Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:25 pm Заглавие: Въпрос към някой от форума
Е, аз в момента нямам въпрос Просто ми хрумна, че би било добре да има място, където можем да полюбопитстваме или пък сериозно да се поинтересуваме от нечие мнение, позиция, настроение..
А ако не смятате така, мисля, че Лейдито лесно ще изтрие темата _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:31 pm Заглавие:
Естествено,че може и според мен.
Само да не станеме много нахални,нали
И лично към теб - July - ти практикуваш ли или само си завършила като психолог _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:39 pm Заглавие:
Здравей, Бибини,
Не би трябвало да ставаме нахални , нали едно от добрите неща в този форум е пълната свобода на всеки да участва или не, да разкрива себе си или не, да отговаря или не. Нямах предвид много лични въпроси,повече - обмен на идеи с конкретен човек, ако ни се иска, а няма подходяща тема. Е, ако и на другия му се отговаря, естествено
За мен - да, действащ психолог съм, практикувам отнасям повече към областта на терапията, затова не бих казала, че практикувам. _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:46 pm Заглавие:
Мерси July за отговора ти.Ако ми потрябва нещо някога - нали може и на лични да ти пиша?Имам предвид ако имам нужда - да ми дадеш координатите си. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Пуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:51 pm Заглавие:
Разбира се, добре дошла си , само е добре да отбележиш, че си ми писала на лични, защото рядко проверявам _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Мисля, че не можах да разбера точно каква е твоята идея и конкретното предложение. Не съм сигурна и може да съм на грешна посока, но папката "Аз мисля, че.." имаше подобна идея - за коментари, предложения, въпроси и всичко, което няма отношение по определена тема. Може би не съм те разбрала - би ли ми разказала повече за идеята ти...може да се направи нова папка - за да е по-видимо.. но просто не схващам
А иначе няма нахалство - това е доста нов форум, така че всяка нова и свежа идея е абсолютно добре дошла. Мисля, че форума трябва да ни улеснява нещата - и ако някой знае как... то аз съм ЗА _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 2:36 am Заглавие:
Джулай, здравей-на мен темичката ми допада.
Понеже спомена, че си психолог, пък си терапевт ще ми обясниш ли каква е разликата между психолог, психотерапевт, психоаналитик и психиатър? Знам, че въпроса е много тъп, обаче искам да разбера. Разликите е в метода на лечение или в нещо друго? _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
ала не искам, не искам да знам
кой със коя се целува."
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 4:34 am Заглавие:
Здравей, Лейдито,
Струва ми се, че не е същото, но..може пък и да говорим за едно и също с различни думи. Хрумна ми, когато днес разгледах няколко профила и ми стана интересно, и си помислих, че бих искала да питам тези хора за някои неща - защо не слушат опера примерно - не че трябва, пази Боже, просто ми стана любопитно. И си казах, че тъй като тези въпроси не са свързани с тема, която се дискутира, няма къде да ги питам. И може да е добре да има такова място. Например, ако ми хрумне да те питам - именно теб - как реши да станеш психолог примерно - къде да го направя, ако не сме толкова близки, че да си пишем на лични? Едва ли има смисъл да отварям специална тема за това. Сега по-ясно ли е?
Здравей, Деане,
Въпросът не е тъп, аз така навремето питах за разликата между неврология и психиатрия, човек няма откъде да знае нещата, които са встрани от неговото обучение.
Психолог - човек завършил психология. Може да е клиничен психолог, но може и да няма нищо общо с консултативната работа. Може да е организационен психолог, да се занимава с подбор на кадри, с училищна психология, с детска психология, с тестология, с научно-изследователска дейност..и сигурно много други области.
Психиатър - лекар, специализирал психиатрия - лекува медикаментозно, освен ако плюс това не е и терапевт.
Психотерапевт - психолог, лекар, социален работник (в някои страни включват и други хуманитарни специалности), който след основното си образование е специализирал допълнително някакъв вид психотерапия - което задължително значи доста часове собствен опит като пациент, плюс теория, плюс практика под супервизия.
Психоаналитик - психотерапевт, който се е обучавал конкретно на психоанализа като терапевтичен метод - това мисля е най дългото обучение.
Споменах клиничен психолог - психолог със специалност клинична психология, който може да работи в областта на психологичното подпомагане и да дава консултации - това стои малко на ръба с терапията и не е същинска терапия (освен, естествено, ако човекът не е и терапевт, когато вече си работи терапия)
Това е по принцип, в България реалността е малко по-различна на този етап.
Но май че на този отговор мястото му беше наистина в друга папка _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Мдааа July разбрах сега.
Идеята ти е добра, но май трябжа да я помислим как да стане, защото дажам пример с познатото... бибини решава да те попита лично теб дали практикуваш - > ти казваш да, ама не съвсем -> от там даян пита каква е раликата, ти обясняваш ->някой друг ще се включи да допълни нещо и както и ти сама забеляза - това се допира с тема. Ако обаче се зададе въпрос към някой, който стане дискусия - идеята на темата изчезва, защото тя ще стане тематична. Пример за това е темата за смъртта, как се разви за самоубийството и се разми като тема за смъртта.
Това, което искам да кажа, е че е многодобра идеята ти за въпрос и за отговор, но ако този въпрос не е за лична - то той е отворен към дискусия и включва други хора и съответно отваря тема, която може да е подходяща на друго място.
Това, което аз предлагам евентуално е да има по такава тема във всяка тематична папка. Т.е когато искаш да питаш бибини за мъжа й нещо - ще я попиташ в тази тема на папката Семейство. Така поне ще влезнем в тематика. Въпреки, че пак може да се развие...а представи си някой е написал въпрос...и са го разисквали няколко човека.. мен не ме интересува, затварям и не виждам че следващия въпрос ме интересува....Примерно сега ако някой иска да напише нещо за смъртта - няма да го сложи в папката за смъртта, защото тя е вече изпълнена с друга тематика. Това е все едно да напишеш Гага как изневери на мъжа ти, тя да ти разкаже и 20 човека ще се изредят да го коментират, което е супер нормално във форум и това вече си става тема "Изневярата на Гага".
Така мисля аз, ти какво ще кажеш?
П.П тази тема мисля, че е добре докато се измисли да бъде именно в папка "Аз мисля, че..", защото все още е проект и предложение. Нещо против да я преместя там? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 5:29 am Заглавие:
Напълно съм съгласна с теб. За мен лично и такова развитие на тема конкретно за даден човек може да е интересно. Но може и да не е, да затворя и да не видя следващия въпрос, точно както го казваш. Само ми се струва, че това важи и за всяка друга тема, ако е тръгнала в посока, която не ни вълнува, пък после току виж се промени.
Нямам по-добра идея как да се наместят нещата - освен да ти отворим работа и като видиш, че някоя тема много се променя - примерно смъртта мина в тема самоубийство, да промениш името на темата, така че да подхожда на съдържанието - не знам може ли.
Нямам нищо против да преместиш тази естествено. _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Може да се сменя името - да.
Добре, дай да помислим за начин как да се избегне... освен ако в началото на тази тема да напишем условие, което да гласи: "Тук можете да задавате въпроси, които са конкретни към човека, на който ги задавате. Ако докато пишете тук се поинтересувате от нещо, което би могло да се дикутира - моля отворете нова тема в съответния раздел."
Т.е ако имам въпроси към теб, лично... ги пиша, но ако ми хрумне въпрос за психологията, или за това какво става с човек когато.... вече не го пиша в темата, а си отварям тема в дадения раздел и си задавам там въпросчето...
Какво ще кажеш?
И ако си съгласна, как предлагаш да бъде темата - както е сега тема, или да си папка... можем да направим папка и вътре да си има подтеми с имената на хората от форума. примерно въпроси към Бибини, друга тема въпроси към Лууп...
Как предпочиташ и как си го представяш ти? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 6:00 am Заглавие:
Условието е много добра идея И аз мислих за подтеми за всеки, но така ще станат много подтеми, а може да няма личен въпрос към всеки - пък някой може и да го приеме лично и да му кривне. Може би, ако е отделна папка, с условието, което спомена и опция всеки да отвори тема с въпрос към конкретен човек, ако такава все още няма, а ако има - да пише в нея.
И може да го направим условно - ако папката стои така и няма особен интерес, то значи може да бъде затворена, а хората, които все пак са имали интерес ще пишат в другите теми.
Как ти се струва? _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Сега освата да измислим име на папката и в кой раздел да бъде...
Предложения? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 8:21 pm Заглавие:
Здравей, Джулай
благодаря ти за отговора, сега ми е малко по-ясно, но стига ми толкова за сега, че ще взема да се объркам.
Никнейма ми на кирилица е Диана, не че има кой знае какво значение и аз имам чувството, че бъркам твоя, ако ти е неприятно ме поправи. _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
ала не искам, не искам да знам
кой със коя се целува."
Пуснато на: Чет Апр 10, 2008 11:17 pm Заглавие:
Здравей, Лейди-то,
може би в Общи работи е най-подходящо, другите раздели нямат нищо общо с подобна папка.
Здравей, Диана,
Извинявай за грешката , моят никнейм би трябвало да е Джули, обаче на английски верно е Джулай, което пък ми хареса, тъй че - може и така ! _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
А може ли някой да ми каже как да се настроят /тук/ времето и датата, че то в момента е като машина на времето. Пише 13.апр.2008 год. неделя, ама е още събота _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Ами това е админска работа и се боря още с това. Има някакви часови зони - а аз да си призная не съм много наясно. Пробвам само някакви ама нищо не става и за това съм го оставила накрая така ... Когато си в този форум - времето губи значение _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Попринцип зоната се води GMT + 02:00. В тази времева зона се намира София, а тъй като България не е много голяма държава - следователно и всички градове и села. _________________ I'm never alone, I'm alone all the time. Are you at one or do you lie? We live in a wheel where everyone steals, but when we rise it's like strawberry fields.
Ами в момента е така... и пак не е точно. Незнам. Датата е точна, но часа....сега е 12.45 а пише, че е 3.45 сутринта.
Всъщност сега забелязах, че и да го променям - няма ефект. Може би от там идва проблемът...Сега го сложих на -1 и дадох "прати" и рефрешнах - и няма промяна. Така че явно не се влияе... знам ли го _________________ Кой свирка там, еЙ....??
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети