Пуснато на: Пет Мар 07, 2008 1:00 am Заглавие: ИЗБОР
Привет пак! Игрите често олицетворяват живота ни и ситуации от него, затова и предлагам да разиграем един от най-трудните моменти и тук - ИЗБОРЪТ! Играта е по-заплетенка :
1. Условията на играта гласят, че се поставят с до 5-10 думи две неща /материални, нематериални, ситуационни или други/ между които трябва да се избере. Този момент се нарича ВЕЗНА - вид провокация за избор към другите постващи.
2. Пишещия в следващия пост си избира от поставените на везната неща. Избор по една зададена везна могат да направят неограничен брой постващи един след друг, докато не бъде поставена следващата ВЕЗНА.
3. Да прави избор може всеки, колкот и когат си иска .
4. Правото да поставиш ВЕЗНА обаче се печели. Да поставят по 1 ВЕЗНА могат първите трима влезнали в играта след момента на третия присъединил се. Всеки друг постващ, който направи повече от три житейски избора вече също може сам да постави 1 ВЕЗНА, когато пожелае. Следващата възможност за везна за играча вече поставил ВЕЗНА е отново след 3 направени житейски избора
5. При поставена ВЕЗНА може разбира се избиращият да отговаря и уклончиво и да не се прави избор, но след три уклончиви отговора и пропуснати житейски ИЗБОРА постващия губи правото си сам да поставя ВЕЗНА попринцип в играта.
Ако търсите смисъл в сложното условие - поставилите най-монго ВЕЗНИ са онези, които умеят да правят избори и да управляват живота си.
Ако ви е интересна можем да решим и момент, в който да решим да стопираме и да излъчим победител
Е можем ли да правим избори Първата стартова /вид служебна/ везна чака в следващия пост. _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Не се понасят необяснимо и сякаш безпричинно и просто трябва да изберете между:
Вярната ти най-добра приятелка/ приятел от детинство или Интимния партньор от 6 месеца, по който гориш и си лудо влюбен/а
Допълвам, че всяка обосновка или пояснения към ИЗБОРИТЕ ни са добре дошли разбира се. Онова, което се стремим да е оптимално кратко на думи и богато на съдържание и поводи за размисъл са ВЕЗНИТЕ. _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Вярната ми най-добра приятелка, с която съм от две години и 3 месеца и съм лудо влюбен. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Пуснато на: Съб Мар 08, 2008 5:23 pm Заглавие:
Интимния партньор от 6 месеца, по който гориш и си лудо влюбен/а _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Определено се замислих върху въпроса и смятам, че ако и двамата ме обичат биха превъзмогнали непоносимостта си един към друг, а ако аз ги обичам не бих ги принуждавала заради мен да споделят една компания...В този случай не бих се спряла на нито един от тях, защото е относително, а освен това не ми се е случвало така че това са само предположения... _________________ Never argue with a fool.People may not see the difference... ;]
хмм, аз принционо съм против еднозначните решения и избори.
За мен нещата стоят така - Ако горя силно по някое момче от 6 месеца, то тогава най-добрата ми приятелка от детинство не би била страна от дилемата, защото тя ще ме разбере. Няма как да ми е приятелка от детинство, ако се изправя като страна в този казус. Това приятелство е щяло да се развали при първата пламнала любов на която и да е от двете ни. Но ако ние сме устояли - то тогава всяка една от нас би разбрала другата, че се е увлякла и да прояви разбиране. За мен тук няма дилема. Но ако въпреки всичко има такава дилема, то тогава бих се заела да размишлявам върху повода, заради който са се отделили тези лагери. Може приятелката ми да вижда, че той ме лъже, или че е кофти човек или ....каквото и да е. Вече бих погледнала съдържанието на спора. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Много Ви Уважавам анализа и много сходно мисля и с Лейдито и със sPonGy, но понеже зная, че има екстремни ситуации в живота при които все пак трябва де се избира, колкото и да лавираш и да анализираш - винаги има ако, винаги има обстоятелства, НО животът е наш и ние, а някой дгуг трябва да го ръководи. И понеже все пак ИЗБОРЪТ е смисъла на играта де....
Първата ВЕЗНА е служебна, така,че имам правото на трети включил се в играта с избор, въпреки, че Лууп малко се измъкна по папуци , но беше пръв и мисля, че му е достоен отговора макар и леко извън зададените.
Та моя отговор, за да ви покажа, че има възможен ИЗБОР с контекст и прилежащ анализ, звучи така:
След разговор с най-добрата си приятелка и ако тя все още е против човека, когото лудо обичам отскоро и не успее да ми обясни основателно защо /нещо което зане за човеке и може би би променило чувствата ми/ определено ще избера бурната любов, защото дори и да сбъркам и да се разделя с този човек след още 6 месеца, ако приятелката ми е истинска ще приеме разплаканата ми разкаяла се муцуна обратно. Защото всяка любов се изживява само веднъж и често ни подлъгва, но съм на мнение, че трябва да се изживее на всяка цена, защото чувствата и жарта, и пламъкът в очите, и пеперудите в стомаха никого не чакат, а или порастват и еволюират или отлитат, а приятелството е за цял живот и всяко изпитание го укрепва. Това е отговорът ми е:
Интимния партньор от 6 месеца, по който гориш и си лудо влюбен/а
Мисля, че по сложното условие Лууп или Джули могат да си правят ВЕЗНИ вече _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Пуснато на: Сря Мар 19, 2008 11:58 pm Заглавие:
Ето един въпрос, който винаги ме е затруднявал. Ако можете да избирате, какво бихте избрали:
Да сте богат(а) и красив(а) или добър(а) и умен(а) _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Ами и двете си имат определено достойнствата и недостатъците, но ако трябва да гледам на въпроса или/или - ще избера добър и умен категорично. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Добър и умен. Парите могат да се спечелят от добра бизнес сделка например, а с тях можеш да си направиш пластични операции и да станеш красив. Но за да стане тази работа трябва да си добър и умен. Аз избирам тези двете.
Както се казва в една реклама "за всичко друго има Е***кард-М*****кард . _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Защо ли? Защото умните хора само се мъчат в размишления, често ми се е искало да съм глупава и хубава - кеффф. Не че съм грозна, но не съм достатъчно тъпа да си използвам визията оптимано май Пък ако съм по-тъпичка, хубавичка и съм и богата ехееее закво ми е друго... Добра - да хубаво е, ама пак - ако си добър и умен сигурно все ще се мъчиш, че не си направил достатъчно добро, а разни хора ще ти акат само на главата - а не мерси _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Регистриран на: 01 Апр 2008 Мнения: 377 Местожителство: The Valley of the Moon
Пуснато на: Сря Апр 16, 2008 2:48 pm Заглавие:
July написа:
Ето един въпрос, който винаги ме е затруднявал. Ако можете да избирате, какво бихте избрали:
Да сте богат(а) и красив(а) или добър(а) и умен(а)
Ооох труден избор...във всяко едно от тях има по нещо положително, но може да доведе и до нещо негативно.
Богатството е способно да превърне човек в цяла топка от безсърдечие, лакомия, но пък може и да е голяма възможност за някой добър човек да помогне на изпаднали в беда. А за красотата, ако е само повърхностнна няма огромен смисъл от нея...освен да си пробиеш път благодарение на нея, но мен това не ме блазни. Душевната красота вече е друго нещо!
Но ще избера - добра и умна. Добротата прави светът едно по-добро място, но за жалост някой може да се възползва от добрите ми намерения... Умна, защото без знания няма пълноценно съществуване.
Много ми хареса мнението на Лууп:
Цитат:
Парите могат да се спечелят от добра бизнес сделка например, а с тях можеш да си направиш пластични операции и да станеш красив. Но за да стане тази работа трябва да си добър и умен.
_________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Thinking about you and hearing us talking
And all the things I should have said
Echo now, inside my head"
Регистриран на: 01 Апр 2008 Мнения: 377 Местожителство: The Valley of the Moon
Пуснато на: Вто Май 13, 2008 7:52 am Заглавие:
erandes написа:
Уморих се да съм добра и умна. Май няма полза от това. Преди да съм се раздала и нищо да не остане за мен - избирам да съм красива и богата.
Наистина понякога прекалената добронамереност играе ролята и на огромна тежест... _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Thinking about you and hearing us talking
And all the things I should have said
Echo now, inside my head"
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 5:43 pm Заглавие:
То че е тежест понякога тая доброта - така си е.Но не говориме за наивно добра , нали _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Добра и Умна! Ако притежавам доброта,ще намеря човек,който да ме заслужава и обича,съответно да ме мисли за красива духовно и фзически. Не,че съм против 1,когато го видях много ме съблазни,но като си понъпънах сивото вещество установих,че като имам и ум ,ще ме харесат началниците,ще ги подлъжа с хитрост,после ще им седна на мястото,ще се разположа удобно,но понеже съм добра ще им давам много големи запалти! _________________ Животът е това,което се случва докато кроим планове за бъдещето!
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети