Пуснато на: Съб Апр 12, 2008 11:02 pm Заглавие: Подхода към детето след развод
Наскоро се разведох дъщеря ми остана да жевее при мен.Нямам проблеми в взаимоотношенията с нея но откозва да приеме че нещата от тук на сетне ще са различни.Че всеки ще има свой собствен живот и не бива да бъде съден за това.Винаги когато се опитам да и обясня срещамнегативна реакция и дори в известна степен агресия.Тя е на 9 год.и не знам дали е малка да го разбере или просто проявява каприз затова че нещата не са такива каквито и харесват.Не искам да я лиша от обичта и вниманието на баща и но аз вече искам да бъда изключена от този кръг -*мама татко и аз*.
Искам да те попитам само едно и то е дали сте направили опит двамата с баща й да и обясните какво точно става при развод и какви са последиците он това. А и децата имат особени реакции в тези ситуаци, мисля, че трябва да и дадеш време. Според мен е вече голяма и това за което казваш е само временно явление. _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Пуснато на: Пон Апр 14, 2008 5:19 am Заглавие: Свърших лоша услуга и на себе си и на дъщеря си
Бракът ми беше една пародия която вероятно аз съм си виновна че позволих да продължи толкова дълго.Тайно се надявах да и спестя много неща а и като пораснола си мислех че ще и бъде по лесно да разбере.Не не сме разговаряли по тази тема заедно защото на екс съпруга ми все още не му е ясно че *Играта* свърши.Много е трудно да свикнеш с мисълта че някои неща все пак имат край а не може да продължат до безкрайност.През цялото време аз съм се справяла сама с проблемите и в този случай не очаквам помощ затова се обръщам към вас.Вярвам че всички мнения ще ми бъдат от полза.
Това е доста труден период, през който минава детето. За теб това е желано, но за нея е непонятно КАКВО ЩЕ стане от тук нататък. Страх от тази промяна - какво ще е, как ще е, какво ще се промени, как ще се промени? Не можеш да и го обясниш, защото ти самата даже незнаеш какво и как ще бъде. Тук вече даже нестава и с обяснения според мен. Трябва да и показвате непрекъснато, че я обичате и че тази промяна няма да я засегне. Това нещо тя ще го преживява и вие заедно ще го преживявате продължително време. Все едно някой да попита "как да й кажа, че вече не я обичам". Ако това ти го каже мъж, който все още обичаш - няма да го разбереш за една реплика или две. Това е нещо, което се осмисля, приема и преживява. Отнема време.
Агресията е начинът да покаже протеста си. Агресията се появява, за да ви покаже "страх ме е и се бунтувам". Не й се карайте за това, а се опитайте да й обясните, че това не променя нещата. Хубаво ще е ако направите 3-мата този разговор заедно. Да я изслушате от какво я е страх и да и кажете, че така е по-добре даже за нея. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети