Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Подхода към детето след развод

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Децата
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
xelenita
Новак
Новак

Местожителство: St Zagora

МнениеПуснато на: Съб Апр 12, 2008 11:02 pm    Заглавие: Подхода към детето след развод Отговорете с цитат

Наскоро се разведох дъщеря ми остана да жевее при мен.Нямам проблеми в взаимоотношенията с нея но откозва да приеме че нещата от тук на сетне ще са различни.Че всеки ще има свой собствен живот и не бива да бъде съден за това.Винаги когато се опитам да и обясня срещамнегативна реакция и дори в известна степен агресия.Тя е на 9 год.и не знам дали е малка да го разбере или просто проявява каприз затова че нещата не са такива каквито и харесват.Не искам да я лиша от обичта и вниманието на баща и но аз вече искам да бъда изключена от този кръг -*мама татко и аз*.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sellfkiller
Професор
Професор

МнениеПуснато на: Нед Апр 13, 2008 1:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Искам да те попитам само едно и то е дали сте направили опит двамата с баща й да и обясните какво точно става при развод и какви са последиците он това. А и децата имат особени реакции в тези ситуаци, мисля, че трябва да и дадеш време. Според мен е вече голяма и това за което казваш е само временно явление.
xelenita
Новак
Новак

Местожителство: St Zagora

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 5:19 am    Заглавие: Свърших лоша услуга и на себе си и на дъщеря си Отговорете с цитат

Бракът ми беше една пародия която вероятно аз съм си виновна че позволих да продължи толкова дълго.Тайно се надявах да и спестя много неща а и като пораснола си мислех че ще и бъде по лесно да разбере.Не не сме разговаряли по тази тема заедно защото на екс съпруга ми все още не му е ясно че *Играта* свърши.Много е трудно да свикнеш с мисълта че някои неща все пак имат край а не може да продължат до безкрайност.През цялото време аз съм се справяла сама с проблемите и в този случай не очаквам помощ затова се обръщам към вас.Вярвам че всички мнения ще ми бъдат от полза. Smile
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Апр 14, 2008 5:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей пак Smile

Това е доста труден период, през който минава детето. За теб това е желано, но за нея е непонятно КАКВО ЩЕ стане от тук нататък. Страх от тази промяна - какво ще е, как ще е, какво ще се промени, как ще се промени? Не можеш да и го обясниш, защото ти самата даже незнаеш какво и как ще бъде. Тук вече даже нестава и с обяснения според мен. Трябва да и показвате непрекъснато, че я обичате и че тази промяна няма да я засегне. Това нещо тя ще го преживява и вие заедно ще го преживявате продължително време. Все едно някой да попита "как да й кажа, че вече не я обичам". Ако това ти го каже мъж, който все още обичаш - няма да го разбереш за една реплика или две. Това е нещо, което се осмисля, приема и преживява. Отнема време.
Агресията е начинът да покаже протеста си. Агресията се появява, за да ви покаже "страх ме е и се бунтувам". Не й се карайте за това, а се опитайте да й обясните, че това не променя нещата. Хубаво ще е ако направите 3-мата този разговор заедно. Да я изслушате от какво я е страх и да и кажете, че така е по-добре даже за нея.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Децата Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї