Да.. аз си прибрах моето от улицата. Някои хора си държат на породи, докато толкова много душички са самички и имат нужда от дом и грижи. За това реших да дам този сайт - някой може да си хареса приятелче _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Нед Апр 20, 2008 6:15 am Заглавие:
И аз имам куче, доколкото го възпитавам, играя с него, хранене, къпане, водене по лекари и всички тия работи, само дето не живее при мен. А си умирам за кучета, но тук за постоянно не ми дават. Браво на теб! Аз пък съм чела, че уличните или безпородните кучета, или хибридите са по-умни от породистите, защото съчетавали по-разнообразна комбинация от гени или нещо такова. А и тези кучета по изолаторите са толкова изстрадали, а искат само някой до себе си. Да, в този сайт ми се струва, че има доста състрадателни хора и искрено се надявам да се намери някой.
Сега отново гледам тъжните им очички, да можех да си ги взема всичките............ _________________ Sad and crying
Регистриран на: 01 Апр 2008 Мнения: 377 Местожителство: The Valley of the Moon
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 5:24 pm Заглавие:
lady-to написа:
Да.. аз си прибрах моето от улицата. Някои хора си държат на породи, докато толкова много душички са самички и имат нужда от дом и грижи. За това реших да дам този сайт - някой може да си хареса приятелче
Душичка си Лейди. Хубаво е да има повече такива хора, може би светът щеше да бъде по-добър.
Видях линка и наистина вече сериозно се замислям да си взема домашен любимец и по-специално кученце, което да ме радва. За мен няма значение каква порода е, не мисля, че това е гаранция за по-добър избор. Сърцето ми трепна, като зърнах сладки им личица, наистина са големи сладури!!!
Deanne и аз съм чувала за разнообразната комбинация от гени при уличните кучета, но за жалост не съм кой знае колко запозната.
Радвам се, че има хора, които са готови да помогнат! И дано бъде така винаги...
П.С. Много сладък прякор си му измислила - "темерутчето". Да го нагушкаш от мен. _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Thinking about you and hearing us talking
And all the things I should have said
Echo now, inside my head"
Хехе да - той беше един мърляв и мокър - валеше дъжд и аз и един приятел и говорихме в колата и той се появи и започна да скача по колата и аз като си извадих ръката навън и той започна да си играе. Ама беше толкова жален - с едни огромни уши в сравнение с главата му . И си го прибрах - изкъпах го, заведох го на лекар. Беше много страхлив в началото. А сега е голям хитряга - глезен, къпе се със специален шампоан, има си легло и полена храна..приятеля ми казва, че той по-често ходи на лекар от нас . Но е много умен и много хитър...знае как и кога да ти се качи на главата
Незнам дали бездомните са умни по принцип, но този господин определено има акъл и го използва доста умело, за да мине метър
mikaella а онези кученца направо ме разтопиха. Ветеринарят ни си е направил такъв приют - страхотен човек. Прибира кученца от улицата - оперира ги, лекува ги и после им търси собственици. Наши приятели така си взеха едно паленце от него за 1лв (колкото да не се подарява). Но има толкова много животинки, които да ти дадат любов и благодарност, за това че ги обичаш. Те знаят какво е да си на улицата и оцняват, когато имат другото _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Съб Апр 26, 2008 6:22 am Заглавие:
lady-to написа:
Хехе да - той беше един мърляв и мокър - валеше дъжд и аз и един приятел и говорихме в колата и той се появи и започна да скача по колата и аз като си извадих ръката навън и той започна да си играе. Ама беше толкова жален - с едни огромни уши в сравнение с главата му . И си го прибрах - изкъпах го, заведох го на лекар. Беше много страхлив в началото. А сега е голям хитряга - глезен, къпе се със специален шампоан, има си легло и полена храна..приятеля ми казва, че той по-често ходи на лекар от нас . Но е много умен и много хитър...знае как и кога да ти се качи на главата
Незнам дали бездомните са умни по принцип, но този господин определено има акъл и го използва доста умело, за да мине метър
Историята ти ме трогна много, наистина!
Много ти се радвам, този господин е голям щастливец с толкова отдадена стопанка, а и ти покрай него си голяма щастливка, личи си. Пожелавам ти да продължава да те радва, а за това, че е хитър - още по-весело да е. Винаги съм била на мнение, че кучетата са доста умни създания, но това си е мое лично мнение все пак.
lady-to написа:
mikaella а онези кученца направо ме разтопиха. Ветеринарят ни си е направил такъв приют - страхотен човек. Прибира кученца от улицата - оперира ги, лекува ги и после им търси собственици. Наши приятели така си взеха едно паленце от него за 1лв (колкото да не се подарява). Но има толкова много животинки, които да ти дадат любов и благодарност, за това че ги обичаш. Те знаят какво е да си на улицата и оцняват, когато имат другото
Ами не мога да приема, че има хора, които поне не биха се трогнали при гледката на такива сладури, сърцето ще ти се разтопи направо. Ветеринарят ви е направил наистина нещо много добро, от думите ти се усеща, че е отдаден на работата си и го прави с удоволствие - рядкост са такива хора.
Като гледам по улиците колко бездомни кучета(котки и т.н.) има...къса ми се сърцето - в буквалният смисъл на думата. Наистина, ако имах възможност, бих им помогнала по някакъв начин, но явно не съм се опитала да намеря този начин. Ако има повече хора, които са готови да помогнат...тази гледка по софийските улици(,а и не само там) нямаше да я има, а един ден може и да стане реалност.
Преди време по телевизията гледах един документален филм по Animal Planet(обожавам всички предавания) и се разказваше за това какви грижи се полагат за животните в Америка, не само за бездомните, а и за тези, които си имат дом, но страдат от лошите грижи или лишения. Кое ме озадачи ли??? Имат си специални полицаи, които следят за нередности допускани спрямо животни!!! Но в България...дали е възможно да се реализира?! Направо останах без думи докато гледах филма и се зарадвах, че поне някъде там има хора, на които им пука! _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Да, и аз съм ги гледала - те са серийки с такива животни и полицаи. Отиват по сигнал и намират животните и ги прибират, лекиват и намират нов дом. Имат даже глоби и закони за тези животни....надявам се и при нас да стане така. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Вто Апр 29, 2008 1:19 am Заглавие:
lady-to написа:
Да, и аз съм ги гледала - те са серийки с такива животни и полицаи. Отиват по сигнал и намират животните и ги прибират, лекиват и намират нов дом. Имат даже глоби и закони за тези животни....надявам се и при нас да стане така.
Това си е за възхищение!
От сърце се надявам, че един ден и в България ще стане реалност. И животните имат право на добър живот, грижи и много много любов!!! _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
МНОГО СИ ДОБРИЧКААА лейди-то !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
аз преди малко посетих този сйт още мално щях да се разплача
Знаешли като бях малка си веках че като порасна ще направя една много голяма къща и 6те събера бездомните кучета и котки на единя етаж котки а на другия кучета не че ако имам пари няма да го направя!!!!!!!!!!!!!
И аз си го мислех - даже какви къщички ще има направя, как ще тичат и тн _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Лейди-то
искам да ти разкажа една моя история.
Аз като съм била малка на 3 годинки мама и тати бяха ми подарили едно малко кученце аз го кръстих МУЦИ.
Всяка година раждаше мънинки и така живя 10 години и като бях на 13 години пак беше бременно и като станах на сутринта видях че е умряло толкова много плаках
-причината била че не могло да роди понеже вече е възрастномно ми липсва търсих хората на които съм им дала от малките и си взех сега гледам внучето на моето куче и сякаш е то!
Ами със сигурност част от нея я има в гените на малкото Това е хубава история - а съжаление кучетта живеят по-млко от нас и това, което ни остава е да задържим поколенията - така сякаш не се разделяме с кучето, защото част от него намираме и в по-малкото му.... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Вто Юни 17, 2008 11:20 pm Заглавие:
Аз пък все си мисля, че вземайки си друго куче, когато недай Боже моето се спомине, та мисля си, че тогава ще очаквам прекалено много да прилича на старото-не на външен вид, ами да има навиците на моето куче. Пък и роднини да са пак не вярвам да си приличат-всеки с характера. Много тъпо се получава едва ли не да му се търси заместител, но толкова си обичам това куче, че за нищо не го давам и не го заменям за друго. Той е свикнал за мен (за тва отвреме-навреме ми се качва на главата), а аз с него. _________________ Sad and crying
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети