И аз си мисля, че тази на Джейн Остин може да се окаже добра.Даже днес като бях в книжарницата се чудих какво още търсех но не можах да се сетя и затова още утре ще проверя за книгата.Ако я намеря ще ти кажа за какво става въпрос.
Относно "Карибски пирати" - винаги съм предпочитала книгата пред филма(не съм чела книгата, а искам да кажа, че предпочитам да прочета дадена книга, вместо да гледам филм правен по нея),аз също съм съгласна с lady-to за въображението, затова не се учудвам, че книгата ти е харесала повече от филма. _________________ Да смяташ себе си за по-лош от останалите е една от най-жестоките прояви на гордост, която може да съществува - понеже е един от най-разрушителните начини да бъдеш различен.
Регистриран на: 01 Апр 2008 Мнения: 377 Местожителство: The Valley of the Moon
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 5:44 am Заглавие:
калина написа:
И аз си мисля, че тази на Джейн Остин може да се окаже добра.Даже днес като бях в книжарницата се чудих какво още търсех но не можах да се сетя и затова още утре ще проверя за книгата.Ако я намеря ще ти кажа за какво става въпрос.
Относно "Карибски пирати" - винаги съм предпочитала книгата пред филма(не съм чела книгата, а искам да кажа, че предпочитам да прочета дадена книга, вместо да гледам филм правен по нея),аз също съм съгласна с lady-to за въображението, затова не се учудвам, че книгата ти е харесала повече от филма.
Благодаря ти Калина!
Наистина много ще се радвам, ако споделиш за какво точно става въпрос и къде ще мога да си я открия, че на мен винаги това ми е проблем.
Не съм я виждала до сега в някоя книжарница, да се надяваме, че все някъде ще изникне. А за "Карибски пирати", книжката много ми допадна и определено останах приятно изненадана. Уж на шега я взех за почивните дни, но за няколко часа я минах цялата.
Книгите 100% си остават по-добрия избор пред това да гледаш филми правени по тях, но не мога да говоря за всички - навсякъде си има изключения. _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Thinking about you and hearing us talking
And all the things I should have said
Echo now, inside my head"
Пуснато на: Чет Май 01, 2008 10:30 am Заглавие: КНИГА В ПОМОЩ!
НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ПРЕПОРАЧА КНИГА ИЛИ УЧЕБНИК КОЙТО ДА ПРОЧЕТАТ РОДИТЕЛИТЕ МИ.БРАТ МИ Е БОЛЕН ПСИХИЧЕСКИ,ОЗЛОБЕН Е,ЗА ВСИЧКО СЕ СЪРДИ,ТЕ ПРОСТО НЕ ЗНАЯТ КАК ДА РЕАГИРАТ ПОНЯКОГА,АЗ СЪЩО.ПРЕДПОЛАГАМ ЧЕ ВСЕ ИМА КНИГА ЧРЕЗ КОЯТО ДА СЕ СПРАВЯМЕ ПО ЛЕСНО,МНОГО ПЪТИ СЪМ СЕ ЧУДИЛА КАКВО ДА МУ КАЖА КОГАТО МИ ГОВОРИ ЛЪЖИ ЗА ТЯХ,ОБИЖДА ГИ И Т.Н,ЗНАМ ЧЕ НЕ ТРЯБАВА СА СЕ ПРОТИВОРЕЧИ ПОНЯКОГА...ЧУВАЛА СЪМ ДОБРИ ОТЗИВИ ЗА НЯКАКЪВ УЧЕБНИК НА ПРОФ. АЧКОВА..НЯКОЙ АКО ЗНАЕ НЕЩО НАПИСАНО НА ПО РАЗБИРАЕМ ЕЗИК....БЛАГОДАРЯ ВИ!
Пуснато на: Съб Май 03, 2008 6:50 am Заглавие: КЪДЕ СТЕ БЕ ХОРА?
АМА ЗАЩО ТОЛКОВА МАЛКО ХОРА ПИШАТ В ТОЗИ ФОРУМ,НЕМОГА ДА РАЗБЕРА?ПО ВСИЧКИ ТЕМИ ИМА МНОГО МАЛКО МНЕНИЯ...МОЖЕ БИ СА МАЛКО ХОРАТА С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ...ЩЕ СЕ РАДВАМ ,АКО Е ТАКА
Пуснато на: Съб Май 03, 2008 7:45 am Заглавие: Re: КЪДЕ СТЕ БЕ ХОРА?
daiana написа:
АМА ЗАЩО ТОЛКОВА МАЛКО ХОРА ПИШАТ В ТОЗИ ФОРУМ,НЕМОГА ДА РАЗБЕРА?ПО ВСИЧКИ ТЕМИ ИМА МНОГО МАЛКО МНЕНИЯ...МОЖЕ БИ СА МАЛКО ХОРАТА С ПСИХИЧНИ ПРОБЛЕМИ...ЩЕ СЕ РАДВАМ ,АКО Е ТАКА
Мила Даяна, мисля, че хората тук са достатъчни - тъй като не ми се иска да копирам мнението на Лейди, ако искаш го прочети (намира се в Правила и въпроси към нас -> здравейте! ), много хубаво си го е казала и каква е основната идея на форума.
А относно хората с психични проблеми, не мога да говоря, тъй като не съм наясно с тези неща. С удоволствие бих помогнала, но мисля, че няма да мога да дам адекватен отговор, а много бих искала. Сигурна съм, че всеки, който има възможност да помогне - ще го направи! Трудно е понякога да откриваме време да влизаме тук, аз лично не винаги имам възможност - по ред причини.
Много се надявам да успееш да откриеш хора, които да успеят да ти помогнат или поне да ти дадат добър съвет! _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Здравей, Микаела!Благодаря ти за милите думи.Може би когато човек има проблем и е отчаян търси помощ от всичко и всички,но за съжаление не всеки може да помогне.В момента се моля брат ми да получи добро лечение и вярата ми е в лекарите..Все пак се радвам,че има къде да споделя болката си,че има къде да прочета за хора с подобни проблеми,които са намерили верния път и пожелавам на всички които все още не са да го открият...
Пуснато на: Пон Май 05, 2008 1:55 am Заглавие:
daiana написа:
Здравей, Микаела!Благодаря ти за милите думи.Може би когато човек има проблем и е отчаян търси помощ от всичко и всички,но за съжаление не всеки може да помогне.В момента се моля брат ми да получи добро лечение и вярата ми е в лекарите..Все пак се радвам,че има къде да споделя болката си,че има къде да прочета за хора с подобни проблеми,които са намерили верния път и пожелавам на всички които все още не са да го открият...
Радвам се, че не съм те засегнала с нещо!
Всеки има нужда да излее болката си, по-добре отколкото да я таиш. Няма по-голяма радост от това да откриеш хора, които не да те съжаляват, а да ти вдъхнат смелост и да предложат помоща си. Затова много ще се радвам, ако успееш да откриеш точно такива хора!
Пожелавам ти успех и горе главата!!! _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Първо искам да ви поздравя за форума, прекрасен е и го чета от доста време, но до сега е нямало кой знае за какво да пиша.Преди няколко дни гледах темата и най-много ми направи впечатление една от книгите които lady-to препоръча.
lady-to написа:
Също така "Загадката Сириус", но това не е роман. Това е книга за "произхода на хората и вселената". Изключително интересна.
Днес имах работа около Славейков и реших да си купя книгата, но уви никъде я нямаше и ми казаха, че вече не се продава.Ако още някой я има нека сподели от къде я е купил .
Втората книга която търсих също я нямаше "Атлантида. Светът преди потопа" и в крайна сметка си купих една книга, която също ми се стори интересна "Психология на манипулацията - Скрито Убеждаване". _________________ “Да живееш значи да гориш и да не можеш да се стоплиш.”
Здравей и първо искам да благодаря за хубавите думи за форума. И се радвам, че си ни написал мнението си.
За "Загадката Сириус" - тя е стара, но има 2 издания. Първото е било преди много години, когато за първи път се споменава за това съзвездие Сириус и за няколко звезди, които до тогава са били неизвестни. Малко след това се откриват и се потвърждават теориите и се издава второ издание. Но аз го имам... от майка ми, някъде от поне 10 години.
Книгата е страхотна... и можеш да се опиташ да я потърсиш в библиотека. Трябва да я имат.
Става въпрос за едно племе - догони. Това племе живее в Западна Африка. Те са абсолютно неграмотни и имат много ограничен живот. Но тези догони предават мо-тамо от поколение на поколение информация за неоткрити звезди от Сириус. Те не разбират това, което предават.. и за това го предават дума по дума... еднакво. Целта е да се предава тази информация, докато не се появи някой, който да я разбере....
Ако напишеш в гугъл Загадката Сириус, ще ти излезнат онлайн книжарници и я има, както и резюме _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Успех да я намеря сканирана.Искаше ми се да си е книга (друго си е..) но пак добре
Ако някой прояви желание мога да му я пратя. _________________ “Да живееш значи да гориш и да не можеш да се стоплиш.”
Пуснато на: Нед Май 11, 2008 3:14 am Заглавие:
Сангвиник написа:
Успех да я намеря сканирана.Искаше ми се да си е книга (друго си е..) но пак добре
Ако някой прояви желание мога да му я пратя.
Добре дошъл при нас, Сангвиник.
Когато я прочетеш можеш да споделиш впечатление, тъй като ми стана много любопитно четиво! ))) _________________ "Couldn't sleep so I went out walking
Пуснато на: Чет Юли 10, 2008 3:00 pm Заглавие:
Да ви питам, някой чел ли е Излекувай живота си от Луиз Хей? _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
ала не искам, не искам да знам
кой със коя се целува."
Пуснато на: Чет Юли 10, 2008 4:36 pm Заглавие:
Защо какво ти харесва в книгата? Като тематика, за какво става въпрос? _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
кой със коя се целува."
Ами тя е написана в типичния стил на Паулу Куелю - лек, разбираем и с много смисъл. Става въпрос за едно момче - пастир, което тръгва да търси своята "лична легенда". Има много философия в тази книга, на много достъпен и приятен език. Полиджбите,целта и смисъла на живота на всеки човек. Всемирния език - общия на всички същества - как се открива и как всички същества го разбират, без думи, без езици, без знаци - този на който говори вселената. Много е хубава _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Чет Юли 10, 2008 4:45 pm Заглавие:
Да не е нещо подобно на филма Тайната, като възгледи? _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
кой със коя се целува."
Не съм гледала филма - това е, че цялата вселена "историята е писана от една ръка". Идеята е, че има общ език - както кучетата усещат и разбират хората, както птиците знаят къде има храна, както рибите знаят къде са теченията и тн.
Няма да ти разказвам, защото ако решиш да я прочетеш - а тя е мъничка и е много интересна - ще ти разваля кефа , или ако не на теб, то на другите, които биха искали.
Там има истории - а тълкиването и интерпретирането е лично от теб - аз имам едно интерпретиране и разбиране - ти друго. Ако аз ти разкажа моето - може да попреча на твоето. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Чет Юли 10, 2008 5:16 pm Заглавие:
Ами значи ще се опитам да я прочета, само че август
А иначе ще прочета и "Послепис обичам те" от Сесилия Ахърн, щото за нея съм чувала само хубави отзиви. _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
кой със коя се целува."
Да ви питам, някой чел ли е Излекувай живота си от Луиз Хей?
deanne, аз съм чела няколко пъти книгата на Луиз Хей. На мен много ми допадна и ако ти кажа, че винаги ми стои в нощното шкафче да ми е под ръка ще ми повярваш ли.Горещо ти я препоръчвам. _________________ Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.
Пуснато на: Чет Юли 10, 2008 8:35 pm Заглавие:
Ми чета я тука нещо. Ми чак пък в нощното шкафче, да трудно ми е да ти повярвам. _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
кой със коя се целува."
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети