Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 7:55 pm Заглавие: Оптимизъм/Песимизъм
според вас има ли значение това при развиване на депресивни състояния. Дали оптимистите страдат от депресия и тревожност? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
според вас има ли значение това при развиване на депресивни състояния. Дали оптимистите страдат от депресия и тревожност?
Разбира се,че страдат!При наличието на тревожна ситуация,загуба,драстична промянана средата или обстоятелствта не в негова полза и най-големия оптимист не е застрахован от лапите на депресията.Такъв,впрочем,е случая,който описах в предната тема.
Друг е въпроса,че, влезли в депресивно състояние,те могат доста по-бързо да намерят изход и третирането им следва да бъде различно от това на песимистите.
Така е! Имам познат, който е най-големият оптимист , който познавам. Той заразява с оптимизъм. Във всичко намира положителната страна като единствена. Черногледия човек би задълбал повече и по трудно би изплувал. Съгласна съм с дедото. Интересно ми е обаче, както има хора като хпохондриците - черногледи с високи стойности, дали има и крайни оптимисти? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Да го кажа така - всичко си има 2 крайности, 2 полюса. Итината е по средата, но ако има песимисти, които могат да накарат тялото си наистина да се разболее, логично е да има и обратното на това. Ако има хора, за които всичко е по-черно от черното, трябв да има и обратен вариант. Т.е хора, които не приемат съществуването на лошото и винаги намират положителна страна. Това трябва да е болестно състояние естествено, но да е отричане на възможност да се случи нещо лошо. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
"Оптимистът отива до прозореца всяка сутрин и казва: "Добро утро, Боже."; Песимистът отива до прозореца и казва: "Боже, пак е утро."
Тук бих искал да направя една съществена уговорка: да не се романтизира оптимизма и да не се приема безусловно, че колкото повече сте оптимист, толкова по-добре.
Съществуват и не много положителни версии на оптимизма: празен, наивен, защитен, илюзорен, циничен, аморален, безразсъден, агресивен, параноичен и пр. Възможно е индивидът да е оптимист и същевременно да е зъл! В този смисъл формирането на оптимистични нагласи и дименсии на личността следва да се обсъжда в широк контекст.
Така че ако в тези определения можеш да фиксираш термина краен оптимист,значи е възможно да съществува
Както отлязах това е ще трябва да е болестно състояние. На южния полюс не е топло. Просто си мисля, дали има такъв вид и ако се занимаваме с депресия и черногледството на повечето психични заболявания си мисля, че е полезно да се погледне и другата крайност, която пак ще е отрицателна, но различни измерения би трябвало да приема.
Интересно ми е, има ли такива и кои от психичните разстройства са това? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Аз лично съм оптимист,но най-вече реалист.Не съм изпадала в тежки депресивни състояния,но никога не съм оставяла лоши мисли да царуват в главата ми.Що се отнася до фатални моменти-загуба,раздяла...някак си се примирявам,разбирам много добре,че това се случва и няма как да се променят нещата.За добро или за лошо така трябва да бъде.Така се лекувам аз в трудни моменти. _________________ Горе главата,дори когато губиш играта!
Пуснато на: Вто Мар 06, 2007 11:30 pm Заглавие:
Честно казано, не съм чувала за оптимизъм, който може да се тълкува или да доведе до болестно състояние. В повечето сучаи помага на хората. Ако е необоснован оптимизъм, вероятно става въпрос за наивност или неинформираност по някой въпрос и това се "лекува" с... информиране на въпросния прекален оптимист И трупане на житейски опит, който доста бързо оправя наивността. _________________ Луда съм, еййй!
Пуснато на: Сря Мар 07, 2007 11:53 pm Заглавие:
Има една поговорка, в която аз лично вярвам доста. "песимиста е добре информиран оптимист". Не винаги, но често става така. Пример в моя живот- идва ми идея, струва ми се супер и яко се отдавам за постигането й. Примерно бизнес. Почвам да се интересувам, хората ми казват "абе хубаво си го измислил, ама има..." и аз винаги с позитивизъм. Създадох си фирма, имам ООД, занимавах се сериозно с проучвания. Казвам си, че има минуси, но това няма да ме спре. Винаги гледам от положителната страна, но накрая минусите са толкова много, че се уморявам и си викам край с тази идея. Минава време, харесвам нещо и подхождам към него с позитивно мислене, но като задълбая, пак се разочаровам. Това са примери за конкретни ситуации, не за мен като цялостно описание. Някои хора са обсъждали с мен много идеалистични неща. След време ги питам "абе какво стана с..." и те "абе оказа се, че..." и са яко критични към начинанията си. Абе смахната работа, ама човек трябва да балансира тези крайности. _________________ Който умира с възторг, нека се пази от възкресение.
Пуснато на: Пон Мар 12, 2007 6:20 pm Заглавие:
Хмм, до характер си е. Имам един приятел, яко е оптимист. В живота му гадните моменти ги подминава без даже да ги гледа. Има супер яка професия в момента(занимава се с финанси и некви такива неща, но на много високо ниво) и прави супер пачка като за 25-26 годишен мъж. Дори когато нямаше 10 кинта знаеше, че ще успее и то как и в каква сфера. Завърши висше, почна работа и в кариерата расте като неква гъба. Има една поговорка, дето го описва мнооооого точно, ще я драсна на английски, че звучи по-добре. Мисля, че Де Ниро я казваше някъде- "Positive things happen to positive people..."
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 12:17 am Заглавие:
as sam golqma pesimistka 4udq se kak vse o6te sam jiva no izglejda ot vreme navreme namiram ne6to hubavo v toq jivot ,a poprincip mislq 4e jivota e gaden i predpo4itam da sam myrtva ama ne mi stiska da sesamoubiqq ,jivotami e typ i sku4en no sled kato nesam se asmooubila zna4i nesam tokova golqm pisimistka
abe sb _________________ i pro6tavat i se mnogoto grehove zadeto e obi4ala a komuto malko se pro6tava toi malko e obi4al.
as sam golqma pesimistka 4udq se kak vse o6te sam jiva no izglejda ot vreme navreme namiram ne6to hubavo v toq jivot ,a poprincip mislq 4e jivota e gaden i predpo4itam da sam myrtva ama ne mi stiska da sesamoubiqq ,jivotami e typ i sku4en no sled kato nesam se asmooubila zna4i nesam tokova golqm pisimistka
abe sb
На кирилица пиши. Иначе ще ти се изтриват постовете.
Юлия, това е много странно, че искаш да си "мъртва". Също така, че смяташ че животът е скучен.
Принципно това е доста субективно понятие - животът за всеки е различен. Но какво точно прави твоят скучен?? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Съб Май 05, 2007 12:53 pm Заглавие:
lady-to написа:
Юлия, това е много странно, че искаш да си "мъртва". Също така, че смяташ че животът е скучен.
Принципно това е доста субективно понятие - животът за всеки е различен. Но какво точно прави твоят скучен??
Може би иска да каже, че предпочита да не се беше раждала, защото не вижда смисъл в живота си. juliq_sex sa, близо ли съм? Да си призная, имаше периоди, в които аз самата изпадах в такова състояние. Нищо не можеше да ме развълнува приятно, да задържи вниманието ми, и си мислех - айде бе, няма ли да ми падне една керемида на главата, че ми писна да живея?
Слава богу, този период отмина. Не знам как точно стана, не усетих. Май се влюбих Вярно, беше несподелена любов, но... от тогава не са ми минавали мисли за сив живот през главата и гледам оптимистично на света. _________________ Луда съм, еййй!
според вас има ли значение това при развиване на депресивни състояния. Дали оптимистите страдат от депресия и тревожност?
Естествено ,че оптимистите страдат мн рядко от депресии и пр. Все пак оптимизма е начин на мислене в положителен аспект естествено _________________ [url=Психология в интернет[/url]
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети