Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Домашен любимец

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Домашните любимци
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Апр 20, 2008 5:56 am    Заглавие: Домашен любимец Отговорете с цитат

Сега гледах един сайт и се развълнувах. Ако някой иска да си има приятел вкъщи и може да спаси една душичка ..

http://www.bezdom.info/
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deanne
Наш човек
Наш човек

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Апр 20, 2008 5:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Гледала съм го този сайт с изолаторите, много тъжно Crying or Very sad Аз искам да си имам приятел, но наште не ми дават (детс нот феър) Sad
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Апр 20, 2008 6:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да.. аз си прибрах моето от улицата. Някои хора си държат на породи, докато толкова много душички са самички и имат нужда от дом и грижи. За това реших да дам този сайт - някой може да си хареса приятелче Smile
deanne
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Нед Апр 20, 2008 6:15 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз имам куче, доколкото го възпитавам, играя с него, хранене, къпане, водене по лекари и всички тия работи, само дето не живее при мен. А си умирам за кучета, но тук за постоянно не ми дават. Браво на теб! Аз пък съм чела, че уличните или безпородните кучета, или хибридите са по-умни от породистите, защото съчетавали по-разнообразна комбинация от гени или нещо такова. А и тези кучета по изолаторите са толкова изстрадали, а искат само някой до себе си. Да, в този сайт ми се струва, че има доста състрадателни хора и искрено се надявам да се намери някой.

Сега отново гледам тъжните им очички, да можех да си ги взема всичките............
mikaella
Асистент
Асистент

Местожителство: The Valley of the Moon

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2008 5:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Да.. аз си прибрах моето от улицата. Някои хора си държат на породи, докато толкова много душички са самички и имат нужда от дом и грижи. За това реших да дам този сайт - някой може да си хареса приятелче Smile

Душичка си Лейди. Smile Хубаво е да има повече такива хора, може би светът щеше да бъде по-добър. Smile
Видях линка и наистина вече сериозно се замислям да си взема домашен любимец и по-специално кученце, което да ме радва. За мен няма значение каква порода е, не мисля, че това е гаранция за по-добър избор. Smile Сърцето ми трепна, като зърнах сладки им личица, наистина са големи сладури!!!
Deanne и аз съм чувала за разнообразната комбинация от гени при уличните кучета, но за жалост не съм кой знае колко запозната. Rolling Eyes

Радвам се, че има хора, които са готови да помогнат! И дано бъде така винаги... Smile

П.С. Много сладък прякор си му измислила - "темерутчето". Да го нагушкаш от мен. Laughing
Echo now, inside my head"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Апр 25, 2008 8:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хехе да - той беше един мърляв и мокър - валеше дъжд и аз и един приятел и говорихме в колата и той се появи и започна да скача по колата и аз като си извадих ръката навън и той започна да си играе. Ама беше толкова жален - с едни огромни уши в сравнение с главата му Smile Smile Wink. И си го прибрах - изкъпах го, заведох го на лекар. Беше много страхлив в началото. А сега е голям хитряга - глезен, къпе се със специален шампоан, има си легло и полена храна..приятеля ми казва, че той по-често ходи на лекар от нас Smile Smile. Но е много умен и много хитър...знае как и кога да ти се качи на главата Smile
Незнам дали бездомните са умни по принцип, но този господин определено има акъл и го използва доста умело, за да мине метър Smile

mikaella а онези кученца направо ме разтопиха. Ветеринарят ни си е направил такъв приют - страхотен човек. Прибира кученца от улицата - оперира ги, лекува ги и после им търси собственици. Наши приятели така си взеха едно паленце от него за 1лв (колкото да не се подарява). Но има толкова много животинки, които да ти дадат любов и благодарност, за това че ги обичаш. Те знаят какво е да си на улицата и оцняват, когато имат другото Smile
mikaella
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Съб Апр 26, 2008 6:22 am    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Хехе да - той беше един мърляв и мокър - валеше дъжд и аз и един приятел и говорихме в колата и той се появи и започна да скача по колата и аз като си извадих ръката навън и той започна да си играе. Ама беше толкова жален - с едни огромни уши в сравнение с главата му Smile Smile Wink. И си го прибрах - изкъпах го, заведох го на лекар. Беше много страхлив в началото. А сега е голям хитряга - глезен, къпе се със специален шампоан, има си легло и полена храна..приятеля ми казва, че той по-често ходи на лекар от нас Smile Smile. Но е много умен и много хитър...знае как и кога да ти се качи на главата Smile
Незнам дали бездомните са умни по принцип, но този господин определено има акъл и го използва доста умело, за да мине метър Smile

Историята ти ме трогна много, наистина! Smile Smile
Много ти се радвам, този господин е голям щастливец с толкова отдадена стопанка, а и ти покрай него си голяма щастливка, личи си. Laughing Пожелавам ти да продължава да те радва, а за това, че е хитър - още по-весело да е. Smile Винаги съм била на мнение, че кучетата са доста умни създания, но това си е мое лично мнение все пак.

lady-to написа:

mikaella а онези кученца направо ме разтопиха. Ветеринарят ни си е направил такъв приют - страхотен човек. Прибира кученца от улицата - оперира ги, лекува ги и после им търси собственици. Наши приятели така си взеха едно паленце от него за 1лв (колкото да не се подарява). Но има толкова много животинки, които да ти дадат любов и благодарност, за това че ги обичаш. Те знаят какво е да си на улицата и оцняват, когато имат другото Smile

Ами не мога да приема, че има хора, които поне не биха се трогнали при гледката на такива сладури, сърцето ще ти се разтопи направо. Smile Smile Ветеринарят ви е направил наистина нещо много добро, от думите ти се усеща, че е отдаден на работата си и го прави с удоволствие - рядкост са такива хора. Smile

Като гледам по улиците колко бездомни кучета(котки и т.н.) има...къса ми се сърцето - в буквалният смисъл на думата. Наистина, ако имах възможност, бих им помогнала по някакъв начин, но явно не съм се опитала да намеря този начин. Ако има повече хора, които са готови да помогнат...тази гледка по софийските улици(,а и не само там) нямаше да я има, а един ден може и да стане реалност. Smile
Преди време по телевизията гледах един документален филм по Animal Planet(обожавам всички предавания) и се разказваше за това какви грижи се полагат за животните в Америка, не само за бездомните, а и за тези, които си имат дом, но страдат от лошите грижи или лишения. Кое ме озадачи ли??? Имат си специални полицаи, които следят за нередности допускани спрямо животни!!! Но в България...дали е възможно да се реализира?! Rolling Eyes Направо останах без думи докато гледах филма и се зарадвах, че поне някъде там има хора, на които им пука!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Апр 29, 2008 1:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, и аз съм ги гледала - те са серийки с такива животни и полицаи. Отиват по сигнал и намират животните и ги прибират, лекиват и намират нов дом. Имат даже глоби и закони за тези животни....надявам се и при нас да стане така.
mikaella
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Вто Апр 29, 2008 1:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Да, и аз съм ги гледала - те са серийки с такива животни и полицаи. Отиват по сигнал и намират животните и ги прибират, лекиват и намират нов дом. Имат даже глоби и закони за тези животни....надявам се и при нас да стане така.

Това си е за възхищение! Smile
От сърце се надявам, че един ден и в България ще стане реалност. И животните имат право на добър живот, грижи и много много любов!!!Smile
Върнете се в началото
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Пон Юни 16, 2008 9:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

МНОГО СИ ДОБРИЧКААА лейди-то !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
аз преди малко посетих този сйт още мално щях да се разплача Crying or Very sad
Знаешли като бях малка си веках че като порасна ще направя една много голяма къща и 6те събера бездомните кучета и котки на единя етаж котки а на другия кучета не че ако имам пари няма да го направя!!!!!!!!!!!!! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пон Юни 16, 2008 11:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз си го мислех - даже какви къщички ще има направя, как ще тичат и тн Wink
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Вто Юни 17, 2008 8:57 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Вто Юни 17, 2008 9:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Лейди-то
искам да ти разкажа една моя история.
Аз като съм била малка на 3 годинки мама и тати бяха ми подарили едно малко кученце аз го кръстих МУЦИ.
Всяка година раждаше мънинки и така живя 10 години и като бях на 13 години пак беше бременно и като станах на сутринта видях че е умряло толкова много плаках

-причината била че не могло да роди понеже вече е възрастномно ми липсва търсих хората на които съм им дала от малките и си взех сега гледам внучето на моето куче и сякаш е то! Smile
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юни 17, 2008 10:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами със сигурност част от нея я има в гените на малкото Smile Това е хубава история - а съжаление кучетта живеят по-млко от нас и това, което ни остава е да задържим поколенията - така сякаш не се разделяме с кучето, защото част от него намираме и в по-малкото му....
deanne
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Юни 17, 2008 11:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз пък все си мисля, че вземайки си друго куче, когато недай Боже моето се спомине, та мисля си, че тогава ще очаквам прекалено много да прилича на старото-не на външен вид, ами да има навиците на моето куче. Пък и роднини да са пак не вярвам да си приличат-всеки с характера. Много тъпо се получава едва ли не да му се търси заместител, но толкова си обичам това куче, че за нищо не го давам и не го заменям за друго. Той е свикнал за мен (за тва отвреме-навреме ми се качва на главата), а аз с него.
_barboranka_
Дипломиран разбирач
Дипломиран разбирач

МнениеПуснато на: Сря Юни 18, 2008 9:03 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

СЕГА МОЕТО КУЧЕНЦЕ ИМА 4 МЪНИНКИ МНОГО СА ХУБАВИ GGA GGA GGA
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Домашните любимци Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї