|
Но главата попадне ли ми под водата - полудявам!-и аз, ама от кеф.
_________________ Марли ми напомняше за това колко кратък е животът, за мимолетните му радости и пропуснати възможности. Напомняше ми, че имаме право само на един опит за златния медал. Един ден навлизаш далеч навътре в океана
|
| Пет Авг 01, 2008 11:52 pm |
|
 |
|
Vanq
Доктор
|
 Re: Оцеляване
 |  |  |  | lady-to написа: Хайде да си измислим хипотетична ситуация и да намерим решението й. Представете си, че сме на палатка в планината. Отишли сме на екскурзия, но изведнъж се появява буря. Успяваме да се скрием в най-близката пещера, която не е голяма - едвам побира 4 човека. Спира бурята, излизаме и вождаме, че палатката ни е скъсана, храната ни е унищожена и няма преминаване, защото навсякъде около нас са падали дървета и са препречили пътя, а навсякъде е кал и вода от близката река. Изгубили сме и картата в бурята. Това, което е останало е :
Ножче, вилица и лъжица Въжета и парчета плат от палатката много малко останала храна - за не повече от 1 ден. огледало спални чували комплект за шиене - игли и конци
Какво ще правим? |  |  |  |  |
Ами 1 ще кажем на всички да се успокоят и ,че ще намерим решение на всичко.ако наистина се установи,че няма изход ще се вземат големи листа от дървета ,за да се направи покрив за нощуване.Ще се взематат стъбилни малки дървени колчета,които ще се изпилят с ножа и ще се зашие плат с помоща на конците и иглите и ще се направят нещо като стени на убежището да предпази ,ако има предстоящо подобно бедствие.Ще се потърси в гората за още храна,например подове за гъби не искам да говоря!Ако има някой от екипажа,който разбира от тях може чак тогава да се късат и то в негово присъствие,за да не се натъкнат на лъжливи и отровни двойници.Храната от палатката ще се разпредели така,че да покрива времето ,за което ще успеят хората да повикат помощ.Ще се изработи също С.О.С сигнал,ако мобилните нямат обхват.
|
| Пон Ное 17, 2008 12:23 am |
|
 |
|
city_play_iwi
Доктор
Регистриран на: Пон Юни 15, 2009 11:06 pm Мнения: 426 Местоположение: Бургас
|
Например: (малко все едно пишем сценарий на психотрилър) Намираме се в тоалетната на офис сграда на 18 етаж и по някаква случайност се оказваме заключени в нея. Има и коридорче, както и голям външен прозорец от коридора. Минава 21ч. и сградата вече е затворена. Петък е - предстоят 8-10 почивни дни, няма охрана, само сот и то не и в тоалетната. В един момент се оказва, че сред нас има убиец психопат, който от паника заплашва, че ще скочи от прозореца - агресивен е! Има пистолет. Заплашва и хората. Разполагате само с лични подръчни предмети - от джобове и дамски чанти! Има само един мобилен телефон - и той е притежание на психопата. Ел. захранването е изключено! Сградата е изолирана и има огромен празен двор, ограден с ограда! Сред вас има и бременна жена със затруднения, астматик, дете, диабетик, пенсионер т.е. трудно подвижни и емоционално нестабилни (има и други хора по ваш избор). Не се познавате, нямате си доверие, всеки може да провокира психопата, без да иска. Изисква се уникално равновесие и дипломатичност! Психопата всеки момент може да убие някой от паника. В коридорчето има минибарче с ограничен брой кроасани, закуски и десерти! Как ще действаме, как ще предотвратим собствената си паника и ще обезвредим психопата!?
_________________ ...Цял живот се стремим да залагаме малко и да печелим много, а след това казваме, че животът е измамил нас!!!...
|
| Пет Авг 07, 2009 6:57 am |
|
 |
|
al pacino
Кандидат Разбирач
|
miii ako ima karatist  ili pak nqkoq ot jenite my predloji da ybiqt vremeto sas sex i go obezvredi ili s prispivatelno to kakto si q opisala sityasiqta e tragi4na  ili pak trqbva jenite da go ybedqt 4e jivota my e bezmislen i da se samoybie  tva 6te stane trydno ama karai !ili pak bremenata da kaje 6te rajdam po4naha kontraksiite i toi da po4ne da q izrajda a vie pre tva vreme deistvate 
|
| Пет Авг 07, 2009 4:40 pm |
|
 |
|
al pacino
Кандидат Разбирач
|
В един момент се оказва, че сред нас има убиец психопат, който от паника заплашва, че ще скочи от прозореца - агресивен е! mi tva e super zna4i hem 6te se samoybie hem vie nqma da ste vinovni 
|
| Пет Авг 07, 2009 4:45 pm |
|
 |
|
city_play_iwi
Доктор
|
Е, цаката е да не се самоубива все пак...колкото може - по-малко последици! Може да се опитаме да му въздействаме, да докопаме мобилния телефон..., ама ако скочи преди да го докопаме!? За да е по-гадно и храната привършва към 2-3 ден - бременната изпада в паника, диабетика не може да яде само сладко и изпада в кризи (това още повече изнервя ситуацията и провокира психопата)- почва едно голямо напрежение, недоверие и стрес. Изглежда психопата не е най-големия проблем - как ще се овладеем, първо ние самите, пък после и ситуацията...!? А и помислете какво има по джобовете и дамските части, а и в тоалетна сме все пак...трябва да измислим все нещо!
_________________ ...Цял живот се стремим да залагаме малко и да печелим много, а след това казваме, че животът е измамил нас!!!...
|
| Пет Авг 07, 2009 7:53 pm |
|
 |
|
al pacino
Кандидат Разбирач
|
a asmatika se zady6ava ot vynqta na laina i fikalni masi ot toaletnata i na pat e da se samoybie. v 4antite veroqtno ima :pili4ka za nokti ,nokrotiza4ka,lak,4ervilo,q10 za po4istvane na kojata ,epilator , 10 prezervativa  damski prevrazki 10 broq , star vibrator ot 1989 g parvata partida vnesena ot sssr,1 4uk ,1 trion ,nos4e za brasnene u toaletna hartiq kak da gi izpolzvame?a veroqtno e da ima i kniga na pauyy kyeliy; pensionera si nosi v 4antata pensiqta i hap4etata,deteto vav pantalonkite my drankat semki i bonbonki?molq vi se kajete kak da se izmaknem ot taq neveroqtno tejka sityasiq?
|
| Пет Авг 07, 2009 8:45 pm |
|
 |
|
city_play_iwi
Доктор
|
Може да го зашеметим с някое сънотворно или хапче за кръвно налягане, или с хапче от тези на бременната и диабетика (нещо като коктейлче за лека нощ) и през това време да го обезвредим и да докопаме телефона (ако работи)! Може да съблечем някоя дреха и да го вържем. Ако е по-стара тоалетната може да му вържем ръцете със синджира от баерокасата. Може да запалим със запалка (от пушачите) парче плат и да го хвърлим през прозореца, за да ни забележи някой. Ааа, то със запалката може и да се отбраняваме, ако се пробуди - само дано някоя мацка има парфюм или дезодорант в чантата си! Сега се сещам - може да се провесим и да хвърлим нещо тежко през прозореца на долния етаж, за да задействаме алармата! Може да налеем гореща вода и да ощевим нападателя. За сега това ми дойде на акъла, само дано се намери някой по-смел, за да прибегне към действие...Иначе...дано има психолог - да обработи психопата 
|
| Нед Авг 09, 2009 1:14 am |
|
 |
|
al pacino
Кандидат Разбирач
|
добре де дефакто какво има в чантите на хората? аз предположих ама ти нищо не каза дали някой от предположенията ми са верни?
|
| Сря Авг 19, 2009 5:28 pm |
|
 |
|
JustMe
Дипломиран разбирач
Регистриран на: Вто Май 05, 2009 1:53 am Мнения: 249 Местоположение: страната на мечтите
|
 Re:
Абе вие шегувате ли се? При какви треньори сте ходили? 
_________________ "Това, което имаше, бе обикновено..загуби го и то стана ценно!"
|
| Чет Авг 20, 2009 9:22 pm |
|
 |
|
al pacino
Кандидат Разбирач
|
Аз ще дам по прост пример:лицето иван(има само средно образование) няма намерение на завършва висше,човек със средна интелигентност(или поне е имал прилични оценки в училище над 5) няма и пукнат лев в джоба си,не иска да работи чистач,мияч или какъвто и да е нискоквалифициран труд познания:може да борави с числа и владее на средно ниво западен език! въпроса е:как лицето иван да оцелее и оживее и развие в условия на икономическа криза без пукнат лев ако ми я решите тая задача ви признавам  и най вероятно ще решите проблемите на повечето бедни деца в бг като мен 
|
| Съб Авг 22, 2009 4:43 am |
|
 |
|
al pacino
Кандидат Разбирач
|
не иначе незнам дали разбирате ама дефакто щом завършиш 12 клас макар и да си отличник ти нямаш професия, нямаш нищо тряба те първа да специализираш на стари години просто казано трябва ти висше за да вземеш барем по приемлива работа. и демек тея 12 години на вятъра те подготвят да станеш нискоквалифициран тъпак и смисъл от тях няма? Тогава защо бг губи тея 12 години на младите хора за да ги специлизира в нискоквалифицирания труд? дали тези 12 години не са предвидени за масови оргии,чесани на ташаци и други подобни дейности НО ВЪПРОСА Е:ЗАЩО ЧОВЕК ГУБИ 12 ГОДИНИ ЗА ДА СТАНЕ НИЩО? ТОВА Е ДОБЪР ВЪПРОС МИСЛЯ ЗАДАЙТЕ СИ ГО?
|
| Съб Авг 22, 2009 4:51 am |
|
 |
|
al pacino
Кандидат Разбирач
|
ТЕ СЕ СЕТИХА ЧЕ ОТ КАЗАРМА ЛОГИКА- НЯМА -МАНАХА Е  ДАИ БОЖЕ ДА СЕ СЕТЯТ НЯКОИ ДЕН ЧОВЕК ДА ЗАВЪРШВА ВИСШЕТО СИ НА 16-18 ТВА ЩЕ БЪДЕ ЕДНА МАЛКА СТЪПКА ЗА ЧОВЕКА И ЕДНА ГОЛЯМА КРАЧКА ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО ИЛИ ТАМ КАКТО ГО БЕШЕ КАЗАЛ БАЙ АМСТРОНГ
|
| Съб Авг 22, 2009 4:57 am |
|
 |
|
al pacino
Кандидат Разбирач
|
ПОМИСЛЕТЕ ДАМИ И ГОСПОДА,ДРУГАРИ И ДРУГАРКИ,ТАВАРИШИ И ТАВАРИШКИ;ЛЕЙДИТА И ДЖЕНТАЛМЕНОВЦИ THINK ABOUT IT!
|
| Съб Авг 22, 2009 5:00 am |
|
 |
|
alisia
Кандидат Гуру
Регистриран на: Пон Юни 15, 2009 10:00 pm Мнения: 778 Местоположение: Bulgaria
|
какво означава може да борави с числа?да смята 2 и 2?Че то счетоводството е само числа, но ако го оставя малкото генийче, ще се чуди като индиянче за какво става въпрос.ето затова е висшето, за да те научи какво да правиш с дарбата си с числата-информатика, статистика, приложна математика и т.н тези пък, които имат дарби с езиците-за тях има немска, френска, английска филология.средното не може да обхване такъв обширен кръг от познания.висшето се води един вид като специализация в дадена област.защото не всички в училище ги интересуват числата.представи си 3 ученика - единият иска да стане лекар, другият програмист, а третият психолог-ако всичко се учеше в училище значи всеки оттях трябва да учи-анатония,вътрешни болести и т.н, математика, статистика, някакви компютърни езици, семейно консултиране, психоанализа и т.н.Е хубаво до, но на лекаря за какво му е С++? Ето затова е висшето-да можеш да специализираш в определена област.Защото не можеш да бъдеш лекар само с часовете по биология, както и въпросният господин не може да си намери приемлива работа само с часовете по математика.А защо да завършваш висшето на 16?Когато си на 16 да се чувстваш като на 26?Голям смисъл няма. Че съветът ми към математика е да се специализира в нискоквалифицирания труд, да мие, да сервира, да чисти, защото все отнякъде се започва.
_________________ Любовта,братя мои,е най-трагичното,което съществува на този свят и в живота.Любовта е рожба на измамата и ражда разочарованието.Любовта е утеха в безутешността,единственият лек срещу смъртта,защото тя е нейна сестра.
|
| Пон Авг 24, 2009 3:48 pm |
|
|