Аз лично обичам секса. И честно да си призная незнам как бих могъл да искарам само с един сексуален партньор без нито една забежка. Макар да съм моногаменпросто в секса разнообразието както писах и по-другите теми не идва само от позата или мястото. То идва от човекът. И тръпката от първия секс с нов човек просто незнам да има заместител....
А всъщност какво ли значи да си моногамен...?Обърках се нещо...
Ами според мен моногамен е да си отдаден само на едно нещо.Например, ако говорим за моногамен в секса, това означава, че обичаш да си само с човека с който си .Отдаден си изцяло на него, лично и интимно, без изневери,без помисли дори за друг. _________________ Когато си стигнал толкова далеч, че вече не можеш да направиш нито стъпка повече си постигнал само половината от това, на което си способен!
Аз лично обичам секса. И честно да си призная незнам как бих могъл да искарам само с един сексуален партньор без нито една забежка. Макар да съм моногаменпросто в секса разнообразието както писах и по-другите теми не идва само от позата или мястото. То идва от човекът. И тръпката от първия секс с нов човек просто незнам да има заместител....
Ами според мен моногамен е да си отдаден само на едно нещо.Например, ако говорим за моногамен в секса, това означава, че обичаш да си само с човека с който си .Отдаден си изцяло на него, лично и интимно, без изневери,без помисли дори за друг.
Благодаря ти,че прие въпроса ми на сериозно,както и за обяснението ти,Мишле,но това беше тънка иронизираща шегичка,подчертаваща смисловата несъвместимост на определението "моногамен" и отношението на Брейнлес към него (типичен вербален оксиморон)
Ами според мен моногамен е да си отдаден само на едно нещо.Например, ако говорим за моногамен в секса, това означава, че обичаш да си само с човека с който си .Отдаден си изцяло на него, лично и интимно, без изневери,без помисли дори за друг.
Благодаря ти,че прие въпроса ми на сериозно,както и за обяснението ти,Мишле,но това беше тънка иронизираща шегичка,подчертаваща смисловата несъвместимост на определението "моногамен" и отношението на Брейнлес към него (типичен вербален оксиморон)
Аз добре те разбрах, но и го обясних за да разбере и той, ако е объркал смисъла на думата!На всеки може да се случи, затова и го обясних.Аз обикновено, когато сбъркам, държа да ме поправят, ако не съм разбрала, защото е доста гадно да ти подхвърлят иронизираща шегичка.Всеки може да го приеме различно, но аз бих казала, че не е много правилно от твоя страна.На него може изобщо да не му дреме, но все пак никога не знаеш, как ще го приеме човека насреща ти.Затова не искам да ти правя забележка, а просто искам да те поправя и да ти кажа, че начините и действията ни, могат да наранят не само хората, но и нас самите !За мен е отвратително неприятно някой да ми се подиграва, че съм сгрешила, но това съм аз, хората са непредсказуеми и човек трябва да внимава много с подхода си.Не тръгвай никога с насмешка, по-добре му покажи цивилизовано, къде е сгрешил.Имам една приятелка, която много уважавам , заради това, че всеки път, когато сбъркам тя ме поправя.Уважавам начина, по който го прави,прави го така, че да не се почувствам неудобно. _________________ Когато си стигнал толкова далеч, че вече не можеш да направиш нито стъпка повече си постигнал само половината от това, на което си способен!
Чудя се вече,ако изневеряваш само с един партнъор,то значи ли,че влизаш в новата категория моногамен...?! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Имах позната, която роди дете от един младеж, не се ожениха, но живееха заедно. Тя не е от тези, които много си стоят на д-тата, и са нейни думите "искам само да се възтановя и да си върна стария начин наживот". Та както и да е , идеята е, че тя много изневеряваше. Ходила си по улицата, видяла стар съученик, който се разхубавил и.."как да не си легнеш с него". След година и половина се разделиха. Причината, беше най-странното нещо за мен. Тя го изоставя, защото той спял с някаква. И аз я питах.."добре де, ти не е като да си била вярна, защо?" и нейният отговор ме шашна - "аз може да съм спала с 10 мъже, но той никога не е останал без изгладени ризи или без внимание. А той 2 месеца спи с ЕДНА И СЪЩА - тук вече има чувства, а аз това не мога да го приема".
Та аз не мога да го проумея това. Кое е по-добре - да спиш с 10 различни, или с 1 но няколко пъти? Има логика естествено, че в едното има чувства, но за мен са като "количеството, за сметка на качеството". Знам ли... _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Имах позната, която роди дете от един младеж, не се ожениха, но живееха заедно. Тя не е от тези, които много си стоят на д-тата, и са нейни думите "искам само да се възтановя и да си върна стария начин наживот". Та както и да е , идеята е, че тя много изневеряваше. Ходила си по улицата, видяла стар съученик, който се разхубавил и.."как да не си легнеш с него". След година и половина се разделиха. Причината, беше най-странното нещо за мен. Тя го изоставя, защото той спял с някаква. И аз я питах.."добре де, ти не е като да си била вярна, защо?" и нейният отговор ме шашна - "аз може да съм спала с 10 мъже, но той никога не е останал без изгладени ризи или без внимание. А той 2 месеца спи с ЕДНА И СЪЩА - тук вече има чувства, а аз това не мога да го приема".
Та аз не мога да го проумея това. Кое е по-добре - да спиш с 10 различни, или с 1 но няколко пъти? Има логика естествено, че в едното има чувства, но за мен са като "количеството, за сметка на качеството". Знам ли...
Аз пък имам позната,която правеше точно обратното-изневеряваше и казваше,че "поне"изпитвала чувства към моментния си партнъор,а в същото време обвиняваше гаджето си,че прави просто секс!Как можело да се случва това! _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Защо толкова много хора са склонни да приемат флирта за изневяра?За вас как стоят нещата?Има ли "невинен"флирт?Можем ли да разграничим и класифицираме флирта-лек,бърз и пр.?
А продължителния флирт между двама души до какво може да доведе?Може ли той да си остане на това "негласно регламентирано равнище",без това да има последствия? _________________ Само Истината те прави свободен!!!
Хей Дедо здрасти ако говорим за флирт без секс - това според мен не би могло да се нарече изневяра. Незнам дали може да се класифицира честно казано, но при мен и за мен флирта е нещо много нежно и красиво - погледи, намигания, закачки с очи и разни други такива нежни и тънки послания между двама души, които понякога водят до запознанства, срещи, кафета, кино, секс, но понякога не водят и си остават в средата на невинното и красивото. Незнам защо си мисля, че това флирта да остане само закачка и предизвикване на интерес у противоположния пол, зависи доста от жената, защото като чели мъжете често са готови от намигането да скочат в леглото
Мисля си, че стига да не стигне до последния етап, който посочих - някакви физически взаимоотношения - флирта явно не е изневяра и че всеки с дългогодишен брак или връзка има право на това и нужда от него, оообаче тъжното е, че често стига и след един красив флирт често хората се влюбват и тогава се получава доста неприятно, защото изневеряваш не само с тялото, но и с душичката си на човека, с когото си.
Относно изневерите като цяло аз уж съм доста либерална, защото считам, че последното, което мога да направя е да се боря с мъжката природа - казвам "Прави каквото и както пожелаеш, но когато си с мен аз искам да се чувствам добре", което за съжаление е ужасен капан, защото под това добре разбирам твърде много неща. И все пак вярвам, че даването на свобода, макар малко на думи е по-добрият подход от забраната, защото тя е катализатор на забранените действия. От другата страна - т.е. що се касае до изневярата от моя страна - незная... често съм флиртувала по време на връзка, но от повече като чели нямам нужда.
И преди да заема една страница, защото темата е сложна и интересна - за изневярата като цяло мисля като голяма част от участниците във форума, че само физическата изневяра не е нещо непростимо и го приемам, трудно ми е обаче да проумея, че партньорът ми се влюбва докато е с мен или отдава под някаква друга форма чувства на трети човек - това за мен значи, че нещо не му давам и не съм му достатъчна, и ме боли, и това не мисля че мога да простя.
Ако е заварено положение и по някаква странна причина без да знам съм попаднала в любовен триъгълник - тогава май е друго - много е кофти и е голяма битка и тъжното е, че аз лично имам някакво странно качество да сканирам хората към които имам чувства, често и не само тях, но тях винаги - свръх чувствителност. Когато знаеш какво се случва винаги и виждаш много от вътрешните му битки, двуумеенето, лъжите - ееее това е много гадна работа и ужасно натоварва...
Относно флирта аз се питам - а можем ли ако наистина е нещо интересно да го оставим в сферата на нефизическото и невинното, за да кажем - е то това е само флирт - не е изневяра? _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Много приятно е да флиртуваш, понякога наистина имаш нужда точно от един флирт, който да повдигне духа ти.Не, флирта не е изневяра и дори и да имаш човек до себе си, понякога се чувстваш изцеден и човекът до теб забравя малките жестове и думи от рода на: “Колко си хубава днес” .Това разбира се не означава , че не го мисли, но понякога, когато сте от дълго време заедно не е най важното нещо. И точно в този момент, се появява един хубав флирт и не е задължително да се влюбиш и не е задължително да познаваш човека, с който флиртуваш, достатъчно е само едно малко подмятане, един поглед, които да те накара да се усмихнеш .Флиртът не се състои от думи, а от жестове, който те карат да се чувстваш красив, желан и със самочувствие.
Лекия флирт, е именно този, в който няма думи няма запознанство.
Естествено има и такъв който водят до много сериозни последствия, ако си обвързан.Този тип флирт, ще го нарека “сериозен”, в които се оплиташ като в паяжина и ако не се осъзнаеш на време, ставаш жертва на любовен триъгълник.А ако си необвързан няма нищо по хубаво от един дълъг “сериозен” флирт.
Както и да гледаме на флирта, за мен не е изневяра ,но ако си играеш прекалено много можеш да се опариш.Той е като огъня красив, но в същото време и опасен. _________________ Когато си стигнал толкова далеч, че вече не можеш да направиш нито стъпка повече си постигнал само половината от това, на което си способен!
Изневярата е нещо, към което тръгваме без да го познаваме, загърбвайки това което имаме. ТЯ е "спасение" за слабите. Вярвайте ми, хората изневерили НЕ СА ЩАСТЛИВИ! Всички в този форум са силни хора и стоят над тези неща. Ако ти изневерят приеми изневярата като слабост на другия, прости му и сам реши дали си струва да продължиш с него или не, изневярата е и загуба на доверие, а без него никой не може да бъде щастлив.
Мисля, че има хра, които са оперирани от съвест и това не им тежи като изневеряват. И ти си много прав/а, че те са слаби хора...но много хора ги е страх от изневярата на другия не защото разбират какъв човек е той, а защото не искат да са "тъпите наивници", които си мислят, че ги не ги лъжат" - говоря за тези, които ги е страх от това, че може и да не раберат, когато им изневерят. Т.е страха от това, че всички други те гледат с "леле и тя милата си мисли, че той и е верен и държи на нея". Мисля, че много хора бягат именно от това, защото най-важно е Егото.... или не? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Здравейте.Имам проблем.Омъжена съм от 4 години,смея да твърдя,че брака ми е щастлив.Но въпреки това се влюбих като глупачка в мой колега.Чуствата са напълно взаимни,но мен ме е страх да направя нещо с него,заради мъжа ми.Искам,но ме е страх.А и друго-съвеста.Как мислите вие-да се оставя ли на чуствата или да слушам разума
Ако попиташ 20 човека, ще получиш 20 различни отговора. Истината е , че ти си знаеш и познаваш себе си. Щом искаш съвет - значи не можеш да решиш сама. Т.е това означава, че се колебаеш, а щом се колебаеш - значи не го искаш толкова силно. А щом не го искаш толкова, че да не можеш да се удържиш - моят съвет би бил да не го правиш.
Споменаваш съвестта. Това е толкова силен фактор, че ако работи (съвестта ти), ще си направиш 1 час удоволствие, което може да намразиш, заради безсънните нощи, в които ще мислиш - дали да му кажа, за да се отървеш от вината.
Всеки възприема изневярата различно - аз никога не бих я препоръчала. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Благодаря ти lady-to за бързия отговор.Истината е,само като го видя или помисля за него краката ми се подкосяват.Всяка вечер си лягам с мисълта за него,с мисълта за него се будя.С нетърпение чакам всяко негово писмо по интернет,всяка негова дума я попивам като гъба.Не мога да кажа,че не обичам мъжа си,щастлива съм с него,но към другия изпитвам някаква подлудяваща страст,която ме изгаря.Проблема е в това,че мъжът ми е страшно ревнив,и ако разбере ще стане страшно.Не се съмнявам в чуствата си към другия,но страха..
Когато се запознах с моят приятел, една вечер си говорехме за изневярата и той каза нещо, което ми остана много дълбоко. Той каза "Ако една сутрин се събудя и видя до себе си в леглото теб, като моя жена и между нас спи едно бебче и знам, че съм бил с друга - никога няма да мога да се насладя на нито един момент"
При теб нещата не са на този етап, но го казвам така. Според мен, подчертавам според мен, когато ти писне да ядеш любимото ти ядене (мъжът ти), всеки изпитва изкушението да си хапне малко тортичка.. с глзурка. Единят вариант е да устоиш и да опиташ да си наложиш, че това не е добра идея - другият - да го опиташ и да мирясаш. Може пък след като го направиш да си кажеш "хмм с мъжа ми беше по-добре" и да приключи приказката. НО ти си човекът, който трябва да нарави избор. Никой от нас не може да ти каже какво да направиш - просто погледни всички гледни точки.
Помисли си за :
1- какви биха били последиците и дали те са фатални?
2-дали наистина наистина не моеш да устоиш и дали наистина искаш да го направиш?
3- можеш ли да го замажеш и сериозно - какав тип човек си, дали след като стане няма да залитнеш за втори, трети пети път.
4- и дали ще кажеш или ще скриеш - това също е важно.
Когато си отговориш на тези въпроси - тегли черта и ..... се замисли, ако сега той пишеше тук така, з някоя жена и за желанието си..дали не е по-добре да се сетиш как сте се запознали, каква тръпка ти е бил и да се опиташ да насочиш тази страст към него...
Ти решаваш _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Благодаря на Лейди-то!
За chancy
Не си написала дали имаш деца. Ако имаш не изневерявай! Помисли, прецени и ако решиш ,че новата ти връзка ще се отрази много по добре на детето ти от сегашното ти семейство -разведи се . Не създавай нова връзка докато си семейна. Направи си много добра равносметка- как е реагирал съпругът ти в критични ситуации/показал е "лошите" си качества/, прецени обективно как би реагирал новият ти обект на чувства.Не забравяй ,че ти познаваш само колегата, а не човекът като човек.
Моят съвет е -НЕ рискувай, защото ще нараниш човека с когото си сега, а запомни, че изневярата дори и да се прости не се забравя и тежи много в една връзка. Мисли добре- ако решиш, че си струва да смениш мъжете в живота си - добре, но първо се разведи. Каквото и да решиш ще бъде най-доброто за теб, защото никой не познава проблема ти по- добре от теб.Важно е ти да си готова да поемеш и отговорностити от избора си.
Претегляй с разума си,защото чувствата са променлива величина и ако утре "новият" реши ,че не си най- добрия му избор, какво правиш тогава?----Сриваш се!!!
Заслужава ли си?
Мисли добре- ако решиш, че си струва да смениш мъжете в живота си - добре, но първо се разведи.
Абе хора Горката Chancy - ама съсипващ е тоя отговор просто Има авантюри, които човек просто трябва да изживее според мен, стига да може да ги покрие и да си мълчи за тях, така че да не нарани човека до себе си. Тя говори за пожар, за влюбване, за парене - не за смяна на мъжа в живота си. Какви са тея детски работи дето се пишат - sorry ама развод за едно влюбване, то тогава бракове въобще нямаше да има мислим Опасно е наистина, но какво може да стане, ако тя наистина е толкова запалена, че подтискането не помага - мажът й ще усети тая работа /защото при жените чувствата често са водещи и без физически контакт/ и ще стане луд скандал без да е сторила нищо реално. Може да се наложи да напусне работа само да избяга от нещо, което просто трябва да изживее. А ако го изживее може да изкара 2-3 интимни срещи и всичко да приключи, потушавайки пожара, може и да стане невъобразима каша - но влюбването не е логична работа, а когато е истинско и достатъчно силно подтискането рядко го лекува.
Не съм за изневярата - против съм. Обаче да я слагаме на клада като някаква вещица и сочим като съвършенното адско зло е също толкова глупаво според мен, колкото да кръшкаме постоянно на уж обичания партньор. Изневери винаги е имало, има и ще има си мисля. Някакси по-добре май да сме реалисти, а? Мен ако питате важното е да е само физическа закачка, не сериозна връзка, да не разбера /най-важното/ и да не се окажа с някоя венерическа красавица лепната от партньора ми накрая.
Аааа влюбването и пожара, и желанието, което описва Chancy еййй това е нещо толкова красиво, разкошно, невероятно и често много СКЪПО с последствията си, ако имаш семейство или сериозна връзка и не овладееш нещата навреме, че мога само да кажа в съгласие с Trol - Решението е твое, отговорността също. Опастността за катаклизми е голяма, ако се окаже нещо повече от закачка. Обаче sorry, ама съдбата обича смелите
Нищо не съветвам - освен реши съма. - Борба между сърцето и мозъка и което надделее, но което и да победи според мен другото трабва да му признае победата и да помага - т.е. авантюра с акъл или решително надмогване на тръпката и със сърцето, което просто да послуша мозъка в този втори случай. _________________ "Слабите обичат реда, силните управляват хаоса".
Искам да те попитам подкрепяш ли криенето? Т.е "прави каквото знаеш, но да не се разбира?".
Според мен имено такива неща са повод за недоверието във връзките. Аз съм жена, излизам с мой приятел и той ми разказва как е изневерил и как е скрил от жена си. Като чуя 2-3 такива истории и прочета как хората съветват да се крие и да се изневерява... как да си кажа "е моят е различен, той не го прави и не го крие" и веднага ще ми излезнат примерите на моите познати. Именно тези неща подклаждат недоверието. Когато си гледал на 10 филма как той и изневерява и и казва, че е на съвещание - когато твоят ти го каже...дали няма да ти мине през ума???
Според мен е така, вие ще кажете дали е така и за вас.
А относо страстното влюбване и плам - моят съвет е да се пренасочват. Когато се ентусиазираш от някой - опитай се да го насочиш към твоят партньор. Така ще го направиш съучастен, а и ти ще съживиш онова в теб и него. _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
Здравей!
Моя съвет е "Там където си вадиш хляба, не си вади онази работа".Освен това, ако не си го правила до сега не ти го препоръчвам.Има хора, който могат да го правят, но ако си от тях нямаше да питаш за съвет.Всички тръпки са моментни.Изживей го, лошо няма, наслаждавай се на флирта, но бъди разумна и си постави граница, ако наистина държиш на човека, с който споделяш живота си. И още нещо, ако наистина си разумен човек повярвай ми можеш да пребориш влюбването, ако настина се замислиш за нещата които печелиш и които губиш.Само един подобен замисъл би те накарал да разбереш дали си заслужава.
Успех дано да вземеш правилното решение!
Елси, а на теб само ще кажа, че ако една жена се влюби не е за една нощ.Изневярата може да е само за една нощ, ако жената е безчувствена и е решила да си начеше крастата, но такава с тръпки и влюбвания може да доведе до сериозни последици.Разбирам, че се опитваш да бъдеш по средата, но понякога когато хората искат съвет, се нуждаят от човек, които го е преживял. Не искам да те обиждам, но от това което прочетох мисля, че ти не си го преживяла, може и да бъркам, но остави такова впечатление у мен. _________________ Когато си стигнал толкова далеч, че вече не можеш да направиш нито стъпка повече си постигнал само половината от това, на което си способен!
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6Следваща
Страница 4 от 6
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети