Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 5:36 pm Заглавие:
За какъв проблем - имаш предвид медикаментозно лечение или психиатър, занимаващ се с психотерапия? Нямам много информация и не знам ще мога ли да бъда от полза, но все пак.. _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Хахах...Тото, толкова ми е познато това. Съмнение в лекаря. Той не ми помага - искам друг. Ще извървиш по пътя, докато в един момент разбереш, че няма да се намери лекар, който да ти помогне - защото тази работа можеш да я свършиш само ТИ _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Сря Апр 30, 2008 8:48 pm Заглавие:
Здравей, Тото,
Извинявай, не съм чела много от мненията ти, знам, че пишеш обикновено в Паник-атаки, но тъй като не разбирам от това и нямам личен опит точно с паник-атаките, не следя темата. Сега погледнах последната страница. Разбирам колко ти е трудно, колко уплашен си и колко отчаяно ти се иска някой да ти даде съвет и да те подкрепи, но пътят с ходенето по много лекари, не е добър. Сега ще отидеш при втори, той сигурно ще потвърди, че нямаш шизофрения, но ще ти даде лекарства по друга схема..тогава ще ти трябва трети, за да ти каже кой от двамата е по прав...това е обичайното развитие на нещата. Разбира се, не знам дали лекарят ти сега е добър, но ако нямаш основателни причини да не му вярваш, не е ли по-добре да събереш сили, да следваш съветите му, да пиеш лекарствата по схема и ..да дадеш малко време на всичко това да подейства. (Антидепресантите специално действат с натрупване - трябва да минат няколко седмици, за да има ефект.) И да говориш с него за начина по който се чувстваш, за страховете, за съмненията, за потребността ти от друг лекар - ако той е професионалист няма да се обиди и да приеме това лично, ще го приеме като страдание и търсене, каквото е. Ако, както разбирам, работите и психотерапевтично с него. А ако не - можеш да обсъдиш него възможността за психотерапия, която да те поддържа емоционално. Знам, че за паничческите атаки като най-добра се приема когнитивната терапия. Но можеш да избереш и нещо друго. Във всеки случай, опитай едно последователно лечение за достатъчно дълго време, за да видиш какъв е ефекта от него, паническото хвърляне от едно на друго е пак някаква форма на паника, лутане, отчаяние. А страхът, че полудяваш е симптом на самото състояние - опитай се да го приемеш така доколкото можеш. _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Пуснато на: Съб Май 03, 2008 9:21 pm Заглавие:
Страхотно! Важното е да не се отказваш! Стискам палци!! _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети