Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос към някой от форума
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Аз мисля, че...
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:25 pm    Заглавие: Въпрос към някой от форума Отговорете с цитат

Е, аз в момента нямам въпрос Smile Просто ми хрумна, че би било добре да има място, където можем да полюбопитстваме или пък сериозно да се поинтересуваме от нечие мнение, позиция, настроение..
А ако не смятате така, мисля, че Лейдито лесно ще изтрие темата Smile
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Естествено,че може и според мен. Very Happy

Само да не станеме много нахални,нали Wink Question

И лично към теб - July - ти практикуваш ли или само си завършила като психолог Question
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, Бибини,
Не би трябвало да ставаме нахални Smile Wink , нали едно от добрите неща в този форум е пълната свобода на всеки да участва или не, да разкрива себе си или не, да отговаря или не. Нямах предвид много лични въпроси,повече - обмен на идеи с конкретен човек, ако ни се иска, а няма подходяща тема. Е, ако и на другия му се отговаря, естествено Smile
За мен - да, действащ психолог съм, практикувам отнасям повече към областта на терапията, затова не бих казала, че практикувам.
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси July за отговора ти.Ако ми потрябва нещо някога - нали може и на лични да ти пиша?Имам предвид ако имам нужда - да ми дадеш координатите си.
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбира се, добре дошла си Smile , само е добре да отбележиш, че си ми писала на лични, защото рядко проверявам Confused
Bibini
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ок,ще отбелязвам Very Happy
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Сря Апр 09, 2008 9:54 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

July здравей,

Мисля, че не можах да разбера точно каква е твоята идея и конкретното предложение. Не съм сигурна и може да съм на грешна посока, но папката "Аз мисля, че.." имаше подобна идея - за коментари, предложения, въпроси и всичко, което няма отношение по определена тема. Може би не съм те разбрала - би ли ми разказала повече за идеята ти...може да се направи нова папка - за да е по-видимо.. но просто не схващам Smile

А иначе няма нахалство - това е доста нов форум, така че всяка нова и свежа идея е абсолютно добре дошла. Мисля, че форума трябва да ни улеснява нещата - и ако някой знае как... то аз съм ЗА Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deanne
Наш човек
Наш човек

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2008 2:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Джулай, здравей-на мен темичката ми допада.
Понеже спомена, че си психолог, пък си терапевт ще ми обясниш ли каква е разликата между психолог, психотерапевт, психоаналитик и психиатър? Знам, че въпроса е много тъп, обаче искам да разбера. Разликите е в метода на лечение или в нещо друго?
кой със коя се целува."
Върнете се в началото
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2008 4:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, Лейдито,
Струва ми се, че не е същото, но..може пък и да говорим за едно и също с различни думи. Хрумна ми, когато днес разгледах няколко профила и ми стана интересно, и си помислих, че бих искала да питам тези хора за някои неща - защо не слушат опера примерно - не че трябва, пази Боже, просто ми стана любопитно. И си казах, че тъй като тези въпроси не са свързани с тема, която се дискутира, няма къде да ги питам. И може да е добре да има такова място. Например, ако ми хрумне да те питам - именно теб - как реши да станеш психолог примерно - къде да го направя, ако не сме толкова близки, че да си пишем на лични? Едва ли има смисъл да отварям специална тема за това. Сега по-ясно ли е?
Здравей, Деане,
Въпросът не е тъп, аз така навремето питах за разликата между неврология и психиатрия, човек няма откъде да знае нещата, които са встрани от неговото обучение.
Психолог - човек завършил психология. Може да е клиничен психолог, но може и да няма нищо общо с консултативната работа. Може да е организационен психолог, да се занимава с подбор на кадри, с училищна психология, с детска психология, с тестология, с научно-изследователска дейност..и сигурно много други области.
Психиатър - лекар, специализирал психиатрия - лекува медикаментозно, освен ако плюс това не е и терапевт.
Психотерапевт - психолог, лекар, социален работник (в някои страни включват и други хуманитарни специалности), който след основното си образование е специализирал допълнително някакъв вид психотерапия - което задължително значи доста часове собствен опит като пациент, плюс теория, плюс практика под супервизия.
Психоаналитик - психотерапевт, който се е обучавал конкретно на психоанализа като терапевтичен метод - това мисля е най дългото обучение.
Споменах клиничен психолог - психолог със специалност клинична психология, който може да работи в областта на психологичното подпомагане и да дава консултации - това стои малко на ръба с терапията и не е същинска терапия (освен, естествено, ако човекът не е и терапевт, когато вече си работи терапия)
Това е по принцип, в България реалността е малко по-различна на този етап.
Но май че на този отговор мястото му беше наистина в друга папка Rolling Eyes
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2008 5:11 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мдааа July разбрах сега.
Идеята ти е добра, но май трябжа да я помислим как да стане, защото дажам пример с познатото... бибини решава да те попита лично теб дали практикуваш - > ти казваш да, ама не съвсем -> от там даян пита каква е раликата, ти обясняваш ->някой друг ще се включи да допълни нещо и както и ти сама забеляза - това се допира с тема. Ако обаче се зададе въпрос към някой, който стане дискусия - идеята на темата изчезва, защото тя ще стане тематична. Пример за това е темата за смъртта, как се разви за самоубийството и се разми като тема за смъртта.
Това, което искам да кажа, е че е многодобра идеята ти за въпрос и за отговор, но ако този въпрос не е за лична - то той е отворен към дискусия и включва други хора и съответно отваря тема, която може да е подходяща на друго място.
Това, което аз предлагам евентуално е да има по такава тема във всяка тематична папка. Т.е когато искаш да питаш бибини за мъжа й нещо - ще я попиташ в тази тема на папката Семейство. Така поне ще влезнем в тематика. Въпреки, че пак може да се развие...а представи си някой е написал въпрос...и са го разисквали няколко човека.. мен не ме интересува, затварям и не виждам че следващия въпрос ме интересува....Примерно сега ако някой иска да напише нещо за смъртта - няма да го сложи в папката за смъртта, защото тя е вече изпълнена с друга тематика. Това е все едно да напишеш Гага как изневери на мъжа ти, тя да ти разкаже и 20 човека ще се изредят да го коментират, което е супер нормално във форум и това вече си става тема "Изневярата на Гага".
Така мисля аз, ти какво ще кажеш?

П.П тази тема мисля, че е добре докато се измисли да бъде именно в папка "Аз мисля, че..", защото все още е проект и предложение. Нещо против да я преместя там?
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2008 5:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Напълно съм съгласна с теб. За мен лично и такова развитие на тема конкретно за даден човек може да е интересно. Но може и да не е, да затворя и да не видя следващия въпрос, точно както го казваш. Само ми се струва, че това важи и за всяка друга тема, ако е тръгнала в посока, която не ни вълнува, пък после току виж се промени.
Нямам по-добра идея как да се наместят нещата - освен да ти отворим работа и като видиш, че някоя тема много се променя - примерно смъртта мина в тема самоубийство, да промениш името на темата, така че да подхожда на съдържанието - не знам може ли.
Нямам нищо против да преместиш тази естествено.
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2008 5:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Може да се сменя името - да.
Добре, дай да помислим за начин как да се избегне... освен ако в началото на тази тема да напишем условие, което да гласи: "Тук можете да задавате въпроси, които са конкретни към човека, на който ги задавате. Ако докато пишете тук се поинтересувате от нещо, което би могло да се дикутира - моля отворете нова тема в съответния раздел."
Т.е ако имам въпроси към теб, лично... ги пиша, но ако ми хрумне въпрос за психологията, или за това какво става с човек когато.... вече не го пиша в темата, а си отварям тема в дадения раздел и си задавам там въпросчето...
Какво ще кажеш?

И ако си съгласна, как предлагаш да бъде темата - както е сега тема, или да си папка... можем да направим папка и вътре да си има подтеми с имената на хората от форума. примерно въпроси към Бибини, друга тема въпроси към Лууп...
Как предпочиташ и как си го представяш ти?
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2008 6:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Условието е много добра идея Exclamation И аз мислих за подтеми за всеки, но така ще станат много подтеми, а може да няма личен въпрос към всеки - пък някой може и да го приеме лично и да му кривне. Може би, ако е отделна папка, с условието, което спомена и опция всеки да отвори тема с въпрос към конкретен човек, ако такава все още няма, а ако има - да пише в нея.
И може да го направим условно - ако папката стои така и няма особен интерес, то значи може да бъде затворена, а хората, които все пак са имали интерес ще пишат в другите теми. Wink
Как ти се струва?
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2008 4:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Струва ми се добре Smile

Сега освата да измислим име на папката и в кой раздел да бъде...Smile
Предложения?
deanne
Наш човек
Наш човек

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2008 8:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, Джулай
благодаря ти за отговора, сега ми е малко по-ясно, но стига ми толкова за сега, че ще взема да се объркам.
Никнейма ми на кирилица е Диана, не че има кой знае какво значение и аз имам чувството, че бъркам твоя, ако ти е неприятно ме поправи.
кой със коя се целува."
Върнете се в началото
July
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Чет Апр 10, 2008 11:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, Лейди-то,
може би в Общи работи е най-подходящо, другите раздели нямат нищо общо Smile с подобна папка.

Здравей, Диана,
Извинявай за грешката Embarassed , моят никнейм би трябвало да е Джули, обаче на английски верно е Джулай, което пък ми хареса, тъй че - може и така Very Happy !
sellfkiller
Кандидат Гуру
Кандидат Гуру

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2008 4:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А може ли някой да ми каже как да се настроят /тук/ времето и датата, че то в момента е като машина на времето. Пише 13.апр.2008 год. неделя, ама е още събота Very Happy
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2008 7:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами това е админска работа и се боря още с това. Има някакви часови зони - а аз да си призная не съм много наясно. Пробвам само някакви ама нищо не става и за това съм го оставила накрая така Smile... Когато си в този форум - времето губи значение Laughing Laughing Laughing
L00P7R00P
Асистент
Асистент

Местожителство: Looptroopland

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2008 9:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Попринцип зоната се води GMT + 02:00. В тази времева зона се намира София, а тъй като България не е много голяма държава - следователно и всички градове и села.
sheffkata
Site Admin
Site Admin

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 6:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами в момента е така... и пак не е точно. Незнам. Датата е точна, но часа....сега е 12.45 а пише, че е 3.45 сутринта. Question Exclamation Question

Всъщност сега забелязах, че и да го променям - няма ефект. Може би от там идва проблемът...Сега го сложих на -1 и дадох "прати" и рефрешнах - и няма промяна. Така че явно не се влияе... знам ли го Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Аз мисля, че... Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї