Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нормално ли е?
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Семейството
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
GAGA
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

Местожителство: VARNA

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

УФФФФФ- много работа затова се забавих с отговора. Това е най смисления разговор на тая тема който съм водила в последно време, или май въобще някога! Направо съм ви благодарна за което. Може би така малко ще се разтоваря и ще ми поодмине. ЗНАМ трябват усилия, и аз се опитвам , но ми е много трудно , и все идва момент в който си мисля че всичко е напразно, понякога наистина си мисля че няма смисъл. И че ще взема да си събера багажа,ама като замина за седмица мъжът ми в командировка иииииии направо не мога без него и малкия като ме пита всяка сутрин къде е тати??? Така....,просто съм му много ядосана
А най интересното е че въпреки всичко, като се скараме изпитвам ужасна вина, е тва не мога да го разбера , при все това че той е виновен поне колкото мен (както казахте за караницата са нужни двама) А той не само че не изпитва вина, ами имам усещането че се наслаждава на моето "страдане" И ОЩЕ ПОВЕЧЕ МЕ Е ЯД.

Взех да се повтарям и ставам досадна вече отивам да потърся това за което ми спомена Lady
Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bibini
Наш човек
Наш човек

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хей, lady-to осъзнавам че е най-трудно да промениш себе си,но не и невъзможно Smile И смятам да работя усилено в тази посока.Е,надявам се с помощ и от тук и най-вече от теб.
Извинявай,че така те притеснявам и нагърбвам с решаването на тия неща.Но нали знаеш че когато ходиш на лекар-трябва да му имаш доверие за да можеш да му кажеш всичко.
А аз имам усещането че ти си Човекът от този форум,на който мога най-много да се доверя и да поискам съвет.Надявам се че не те натоварвам с това доверие.И само един по-личен въпрос-коя зодия си?Разбира се,ако не е тайна!
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ме натоварваш изобщо Smile) Приятно ми е.

Лъвица съм - голяма котка Smile
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

GAGA,и аз се чуствах виновна всеки път и точно по начина по който го описваш.И моя мъж заминава командировка и аз почвам да страдам,защото ми липсва.И този момент-и сутрин и вечер дъщеричката ми да ме пита-Къде е тати?А аз да почна да рева от безсилие.Защото съм обидена,ядосана,вбесена,че на него не му пука,а аз се измъчвам.А детето не е виновно за нашите проблеми,но и то страда.
Но не губи надежда и вяра.Винаги има начин Very Happy
Написано е в подписа ми!Това ми беше девиза от малка.А сега се връщам към него отново.
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to,винаги харесвам хора от тези огнени зодии.Мъжът ми е Стрелец,майка и татко Лъв.Имам много приятели Лъв.Все хубави хора.Доста сте властни,но явно ти си успяла да го промениш в по-интелигентна форма.Майка притежава тази задушаваща любов,която ме тормозеше и обичаща да се налага винаги.Колкото до мъжа ми -и той е много властен характер,но и аз няма да се предам.
Всичко написано дотук си остава и се връщаме на темата.
Силно се надявам да помогнеме на GAGA,на мен и на други жени в това положение да осъзнаят и да решат проблемите си в семействата.
Оказва се че има и други жени с моя проблем,но може би ги е страх да го споделят.
GAGA
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

Местожителство: VARNA

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Знаете ли аз понякога се опитвам да подходя шеговито към нещата така се лекувам като ми натежи много.
И в тази връзка, абе Bibini ние да не сме женени за един и същи мъж Very Happy Very Happy Very Happy Question

Не знам как ще го възприемете но изведнъж ви почуствах много по близки, от колкото много други хора които са с мен от много повече време?!?
Върнете се в началото
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 3:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Над този въпрос не се бях замислила,но ... ще взема да се замисля Very Happy
GAGA,хубаво е че не губиш чуството си за хумор дори и в тежки моменти.
И аз се опитвам да се развеселявам,но понякога ми се реве от тъпотия.А точно затова казах и на lady-to-това е някаква интуиция,че можеш да се довериш на този човек.Понякога е по-лесно да споделиш проблемите си с непознати-те ще ти помогнат повече понякога,отколкото тези които са до теб в реалния живот.Защото те разсъждават субективно.
Например сестра ми все ме поучава-той бил търтей,темеруд,егоист.Да си гледам живота и да не го мисля толкова.Да,ама не става.Тя не се задълбочава в същността на проблема.Просто ми казва че мислела за мен и затова така говори.Майка ми също.Приятелките ми също са настроени против него,но само плюят по него.А аз го обичам и това не помага.
Затова почувствах теб и lady-to по-близко до сърцето и душата си.
Чрез споделянето ти ме накара да осъзная,че проблема не е само при мен.Че понякога това се случва и в най-добрите семейства Very Happy че не съм толкова некадърна.Просто трябва да се замислиме над нещата,за да разберем.И най-вече да не спираме да търсиме и пробваме.И да се замислиме над нашето мислене и поведение.
Отново успех и кураж.И на мен ми трябва. Wink
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 4:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хей Гага и Бибини - това, което вие споделяте и двете го има даже описано в книги. Smile Smile Това са най-честите проблеми в брака.
И не си мислете, че на тях не им пука - както казах и по-горе те не са емоционални като нас. Ние плачем, тормозим се, тюхкаме се... докато ако си спомняте за детските игри на момчетата - те играят на войници, за които е срамно да показваш емоция. Понярвайте ми те също страдат и се яодсват - просто не го правят по нашия начин и ние за това си мислим, че не им пука. Пука им естествено - кой ще стои години до жена, която постоянно му се кара за нещо ако не му пука?????? Замисляли ли сте се?
Моят приятел като се скараме заспива - леле побърква ме това, защото аз не мога да си намеря място в кожата си - как да запя? А той заспива. И аз си казвам - той щом може да заспи, значи не му пука. Е да ама не - говорили сме за това и той ми е казвал "Аз когато имам проблеми заспивам. След време прочетох, че много хора, когато имат проблеми спят (мъже). Това ги връща в ембрионална поза - откъсват се от проблема. Това не означава, че не му пука - просто има друг начин да се бори с усещането на ярост. Ако те не го правеха, а бяха емоционални като нас и ядосани - щяха да ви трошат от бой.
Само защото нещо не отговаря на вашия начин, не означава че то не е истинско. Разберете - за тях е много важно да са силни, да не показват слабост (за това са и добри възпитатели.за това и ви вдъхват сигурност на мъж, затова до тях се чивствате сигурни) Искате ли мъжете ви да са емоционални като вас - да ви мрънкат как не ги разбирате, как не им съчувствате, колко са изморени и да ви плачат на рамото? Че нали точно за това мъжа е онази сигурна нотка, той е стълб в семейството? Вие искате обаче и двете неща от него - искамхем да е чувствителен, хем да разчитам на него като стабилност - няма как да стане. Уважавайте силните им страни.. и разберете, че вие самите дори не искате да са като вас.
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Мар 07, 2008 4:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to,пак и отново съм аз

Цитат:
Хей Гага и Бибини - това, което вие споделяте и двете го има даже описано в книги. Това са най-честите проблеми в брака.

Е,сигурно има много такива книги,но аз не съм ги чела.
А ако има някоя,която да препоръчаш-отново благодарности.

А това,което написа нататък
Цитат:
Понярвайте ми те също страдат и се яодсват - просто не го правят по нашия начин и ние за това си мислим, че не им пука. Пука им естествено - кой ще стои години до жена, която постоянно му се кара за нещо ако не му пука?????? Замисляли ли сте се?

точно затова също се замислих снощи и стигнах до същия извод.

Цитат:
Ако те не го правеха, а бяха емоционални като нас и ядосани - щяха да ви трошат от бой.
Sad Да не дава Господ такова нещо,защото е 1,90 и 86 кила,а аз съм 1,70 и 54 кила. Wink

Цитат:
Уважавайте силните им страни.. и разберете, че вие самите дори не искате да са като вас.
Дадох си сметка и затова вече

Smile Май искам стабилност и опора и някой да може да помогне в решаването на проблемите,а не хленчещо мъжленце.

Мерси за това подробно разяснение и тълкуване на нещата,ако той стане това което аз искам. Smile Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Семейството Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї