МИЛИ ХОРА,МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ!МОЯ БРАТ ИМА ПСИХИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ.ЗАПОЧНА ДА СЕ ПРОЯВЯВА КОГАТО БЕШЕ НА 16Г,ЗАТВОРИ СЕ В СЕБЕСИ,ПРОМЕНИ СЕ МИСЛЕНЕТО И ПОВЕДЕНИЕТО МУ,ТОВА СТАВАШЕ ПОСТЕПЕННО,НА 19Г НАПРАВИ ДОРИ ОПИТ ЗА САМООБЙСТВО,СЛЕД ТОВА СПРЯ ДА СЕ ХРАНИ,ПРИЕХА ГО В БОЛНИЦА И СЕ ПООПРАВИ ЗА МАЛКО,НО НЕ ПРОДЪЛЖИ НАЗНАЧЕНИТЕ ЛЕКАРСТВА,ТАКА ИЗМИНАХА 6ГОД.БЕЗ ДА СЕ ЛЕКУВА,НО ПРЕДИ МЕСЕЦ И ПОЛОВ,ТОЙ СЕ ВЛОШИ,ОБИЖДА ВУЛГАРНО,ГОВОРИ НА МОМЕНТИ НЕЩА БЕЗ СМИСЪЛ,ОЗЛОБЕН Е.ИСКАМЕ ДА ВЛЕЗЕ В БОЛНИЦА,НО ПРОЦЕДУРАТА Е СЛОЖНА,ТОИ НЯМА ДА ДАДЕ СЪГЛАСИ,А ПРИНУДИТЕЛНО НЕ МОЖЕ-НЕ Е АГРЕСИВЕН,И ВСЕ ПАК ЗАВЕДОХМЕ ДЕЛО,ЩЕ ВИКАТ И НЕГО В СЪДА И ЩЕ ГО РАЗПИТВАТ,ТОВА Е НАЙ ЛОШОТО,ТАКА ЩЕ СЕ ОЗЛОБИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ,СЕГА ТОЙ ТВЪРДИ ЧЕ НИЕ СМЕ ВИНОВНИ ЗА БОЛЕСТТА МУ,НЕ ИСКА ДА СЕ ЛЕКУВА,А СЕ ВЛОШАВА.КАКВО ДА ПРАВИМ?ПОМОГНЕТЕ МИ.В ХРАНАТА ЛИ ДА МУ СЛАГАМЕ ЛЕКАРСТВА?КАК ДА ПОСТЪПИМ?
МИЛИ ХОРА,МОЛЯ ВИ ЗА СЪВЕТ!МОЯ БРАТ ИМА ПСИХИЧНО ЗАБОЛЯВАНЕ.ЗАПОЧНА ДА СЕ ПРОЯВЯВА КОГАТО БЕШЕ НА 16Г,ЗАТВОРИ СЕ В СЕБЕСИ,ПРОМЕНИ СЕ МИСЛЕНЕТО И ПОВЕДЕНИЕТО МУ,ТОВА СТАВАШЕ ПОСТЕПЕННО,НА 19Г НАПРАВИ ДОРИ ОПИТ ЗА САМООБЙСТВО,СЛЕД ТОВА СПРЯ ДА СЕ ХРАНИ,ПРИЕХА ГО В БОЛНИЦА И СЕ ПООПРАВИ ЗА МАЛКО,НО НЕ ПРОДЪЛЖИ НАЗНАЧЕНИТЕ ЛЕКАРСТВА,ТАКА ИЗМИНАХА 6ГОД.БЕЗ ДА СЕ ЛЕКУВА,НО ПРЕДИ МЕСЕЦ И ПОЛОВ,ТОЙ СЕ ВЛОШИ,ОБИЖДА ВУЛГАРНО,ГОВОРИ НА МОМЕНТИ НЕЩА БЕЗ СМИСЪЛ,ОЗЛОБЕН Е.ИСКАМЕ ДА ВЛЕЗЕ В БОЛНИЦА,НО ПРОЦЕДУРАТА Е СЛОЖНА,ТОИ НЯМА ДА ДАДЕ СЪГЛАСИ,А ПРИНУДИТЕЛНО НЕ МОЖЕ-НЕ Е АГРЕСИВЕН,И ВСЕ ПАК ЗАВЕДОХМЕ ДЕЛО,ЩЕ ВИКАТ И НЕГО В СЪДА И ЩЕ ГО РАЗПИТВАТ,ТОВА Е НАЙ ЛОШОТО,ТАКА ЩЕ СЕ ОЗЛОБИ ОЩЕ ПОВЕЧЕ,СЕГА ТОЙ ТВЪРДИ ЧЕ НИЕ СМЕ ВИНОВНИ ЗА БОЛЕСТТА МУ,НЕ ИСКА ДА СЕ ЛЕКУВА,А СЕ ВЛОШАВА.КАКВО ДА ПРАВИМ?ПОМОГНЕТЕ МИ.В ХРАНАТА ЛИ ДА МУ СЛАГАМЕ ЛЕКАРСТВА?КАК ДА ПОСТЪПИМ?
Здравей Даяна,
от какво точно страда твоя брат?Каква му е диагнозата?
Срещу кого е заведено това дело?Да разбирам ли,че той категорично отказва да приема медикаменти?Какви лекарства са му препоръчани? _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Диана говорили ли сте с психиатър? Преглеждан ли е? Не може ли психиатър да го прегледа у вас или да се представи като познат на някой и да го види?
Според мен първо трябва да бъде прегледан и диагностициран. Незнам какво е това дели, за което говорите, но ако той има психическо заболяване, нещата се променят много. Ако той не може да взима решения и да мисли трезво, има прави на принудителни мерки. Посъветвайте се с психиатър задължително. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Пуснато на: Пет Май 02, 2008 5:53 am Заглавие: НАДЕЖДА!
МОЛЯ ВСИЧКИ КОИТО ИМАТ БОЛНИ БЛИЗКИ,КОИТО НЕ СА ИСКАЛИ ДА СЕ ЛЕКУВАТ,КОИТО НЕ СА ИСКАЛИ И ДА ЧУЧТ ДОРИ ЗА БОЛНИЦА,ДА СПОДЕЛЯТ КАК СА ГИ УБЕДИЛИ..И АКО НЯКОЙ Е МИНАЛ ПО МЪЧИТЕЛНИЯ ПЪТ НА ДЕЛОТО ЗА ПРИНУДИТЕЛНО ХОСПИТАЛИЗИРАНЕ СЪЩО ДА СПОДЕЛИ..МЕН СЕГА МЕ ОЧАКВА ТОЗИ ЗЛОВЕЩ ПЪТ,НО СИГУРНО ИМА ХОРА КОИТО ВЕЧЕ СА ГО ИЗВЪРВЯЛИ?..
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 5:59 pm Заглавие:
lady-to написа:
Диана говорили ли сте с психиатър? Преглеждан ли е? Не може ли психиатър да го прегледа у вас или да се представи като познат на някой и да го види?
Според мен първо трябва да бъде прегледан и диагностициран. Незнам какво е това дели, за което говорите, но ако той има психическо заболяване, нещата се променят много. Ако той не може да взима решения и да мисли трезво, има прави на принудителни мерки. Посъветвайте се с психиатър задължително.
и къв е смисъла?да го друсат с успокоителни ли....пф....
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 6:08 pm Заглавие:
Е, ти кво предлагаш?! Направо родителите да му направят парти, в което кулминацията ще е я той да се самоубие, я някой друг близък човек да го оттърве от страданието. _________________ Sad and crying
Пуснато на: Сря Май 14, 2008 7:21 pm Заглавие:
Наистина мисля,че е нужно да се проведе среща с психиатър и да се разбере причината,която го е накарала да стигне дотук.Може да пие,да взима наркотици,което допълнително да усложни нещата.Трудно е да убедиш някой че има нужда от лечение.И то на психическа основа.
Трябва да се намери и човек,на който той много да вярва и да се доверява,който да го познава много добре и да се каже че в негово име той трябва да приеме да се лекува доброволно.Иначе с принудителното хоспитализиране е доста сложно.Човек сам не реши ли да се лекува,насила няма да успеят.Когато излезне оттам,пак ще започне. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Бибини,
Това е заболяване, което основно се изразява с параноя. НЯМА човек, на който той да вярва и да има доверие. Това е болестно състояние, което е практически нелечимо... и тази параноя, че всички искат да ти навредят е много силна и реална за човека, който го изпитва. Това не е нормално функционираща психика... все едно някой да не може да ходи и да го гледате като нормален човек и да искате да му дадете нова техника за прохождане... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 2:56 pm Заглавие:
lady-to,може би си права.Но имах познат с подобни проблеми.Сега е по-добре.Аз бях тази,която го измъкна от дъното.Накрая заради мен се нави да проведе курс на лечение.Срещна се с психиатър и т.н.Може би не при всеки действа. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Той шизофрения ли е имал, или тежка депресия - защото има голяма разлика в това. Симптомите на тежката депресия са сходни с някои на шизоренията... но имат голяма рализка в същността си.
За съжаление шизофренията се повлиява слабо, дкто депресията може да премине напълно. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Пуснато на: Чет Май 15, 2008 6:30 pm Заглавие:
Шизофрения е и сега го има на моменти.Но поне не е толкова тежко състояние.Той допълнително и пиеше много. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
От много фактори зависи това. Трябва да има предразположеност, за да се развие, трябва да има условия и много други неща, от които зависи дали някой с депресия просто ще се оправи или ще прерастне в друго. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Да мисля,че при брат ми определено има генетична предразположеност към психично заболяване.Родителите ми са здрави,но на баба ми брат и,както и майка и(прабаба ми)страдат от изключително тежко псих.заболяване.За убеждаването да се лекува,lady-to е адски права.Пак ще кажа,че сме опитали всички възможни начини през тези 10г. да го убедим.Дори човек с когото той е мн.близък и на когото вярва,неуспя.Той не осъзнава че има нужда от лечение,неосъзнава че ако се лекува ще е мн.по добре.И затова днес е на това положение-да ни убижда вулгарно,да ни заплашва,да иска постоянно пари,да разпродава вещите ни,да говори несвързано понякога(преди не го е правил,дори пие..Затова стигнахме до тук-да заведем дело за принудително лечение.Нямаме др.избор,няма др.начин да му помогнем.Отчаяна съм!Дали някой ден нещата поне малко ще се пооправят!Вече незнам на какво да се надявам,в какво да вярвам..Всичко бих направила за него,но просто съм безпомощна..
Да, така е!
daiana, това, което бих посъветвала вас - е да приемете, че той е болен с цел да пощадите и себе си. Опитайте се максимално да приемете положението като такова, каквото е. Знам, че е изключително трудно.. знам какво е да знаеш, че твой близък има крайна диагноза и знам колко невъзмоно е да се приеме. Но трябва да направите всичко възможно да го приемете, защото иначе всички вие, които трябва да сте мму опора - ще рухнете.
Не приемайте лично нищо, което ви казва - лошите неща и ругатните.
НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ СЕБЕ СИ, не обвинявайте и него, че не ви разбира.
Не можете да обвинявате човек с тумор, че не ви познава... така не можете да обинявате и него, че е болен и че не ви вярва...
Не приемайте нещата между вас като борба и като война....приемете го като болест.
Така ще бъете по-полезни на него.. и ще щадите повече себе си. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Тук не става въпрос само за обидите,а за това че той се влошава заради това че не се лекува.Преди години беше много по добре.Ако ставаше въпрос за ваш близък вие какво ще направите?-Ще стоите и ще го гледате как става по зле ли?Какво ще правите като виждате как разпродава вещите ви,как заплащва,как пие и шофира.Не можем да го оставим без лечение.Това че той не осъзнава болестта не е достатъчна причина.Знаем че той никига няма да се излекува напълно,знаем че поведението ме следствие от болестта.Ние не водим война с него,просто искаме да му помогнем.Ако на убидите не обръщаме внимание има неща на които просто не може да не се обърне внимание.Говоря за опасни неща,опасни за него и за нас.Не може да се продължава повече без лечение,просто вече е опасно...
Естествено, че е така... аз това изобщо не го подлагам на съмнение. Това, което написах е като допълнителна мярка - за вас самите.
Иначе за лечение е абсолютно задължително. Как върви делото? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Насрочено е за края на месеца,доста време има.Тези дела доста се бавят за съжаление.Много ни притеснява това че призовката на болния се връчва лично с полиция.Мои познати ми казаха че вътре пише-"лицето е призован по дело за освидетелстване".Немога да си представя колко зле ще реагира,когато му я връчат,а това ще е тези дни,дано да я забавят.Дори изпитвам стах от реакцията му,какво ли ще предприеме в яда си.Само ако имаше друг начин,никога нямаше да стигнем дотук,но в слуая няма.Аз съм меко казано отвратена от тези дела.Как може в съда да се изправят родители срещу болното си дете,което именно заради болестта не осъзнава че има нужда от лечение.А ако той се влоши още докато се бави тъпото дело,ако направи нещо непоправимо,кой ще е виновен тогава.Моля се психиката на родителите ми да издържи.Дано да се справят с това тежко изпитание,което ни поднесе живота.Само това искам,не ми трябва нищо друго...
Здравейте!Отдавна не съм писала,защото имах проблем с компютъра.Брат ми е в болница от 3 седмици.Лекарите казват че засега няма кои знае каква промяна.Може би това се дължи на факта че не се е лекувал дълго време,около 6 години.Мисля че диагнозата му отпреди години е нещто от рода на шизофрения,хипохондрия,мания.Съжалявам че немога да я формуллирам точно.В първите дни след постъпването в болницата изобщо не искаше да ни вижда,отказваше свиждане и едва преди няколко дни се съгласи да отидем.Това че ни прие(без татко)е единствената положителна промяна засега.Заболя ме много като го видях-отслабнал,брадясал,говореше заваляно,вървеше бавно.Всеки,които се е сблъсквал с това,знае колко боли.И въпреки всичко бях щастлива да го видя,да го прегърна,а сълзите напираха.Господи колко млади момчета имаше там.Продължавам да се надявам на нещо по добро и да вярвам че някой ден ще го видя поне малко по щастлив...
Пуснато на: Вто Юни 24, 2008 9:57 pm Заглавие:
Стискаме палци и ние с теб ще се надяваме да се подобри състоянието му и вашето положение.Успех.С теб сме.Пак пиши. _________________ Никога не казвай "НИКОГА" защото няма начин да НЯМА НАЧИН !
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети