Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Хипохондрия
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Неврози
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 12:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Както ти написах и в една от по-горните теми - хипохондрията е нормално да се прояви особено след като си гледал болен на легло. Естествено е, че когато види нещо сериозно започва да се притеснява, че и на него може да му се случи. Когато си имал продължителен стимул на тези страхове - задълбава и нивото на засегнатост.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Angel
Разбирач
Разбирач

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 17, 2007 3:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също като ученик винаги си мислех, че ми има нещо на сърцето(което беше смешно като се има в предвид, че спортувах много, имах кръвно 120/80 и никога не съм имал повод да си мисля такива работи). Да не говоря пък за апандисит. Всеки път когато ме заболи от дясно почвах "е сега вече съм за операция". Никога не съм изпадал в крайности де, обикновено се плашех за няколко часа и ми омръзваше. С годините започнах да се плаша по-рядко, но пък като се стресна си ме държи доста и ми се е случвало да ида на лекар да се успокоя, че съм здрав. Аз също съм имал болни близки и мисля, че покрай такива хора човек на 99% започва да си обръща повече внимание. Явно е нормално. PDT_002
Dedoto
Асистент
Асистент

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 10:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

lady-to написа:
Както ти написах и в една от по-горните теми - хипохондрията е нормално да се прояви особено след като си гледал болен на легло. Естествено е, че когато види нещо сериозно започва да се притеснява, че и на него може да му се случи. Когато си имал продължителен стимул на тези страхове - задълбава и нивото на засегнатост.

Особено ако е бил твой много близък роднина,чиято наследственост е в гените ти...
ivanova
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Ное 12, 2007 2:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кои са пътищата за лечение на хипохондрията? Осъзнаване на проблема. А дали, ще намерим сили сами да се справим!
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Ное 15, 2007 12:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз смятам, че има пътища да се справим сами, и че основно в нас е проблемът -> следователно ние сме си и най-доброто лекарство. Дали е трудно - ооо да, но дали го можем - ооо да. Smile

Иванова, ти имаш ли проблеми с хипохондрия? Ако да, как я диагностицира - твое предположение или някой ти е казал, че имаш подобен проблем?
minion_of_fire
Разбирач
Разбирач

Местожителство: Wild Rose Country

МнениеПуснато на: Чет Ное 15, 2007 3:02 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз мисля, че много зависи от средата, в която се движите. Ако има много хора, дето постоянно се оплакват от това и онова, скоро и вие ще си намерите безбройно количество болести и симптоми. Crying or Very sad

И обратно, ако сте в общество, кадето се толерира това постоянно да си в добра форма, всичко да ти е наред, да цари позитивизъм, човек, даже и да усеща нещо, си вика, това нищо не е, ще мине, аз съм здрав и така нататък... Very Happy
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Ное 15, 2007 7:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Миньон хай Smile

И си и не си прав да ти кажа. Има си генетична ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНОСТ към определени психически заболявания. Ако ти си с такъв генетичен товар и си заобиколен от хора, които никога не се оплакват - ти много бързо можеш да се депресираш, че не си толкова силен като тях. Да, те могат да имат положително влияние - като те надъхват, но и те самите ще са "разочаровани" от теб и сами ще те отритнат, ако ти го имаш като черта на характера.

А за съжаление хипохондрията си има генетичен товар и просто чака отключващ механизъм или случка...
ivanova
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Чет Ное 22, 2007 12:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

лично аз, не! По скоро при моя приятелка, но проблемът при нея май е от презадоволеност, каприз и разбира се внимание. Това са си мой изводи, до това до колкото я познавам. Имам си много по важни проблеми от това да се чудя от какво съм болна. А като се замисля май от доста време не съм боледувала

lady-to написа:
Аз смятам, че има пътища да се справим сами, и че основно в нас е проблемът -> следователно ние сме си и най-доброто лекарство. Дали е трудно - ооо да, но дали го можем - ооо да. Smile

Иванова, ти имаш ли проблеми с хипохондрия? Ако да, как я диагностицира - твое предположение или някой ти е казал, че имаш подобен проблем?
Върнете се в началото
Armani
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 6:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хора нов сум на 19 години сум заебете сам кажете ми КАКВО ДА ПРАВЯ от малук го имам този проблем ... маика ми казва че дядо ми е бил сущия ... страх ме е да ида на лекар .. един ден отидох за сърцето ... доктора вика ЗДРАВ си като БИК ... добре 3-4 дена ок после .. болното ми сузнание като почна .. тои грешу са като почне кризата еи .. отвивах се през 5 мин да си вида дали ми отичат краката щото чуствах изтрупване и секи ден нещо ново има .. имам болест наистина сурдечна невроза от недоспиване и трева .. малко ги намалих но като ме боцне някуде ... напрао последния път се напушихме в един приател .. почна да ме стяга ... ставам и викам копелета получавам инфаркт те почват се смеят скочих на бои на единия и го ударих защото не искаше да се обади на бурза помощ .. те ми се смеят аз викам краи сега като падна .. те ще си се смеят докато се усетят и викнат лекари няма да може да ме спасат мисля чуда се това става за части от секундата ... и с целия си акул в 4 сутринта званя на някви суседи да ми викат линеика отвара някуф пич на 30 и ме зяпа .. и аз си викам кфо права е ... кво става ... ма пак ми лошо извиних му се ... и почнах да седа на стулбите и си мисля и седа и се опитвам да се само контролирам но страха те пропива .. секи сантиметар ... значи место да гоня пичетата и да си се кефа не че него правя ... но сега се депресирам .... само като чуя линеика и си представам как отива ... да пребере някои и как човека лежи полу жив даже искам да се махна от булгария защото нали сме едни от 1вите по инфаркти и инсулти и искам да живея другаде и да ям марули само и само да живея но неми е гот малко да ме боцне гурва чух един път че това бил 1-вия симптом ... на недостатъчност ... е братко гледаи шоу в 3 дена варвя като ... незнам и мисля как да се обада на маика ми да в италиа да и кажа че ако ми остават няколко години живот по добре да не си идва да ме гледа ... така .. по често гадните мисли ме спохождат вечер на тъмно .. мерси предварително на всички .. предлагам ви казваите прихиатър от сега .. сорри за МНОГО ЛОШИЯ правопис но съм чадо на модернизацията и ЛАТИНИЦАТА сорри пак Smile
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Пет Апр 18, 2008 11:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Армани,

Хипохондрията обикновено стартира от рано - но може да се отключи по-късно. Това е хистерично заболяване до голяма степен. Т.е нещо, което смятаме, че е "грешно, неморално, срамно", но го правим...се появява болка, болест - страх от наказание.
Това е психологически проблем, който е ужасно неприятен, но в тези граници, които описваш - само пречи. Не е патология, не е нещо ужасно сериозно.
Това е най-честата връзка - нещо, което е грешно - се пречиства като "наказание, защото съ бил лош"... можеш ли да кажеш дали има такова нещо при теб?
sellfkiller
Доктор
Доктор

МнениеПуснато на: Съб Апр 19, 2008 2:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А ми, че то излиза че хипохондрията е като синдрома на студент втори курс медицина, каквото прочете и си намира веднага симптомите. А пък да ви кажа мисля, че българите не са се научили да търсят доктори. Ако е за нещо сериозно отиват да се прегледат когато вече е много късно, поне така става обикновено. Имаше период в който и аз все се страхувах да не се разболея от нещо, ам тогава едни умни ми натресоха диагноза левкемия и ми изкараха акъла за около месец и половина. Хубаво, че ме видя един приятел доктор и като му казах от какво съм "болен" ме изсреля за едни други изследвания, като се оказа, че само хронична преумора - за това пък съм било тслабнал. И като падна едно плюскане и една отпуска всичко ми мина. Та от тогава не се впрягам, че съм болен, но като ми има нещо което е необяснимо отивам при чичко доктор да ме прегледа. Май сега вече нямам проблеми от такова естество Smile
Elix
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Нед Авг 10, 2008 1:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

При много хора съществува ( по-скоро остава непреодоляна от най-ранните детски години ) една обща, безобектна тревожност. И съответно рано или късно тази тревожност си намира обект - превръща се в страх от нещо. Това е в основата на много неврози, комплекси, страха от паяци или змии например, страха от високото, ........ страха от болести, който се реализира като хипохондрия. Дълготрайното решение - да се намери първоизточника на тази тревожност, защото в противен случай при изчистването на конкретния обект, не след дълго, тревожността просто ще си намери друг.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Неврози Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї