Психология Психология
..или как да.. направим живота си по-приятен !

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мисля, че полудявам или нещо от сорта!

Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Полезен съвет
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Dog.
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Вто Май 13, 2008 10:03 am    Заглавие: Мисля, че полудявам или нещо от сорта! Отговорете с цитат

Здравейрте хора! Така без да увъртам много нещата, направо казано мисля че превъртявам. Смисъл ей ся преди 10-15 мин. преживях някакъв ужас породен от собственото ми съзнание. Как да кажа сигурно звучи много тъпо ама аз се изтрещях.

Тая нощ заспах много трудни с много въртене, някъде 1:30 - 2:00. Ся е 3:36. Сънувах ужасен сън свързан с много смърт. Смърт на някакви животинки които блъскам в земята. Най-вече имаше 3 котки една говореща, една която разкъса едно гущерче и трета която беше напълно безразлична. Ам да имаше и някакви много страшни силни гръмотевици. Втората котка където уби гущера я блъсках много здраво в земята. Беше някаква гадна котка. Останалите две просто гледаха и от време на време говорещата говореше нещо. С първата котка дори проведохме телефонен разговор. Казаха че заминават за Мексико. Оказа се че първата и втората котка са братовчедка ми и приятеля и. Но аз аз виждах като котки. По някое време ги видях в нормалната им визия.
Съня ми не беше страшната част. Страшната част беше като се събудих. Погледа ми беше размазан не фокусиран. Гледам цялата стая цялата се движи на вълнички размазана, рамките на прозорците, щорите, дори мебелите. Затворих пак очи. Отнасям се и изведнъж почувствах нещо което ми спря въртенето, все едно докато се унасях ударих на камък и рикоширах на зад. Изведнъж и аз не знам защо отворих очи и точно над мен имаше човешка фигура и замръзнах. След малко като се по избистри погледа са оказа сянка на някаква бутилка. После поглеждам към прозореца и видях някаква сянка на котка. Там вече се изтрещях. Нямам котка. Както я видях така и изчезна. И светнах нощната лампа включих телевизора и ся съм пред компа с мисълта че трябва да хода са прегледам. Ама истината е че ме е страх да отида щот не знам кво ша ми намерят. Като цяло такива размазвания са ми са се случвали и друг път, но с обикновено потъркване на очите всичко минава а и не бях в такива мащаби. Ся просто би всички точки за мащаб и издържливост. В момента адски ме цепи главата и ушите и не знам как ще си лягам.

Какво е вашето мнение по въпроса... Сигурно звучи супер тъпо, ама на мен ми са изправи косата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Вто Май 13, 2008 6:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

дравей,

Изобщо не звучи тъпо и изобщо не полудяваш Smile Wink Smile
Сънувал си кошмар, - това е. Просто повече си се стреснал.
Обикновено, когато човек се събуди след такъв сън - има известно време, докато се осъзнае къде се намира и какво му се случва. Това е просъницата - нито спиш, ама не си и буден. Тогава се преплитат образи. Въображението работи, за да продуцира сънища, а и разума вече участва и се получава това състояние, което описваш. Просто човек като се уплаши - хората са казали "на страха учите са дълги и очите отворени". Когато човек е упллашен вижда неща, които ги няма не защото полудява, а защото е стреснат. Да го кажа така.. ако погледнеш към небето и някой обак ти се стори във формата на мечка - ще кажеш "ееей виж... този облак е като мечка". Но ако си уплашен ще кажеш - "ужас привидя ми се мечка..."
Човек постоянно прави сравнения, неща приличат по нещо на други и тн - това е постоянна обработка на информация...просто когато си уплашен и си мислиш, че ще полудееш....се плашиш от това.

Ставаш, пиеш вода... разтъпкваш се малко...ще видиш как емоцията от кошмара изчезва и си лягаш пак.
Всеки човек има кошмари от този вид....
калина
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Сря Май 14, 2008 3:36 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, Дог, искам да те питам като се събудиш и още си в просъница, чувстваш ли някякво вцепенение и безпомощност сякаш искаш да извикаш или да се помръднеш, а не можеш? И колко често ти се случва това да сънуваш нещо и след събуждане да продължаваш да виждаш образи от съня?
Dog.
Новак
Новак

МнениеПуснато на: Чет Май 15, 2008 4:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте! Ми така случвало ми се е да сънувам такива сънища но не са чести. Mоже би на 3-6 месеца сънувам сън от който са събуждам облян в под, пулса на макs, очистено дишане и 15мин. благодарности че не е истина.
Моите сънища са много страни и много шарени, с адски много детайли и подробности. Много често ми се случват и дежавута. Ако почна да ги описвам и издам книга, ще има добър пазар...

Но специално за този сън не беше кошмар. Не се изплаших от съня. Просто като се събудих цялата стая се движеше все едно мебелите и стените се разхождаха както си искат. Забелязал съм че при определена комбинация на цветове и светлосенки, особено като попаднат в кръгозора на периферното зрение, ми се привижда че се отваря например вратата на гардероба. Знам че в периферията на окото има така нареченото сляпа точка, ама тя да ми прави такива игри? Не знам. Откровено казано на мен нервната система ми е лабилна, но обикновено обхваща мускулите ми а не съзнанието.
Върнете се в началото
lady-to
Наш човек
Наш човек

МнениеПуснато на: Чет Май 15, 2008 5:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това, което чета влиза абослютно в норма.
Това за периферното зрение е нормално, още повече, щом ти е направило такова впечатление, значи си се позадълбочил там, което още повече потвърждава, че е малко повече самонаблюдение.
Според мен всичко ти е наред, освен увеличената тревожност, която те кара да се втренчваш в тези събития и да те плаши.
Такива кошмари са нормално явление, а цветните и подробни сънища са нещо много нормално особено при по-тревожните хора. Така че успокой се, не полудяваш - просто повече се страхуваш.
калина
Подрастващ
Подрастващ

МнениеПуснато на: Чет Май 15, 2008 6:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей,Дог.
Като тинейджърка имах същия проблем. Много ме беше стах от това,което ми се случва и родителите ми решиха да се консултират с психолог(не ме водиха при нея).Тя им обясни почти същото което и Леидито ти е написала но кошмарите си продължаваха.Накрая майка ми ме заведе при една баба знахарка която ми прави разни неща и ми даде някакви билки да си сложа под възглавницата и всичко се оправи.Не мисля, че бабата е направила кой знае какво, а по скоро мисълта, че това ми помага по някакъв начин успя да премахне страха,притеснение на подсъзнателно ниво или каквото там е причинявало тези неща.
Може би си имал някакво преживяване в детсвото което изкристализира по такъв начин но не мисля, че полудяваш.Ето аз съм си добре, от тогава мина много време и даже бях забравила, че ми се се случвало.Е сънувам вяка вечер от както се помня но това да сънуваш си е нормално.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Психология Форуми -> Полезен съвет Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
п»ї