Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Виртуалната комуникация.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Виртуален свят
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ghh
Доцент
Доцент

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Авг 30, 2007 2:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

mili4kodesislav4e написа:
?!? Laughing Laughing Laughing Idea

Мисля, че Dedoto се избъзика с предишния си въпрос Wink
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Авг 30, 2007 10:14 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако е така и това е било шега - тогава се извинявам на Дедото. Не съм го разбрала правилно.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivanova
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Пон Ное 26, 2007 6:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Когато ти липсват социалните контакти на живо или ненамираш подходящи събеседници и приятели, кът си с времето, разтоянието тук е мястото. На някой им е по трудно да водят разговори, споделят очи в очи и тук се чустват по спокойни. Поне за себе си срещнах хора с които си прекарваме чудесно, но и колко пъти ми е идвало да изхърля монитора през прозореца, защото ми липсва визуалния контакт Smile
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Яну 03, 2008 11:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, така е. Когато е ново запознансво - монитора ти е като щит. Но когато човекът, който обичаш е на другия край на света и си комуникирате виртуално - мразиш всяка буква, защото не е изречена лице в лице...
Amoriel
Новак
Новак

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Яну 04, 2008 6:52 pm    Заглавие: Re: Виртуалната комуникация. Отговорете с цитат

Ani-bani написа:
Напоследък, много стана модерна чат комуникацията - запознанства, споделяне и дори - за една нощ. Хората май спряха да се запознават на живо, а масово по интернет. Споделяме много повече във форуми, от колкото на приятели. Крием се зад маски, или така сме по-истински???

Смятам, че виртуалната комуникация започна да става естествена част от живота ни - света се променя, ежедневието и комуникацията ни - също. Може би преди няколко години, когато виртуалната комуникация тъкмо навлизаше, хората бяха склонни да си създават маски и да дават за себе си невярна информация в чатовете и разните там сайтове за комуникация - просто на онзи етап, в интернет сякаш можеше да си друг, различен човек, да имаш живота, за който си мечтал...и много хора го правеха. Но напоследък смятам, че тази тенденция почти изчезва, тъй като хората все повече започват да отдават реално значение на виртуалността. тъй като разчитат на интернет за създаване на нови връзки, от всякакъв характер или за поддържането на вече съществуващи...така че напоследък, според мен, виртуалността става все по-реална... Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
BeSeN
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Съб Юни 14, 2008 1:10 pm    Заглавие: re Отговорете с цитат

bra1nless написа:
Jana D'ark написа:
Има много хора, които не могат да общуват в реален контакт "лице в лице". Екранът им дава зелена светлина с цел "да премина границата на запознанството, пук после ще си дойде".

Ще взема и аз да се повключа малко в таз така наболяла напоследък тема с моя "нескромен" опит в чатенето и срещите Smile. 1во всички прекарваме доста време в интернет ежедневно било то в работата или вкъщи. Това е най-модерния начин за комуникация и за намиране и споделяне на информация. Нормално е хората да се запознават с други хора по този начин. Поне според мен, защото замислете се колко време сте в интернет и колко време сте в дискотека или кафене например. Друга теза - в реалния живот е малко по-кофти да разкараш някой натрапник, ако той ти е неприятен да кажем. Не е невъзможно обаче ако той е настоятелен си става проблем, докато в нета "разкарването" е елементарно Smile. 3то небрежния разговор в мрежата и сигурността от анонимността може да отпусне много повече един човек да се разкрие напълно чисто душевно отколкото наживо и това е полезно за откриването на реалния емоционален багаж, който той носи. Е тук вече е тънкостта да разбереш дали това, което ти се казва е истина или човекът просто си е в "е-ролята". И накрая ако сте си говорили, харесали, допаднали, привлекли или там каквото и да е идва тръпката от срещата. Среща с непознат. А още повече среща с непознат, който ти чувстваш близък по някакъв начин, защото сте си говорили искал си съвет например или имате общи интереси. Всичко това внася напрежение в "срещата". Защото тя самата си е риск. Какво и да си говорим външността е не по-малко важна от душевността. Абе като цяло комуникацията в интернет е няколко вида. Чисто сексуална за чекиджии(ки), който си търсят жена(мъж) за секс и по някаква причина се притесняват да го правят в реалния живот, било то защото има десетки комплекси или просто приличат на размазан телетъбис. Другия вид е за такива, които просто обичат да си лафят с хората. И прекарвайки време в нета си търсят нови събеседници просто, за да задоволят необходимостта си от обогатяване на социалната среда, макар тя да е и виртуална. Това е по-нормалния тип според мен. Те също биха излезли на среща ако човекът, с който са си писали това определено време им е привлякъл вниманието по някакъв начин.
Относно интернет връзките. Да имал съм връзка с жена от нета. Аз също смятах, че е тъпотия и е невъзможно, но ми се случи и не съжалявам ни най-малко. Хората са реални и това, че си срещнал човек, който си харесал в icq, skype или където и да било другаде е все тая. Важните са резултатите, а за да намериш трябва да търсиш. Това е простата истина и какво лошо да търсиш и виртуално Smile. Айде и умната във форумите, че ЦРУ всичко чете да знете! Шшшшт кой се смее там отзад?

Първо аз съм от 7 години по чатове форуми и т.н. Познавам 10-ки да не кажа 100-ци хора който са се запознали в нета и сега са женени(с деца) Very Happy
Само едно неможах да разбера от поста ти каде точно е тръпката от среща с "непознат" тоест каде точно е непознатия.Защото в нета вече има доста средства с които почти можеш да пипнеш човека от среща да не говорим че измислиха 3-д монитори който са като холограма и са с чуствителност което ще рече че като пипнеш холограмата усещаш че докосваш нещо.След 5-10 години вече ще се използват масово тези монитори.В момента се използват масово камери микрофони и т.н. който дават реална представа за отсрещния човек красив ли е, психопат ли е, има ли нервни тикове и т.н.

П.С. Форумчето е мн готино успех на създателите му Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Виртуален свят Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї