Здравейте всички!Благодаря ви за мненията! Съгласна съм със силата на семейното възпитание!Нямам обратно мнение по този въпрос!Обаче, исках да изразите и друго мнение - припомням ви че моят племенник е ученик, който се счита в училище за трудно дете,за проблемен ученик Не смятате ли, обаче че честите му наказания усложняват проблемите му?Ами ако се нуждае от повече внимание и именно като не го получава започва да прави глупости?Аз си мисля,че въъъобще няма индивидуален подход в нашето училище!Много ми се иска да се изкажете и по този въпрос!Мнооого ви благодаря предварително!
За индивидуалния подход съм съгласна. От друга страна - ако вие имате 23 деца пред вас е трудно да има индивидуален подход често. Разбира се съм съгласна, че трябва да има такава насока.
По принцип деца, които имат поведенчески проблеми и правят "пакости" много, би трябвало да им се обръща внимание, но не от педагога, а от психолог. В някои от училищата вече има практика да има психолози - качествени, които обръщат индивидуално внимание на деца, които имат нужда от това. Педагогът няма нужната квалификация да се справя с "пакостниците" - психологът има тази роля и знания да намира каква е причината на всяко дете да се държи по дадена причина. Това учителят няма как да го знае - той е обучен да преподава, но не може да бъде психолог.
Според мен е хубаво да се потърси консултация, за да се установи причината за поведението на детето. Родителите какво мислят по въпроса и те смятат ли, че имат нужда от помощ или, че съществува проблем? _________________ mrusna gaz, dokato ne ti padnat kolelata:)
http://blog.kak-da.info/
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5
Страница 5 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети