Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Анализ на асоциациите
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Игрички
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
L00P7R00P
Асистент
Асистент

Местожителство: Looptroopland

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 5:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И да мисля, и да не мисля - все същото се ражда. Пробвал съм да мисля преди да напиша нещо...ама се сещам за синоним.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 5:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами то идеята на асоциациите е да са спонтанни - в това е ключа към интересното. Ако ти се замислиш.. ако отвърлиш първото, а избереш подходящото - това вече не е асоциация, а синоним. Идеята е да напишеш първото, колкото и несвързано или абсурдно да е.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 6:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Много сте мили, Микаела и Бибини Smile , но май ще ви разочаровам Sad - не мога да си позволя времето да изчета всичко и да помисля, затова само споменах какво ми хрумва и ми се искаше да чуя вашето виждане Smile
Ако това беше група - логично е да има такива процеси и някаква вътрешна структурираност на групата, а като сме виртуална група - виж- не знам как е
Анализът може да блокира спонтанността, затова и не се прави пред групата Smile , но пък нали ние си го правим за себе си и за да видим себе си отстрани. А мисля, че Лууп е прав, ако се опиташ да измислиш друго - то е асоциация с асоциацията ти, така че - пак е там Smile Пък и защо да измисляме друго, аз не виждам "лоша" роля, която да се опитваме да избягваме - само стилове на реагиране - и именно разнообразието им е най-обогатяващо Smile
Bibini
Наш човек
Наш човек

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 3:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
А мислите ли, че този анализ се отразява на самит асоциации? Сега дали пишете спонтанно появилата се дума - или вече я и обмисляте?

Аз поне продължавам да пиша,това което се сетя първо.

July,благодаря все пак че отговори по някакъв начин.

Цитат:
Анализът може да блокира спонтанността, затова и не се прави пред групата

Колкото до това - аз не се влияя от анализа,защото съм доста спонтанна и просто ми е интересно да чуя мненията на хора,които се занимават с анализа.
mikaella
Асистент
Асистент

Местожителство: The Valley of the Moon

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 4:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
А мислите ли, че този анализ се отразява на самит асоциации? Сега дали пишете спонтанно появилата се дума - или вече я и обмисляте?

Анализът не ми повлиява по някакъв начин. Най-интересно се получава, когато е спонтанно. Razz Ако тръгна да обмислям всяка асоциация, която пиша...няма да е същото. Rolling Eyes
Echo now, inside my head"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
erandes
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Вто Май 13, 2008 6:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз написах "смърт" след червей. Но се сетих първо за разстрел - от едно стихотворение, което някога рецитираше моята учителка. Запечатала се е нейната интонация и всъчщност първото беше разстрел. И не че ми е мрачно. Тя имаше изключителен глас "Разстрел, а след разстрела - червей..."
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikaella
Асистент
Асистент

Местожителство: The Valley of the Moon

МнениеПуснато на: Вто Май 13, 2008 7:43 am    Заглавие: Отговорете с цитат

erandes написа:
Аз написах "смърт" след червей. Но се сетих първо за разстрел - от едно стихотворение, което някога рецитираше моята учителка. Запечатала се е нейната интонация и всъчщност първото беше разстрел. И не че ми е мрачно. Тя имаше изключителен глас "Разстрел, а след разстрела - червей..."

Добре дошла Ерандес! flowerpresent

Асоциацията с червея е моя и да си призная, като погледнах какво си написала - "смърт", за миг се зачудих, но накрая се усетих. Smile
Наистина асоциациите, които правим се получават все по-интересни и понякога наистина ми става итересно как човекът преди мен или след мен е направил връзката. Smile
Echo now, inside my head"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vanq
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Ное 17, 2008 1:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами наистина темата е много хубава,играта на асоциаций също. Smile
За мене тълкуването на тези мисли(бих ги нарекла аз) е съпътствано от нашият живот,от файла ,който мозакът ни е извадил в момента ,когато четем самата дума.Всеки човек мисли различно.Всяко чувство най общо за пример Любов,се изживява по милиарди различни и индивидуални начини.аз написах думата мъж за асоциация.Незнам защо,но го свързах със нещо хубаво,дай боже.Можеби очаквам някакви по възвишени чувства от един мъж или искам да го имам. Shocked
Най-интересното е,че умът ни само за 1 секунда казва някаква си дума,която на пръв поглед не е от важно значение,а можеби крие огромно количество от спомени,случки,преживявания.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Игрички Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї