Пуснато на: Нед Апр 20, 2008 4:49 pm Заглавие: Манипулацията във виртуалния свят
Хората по-лесно ли се манипулират от показаното в Интернет, или пък обратното. Например една реклама на улицата и такава видана в Интернет, но да определим в някой престижен сайт (напр. yahoo.com) - на която човек по би повярвал (примерно ако и двете са еднакви и глупави).
Всъщност аз исках нещо по-различно да попитам, но не можах да си формулирам въпроса.
Колкото и чудно да прозвучи на някой но аз не бих повярвал на никоя Даже бих казал, че не вярвам на никоя реклама. Когато видя реклама на нещо което ми е е непознато впоследствие, при избор, си избирам нещо друго _________________ Няма невъзможни неща, но няма и сигурни, всичко е въпрос на вероятности
Ами аз мисля, че идеята на рекламата не е да и вярваш.... има много принципи, които ти действат несъзнателно. То за това се прави.
Аз лично мисля, че рекламата въздейства навсякъде - в интернет, на билборд, по телевизията. Въпроса е къде е по-вероятно да ти привлече вниманието и да я видиш. А това зависи от това колко често използваш дадено нещо. Т.е ако съм на 19- е много вероятно да ми повлияе повече виртуална реклама. Ако съм на 50 - телевизионна. (говоря примерно, че по-възрастните хора не са свикнали да се ровят толкова в нет-а, колкото по-младите) _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Сря Апр 23, 2008 3:59 pm Заглавие:
Интересен въпрос...
Според мен интернет като среда за разпоространение на информация не е по-надеждна от която и да е друга среда - вестници, списания, радио, телевизия... Някои хора като се опитват да ме убедят в нещо, ми казват "Е, как да не е вярно? Видях го в Интернет!" Но по същия начин други хора ми казват "Е, как да не е вярно? Пишеше го във вестника!".
Навсякъде може да се лъже. Според мен манипулацията в Интернет е толкова налице, колкото и навсякъде другаде. _________________ Луда съм, еййй!
Регистриран на: 01 Апр 2008 Мнения: 377 Местожителство: The Valley of the Moon
Пуснато на: Пет Апр 25, 2008 2:53 am Заглавие:
ghh написа:
Интересен въпрос...
Според мен интернет като среда за разпоространение на информация не е по-надеждна от която и да е друга среда - вестници, списания, радио, телевизия... Някои хора като се опитват да ме убедят в нещо, ми казват "Е, как да не е вярно? Видях го в Интернет!" Но по същия начин други хора ми казват "Е, как да не е вярно? Пишеше го във вестника!".
Навсякъде може да се лъже. Според мен манипулацията в Интернет е толкова налице, колкото и навсякъде другаде.
Подкрепям мнението!
Аз лично не вярвам много много на реклами...дали по телевизията, дали в интернет пространството или във някой вестник, не се влияя от тях, колкото и да не е за вярване.
Целта на рекламите е да привлече вниманието на потребителите и заветната цел на рекламата е джобът на потребителя, каквото и да си говорим...това си е самата истина. Всичко се постига чрез манипулацията или хиляди аргументи, които всъщност нямат нищо общо с истината, които да потвърдят ефикасността на даден продукт. Специално в интернет пространството може да се срещнат толкова много реклами, във всеки сайт, в който влезеш - не може да се избяга от тях, те са навсякъде (колко зловещо нали ). Лъжи, лъжи и пак лъжи...в изобилие. Както Лейди спомена в последният си пост - тинейджъри, хора, които по-често влизат в интернет, по-вероятно биха могли попаднат на тях, вече всеки има компютър в дома си, а и е по-бързо, по-лесно да си поръчаш нещо от някой сайт. Някои предпочитат този вариант, но аз не бих...
Не знам за вас, но съм забелязала, че продукти, които не се рекламират, са много по-ефикасни от други, за които нон-стоп пускат реклами, навсякъде...дори в един момент ти втръсва да ги гледаш. _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Thinking about you and hearing us talking
And all the things I should have said
Echo now, inside my head"
Здравейте. Виртуалният свят е толкова многолик, че човек е възможно да повярва защото така му се иска, а не защото така трябва. Макар в себе си да има едно на ум, никой не е застрахован да повярва в някой или в нещо. Всичко с времето се променя и човек вижда истината такава каквато е тя.
ММм дам Лейдито е казала - целева група и вид на продукта определят дали една реклама би била ефективна (т.е. хората биха й обърнали внимание и повярвали) по интернет или в друг канал (телевизия, билборд или друго) .
Та с това се занимават скучните хора маркетолози - правят се проучвания, изследвания и анализи за всеки продукт. Тръгнах да пиша термини и се усетих, че ако си го прочета бих се разкритикувала сама "глей я па тая тука кво се надува с терминологии колко знае" и се отказах
Таа въпроса ти ves няма еднозначен отговор, но факт е, че в съвреченното общество интернет става най-масовата медия, може би скоро и в България, оттам и доста предпочитана за реклама. Смятам, че скритата реклама или ПР-ът по форумите определено има по-добър ефект от традиционните методи за реклама за такива неверници като sellfkiller Нормално е когато псикиката ни е свикнала с даден тип рекламна медия да я игонрира или дори отхвърля категорично като вид манипулация, т.е. в този смисъл се предполага, че като по-нова интернет рекламата в общия случай би трябвало да се възприема по-лесно и да достига до умовете на хората - виж ефективността вече не мога да ти кажа без проучване дали била по-голяма изразена в покупателна сила Е не се сдържах да си покажа сложните думички _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети