Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мит е, че...
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Философия,Митове и Легенди
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bra1nless
Подрастващ
Подрастващ

Местожителство: около София

МнениеПуснато на: Сря Мар 21, 2007 1:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми то на мен не ми и пука честно казано. Аз съм си нарцис и си се харесвам всякак Rolling Eyes
ghh
Асистент
Асистент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Мар 21, 2007 10:26 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

bra1nless написа:
Пристрастяване към епилация Smile. И да си призная не боли толкова колкото го изкарват жените....или може би проявявам ИНАТ Wink

Според мен си е чиста проба МАЗОХИЗЪМ
Wink
kotarana
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Нед Апр 22, 2007 11:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз съм "за" епилирането.. и особено на мъжетеSmile Странно ми е защо е нормално и се изисква от жената да е красива, епилирана, чиста и свежо миришеща, с чисти и красиви нокти, лакирани и тн, а мъжете могат да си ходят с косми под мишниците, гърдите и тн. Аз мисля, че щом жените се поддържат, за да им е приятно на мъжете - те също трябва да се замислят, че може би и на нас ни харесва еин поддържан мъй. А ако някой го прави - мъ се лепи етикет ГЕЙ.
Така е по-лесно нали...
deinameina
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 10:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Котарана 21, здрасти,
Аз съм съгласна изцяло с твоето мнение...
Така си е -ние, жените, спазваме диети, ходим да се потим в залите, да си стягаме задниците....ходим на кола-маска... и на некви разкрасителни процедури се подлагаме, а вие мъжете какво- да си седите и да бъдете наблюдатели- не става!!! Всичко трябва да е 50-50...Доста трудничко ми беше да убедя приятеля ми, че трябва да отиде на кола маска, че трябва да започне да ходи на фитнес...но все пак успях Laughing
А и си е все още мъж-така като си го гледам, не е обърнал резбата Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
monita
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 11:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

kotarana21 написа:
Аз съм "за" епилирането..

Аз пък съм против епилирането! Twisted Evil
Върнете се в началото
deinameina
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 6:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

monita написа:
kotarana21 написа:
Аз съм "за" епилирането..

Аз пък съм против епилирането! Twisted Evil

Значи ти е приятно като прокараш ръка по гърба на гаджето ти, тя да си остане някъде там оплетена...така ли ? Shocked
Върнете се в началото
ghh
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 11:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

deinameina написа:

Значи ти е приятно като прокараш ръка по гърба на гаджето ти, тя да си остане някъде там оплетена...така ли ? Shocked

Що бе, ако се къпе с балсам, няма да се заплита!

Шегата настрана, но и аз нямам нищо против по-гъстото окосмяване. Това си е физическа особеност, защо трябва непрекъснато да се подлагаме на разни болезнени процедури заради нея? Е, да, за да се харесаме на някого... обаче ако връзката ми с някой мъж се крепи на епилираните ми крака, то... да си имам връзката!
deinameina
Кандидат Разбирач
Кандидат Разбирач

МнениеПуснато на: Вто Апр 24, 2007 9:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Гхх, ми какво да ти кажа- давай с космите напред...

Аз ти говоря за себеусещане, даже то си е и хигиена, защото запотяването се свежда до минимум , когато достатъчно често и добре се поддържаш...Какво означава "физическа особеност"? То е ясно това- знаем си приридата- ама я си представи ситуация: Лятно време, градски транспорт, вътре хората един върху друг, а до тебе някакъв пич си е повдигнал ръката...(неокосмена подмишница...смрад)
Shocked
А относно връзката- ми я пробвай да не си епилираш краката известно време...Как ще реагира приятеля ти -едва ли ще му е приятно( да има жена до себе си с повече косми от неговите...)
Ясно е , че ако връзката е сериозна и се обичате в един момент няма да е чак толкова фрапиращо ако закъсняваш с кола-маската 1 седмица, НО
кажи ми - добре ли ще се чувстваш с тая китка магданоз отдолу
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Апр 24, 2007 3:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Уф и аз много нехаресвам космите - по себе си и по мъжа до мен. Поддържам мнението на Дейнамейна - въпрос на хигиена е. А за природния елемент - сме в 21 век. Ако още защитаваме природните дадености, нямаше да ходим на зъболекари за пломби, да си боядисваме косите, да си призаждат коса хора с проблеми и естествено всичко около нас вече е измислено - все пак не се движим на стада и да гоним храната си и копие - ползваме печки и препарати. Еволюцията не може да се пренебрегне. Космите са си косми и дори мъжът ти да няма против все пак живеем в общество и останалите не са длъжни да търпят. Ако жена му няма против косматите му мишници - то 20 човека в трамвая не са съгласни и с изгледа и с миризмата.
Абе светът се променя - следвайте го. Натурализма за мен поне си е чиста форма нечистоплътност.

ps то си имаш и природна миризма - защо ползвате дезодоранти?
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Пет Апр 27, 2007 8:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз си нямам много косми де...освн по краката...ама ще ги обръсна скоро...обещавам Very Happy
А как ми се живее в пещера и да не ми се налага да се бръсна всяка сутрин и къпя по два пъти на ден...ама не мога да си го позволя....това е за богатите Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ghh
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Съб Апр 28, 2007 11:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

deinameina написа:
Гхх, ми какво да ти кажа- давай с космите напред...

Аз ти говоря за себеусещане, даже то си е и хигиена, защото запотяването се свежда до минимум , когато достатъчно често и добре се поддържаш...Какво означава "физическа особеност"? То е ясно това- знаем си приридата- ама я си представи ситуация: Лятно време, градски транспорт, вътре хората един върху друг, а до тебе някакъв пич си е повдигнал ръката...(неокосмена подмишница...смрад)
Shocked
А относно връзката- ми я пробвай да не си епилираш краката известно време...Как ще реагира приятеля ти -едва ли ще му е приятно( да има жена до себе си с повече косми от неговите...)
Ясно е , че ако връзката е сериозна и се обичате в един момент няма да е чак толкова фрапиращо ако закъсняваш с кола-маската 1 седмица, НО
кажи ми - добре ли ще се чувстваш с тая китка магданоз отдолу

Хехе, изглежда добре познаваш връзката ми Smile Виждали ли сме се?
За изпотяването: човек се поти с или без косми - това е нашият механизъм за охлаждане, а потта ни мирише лошо защото се храним с боклуци. Но това е друга тема. Също друга тема е, че ако космите ми станат повече от тези на приятеля ми, значи имам хормонални проблеми. При жените е по-лесно да се обезкосмяват, защото имат по-малко косми по принцип, но съм виждала мъже, които имат косми навсякъде - корем, гръб, врат... навсякъде! Е, не би ли било садизъм да искаме и те да си правят кола маска?
Както и да е, спокойно, не съм тръгнала с космите си. Обаче това е защото хората по улиците ще ме гледат лошо, не за друго. Къпя се достатъчно често и си нося влажни кърпички с мен (това по въпроса с хигиената).

lady-to, ами аз всъщност не правя доста от нещата, които изброи. Е, ходя на зъболекар, но когато зъбите ми са болни, не от суета. Еволюцията няма много общо, според мен е въпрос на мода, реклама и т.н. Някога е било на мода жените да ходят с корсети, за да се получи тясна талия, както и да се капе глицерин в очите за блясък - вероятно и това е било заради обществото. Добре, че е отшумяло... че иначе щяхме да си припадаме по улиците поради липса на въздух и да ослепяваме лека-полека.
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Нед Апр 29, 2007 12:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Заблуда е да се мисли,че потенето е по-малко,когато мястото е обръснато-напротив!Космите служат за правилното и естествено топлинно регулиране между кожата и външната среда по тези места,където ги е сложила природата.
Не казвам,че да се бръснеш е лошо,но съм съгласен с Гхх,че миризмата си е миризма,която се определя от веществата в организма,независимо дали младежа в тролея си е вдигнал ръкава с обезкосмената мишница Surprised.
Единствено от естетическа гледна точка приемам бръсненето при мъжете,и то само на определени места.Мъжествеността трябва да си бъде на мястото.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2007 9:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ок
Първо за Гхх, че е женаWink
Аз не казвам, че трябва да има крайности - естетвено. Но много хора (масово) си боядисват косата, гримират се, правят си пластични операции (не от суета, а когато наистина има белези или изкривявания) - този вид еволюция. Примерът с корсета и восъка не отговаря на това, за което говоря. Не говоря за мода - а за необходимости. Дори ти да не ги приемаш новостите - масово се приемат и това не означава, нито че ти си в грешка, нито масата от хора - въпрос на гледна точка. Ние вече можем да лекуваме, оперираме, присаждаме и каквото и да е благодарение на еволюцията. Единици са тези, които не я приемат - но те си имат техните доводи.
Дедо, сега и на тебSmile
Аз не казвам, че когато си без косми - не миришеш, а просто, че миришеш по-малкоSmile като процент. А от естетична гледна точка плюсовете са много. Не обичам крайностите и в живота рядко има птроена крайност. Всичко има + и - следователно ясно е, че се изпотяваме и без да сме с косми - но просто космите задържат това изпотяване като миризма. Ако един бръснат мъж яде, ще се нацапа и ще се забърше, но ако някой с брада яде, ще се му се залепят разни неща по брадата и по-трудно падат. И двете не са необратими - ще се изчистят, но едното ще задържи повече. Подобно е и при мишниците. За краката все още е лукс да се говори за бръснене, но за щастие - вече е масово явление почистването на интимните места и при мъжетеSmile
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2007 11:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

"Аз не казвам, че когато си без косми - не миришеш, а просто, че миришеш по-малкоSmile като процент".
Невярно твърдение!Научно доказано.Говорил съм и с дерматолог по този въпрос.
Точно това имах предвид!
Surprised Laughing
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Май 01, 2007 11:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз го мисля така - не че не се изпотяваш, а не го задържаш толкова. Количеството потене си е едно и също, но както съм дала примера с брадата. Потенето си е потене - идеята е, че задържането после е гадно. Това е като, колкото и гаден пример - като ходиш по голяма нужда до тоалетната - космите задържат мърсотия, която ако няма косъмчета няма да има на какво да се задържа.
ghh
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 10:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами пак го задържаш, но като грозно петно на ризата си... В смисъл, че потта трябва да отиде все някъде и ако по кожата няма косми, които да я задържат, обикновено се стича надолу Smile

А за еволюцията, аз изглежда имам по-друго разбиране. За мен еволюцията е промяна във физическите белези на животинския вид. Като скъсяването на пръстите на краката при хората, отслабването на ноктите, изправеният стоеж, намаляване на окосмяването с изключение на главата (и подмишниците Wink ) - ей такива работи. Но това си е мое мнение, разбира се.
Stoni
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: Земята ( временно )

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 5:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди години, когато за първи път видях епилитрана жена в един плувен басейн...настръхнах като котка и ме повлече като магнит...сякаш беше наистина гола...особенно гола и старшно превличаше...после се свиква но първия път беше нещо..като първи път Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 7:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ееееееххх стони, жена съм и пак ме накара да замечтаяSmile
Така си е. Обезкосмяването си е важно нещо за мен. Аз определено ако за първи път имам интимен контакт с мъж, и той има косми - бих прекратила. Всеки си има мнение, и за мен това е важно. Не че ако мъжа ми, с който съм от години не си ги маха редовно ще го зарежа, но бих се отвратила от мъж, който не приема махането на космите. Т.е няма лошо ако се забавя с махането и тн, но да го отрича...не е за менSmile
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Сря Май 02, 2007 7:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пуснете друг мит,моля,че този вече.....,така да се каже, замирисаSurprised
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Съб Май 05, 2007 12:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ок .. тогава да кажем следващ мит..
искам да попитам - мит ли е, че плешивите хора са по-потентни?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Философия,Митове и Легенди Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї