На мен много ми допадна и ако ти кажа, че винаги ми стои в нощното шкафче да ми е под ръка ще ми повярваш ли.Горещо ти я препоръчвам.
Аз пък вярвам. Аз лично нямам нощно шкафче, но знам майка ми как имаше една такава книга. Много зависи на колко от болните въпроси на човек, отговаря дадена книга. Ако за твоите проблеми, тя дава сила и отговори - може би друг няма точно тези проблеми - има си други, за които точно тази книга не помага. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Чет Юли 10, 2008 9:19 pm Заглавие:
Не, Лейди, не че не ми отговаря на проблемите или поне на някои от тях, но някак странни ми се виждат някои неща. _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
ала не искам, не искам да знам
кой със коя се целува."
Разбира се. Аз не съм я чела и не мога да коментирам самата книга - просто някои неща действат на хората по различен начин. И има неща, които ти действат силно в определени моменти - и когато имаш нужда, си прочиташ пак някаква част от книгата и се чувтваш по-добре.
Особено такива книги - Как да премахнем безспокойствието или Истините на живота и други такива - те дори не се четат на веднъж. Определени глави се четат в оределени моменти, когато имаш нужда от подсилване, осъзнаване или просто успокоение.
За това го написах горното Иначе конкретно за книгата - _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Пет Юли 11, 2008 12:38 am Заглавие:
Моята последна любима книга е "Улица Консервна" на Стайнбек. Също и продължението й - "Благодатният четвъртък".
Това е книга за живота на хората от една уличка в един американски град. Не развива теории, не поучава, а просто разказва. Мисля, че си струва да й се хвърли един поглед. _________________ Луда съм, еййй!
Благодаря ти за подкрепата Лейди! Да наистина тази книга ми подрежда мислите и обезличава проблемите.Може би за това толкова я харесвам и ценя. Но всеки си има мнение по въпроса.А иначе обичам да чета най-различни неща и на различна тематика, но не знам защо съм си втълпила че много харесвам "Гордост и предразсъдаци" на Джейн Остин. _________________ Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.
Пуснато на: Пет Юли 11, 2008 6:56 pm Заглавие:
Лейди, взех си алхимикът и почвам да го чета. А да те питам, какво ти е мнението, стига да си го чела де, за Вероника решава да умре, пак на Паулу Коелю. _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
кой със коя се целува."
Ами не съм я чела, но я имам, защото приятелят ми много харесва този автор. Аз съм чела Захир (страхотна) и Алхимикът. А за Вероника решава да умре, той я е чел и ще го питам довечера веднага и ще ти кажа. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Пет Юли 11, 2008 11:30 pm Заглавие:
А, за Захир можеш ли да ми кажеш горе-долу за какво става въпрос?
Аз сега като чета Алхимикът мисля, че основната идея на авторът е че мечтите трябва да се следват, но съм изчела 1/3 само, тъй че нататък може и да е друго.
А дали приятелят ти е чел 11минути и Край река Пиедра, седнах и заплаках, и Петата планина? _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
кой със коя се целува."
Ами Захир е - той е успял писател и жена му изчезва безследно. Общо взето той извървява един път към намирането й, като осъзнава много неща.
Но аз мисля, че Захир няма да ти хареса, тъй като тя е за по-различен етап - тя е много свързана с отношенията между двама - сериозна връзка, брак и тн. Ако я прочетеш сега... и след 5 години, ще има огромна разлика. Сега няма да си се сблъсквала с въпроси, които тя засяга. Въпреки всичко - пак ще има неща, които ще са ти интересни.
Банката за услуги например, или как може едни доста едни хора да са по-богати от богатите и такива неща. Интересна е, но мисля че за този етап - е рано за нея.
За другите ще го питам - мисля, че ги е чел да. Но ще го разитам. Ако в гугъл напишеш имената и Паулу Коелю - ще ти излезнат резюмета. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Ами Захир е - той е успял писател и жена му изчезва безследно. Общо взето той извървява един път към намирането й, като осъзнава много неща.
Но аз мисля, че Захир няма да ти хареса, тъй като тя е за по-различен етап - тя е много свързана с отношенията между двама - сериозна връзка, брак и тн. Ако я прочетеш сега... и след 5 години, ще има огромна разлика. Сега няма да си се сблъсквала с въпроси, които тя засяга. Въпреки всичко - пак ще има неща, които ще са ти интересни.
Банката за услуги например, или как може едни доста едни хора да са по-богати от богатите и такива неща. Интересна е, но мисля че за този етап - е рано за нея.
За другите ще го питам - мисля, че ги е чел да. Но ще го разитам. Ако в гугъл напишеш имената и Паулу Коелю - ще ти излезнат резюмета.
Но първо виж дали ти харесва стила му на писане. Той е характерен и ако не ти хареса в тази книга - няма да ти харесат и другите. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Съб Юли 12, 2008 1:14 am Заглавие:
Мда щом има брак и сериозна връзка не е за мен, особено ако не е нещо трагично или драматично.
Значи ще потърся и в Гугъл. Благодаря!
А относно стила му на писане, аз очаквам нещо малко по-философско и се надявам да го открия.
Потърсих, и така като гледам май ще прочета Вероника решава да умре. _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
кой със коя се целува."
Пуснато на: Пон Юли 14, 2008 7:49 pm Заглавие:
Аз съм чела "Вероника решава да умре". Доколкото си спомням, беше за една жена, която... решава да умре
Не знам дали да ти я разказвам, след като си решила да я четеш. Май по-скоро няма да ти я разкажа, само ще кажа, че е подобна на всички останали на този автор. Отваря ти очите за неща, за които не си се замисляла и да гледни точки, от които не си поглеждала. Като цяло, човек се чувства по-добре и по-оптимистично настроен, след като я прочете. _________________ Луда съм, еййй!
Пуснато на: Съб Юли 19, 2008 4:38 am Заглавие:
Не ми я разказваи, 4е ж понеделник 6те си я купя. А алхимикът ми хареса.
Оптимисти4но настроен предвид заглавитено, но аз сам песимист, таи 4е аз надали 6те се повлияя от оптимизма. _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
кой със коя се целува."
Пуснато на: Вто Юли 29, 2008 6:27 pm Заглавие:
Вероника решава да умре, много ми хареса и и лепвам една препоръка.
Утре или в четвъртък се залавям с Край река Пиедра седнах и заплаках. Надявам се и тя да ми хареса. _________________ "Свещ ми светука едвам,
мойто сърце не тъгува,
кой със коя се целува."
И аз съвсем наскоро прочетох "Монахът, който продаде своето ферари" и мисля скоро да започна да си я чета пак. Невероятна е! Препоръчвам я на всички и особено на по-тревожните хора!
Също така, много искам да ви препоръчам и "Жените, сексът и анорексията" на Катерина Михайлова. Не съм психолог, не съм имала болни близки, но книгата ми попадна случайно и ме очарова и трогна почти до сълзи! Това е книга, която според мен всяка жена трябва да прочете!
Регистриран на: 31 Юли 2008 Мнения: 45 Местожителство: Велико Търново
Пуснато на: Чет Юли 31, 2008 4:40 am Заглавие:
Блага Димитрова е авторката, а книгата се нарича Пътуване към себе си. _________________ Не е важно дали хората хвърлят камъни по теб, важно е какво градиш с тях - стени или мостове.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3
Страница 3 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети