Пуснато на: Вто Май 13, 2008 5:23 am Заглавие: Смукане на палеца
Здравейте! Синът ми е на 4 години и навика с палеца е многоупорит. Отскоро си гризе и ноктите. Моля за съвет как да намялим нивото на тревожност. Къде мога да получа повече информация за този проблем.
Пуснато на: Вто Май 13, 2008 5:42 am Заглавие:
Здравейте,
като начало бих Ви препоръчала да се обърнете към детски психолог. Не зная дали някой от форума може да Ви даде конкретни координати. Аз бих могла да Ви препоръчам - детска психиатрия в Медицински Университет - не се стряскайте от името - далеч съм от мисълта, че детето има нужда от психиатър. Просто там работят детски психолози-психотерапевти с много практика и опит с деца. Като друга възможност си мисля за Весела Банова - от фондация "Дете и пространство" - тя също е много опитен детски психолог или - като възможност за която нямам собствени впечатления - в Център "Детско здраве" работи колежка, която се занимава с детска психоанализа.
Всичко това е, ако сте от София, ако сте от друг град - бихте могли да опитате в bg.mama - там обикновено могат да се споделят и открият много практически впечатления и насоки. _________________ "Археологията търси факти... а не истината. Ако това, което търсите, е истината, часовете по философия са в другия край на коридора."
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети